Įkraunama...
Įkraunama...

Įvykiai Gruzijoje

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 16, 10:49)
Taip, jie pas mus dar to nedarė ir ano. Bet kitose šalyse jie darė viską: ir mergaites prievartavo/prievartauja, ir žmones kankino šaudė, ir kt. baisumus darė. Pas mus to dar nedarė. Todėl tuo ir džiaugiamės.

Lygiai tą patį (gerai, dėl apimčių ir masto nebesiaiškinsiu) darė/daro rusai. Ar jie dėl to geresni? g.gif Tik vienas niuansas - jie tai darė ir pas mus.
Atsakyti
Tiesa niekada nebūna vienos baltos ar juodos spalvos. Yra dar visokių atspalvių. Tik politiniai daltonikai to gali nematyti. Ir nusikalstamumas neturi tautybės. Gal priminsite man pavardę žmogaus , užmušusio trys vaikus Aleksandrijoje? Gal Pavlovas , o ne Paulikas?
Atsakyti
Komentaras apie Rusijos uzsienio politikos prioritetus.
http://www.geopolitika.lt/?artc=2664
Atsakyti
QUOTE(kachius @ 2008 09 15, 14:41)
Brangieji, kai cituojate arba rašote rusų kalba, prašau, išverskite tą tekstą į lietuvių kalbą arba cituokite normalia tarptautine kalba - anglų.
P. Osetija neturi būti pripažinta, ją reikia grąžinti Gruzijai, liepti šunims iš Rusijos grįžt atgal į savo urvus, į "velikaja deržava". Vietoj rusų P. Osetijoje dislokuoti JT taikdarius (Rusija nesugebėjo palaikyti ten taikos, priešingai - eskalavo konfliktą dalindama rusiškus pasus, provokuodama Gruziją, ginkluodama vietinius, organizuodama rusišką valdžią).
Pati Rusija prisidirbo, vykdydama agresyvią politiką. Kokią turi teisę rusiški šunys aiškinti, kur gali Gruzija ar Ukraina stoti? Tegu stoja į NATO, Europos Sąjungą - pažiūrėsim, ar tada drįs rusų šunų vadukai šokinėt prieš šitas valstybes. Nedrįs, todėl ir bijo Rusija NATO plėtros.

Kas tu toks, kad tau reikia vertymo. Nesupranti - tai cia tavo PROBLEMA, o dar sakai, kad nezinojimas rusu kalbos tau netrukdo gyvenime. doh.gif
(kaip ir pats rasei nesupranti lietuviskai, tai tavo problema mirksiukas.gif )
Kas tu toks, kad rodai Rusijai ka ji turi daryti???
Rusija privalo, turi, tegul eina...
Kalbi kaip diktatorius, bet o kas tu toks esi? Loji kaip Moska ant dramblio. (Iz basni Krylova)
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 16, 10:57)
aha, tad geriau išeikim iš NATO ir įsileiskim rusų kareivius, kad jie išprievartaiuų lietuvių tautą. tau tai kas, tu jiems padus laižysi ir žirnelius nešiosi. o mes? mes būsim išprievartauti ir sunaikinti.

As nesuprantu ar tave kas puola??? Ka tokio turi Lietuva, kad ja puls Rusija? doh.gif
QUOTE(kachius @ 2008 09 15, 16:23)
Truputuką ne į temą, bet pasisakysiu. Darbe yra keletas (nedidelė dalis, bet beveik visi - mano srityje) rusakalbių aukšto lygio vadovų, jų tarpe - ir tiesioginis mano viršininkas. Nuo pat mano karjeros dabartinėje darbovietėje pradžios bandė kaip nors mane palenkti ir, jo žodžiais tariant, išmokyti mane kalbėti rusiškai. Tokie bandymai pasibaigė tuo, kad kai aš dalyvauju jų pasitarimuose ar posėdžiuose, visi kalba lietuvių kalba. Tokį mano principingumą gerbia, vertina, nes žino, jog toks pat esu ir visose kitose srityse. Karjerai rusų kalbos nenaudojimas visiškai netrukdo, sėkmingai lipu aukštyn ir be jos. O anksčiau prastai kalbėję lietuviškai vadovai  pramoko sklandžiai ir beveik be akcento kalbėti valstybine kalba. Tiesioginis viršininkas už tai man yra padėkojęs.

