Įkraunama...
Įkraunama...

Įvykiai Gruzijoje

Svietą lygino bolševikai
as galvojau kad tadas blinda lygino. mirksiukas.gif
doh.gif

kuo atmokėjote...

na ir kuo gi g.gif

Išlikt ir turi pranašesnieji.
idomu ar tu i si sarasa patekai g.gif

tikslingai žeidžiate oponentus
ir kurgi apie tai skaitot g.gif

Padidintos raidės jau veržiasi.
mazom raidem tu neskaitai. lotuliukas.gif

Tarp kitko, šį anekdotą sukūrė rusaklabiai, nes kaip suprantat zekų slengas
gal kartu kurei kad taip gerai esi informuota mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2008 09 29, 22:04)
Keistas jūsų pasipiktinimas, kas iš to, kad aš mandagiai kalbu, bet jūs brangioji, vistiek nenustojate drabstytis epitetais, ir tikslingai žeidžiate oponentus, pasiteisindama, mat neskaitėte jų rašliavą.

Moonte, nagi Jūs pati žinot - yra žmonių, kurie normalios kalbos nemoka ir nesupranta. Nu vat taip yra ir viskas (vien šiame forume yra keletas labai ryškių pavyzdžių). Ir ką jiems dabar?? Jei bendravimo (bent kaip minimum) kultūros pas žmogų nėra, jos nei per prievarta, nei gražiuoju neįdėsi. Neduota ir tiek. Kitaip "diskutuoti" jie nemoka. Keiksmažodis, bandymas "pažeminti, sumenkinti" oponentą yra jų pagrindinis argumentas.

Iš tiesų gaila tik to, kad šioje temoje tokių žmonių dauguma - rusakalbiai. Ir kaip teisingai pastebėta, tuo jie meta šešėlį ant daugelio protingų ir kultūringų šios tautos (kalbos) atstovų.

Atsakyti
QUOTE(chanuma @ 2008 09 30, 07:45)
Svietą lygino bolševikai
as galvojau kad tadas blinda lygino. mirksiukas.gif
doh.gif

kuo atmokėjote...

na ir kuo gi g.gif

Išlikt ir turi pranašesnieji.
idomu ar tu i si sarasa patekai g.gif

tikslingai žeidžiate oponentus
ir kurgi apie tai skaitot g.gif

Padidintos raidės jau veržiasi.
mazom raidem tu neskaitai.  lotuliukas.gif

Tarp kitko, šį anekdotą sukūrė rusaklabiai, nes kaip suprantat zekų slengas
gal kartu kurei kad taip gerai esi informuota mirksiukas.gif

Atsakau jums paskutinį kartą, daugiau, kaip ir su Šiaure, su jumis nediskutuosiu. Man nemalonu, bendrauti su pagiežingu žmogumi, neturinčio takto.

Svietą lygino bolševikai, nes jie nenorėjo turtingų, dekabristai norėjo, kad nebūtų vargšų. Skirtumą jaučiate? Tarp kitko, Luokės apylinkėse, gyventojų tarpe, Tadą Blindą laikė tik plėšikėliu, jau tikrai ne Robin Good. Tik Sovietinė propagandos sukurtas filmas jį pavertė svieto lygintoju, kaip Pavliką Morozovą-tėvo išdaviką, pavertė herojumi, na mėgo santvarka manipuliuoti „žmonių smegenimis“.

Atlyginote nešvankiu, tautinį orumą įžeidžiančiu sarkazmu. Ir ko taip jau sunku išversti P. Jadzei, jūsų manymų gerą anekdotą. „Kiška tonka“.

„Išlikti turi pranašesnieji“. Čia nieko ypatingo, tai ne Kachiaus mintis, o elementarus gamtos, evoliucijos dėsnis. Pamenat Darvino atrankos teoriją.

Ir vėl tujinate. Aš skaitau viską, bet dabar didelės raidės nepadės, elementarių bendravimo kultūros pagrindų stokojančius žmones, ignoruoju.

Ne, kodėl gi, reikia tik Šiaurės postus paskaityti... Su žemėm maišyti oponentus tai jau jūsų ir jos mėgstamasis hobis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 30 rugsėjo 2008 - 10:46
QUOTE(Moonte @ 2008 09 30, 12:41)
Atsakau jums paskutinį kartą, daugiau, kaip ir su Šiaure, su jumis nediskutuosiu. Man nemalonu, bendrauti su pagiežingu žmogumi, neturinčio takto.

