Kaip suprasti - savigarba? Ar kartais ta savigarba nevirsta puikybe?
O ką jūs pasakysite apie save?
Šiaip manau, kad tokia reakcija buvo dėsninga, nes išprovokuota. Su kokiu tikslu lietuviškai bendravęs žmogus perėjo į kitą kalbą? Ką norėta tuo pasakyti, parodyti?
Nežinau kaip kiti, bet prieš rašydama, dažniausiai numanau kokios bus mano rašliavos pasekmės.
Man asmeniškai pradeda nusibosti, kai pradedama vaidinti nuskriaustuosius. Aš suprantu, kad jūs nejaudina rusakalbių parašyti tekstai, bet...
Kiekviena iš pusių, prieš reikalaudama pagarbos, privalo bent šiek tiek pati ją praktikuoti, o ne tik deklaruoti.
QUOTE(Moonte @ 2008 09 15, 20:20)
tik reikėjo pasakyti žodį karšta jis niekada tai neliesdavo.
Maniškis tik iš antro karto pasimokė

QUOTE(SVETA K. @ 2008 09 16, 00:21)
Jei skaitytumėt atidžiai abi diskutuojančias puses, nieko stebėtino nematytumėt.
QUOTE(SVETA K. @ 2008 09 16, 00:21)
Karts nuo karto skaiciau si tema...Issiterpti nusprendziau tik dabar.
Buvo ir anksciau tokiu "smagiu" pasisakymu.
Ir dar panasus Jadzes komentaras. Cia tai lygis.Tikra diskusija
O kiti kazkodel "nemato"
Tyli - reiskia sutinki,ane,merginos?
Buvo cia vienas protingas zmogus - Minerva,bet turbut turi savigarbos nedalivauti sioj diskusijoje .
Buvo ir anksciau tokiu "smagiu" pasisakymu.
Ir dar panasus Jadzes komentaras. Cia tai lygis.Tikra diskusija

Buvo cia vienas protingas zmogus - Minerva,bet turbut turi savigarbos nedalivauti sioj diskusijoje .
Tikriausiai praleidote, pamiršote arba "pamiršote" kitose temose mano išreikštą PAGARBĄ paprastiems rusams - draugiškiems, nuoširdiems žmonėms.
Rusiškais šunimis vadinu tuos asmenis, kurie yra nusiteikę prorusiškai - šovinistiškai, imperialistiškai, veikia ir mąsto vedami "didžios valstybės", nors tokia Rusija tikrai nėra, menamo statuso ir taip toliau. Į terminą "rusiškas šuo" įeina pirmiausia Rusijos valdžia, tuomet - kariuomenė, o sekant subordinacijos principu (nes pasiduoda valdžios skleidžiamai propagandai) - likusi rusų tautos dalis, įsivaizduojanti, kad jie yra aukščiau kitų tautų.
Visados gerbiau rusus kaip žmones, nes teko pažinti labai sąžiningų ir dorų. Bet žmogus žmogų turi laikyti sau lygiu, antraip pats nebus žmogus ir nebūtinai reikės jį gerbt.
Niekas nenori kariauti, maža to nenori ir šaltojo karo, nes visi supranta, kad taip silpnins savo šalių ekonomiką.
nu va tu pati ir atsakei. visi nori naudos sau.
o kadangi irako nebijo tai ji galima naikinti. kiek jau metu karas ten viksta. igai dar amerika svietima nafta naudosis
ir su afganu galima daryti ka nori. ilgai dar ten binladeno ieskos
. nes tos salis neturi ka pastaty pries amerika ir europos sajunga.
o ES butu visiki begalvei jeigu noretu piktis su rusija. gi neikas nepjauna sakos ant kurios sedi.
Su kokiu tikslu lietuviškai bendravęs žmogus perėjo į kitą kalbą? Ką norėta tuo pasakyti, parodyti?
nieko nenorejau parodyti tiesiog savo mintis legviau parasyti rusiskai.
велик могучий русский язык
Kiekviena iš pusių, prieš reikalaudama pagarbos, privalo bent šiek tiek pati ją praktikuoti, o ne tik deklaruoti.
liepti šunims iš Rusijos grįžt atgal į savo urvus
Kokią turi teisę rusiški šunys aiškinti
Ваша демократия глубоко враждебна духу свободы.
nors tokia Rusija tikrai nėra
Без комментариев
nu va tu pati ir atsakei. visi nori naudos sau.

o kadangi irako nebijo tai ji galima naikinti. kiek jau metu karas ten viksta. igai dar amerika svietima nafta naudosis

ir su afganu galima daryti ka nori. ilgai dar ten binladeno ieskos

o ES butu visiki begalvei jeigu noretu piktis su rusija. gi neikas nepjauna sakos ant kurios sedi.
Su kokiu tikslu lietuviškai bendravęs žmogus perėjo į kitą kalbą? Ką norėta tuo pasakyti, parodyti?
nieko nenorejau parodyti tiesiog savo mintis legviau parasyti rusiskai.
велик могучий русский язык
liepti šunims iš Rusijos grįžt atgal į savo urvus
Kokią turi teisę rusiški šunys aiškinti
Ваша демократия глубоко враждебна духу свободы.
nors tokia Rusija tikrai nėra
Без комментариев
Vat skaitau ir nesuprantu kaikurių čia šovinistų antirusų: rusai ten, rusai šen. O kur amerikiečiai? Aš vat už teisybę, ji turi būti. Rusus matot, o JAV veikėjų - intrigantų - svoločių
nematot. Tai kur teisybė? Sėdi trys amerikonai prezidentai pas mus, Ukrainoje, Gruzijoje ir ką mes matom? Visur "bezpredelas" arba valdžia nepasidalina, arba šalyje chaosas, tik šiose respublikose. Kitose valdžia tyliai ramiai dirba ir nesidrasko. Kodėl? Nes nėra tiek įtakojamos JAV balso.