Oi koks saunuolis lotuliukas.gif , o pats kaip nemokejai lietuviu kalbos, taip ir neismokai, : lotuliukas.gif cia tikrai tau pliusu neprideda. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(vilnera @ 2008 09 15, 20:21)
Mielos diskusijos dalyves-kazkaip kiek begalvociau,kiek beskaityciau-mane trikdo tik vienas dalykas-vat rasoma apie tai,kad reikia visapusiskai stiprinti nacionalini sauguma, yra 101 receptas, kaip atremsim gresmes ir isiverzimus. O ar nestebina tai, kad nera diskutuojama apie tai, kaip elgtis ir ka daryti, kad tu gresmiu isvengt? (na nelabai man atsakymas,kad vat tas nacional saugumo stiprinimas-lesu tam didinomas,ginkluotes pirkimas,profesionalu armijos kurimas-ir yra veiksniai, kurie atlieka prevencine funkcija).
Kokie turi buti zingsniai, kad situacija taptu saugesne ir draugiskesne?
Lavrovas nuvyko i Lenkija. Juscenka pasveikino Medvedeva su gimtadieniu ir pakviete oficialaus vizito. Lenkijos atstovai leks i Baltarusija.Visi imasi kazkokiu prevenciniu priemoniu..
Kai perskaitau lietuviskus naujienu portalus-ne viena,beje,ir ne du-toks ispudis,kad kazkas mus programuoja kaip kokius zombius-kala mums i galvas-rusija puls,bet mes stiprus,mes laimesim.O jei nepuola-tai vistiek kazkaip puola ji mus.Ir prie tos mantros dar viena giesmele-lietuviai apsivoge vienur,susidauze kitur,dar kitaip prisidirbo dar kitur-o del visko kalta velgi ta pati rusija..Vat vyksta kazkokia kryptinga smegenu plovimo akcija po Lietuvos padange, vietoj to,kad vyktu kazkokios diskusijos apie protinga,gudria uzsienio politika..Straipsniai is uzsienio spaudos velgi lietuviskuose portaluose isverciami tik tie,kurie kelia gresmes pojuti,bet nepateikia sprendimu..

Sutinku drinks_cheers.gif , Lietuvos prezidentas tik loja ... ant Rusijos
Manau nereikia ieskoti sau priesu. Reikia moketi su visais gyventi draugiskai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alis: 16 rugsėjo 2008 - 14:22
QUOTE(kachius @ 2008 09 15, 16:23)
prašau pateikt kokį nors šaltinį wink.gif niekas nerėkia "pulkit rusus". Pasaulis tiesiog informuojamas, kas iš tikrųjų per banditų valstybė yra Rusija.

Mano prakalbos vertintojams - ačiū biggrin.gif
Truputuką ne į temą, bet pasisakysiu. Darbe yra keletas (nedidelė dalis, bet beveik visi - mano srityje) rusakalbių aukšto lygio vadovų, jų tarpe - ir tiesioginis mano viršininkas. Nuo pat mano karjeros dabartinėje darbovietėje pradžios bandė kaip nors mane palenkti ir, jo žodžiais tariant, išmokyti mane kalbėti rusiškai. Tokie bandymai pasibaigė tuo, kad kai aš dalyvauju jų pasitarimuose ar posėdžiuose, visi kalba lietuvių kalba. Tokį mano principingumą gerbia, vertina, nes žino, jog toks pat esu ir visose kitose srityse. Karjerai rusų kalbos nenaudojimas visiškai netrukdo, sėkmingai lipu aukštyn ir be jos. O anksčiau prastai kalbėję lietuviškai vadovai  pramoko sklandžiai ir beveik be akcento kalbėti valstybine kalba. Tiesioginis viršininkas už tai man yra padėkojęs.

Labai norėčiau žinoti kaip Tamsta sekmingai liptu karjeros laiptais, jeigu tavo neišsiviste rusakalbiai viršininkai žinotu, kad darbo metu tu sekmingai gvildeni klausimą apie Rusijos agresija vietoj to , kad vykdytumėt savo tiesiogines darbo pareigas. Kažin ar Jus tokį eruditą ir užsienio politikos žynovą ilgiau negu valandą laikytu darbe? Gal man pasufleruoti?

