Įkraunama...
Įkraunama...

Įvykiai Gruzijoje

QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 30, 21:40)
Klausimas spygaujančioms dėl tariamos P.Osetijos ir Abcgazijos laisvės. Kodėl Rusija nesuteikia laisvės Čečėnijai, Ingušijai ir Š.Osetijai? O gal kažką praleidau ir ruošiasi?  g.gif

Klausimas kaip trijų metukų vaiko.
Papildyta:
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 09 30, 21:55)
Mozė žydus po dykumą vedžiojo 40 metų. Kaip manai, kodėl?

Prasigėrimo politiką Lietuvoje pradėjo carinės Rusijos paskirtas general-gubernatorius Muravjovas-Korikas. O sovietai ją sėkmingai tęsė.

Aha, pagal tamstos teoriją tik skaičius 40 veiksmingas, 20 neveikia: 40 po dykumą vedžiojo, beveik 46 okupacija truko.
Kas D.Britanijoje vykdė prasigėrimo politiką, kad reikia imtis griežtų priemonių prieš jaunimo gėrimą?
Atsakyti
QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 21:56)
Klausimas kaip trijų metukų vaiko.

tai reik suprast, kad sunku į tokius klausimus atsakyt?
o šiaip argumentuok. smile.gif šaunu, kad šiuolaikiniai trimečiai domisi geopolitinėm problemom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 30, 21:56)
manau, kad mano tėvus palaužė vadinamas homo sovieticus ir tik per dar vieną kartą, tikiuosi, bus įmanoma tai ištaisyti. aš nesu homo societicus, bet tik mano pačios vaikai tikrai bus laisvi smile.gif

Pastaruoju metu labai madinga mėtytis terminu homo sovieticus, nors abejoju, kad dauguma turi supratimą kas tai yra.
Atsakyti
QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 22:08)
Pastaruoju metu labai madinga mėtytis terminu homo sovieticus, nors abejoju, kad dauguma turi supratimą kas tai yra.

tu geriau atsakyk į trimečio vaiko klausimą, užuot replikavus smile.gif
Papildyta:
ai, supratau, jūs norite savo replikomis "pastūmti" temą, kad pasimirštų "nepatogūs" klausimai. neišdegs tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 30, 21:40)
Kodėl Rusija nesuteikia laisvės Čečėnijai, Ingušijai ir Š.Osetijai? O gal kažką praleidau ir ruošiasi?  g.gif

Parodykite nors vieną valstybę, kuri savo noru suteikė laisvę tam tikroms žemėms, kurias laiko savomis ir ypač tuo atveju, kai tos žemės neprašė nepriklausomybės. Valstybės vadovas, mažinantis savo valstybės žemes tą pačią dieną būtų pašalintas iš pareigų, galbūt jam iškeltų bylą už valstybės interesų išdavimą.
Atsakyti
QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 23:18)
Parodykite nors vieną valstybę, kuri savo noru suteikė laisvę tam tikroms žemėms, kurias laiko savomis ir ypač tuo atveju, kai tos žemės neprašė nepriklausomybės. Valstybės vadovas, mažinantis savo valstybės žemes tą pačią dieną būtų pašalintas iš pareigų, galbūt jam iškeltų bylą už valstybės interesų išdavimą.

palaukit, o tai kaip ten su cecenija? ar tik nebuvo taip, kad turejo cecenai savo valstybe, valdzia, prezidenta ir t.t., bet Rusija pareiske, kad cecenija kaip atskira valstybe pripazino sovietu sajunga, o ne rusija...rusija tuo atveju nepripazista jos nepriklausomybes ar pan...siaip nemanau, kad klausimas toks kvailas, kaip jums pasirode...gal tiesiog kai mazai gilinamasi, tai ir atsiranda toks argumentas, kaip "vaikiskas klausimas", i kuri realiai sunku atsakyti... g.gif ...is vis si situacija - cirkas tarptautines teises prasme...rusija, tiesiog yra ta valstybe,su kuria daugeliui saliu yra palankiau bendradarbiaut, negu pyktis ir kuri sugeba visiskai rimtu veidu teisintis tarptautinei bendrijai "prancuzu kalbos sudetingumu" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sincerity @ 2008 09 30, 23:50)
palaukit, o tai kaip ten su cecenija? ar tik nebuvo taip, kad turejo cecenai savo valstybe, valdzia, prezidenta ir t.t., bet Rusija pareiske, kad cecenija kaip atskira valstybe pripazino sovietu sajunga, o ne rusija...rusija tuo atveju nepripazista jos nepriklausomybes ar pan..

