QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 22:18)
Parodykite nors vieną valstybę, kuri savo noru suteikė laisvę tam tikroms žemėms, kurias laiko savomis ir ypač tuo atveju, kai tos žemės neprašė nepriklausomybės. Valstybės vadovas, mažinantis savo valstybės žemes tą pačią dieną būtų pašalintas iš pareigų, galbūt jam iškeltų bylą už valstybės interesų išdavimą.
Tai reiškia, kad vakarietiškai, tačiau mažai Gruzijai negalima išsaugot savo teritorinį vientisumą, o štai sovieticus-Rusijai, bet didelei, galima? Va čia rusų naudojami dvigubi standartai. Ir, beje, visiškai nesąžiningi. Tik vakarietiškos šalys turi teisę spręst teritorinio vientisumo klausimus. O Rusija, kaip mažas vaikas, per pečius ir per visur kitur vis bando įlįst į veiksmą. Rusija keistis į vakarietišką valstybę nenori, bet nori daryt tai, ką jos gali. Nors teisė draudžia, bet rusai visvien daro - o tai yra nusikaltimas.
Gruzija turi teisę į teritorinį vientisumą, nes ji linkusi į Vakarų pusę. Rusija neturi teisės, nes ji - sovieticus šalis, linkusi į priešingą pusę, nei Vakarai.
emiljana, Jūsų teiginys dėl kalbos apie skirtingus dalykus slepia nenorą prisiminti Čečėnijos fakto

Čečėnai ne tik kad pareiškė norą būti nepriklausomi, jie ir kariavo prieš Rusiją. Partizanai tebekariauja ir šiandien. Vis dėl to rusai nenori jų paleist. Kaip nenori paleist iš savo įtakos Baltijos šalių, Lenkijos, Gruzijos ir kitų posovietinių valstybių. Kodėl? Juk rusai neturi teisės įtakot šias nepriklausomas valstybes.
Skaičius 40 buvo reikšmingas Mozės laikais, nes tuomet 40-metis jau buvo žilabarzdis senolis. Daugiau kaip 50 metų tuomet labai mažai kas išgyvendavo. Tie simboliniai 40 metų reiškia vienos kartos išmirimą.
Šiais laikais visiškai atsikratyti sovietinio užkrato reikėtų ne mažiau, kaip 50-60 metų. Sovietinės smarvės galutinai būsim atsikratę tada, kai nebeliks gyvų ar bent jau reikšmingesnės dalies visuomenėje tokių žmonių, kurie augo sovietinėje santvarkoje. Skamba gan ciniškai, bet sovietų įdiegtos idėjos tų žmonių galvose dar ciniškiau griauna valstybės pamatus.
Žmogus pats nepasikeis ir per 20 metų, tai yra mentaliteto problema. Kuolu į galvą demokratijos principų neįkalsi.
Na o kur Jūs, emiljana, matote tą degradavusią moralę? Visi taip jau degradavo, kad Jūs vienintelė likote morali ir galėtumėt akmenį mest į Jėzų? Visi prasigėrė, prigimdė išsigimėlių?
Tokie Jūsų žodžiai skamba kažkaip... paksietiškai. Drastiškas visų blogybių vertinimas - šitos prorusiškos politinės klounados "tvarka ir teisingumas" bruožas. Asmeniškai aš turiu pasakyt, kad didžioji dauguma mano pažįstamų yra siekiantys karjeros, tobulėjantys ir intelektualūs žmonės. Visuomenė tapo daug intelektualesnė, nes gali matyti daugiau, nei leido geležinė uždanga. Atsirado nuomonės turėjimo laisvė. Žodžio laisvė.
Ir prasigėrusių žmonių Lietuvoje tikriausiai niekad nebus tiek, kiek jų yra Rusijoje. Va ten - tikra gėrimo "kultūra". Bet kokia proga galima prisigerti. Tai įdomu, kur visgi toji panacėja nuo alkoholio?
Aš priklausau tai kartai, kurioje, kaip rašėte, prigimdyta išsigimėlių. Man tik truputį daugiau, kaip 20 metų. Augau jau nepriklausomoje Lietuvoje. Kokį epitetą jūs MAN priskirtumėte?