Atsakyti
QUOTE(Alis @ 2008 09 16, 15:28)
Manau nereikia ieskoti sau priesu. Reikia moketi su visais gyventi draugiskai  mirksiukas.gif

Ar tai galioja ir Rusijai? mirksiukas.gif
Atsakyti
Rusijoje tiek žemių, tiek ploto, su kuriuo patys nesusitvarko, tiek išteklių ir t.t., kad jai tikrai nieko nereikia, nebent gauti galvos skausmą su visomis lietuvomis, latvijomis ir t.t. Čia visas intrigas ir isterišką politiką veda su JAV besiglaustančios šalys. JAV reikia intrigų, pjautynių, jiems nenaudinga, kai kitur ramybė, relax, klestinti ekonomika. Sėdi keli finansistai žydai ir kontroliuoja visą finansinę padėtį. Nori - dolerį suvaro, nori - pakelia, nori - kuro kainas paspekuliuoja, nori - nuleidžia. Nori - bankus paaukoja, jiems dabar reikia, kad kitur būtų kuo gilesnė krizė, nes išdalino virtualius milijonus, kreditus, visi iki ausų prasiskolinę, o kiti tiek išbujojo, kad tuštinasi auksu. Visa ši suirutė yra naudinga. Kad visi kristų žemai ir skaudžiai, po to vėl po truputį keltųsi. Natūralus ekonomikos bangavimas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 16, 09:44)
Manai? Tikriausiai pamiršai, kaip amerikonai tyčiojasi iš karo belaisvių, kaip su jais elgiasi, ne geriau, nei naciai. Pas juos tokie patys konclageriai, jie lygiai taip pat žudo masinėse kapavietėse, XXI amžiuje, vakar, o ne prieš šimtą metų.

Na kur gi? Prašom pavardinti konclagerius, bent apytikslius skaičius juose "uždarytųjų". Galbūt pateikti nuorodas į pačių amerikiečių nuteistų savo karių sąrašus? Kur tos masinės kapavietės?

Ne visų karių psichinę sveikatą patikrinsi, o ir tų, kurie patikrinti, įvairios savybės gali išlįsti tik tam tikrose aplinkybėse. Atsiranda tokių, kuriems karas suveikia kaip katalizatorius ir jie ima nusikalsti. Tokius patys amerikiečiai teisia, nereikia nė tarptautinių organizacijų priežiūros.

O kur MŪSŲ tautiečius žudę rusiški nusikaltėliai? Kiek prašymų išduoti rusus nusikaltėlius pateikta Rusijai? Kiek nusikaltėlių buvo išduota? Net rusų valdžioje dirba kai kurie žmonės, atlikę nusikaltimus Lietuvoje. Ir nieko, kad ir kiek daug turime jų nuteisti, bet Rusija neatiduoda. Matyt, gerbia juos už tai, kad mušė lietuvius. Tai rusai yra fašistai, ne amerikiečiai.

Skirtumą tarp nacių ir amerikiečių, tikriausiai, matai? Amerikiečiai vadovaujasi SVEIKA ideologija - Vakarietiška demokratija. Jie nedaro nusikaltimų, jų kariniai veiksmai yra pagrįsti ir iš tiesų didina saugumą bent jau nuo nevakarietiškų ideologijų. Štai NACIAI YRA TOKIE PATYS NUSIKALTĖLIAI, KAIP SOVIETINIAI RUSAI. O tą taip vadinamą "raudonąją armiją" - šunų gaują rusai vis dar tebegarbina. Tai kas čia garbina nusikaltėlius?

QUOTE(chanuma @ 2008 09 16, 10:02)
niekoas to nesiulo. tesiog konstatoja fakta. dar klausimekil. ar ameriketiski padai skanesni? jau eile metu nieko neveikem kaip tik tai ir darom.

Nežinom, neragavom. Bet tie, kuriems teko "garbė" draugaut su rusais, puikiai žino, kad jų padai kieti ir skaudžiai spardo, rankos išteptos mūsų senelių krauju, o galvos nesuvokia žodžių "laisvė", "demokratija", "maža tauta nėra žemesnė už rusus".