Aš kalbu apie vieną, jūs apie kitą. Visiškas nesusikalbėjimas.
Atsakyti
QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 22:18)

Tai reiškia, kad vakarietiškai, tačiau mažai Gruzijai negalima išsaugot savo teritorinį vientisumą, o štai sovieticus-Rusijai, bet didelei, galima? Va čia rusų naudojami dvigubi standartai. Ir, beje, visiškai nesąžiningi. Tik vakarietiškos šalys turi teisę spręst teritorinio vientisumo klausimus. O Rusija, kaip mažas vaikas, per pečius ir per visur kitur vis bando įlįst į veiksmą. Rusija keistis į vakarietišką valstybę nenori, bet nori daryt tai, ką jos gali. Nors teisė draudžia, bet rusai visvien daro - o tai yra nusikaltimas.

Gruzija turi teisę į teritorinį vientisumą, nes ji linkusi į Vakarų pusę. Rusija neturi teisės, nes ji - sovieticus šalis, linkusi į priešingą pusę, nei Vakarai.

emiljana, Jūsų teiginys dėl kalbos apie skirtingus dalykus slepia nenorą prisiminti Čečėnijos fakto wink.gif Čečėnai ne tik kad pareiškė norą būti nepriklausomi, jie ir kariavo prieš Rusiją. Partizanai tebekariauja ir šiandien. Vis dėl to rusai nenori jų paleist. Kaip nenori paleist iš savo įtakos Baltijos šalių, Lenkijos, Gruzijos ir kitų posovietinių valstybių. Kodėl? Juk rusai neturi teisės įtakot šias nepriklausomas valstybes.

Skaičius 40 buvo reikšmingas Mozės laikais, nes tuomet 40-metis jau buvo žilabarzdis senolis. Daugiau kaip 50 metų tuomet labai mažai kas išgyvendavo. Tie simboliniai 40 metų reiškia vienos kartos išmirimą.

Šiais laikais visiškai atsikratyti sovietinio užkrato reikėtų ne mažiau, kaip 50-60 metų. Sovietinės smarvės galutinai būsim atsikratę tada, kai nebeliks gyvų ar bent jau reikšmingesnės dalies visuomenėje tokių žmonių, kurie augo sovietinėje santvarkoje. Skamba gan ciniškai, bet sovietų įdiegtos idėjos tų žmonių galvose dar ciniškiau griauna valstybės pamatus.

Žmogus pats nepasikeis ir per 20 metų, tai yra mentaliteto problema. Kuolu į galvą demokratijos principų neįkalsi.

Na o kur Jūs, emiljana, matote tą degradavusią moralę? Visi taip jau degradavo, kad Jūs vienintelė likote morali ir galėtumėt akmenį mest į Jėzų? Visi prasigėrė, prigimdė išsigimėlių?

Tokie Jūsų žodžiai skamba kažkaip... paksietiškai. Drastiškas visų blogybių vertinimas - šitos prorusiškos politinės klounados "tvarka ir teisingumas" bruožas. Asmeniškai aš turiu pasakyt, kad didžioji dauguma mano pažįstamų yra siekiantys karjeros, tobulėjantys ir intelektualūs žmonės. Visuomenė tapo daug intelektualesnė, nes gali matyti daugiau, nei leido geležinė uždanga. Atsirado nuomonės turėjimo laisvė. Žodžio laisvė.

Ir prasigėrusių žmonių Lietuvoje tikriausiai niekad nebus tiek, kiek jų yra Rusijoje. Va ten - tikra gėrimo "kultūra". Bet kokia proga galima prisigerti. Tai įdomu, kur visgi toji panacėja nuo alkoholio?

Aš priklausau tai kartai, kurioje, kaip rašėte, prigimdyta išsigimėlių. Man tik truputį daugiau, kaip 20 metų. Augau jau nepriklausomoje Lietuvoje. Kokį epitetą jūs MAN priskirtumėte?
Atsakyti
[...] tos žemės neprašė nepriklausomybės. [...]

Gal Jūs bent (nu čia minimumas) istorijos vadovėlius paskaitykit unsure.gif

Nors... jei skaitysit naują Rusijos "istorijos" vadovėlio leidimą, tai vargu ar padės... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 22:02)

Aha, pagal tamstos teoriją tik skaičius 40 veiksmingas, 20 neveikia: 40 po dykumą vedžiojo, beveik 46 okupacija truko.
Kas D.Britanijoje vykdė prasigėrimo politiką, kad reikia imtis griežtų priemonių prieš jaunimo gėrimą?