Atlyginote nešvankiu, tautinį orumą įžeidžiančiu sarkazmu. Ir ko taip jau sunku išversti P. Jadzei, jūsų manymų gerą anekdotą. „Kiška tonka“.

„Išlikti turi pranašesnieji“. Čia nieko ypatingo, tai ne Kachiaus mintis, o elementarus gamtos, evoliucijos dėsnis. Pamenat Darvino atrankos teoriją.

1. man jus irgi nepatinkant.(per daug reikalaujat sau demesio).
2. turbut nesigincisit kad isverstas anekdotas praranda esme.
3. o darvine buvo parasyta, kad vieni voks kiti i airija vazios. g.gif nes lieka tik pranasesni. kitu lietuvai nereike. jos pasima ispanija su anglija.
Atsakyti
QUOTE(chanuma @ 2008 09 30, 14:29)
1. man jus irgi nepatinkant.(per daug reikalaujat sau demesio).
2. turbut nesigincisit kad isverstas anekdotas praranda esme.
3. o darvine buvo parasyta, kad vieni voks kiti i airija vazios.  g.gif nes lieka tik pranasesni. kitu lietuvai nereike. jos pasima ispanija su anglija.

1. iškiliajai chanumai nepatinka pašnekovas, todėl ji nesugeba / nenori su juo žmoniškai diskutuoti. Skamba klaikiai, bet tai tiesa
2. Nesupratot esmės. Rusiški anekdotai ir kita pop "kultūra" paremta kalinių žargonu ir mentalitetu, kuriuo persisunkusi didžioji Rusijos visuomenės dalis. Juos dažnai sunku išverst, kadangi kitos kalbos neturi tokio kalinių mentaliteto suvokimo. Tokiems "anekdotams" suvokti reikia pačiam būti tokios kalinių mentaliteto visuomenės dalimi
3. Nusikalbat. Vagia tik žemos moralės degradai. Tie vagys išsigimėliai augo veikiami sovietinės ideologijos, tuo laikotarpiu patriotizmas (didžiausias veiksnys, trukdantis vogti iš valstybės) buvo slopinamas. Okupacija mūsų šaliai neleido progresuoti ir žlugdė mūsų visuomenės moralę.

Ekonominis darvinizmas ir reiškia tai, kad vieni turės daug daugiau, kiti - daug mažiau. Taip ir turi būti. Pranašesnis ir turi uždirbt daugiau. Ypač informaciniame amžiuje, kuriame žinios ir jų unikalumas yra brangiausias turtas. Jei neturi galvos - tai neturi ir uždirbt.
Atsakyti
QUOTE(kachius @ 2008 09 30, 14:46)

3. Nusikalbat. Vagia tik žemos moralės degradai. Tie vagys išsigimėliai augo veikiami sovietinės ideologijos, tuo laikotarpiu patriotizmas (didžiausias veiksnys, trukdantis vogti iš valstybės) buvo slopinamas. Okupacija mūsų šaliai neleido progresuoti ir žlugdė mūsų visuomenės moralę.

Tuoj bus dvidešimt metų, kai nebėra okupacijos. Kas trukdė per 20 metų pasikeisti. Buvo keičiamasi, bet deja į blogąją pusę: moralė žemiausiame lygyje, dauguma gyventojų degradavę, prasigėrę. Todėl nereikia visų šunų karti ant okupacijos, kuri buvo tik šiek tiek nei dvigubai ilgesnė. Per 20 metų išauginta daug daug kartų daugiau išsigimėlių nei per tarybinius metus.
Atsakyti
Klausimas spygaujančioms dėl tariamos P.Osetijos ir Abcgazijos laisvės. Kodėl Rusija nesuteikia laisvės Čečėnijai, Ingušijai ir Š.Osetijai? O gal kažką praleidau ir ruošiasi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 30, 21:40)
Klausimas spygaujančioms dėl tariamos P.Osetijos ir Abcgazijos laisvės. Kodėl Rusija nesuteikia laisvės Čečėnijai, Ingušijai ir Š.Osetijai? O gal kažką praleidau ir ruošiasi?  g.gif

Tokie klausimai išjungia kai kieno klausos, regos ir mąstymo aparatus, todėl atsakymų į juos pateikta nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 09 30, 21:42)
Tokie klausimai išjungia kai kieno klausos, regos ir mąstymo aparatus, todėl atsakymų į juos pateikta nebuvo.