Kol rusai neatsisakys dabartinės savo valstybės idėjos, tol nebus normalių šalių, norinčių su jais draugaut.

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 16, 10:49)
adaptacija, prie viso to pridėčiau žodelį "dar". Taip, jie pas mus dar to nedarė ir ano. Bet kitose šalyse jie darė viską: ir mergaites prievartavo/prievartauja, ir žmones kankino šaudė, ir kt. baisumus darė. Pas mus to dar nedarė. Todėl tuo ir džiaugiamės.

Amerikonai sistemingai tai darė? Pirmą kartą girdžiu. Jokios žmogaus teisių organizacijos apie tai nepranešinėja. Pavieniai atvejai buvo - ir tai jau ne amerikonų bėda, o visų žmonių. Tu pati nežinai, ką sugebėtum padaryt įmesta į karo sūkurį. O štai Rusija tą darė pati savo viduje su čečėnais visai neseniai, represuoja Ingušijos žmones, o prieš porą dešimtmečių taip elgėsi su mumis. Nekalbant jau apie laikmetį po II-o Pasaulinio karo pabaigos.

QUOTE(Aminat @ 2008 09 16, 15:43)
Labai norėčiau žinoti kaip Tamsta sekmingai liptu karjeros laiptais, jeigu tavo neišsiviste rusakalbiai viršininkai žinotu, kad darbo metu  tu sekmingai gvildeni klausimą apie Rusijos agresija vietoj to , kad  vykdytumėt savo tiesiogines darbo pareigas. Kažin ar Jus tokį eruditą ir užsienio politikos žynovą ilgiau  negu valandą laikytu darbe? Gal man pasufleruoti?

Tamsta liptų lygiai taip pat sėkmingai. Mano kuriamas produktas - intelektualus, tai yra idėjos, principai. Darbe per dieną retai kada būnu ilgiau, nei 4-5 valandas. Aš ne kokia nors siuvėja ar elektrikas, kurių rezultatai priklauso nuo darbo trukmės.

Kodėl įžeidinėjat mano viršininkus ir vadinate juos neišsivysčiusiais? Aš asmeniškai juos labai gerbiu ir daug ko iš jų išmokau.

Taigi sufleruokit, kas man darbo smile.gif

Kas tu toks, kad tau reikia vertymo. Nesupranti - tai cia tavo PROBLEMA, o dar sakai, kad nezinojimas rusu kalbos tau netrukdo gyvenime.  doh.gif
(kaip ir pats rasei nesupranti lietuviskai, tai tavo problema mirksiukas.gif )

Aš LIETUVIS. Aš gyvenu Lietuvoje, tu tikriausiai irgi. Tai MANO gimtinė, ir tu PRIVALAI ją gerbti, kaip ir MANO KALBĄ. Kas ta rusų kalba, kad privalėčiau ją mokėti? Mano gimtinėje RUSAI privalo mokėti lietuviškai, o ne lietuviai - rusiškai. Jei aš noriu SAVO šalyje kalbėti SAVO kalba, man kažkokie rusakalbiai neturi trukdyti.

Kas tu toks, kad rodai Rusijai ka ji turi daryti???
Rusija privalo, turi, tegul eina...
Kalbi kaip diktatorius, bet o kas tu toks esi? Loji kaip Moska ant dramblio. (Iz basni Krylova)

As nesuprantu ar tave kas puola??? Ka tokio turi Lietuva, kad ja puls Rusija?  doh.gif

Laisvas žmogus, turintis tvirtą savo nuomonę ir ją pagrindžiantis. Noriu, kad taip būtų ir toliau. Ir ne tik Lietuvoje, bet ir visur kitur, įskaitant ir Rusiją. Lietuva turi savo nuomonę, kuri nepatinka rusų banditams, sėdintiems valdžioje. Va todėl, kad Lietuva nepaklūsta rusiškam fašizmui, ir jaučiame grėsmę.