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 16, 08:53)
Vat skaitau ir nesuprantu kaikurių čia šovinistų antirusų: rusai ten, rusai šen. O kur amerikiečiai?
Dzin man tie amerikiečiai. Tačiau jei lyginti juos ir rusų vykdomą politiką, tai atsiprašau, bet jau geriau jie, nei tai, ką turėjom pusę amžiaus.
Žinai, tas nuo vilko ant meškos lipimas. Kodėl kitos šalys nesidrasko, tik mums viskas negerai? Iš kur tas noras pastoviai išsišokti?
QUOTE(Hmmm... @ 2008 09 16, 09:56)
Dzin man tie amerikiečiai. Tačiau jei lyginti juos ir rusų vykdomą politiką, tai atsiprašau, bet jau geriau jie, nei tai, ką turėjom pusę amžiaus.
gal priminsi kokia vieta uzima indenai savo istorinei tevynei

galvoju kad indenam rusai geriau.

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 16, 09:02)
Žinai, tas nuo vilko ant meškos lipimas.
Kodėl kitos šalys nesidrasko, tik mums viskas negerai? Iš kur tas noras pastoviai išsišokti?
Kodėl kitos šalys nesidrasko, tik mums viskas negerai? Iš kur tas noras pastoviai išsišokti?
Nemanau. Bent jau trėmimų ir visų kitų represijų tikria nebus. O ir tai jau daug.
Nežinau. Nacionaliniai ypatumai?

Ir visumoje aš nemanau, kad visuomet geriau patylėti. Nors dabar pagalvojau gal būtent tylėjimas ir apsimetimas, kad nieko nematau yra daugelio mūsiškių bruožas? Išlikęs po sovietinių laikų

Papildyta:
QUOTE(chanuma @ 2008 09 16, 09:06)
gal priminsi kokia vieta uzima indenai savo istorinei tevynei
keik metu is jiu ticijos.
taip pat kaip tau amerikonai.

Gal norit pasiskaityti amerikos istoriją?

P.S.: Visa šita mano rašliava nereiškia, kad aš pateisinu bet kokios tautos naikinimą. Bet jei taip paėmus ir grynai statistiškai palyginus "nugalėtojas" šioje srityje manau būtų gan aiškus.
QUOTE(Hmmm... @ 2008 09 16, 10:16)
Nemanau. Bent jau trėmimų ir visų kitų represijų tikria nebus. O ir tai jau daug.
O gal po tiekos metų neegzistavimo tai pats elementariausias ir visai žmogiškas noras būti pastebėtiems, įvertintiems, matomėms? Gal priemonės neadekvačios buvo pasirinktos, bet visuomet lengviau iš šono kalbėti "ką aš būčiau dariusi, jeigu būčiau..."
Ir visumoje aš nemanau, kad visuomet geriau patylėti. Nors dabar pagalvojau gal būtent tylėjimas ir apsimetimas, kad nieko nematau yra daugelio mūsiškių bruožas? Išlikęs po sovietinių laikų
kai "matau, kad kaimyno namą plėšia, bet geriau tyliai kamputy pasėdėsiu, kad ir pas mane neateitų"? Norit pasakyti, kad toks požiūris tikrai geresnis? aš nežinau kaip Lietuva turėjo reaguoti. Bet tikrai nesu už tai, kad reikėjo tyliai sėdėti uodegą pabrukus. Galbūt reakcija galėjo būti kitokia. Galbūt. Tačiau ji turėjo būti. Bent kažkokia.
Papildyta:
Kažin ar gerieji europiečiai prie to neprisidėjo?
Dėl tyčiojimosi ir viso kito. Jei grįštume keletu šimtmečių atgal, tai tokių dalykų visose valstybėse prisižiūrėtume. Šioje vietoje diskusija beprasmė. O gal norite pasakyti, kad gerojoje motušėje Rusijoje nebuvo masinio tautų naikinimo, genocido, nutautinimo politikos ir t.t. ir pan. Turiu įtarimą, kad jei paskaičiuotume gerai, visi indėnai nublanktų. Bet žinoma, geriau apsimesti, kad nieko nebuvo. Patogiau.
P.S.: Visa šita mano rašliava nereiškia, kad aš pateisinu bet kokios tautos naikinimą. Bet jei taip paėmus ir grynai statistiškai palyginus "nugalėtojas" šioje srityje manau būtų gan aiškus.

Papildyta:

va ta ir norejau isgirsti kad visi venodi. nereike tik ant rusu variti. vusu snukuciai pukoti.
QUOTE(chanuma @ 2008 09 16, 09:19)
va ta ir norejau isgirsti kad visi venodi. nereike tik ant rusu variti. vusu snukuciai pukoti.
Jei ką, niekur aš "ant rusų "nevariau"". Nors negaliu neigti, kad suprantu tuos, kurie "varo" ("ant" valstybės politikos, ne "ant tautos"), nes ką jau ką, bet savo kaimyną mūsiškiai pažįsta iš arti..... Ir tikrai ne iš gerosios pusės ...
Боги Вышние! Дайте мозгов тем, кто призывает к войне, и тем кто войну провоцирует...