drinks_cheers.gif

ir tuojau turetu nukreipt kalba i Kosova, dvigubus standartus, uzpakaliu laizyma jankiams (nedviprasmiskai duodamos suprast, kad privalome laizyt TIK "rusiskas uzpakalis" ) lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peliauckų Jadzė @ 2008 09 30, 21:42)

žinau, kad nebuvo biggrin.gif bet vis dar naiviai tikiuosi, kad užuot puolę "kontrargumentais" išdrįs pamąstyti ir apie šias šalis ir jų siekiamą/galimą nepriklausomybę smile.gif
Papildyta:
QUOTE(arktis @ 2008 09 30, 21:48)
drinks_cheers.gif

ir tuojau turetu nukreipt kalba i Kosova, dvigubus standartus, uzpakaliu laizyma jankiams (nedviprasmiskai duodamos suprast, kad privalome laizyt TIK "rusiskas uzpakalis" ) lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

taip taip, tokie čia pas kai kuriuos "kontrargumentai" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 21:39)
Tuoj bus dvidešimt metų, kai nebėra okupacijos. Kas trukdė per 20 metų pasikeisti. Buvo keičiamasi, bet deja į blogąją pusę: moralė žemiausiame lygyje, dauguma gyventojų degradavę, prasigėrę. Todėl nereikia visų šunų karti ant okupacijos, kuri buvo tik šiek tiek nei dvigubai ilgesnė. Per 20 metų išauginta daug daug kartų daugiau išsigimėlių nei per tarybinius metus.

Mozė žydus po dykumą vedžiojo 40 metų. Kaip manai, kodėl?

Prasigėrimo politiką Lietuvoje pradėjo carinės Rusijos paskirtas general-gubernatorius Muravjovas-Korikas. O sovietai ją sėkmingai tęsė.

Taigi, per šiuos dvidešimt metų tebesrebiam sovietų kultūrinį paveldą. Ir vis dėlto, ačiū Dievui, tualetinis popierius nebėra didžiausias deficitas, kaip kad buvo sovietmečiu. Ir pieno su duona parduotuvėje visada po darbo gausi. Ir lempų naktinėms gatvėms apšviesti pakanka...ne taip, kaip sovietmečiu ant vienos gatvės būdavo trys "Iljičiaus lemputės". Vilnius išgražėjo. Klaipėda, Šiaulių centras, rajonų centrai. Tie, kurie nori gyventi gerai, taip ir gyvena.

Papildyta:
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 30, 21:49)
žinau, kad nebuvo biggrin.gif bet vis dar naiviai tikiuosi, kad užuot puolę "kontrargumentais" išdrįs pamąstyti ir apie šias šalis ir jų siekiamą/galimą nepriklausomybę smile.gif
Papildyta:
taip taip, tokie čia pas kai kuriuos "kontrargumentai" smile.gif

Nemąstys. Nepratę mąstyti. Ne taip auginti. Kam mąstyti, kai yra ta vienintelė jau sukramtyta "tiesa"? Tereikia tik spustelėti mygtuką ir įsijungti tą vienintelį "teisingą" kanalą.
Atsakyti
QUOTE(emiljana @ 2008 09 30, 21:39)

per dvim metų išauginta realiai viena karta. o ką tu išsigimėliais vadini? ar aš prie tų ar ne? juk aš iš tos kartos. kita vertus, manau, kad mano tėvus palaužė vadinamas homo sovieticus ir tik per dar vieną kartą, tikiuosi, bus įmanoma tai ištaisyti. aš nesu homo societicus, bet tik mano pačios vaikai tikrai bus laisvi smile.gif
kas yra dauguma gyventojų? 60 proc yra degradavę? nori pasakyt, kad dauguma gyventojų sovietiniais laikais buvo aukšots moralės? net ir mano mama, aka homo sovieticus, man pasakojo, kad pagrindinė moralė tais laikais buvo vogt ir skųst kitus, pačiam nieko nedaryt, nemąstyt. vaje, kokia aukšta moralė. žinai, susikiškit jūs sau tą moralę. per daug idealizuojat praeitį. padugnių visais laikais buvo ir bus.
tiesa, sutinku, kad mūsų valdžia, tiksliau patys žmonės, per mažai darė. kitas klausimas, kodėl? o čia mano mintys susiveda vėl į tuos pačius sovietinius laikus.
ir dar vienas klausimas: ar sovietų okupacija pakilėjo iki tol buvusią lietuvių moralę ar atvirkščiai? g.gif
Atsakyti