Oi koks saunuolis lotuliukas.gif , o pats kaip nemokejai lietuviu kalbos, taip ir neismokai,  : lotuliukas.gif cia tikrai tau pliusu neprideda.  doh.gif
Papildyta:

Tikriausiai norėjai parašyti "kaip nemokėjai rusų kalbos". Truputį moku, bet iš principo nevartoju. Laikausi nuomonės, kad prievarta atnešta ir NENATŪRALIAI Lietuvoje pernelyg didelio žmonių skaičiaus mokama, rusų kalba turėtų būti išgyvendinta. Kaip ir rusiško fašizmo užuomazgos, perdėtas palankumas Rusijos politikai.

Sutinku drinks_cheers.gif , Lietuvos prezidentas tik loja ... ant Rusijos
Manau nereikia ieskoti sau priesu. Reikia moketi su visais gyventi draugiskai  mirksiukas.gif

Lietuvos Prezidentas neloja, jis ne šuo. Priešingai, nei Liliputinas ir Medvedia. Tie tai tikrai šunys ir žudikai, kaip ir visi, manantys, jog rusai turi teisę į interesus kitose šalyse, galintys nurodinėti jų valdžiai ir siekiantys įgyvendinti "didelės ir galingos Rusijos" svajonę. Jie yra tikroji pasaulio bėda.
Atsakyti
Kur, ką, nieko neskaitau - nieko nežinau, duok man nuorodas, nes esu pyp pyp pyp, nieko nežinau, nieko neskaitau, nieko negirdėjau, kur ką kada.

P.S. tai buvo sinchroninis vertimas į mūsų kalbą.

P.P. S. paimk ir susirask, apie tai rašė viso pasaulio žiniasklaida, bet tavęs asmeniškai nepasiekė.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 16, 17:26)
Kur, ką, nieko neskaitau - nieko nežinau, duok man nuorodas, nes esu pyp pyp pyp, nieko nežinau, nieko neskaitau, nieko negirdėjau, kur ką kada.

P.S. tai buvo sinchroninis vertimas į mūsų kalbą.

P.P. S. paimk ir susirask, apie tai rašė viso pasaulio žiniasklaida, bet tavęs asmeniškai nepasiekė.

Apie pavienius atvejus buvo. Kaip ir apie tėvų rūsyje laikomas dukteris, jų susilauktus nuo tėvo vaikus ir panašiai. Visur yra nepilnapročių.

Tik va sistemingai Amerika tokių nusikaltimų nedarė. Rusai - priešingai, darė.
Atsakyti
Kokius pavienius atvejus? Dar pasakyk, kad nematei JAV karo nelaisvių lagerių ir kaip su jais elgiamąsi. Kas vyko tuometinėje Jugoslavijoje, kur bujojo tie patys amerikosai. Vietname, Irane ir kt.. Visur, kur jie įžengė, ten buvo tie patys karo nusikaltimai. Plius dar narkotikai ir ginklų prekyba, kur jie patys ir kontroliavo, priedo prie karo veiksmų. Ne viskas šokoladu tepta, kaip bandai pateikt.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 16, 17:34)
Kokius pavienius atvejus? Dar pasakyk, kad nematei JAV karo nelaisvių lagerių ir kaip su jais elgiamąsi. Kas vyko tuometinėje Jugoslavijoje, kur bujojo tie patys amerikosai. Vietname, Irane ir kt.. Visur, kur jie įžengė, ten buvo tie patys karo nusikaltimai. Plius dar narkotikai ir ginklų prekyba, kur jie patys ir kontroliavo, priedo prie karo veiksmų. Ne viskas šokoladu tepta, kaip bandai pateikt.

Viskas, ką radau - apie 19 amžiaus indėnų nykimą. 20 ir 21 amžiais Amerikos vykdytų genocidų neradau aprašytų, tačiau radau Ukrainos genocidą, kai sovietai per metus numarino BADU milijonus aukų. Jokia kita šalis, tikriausiai, nesugebėjo tiek daug žmonių numarint per tokį laiką. Dar radau lietuvių genocidą, kai dešimtadalis tautos buvo išvežti, dauguma - numarinti, likusi tautos dalis - represijose. Vėl kalta valdžia iš Maskvos. Taip pat - estai, latviai. Ir dar keliolika tautų. Gal net keliasdešimt.

Ginklų tiekimas provakarietiškoms šalims yra gerai. Prorusiškoms, islamiškoms ir panašioms - blogai.
Atsakyti