Skaičiaus 40 simbolikos nekomentuosiu, nes matau, kad tą puikiai padarė Kachius 4u.gif

Dėl UK jaunimo. UK kaimai nėra prasigėrę skirtingai nuo rusiškųjų. Jei Rusijoje prasigėrimas yra kelių šimtmečių ir visų kartų problema, kurią jie sėkmingai "eksportavo į visas savo užgrobtas teritorijas, tai UK, pati konstatuojat , kad tai tėra kartos problema, ir pati atsakote, kad į ją yra reaguojama ir ji yra sprendžiama. Kas Sovietijoje yra tai sprendęs ? Gorbis su savo "sausu" įstatymu? smile.gif Taigi, nagrinėdami UK jaunimo problemas tikriausiai pamatysime, kad įvairių šalių jaunimas turi vienokias ar kitokias problemas. Ir visų jų šaknys yra skirtingos. Iš kitos pusės - nieko čia keisto, kadangi jaunimas yra ta visuomenės grupė, kuri visais laikais visas drastiškas priemones ir permainas išbando patys. Jie ieško savo kelių, skirtingų nuo savo tėvų kelių.

Bet, vienok, daina ne apie tai. UK jaunimo problemos neturi nieko bendra nei su Sovietų Sąjunga ar jos įpėdine Rusija, nei su Gruzija. Grįžkim prie temos.
Papildyta:
QUOTE(kachius @ 2008 10 01, 02:17)

Aš priklausau tai kartai, kurioje, kaip rašėte, prigimdyta išsigimėlių. Man tik truputį daugiau, kaip 20 metų. Augau jau nepriklausomoje Lietuvoje. Kokį epitetą jūs MAN priskirtumėte?

biggrin.gif Kachiau, geriau nesiprašyk biggrin.gif Išgirsi, kad tik visiški degradai berazumiai nemyli Putino ir Rusijos politikos wink.gif
Atsakyti

Čečėnija buvo nepriklausoma, bet nepripažinta kitų valstybių.
Pagal posto laiką matau, kad vakar nežiūrėjot dokumentinio filmo apie Aną Politkovskają. Šiaip kraupu kad visa tai vyksta ir šiomis dienomis bei labai primena įvykius ir NKVD metodus Lietuvoje 1945-1953 m. Deja, moralės požiūriu Rusijoje niekas nepasikeitė nuo tų metų, net dar labiau smuko (nors ne, turbūt žiauresnio dalyko kaip specialiai sukeltas Ukrainos 1932-33 m. badas - dėl to, kad valstiečiai nesutiko jungtis į tarybinius ūkius, kai per metus buvo išmarinta 7 mln. ukrainiečių, turbūt niekas neperšoks). Bet turbūt šitų dalykų jūs nevadinat nei genocidu, nei vertais dėmesio.

Ir beje, pagal jūsų postą, kodėl tokiu atveju smerkiat Gruziją, kad norėjo išlaikyti savo žemes, kurias laiko savomis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alter ego: 01 spalio 2008 - 09:37
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 01, 07:52)
Gal Jūs bent (nu čia minimumas) istorijos vadovėlius paskaitykit unsure.gif

Nors... jei skaitysit naują Rusijos "istorijos" vadovėlio leidimą, tai vargu ar padės... doh.gif

Buvo paminėta Šiaurės Osetija, todėl taip atsakiau, o jūs mano atsakyme ieškote sliekų.
Papildyta:
QUOTE(alter ego @ 2008 10 01, 10:36)
Čečėnija buvo nepriklausoma, bet nepripažinta kitų valstybių.
Ir beje, pagal jūsų postą, kodėl tokiu atveju smerkiat Gruziją, kad norėjo išlaikyti savo žemes, kurias laiko savomis?

Man neaišku kur yra ryšys tarp Čečėnijos ir P.Osetijos. Reikia džiaugtis, kad sutapo P.Osetijos ir Rusijos interesai ir rusai jai padeda išsilaisvinti. Pagal jūsų logiką, jeigu Čečėnijai nepasisekė, negali būti laisva, tada visos kitos tautos negali būti laisvos, negali pasinaudoti palankia proga.
TSRS irgi norėjo išlaikyti savo žemes, siuntė kareivius užimti spaudos rūmus, televiziją. Kaip TSRS Lietuva nebuvo jos žemėmis, taip P.Osetija nėra Gruzijos žemė, tai P.Osetija buvo Stalino dovana Gruzijai. Aš nepripažįstu Stalino darbų.
Atsakyti