Įkraunama...
Įkraunama...

Įvykiai Gruzijoje

Vokietija atlygino žalą, kurią dėl jos veiksmų patyrė kitos šalys.

ааааагласите пажалуста весь список....
Atsakyti
Kokia bebūtų krūva, bet Lietuvos ekonomika net labai tampriai susijusi su ja ir įtakojama. Pats jos dėka duoną ne skalsą valgai, taip kad atsargiau su š mėtymu į tave maitinančias rankas. Mūsų politikai yra dundukai, kurie neskiria politikos nuo ekonomikos, viską suniveliuoja. Kai tuo tarpu LT verslininkai visomis išgalėmis laikosi būtent Rusijos rinkos, kuri suteikia galimybę užsidirbti, kitiems nebankrutuoti. Be to energetiškai nuo jos esam priklausomi. Su kaimynais nereikia pyktis ir jiems dantis rodyti, dar nežinia, kada prireiks jų pagalbos .
Atsakyti
QUOTE(adaptacijaa @ 2008 09 16, 23:08)
o nepagalvojai, kad iš Rusijos atsiųs tautos gelbėtoja? nes paprastai "tautos gelbėtojai" būtent iš ten pareina...
Papildyta:
nepergyvenk, mano nuomone sioj temoj nuo meto nepriklauso wink.gif

gal tada priminsi kas ten buvo su Hirosima ir Nagasaki. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nebuvau parą, o kiek čia pakitimų. Žmonės su kuriais bendravau, ir galvojau, kad jie yra mąstantys, manę nuvylė. Bet kas aš tokia, niekis... Kiek pykčio, provokacijos. Šlykštu.

Chanuma, jūs man galite pasakyti, kam visa tai, kam kiršinat, kam žmonėse žadinant neapykantą, pagiežą? Aš nepateisinu žmonių, kurie atsako į provokacijas tuo pačiu, tai kvaila, bet dar labiau nepateisinu tų, kurie specialiai tai provokuoja, ir vaidina iš savęs nuskriaustuosius, tai žema. Jūs galvojate, kad taip išaukštinate Rusiją, rusijos tautą, kalbą jus gi savo veiksmais, neapgalvotais, nepagarbiais kitai tautai žodžiais, darote daugiau žalos. Nejau jūs galvojate, kad arogantiškas elgesys, panieka, sarkazmas, pabrėžtinis atsainumas lietuvių kalbai yra akstinas mokytis rusų kalbą, gerbti rusus. Kiekvienas rusakalbis yra savo tautos ambasadorius, ar su jumis pabendravus, norės kas mokytis rusų kalbos.

Alis jūs klausėte, kodėl jums nurodinėja kaip kalbėti... Ir man nesuprantama, kaip žmogus gali reikalauti, kad gerbtų jo kalbą, kalbėtų jam suprantama kalba.

Velikij ruskij... Vėl kam visa tai. Taip, ši kalba jums, man, kitiem yra reikšminga, bet dėl to ji netampa reikšmingesnė už kitas tautų kalbas, kiekviena kalba yra lobis. Na nereikia priverstinai reikalauti pagarbos iš kitų, kai pats jos nerodai. Man sunku suvokti, kai kurias jūsų mintis, gal todėl, kad jus pasamonėje neigiate savyje tekantį lietuvišką kraują, jis jums antrarūšis, antraeilis, bet ši kalba yra jūsų motinos gimtoji kalba, nors kruopelytė pagarbos gal ji irgi verta... Na negaliu patikėti, kad žmogus gimęs ir augęs tarp dveijų kultūrų, gali keldinti tik vieną kultūrą, kalbą aukščiau kitos, net iš principo, kad oponentui įkąsti.

Jei aš taip daryčiau visu pirmą skaudinčiau save, žeminčiau savo tėvo atmintį, arba mano motinos dalį kuri nuo manęs neatsiejama. Kaip jau rašiau aš esu pirštas tarp durų ir staktos. Man skaudu kai koneveikiami abiejų kultūrų atstovai. Aš neesu akla, stengiuosi pateisinti ir suprasti abi tautas, bet tai nereiškia, kad aš nematau niekšybių, klaidų, amoralumo, bet nebandysiu jas neigti vien iš aklo lojalumo kuriai nors iš tautų.
Atsakyti
Chanuma, jūs man galite pasakyti, kam visa tai, kam kiršinat, kam žmonėse žadinant neapykantą, pagiežą? Aš nepateisinu žmonių, kurie atsako į provokacijas tuo pačiu, tai kvaila, bet dar labiau nepateisinu tų, kurie specialiai tai provokuoja, ir vaidina iš savęs nuskriaustuosius, tai žema. Jūs galvojate, kad taip išaukštinate Rusiją, rusijos tautą, kalbą jus gi savo veiksmais, neapgalvotais, nepagarbiais kitai tautai žodžiais, darote daugiau žalos. Nejau jūs galvojate, kad arogantiškas elgesys, panieka, sarkazmas, pabrėžtinis atsainumas lietuvių kalbai yra akstinas mokytis rusų kalbą, gerbti rusus. Kiekvienas rusakalbis yra savo tautos ambasadorius, ar su jumis pabendravus, norės kas mokytis rusų kalbos.
parasau pacitoti kur as kirsinau, zadinau neapikanta, pageza! konstatoti fakta ir kirsynti, yra skyrtumas g.gif

kachius - jam medali uz tolerancija neuzmirsk pakabinti. gal cia jis kiršina, žadina neapykantą, pagiežą.

ar tu kaip ir dauguma matai tik ta ka nori matyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chanuma: 17 rugsėjo 2008 - 09:18
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 17, 08:59)
Kokia bebūtų krūva, bet Lietuvos ekonomika net labai tampriai susijusi su ja ir įtakojama. Pats jos dėka duoną ne skalsą valgai, taip kad atsargiau su š mėtymu į tave maitinančias rankas. Mūsų politikai yra dundukai, kurie neskiria politikos nuo ekonomikos, viską suniveliuoja. Kai tuo tarpu LT verslininkai visomis išgalėmis laikosi būtent Rusijos rinkos, kuri suteikia galimybę užsidirbti, kitiems nebankrutuoti. Be to energetiškai nuo jos esam priklausomi.

Komentarai iš Lietryčio, po straipsniu apie JAV "Lehman Brothers" žlugimą...
Apie Rusijos "ekonomiką" biggrin.gif

"USA nusičiaudėjo, -rosėja JAU DVESIA. HA HA HA -štai tau ir " vėlikaja dėržava" , o norint apsisaugot nuo 1998 metų pavyzdžio DEFOLTO, ruskeliams NET BIRŽAS TEKO UŽDARYTI"

"Bankrutavo Amerikos bankas, o didziausi nuostoliai RUSKYNUI. Gal cia Busho kirtis rusams?! Rusai jau nebe duobeje, o krateryje. Nafta pinga nezmoniskai, oi Putinui šikna svyla. Prezidentas pats sustabdo prekybas rinkoje. Visko gali buti kad cia tik ispustas burbulas, numusti naftos kaina ir tuo paciu parklupdyti rusus. Nu Medvedevai cia tau ne su Sarkozy pabazarinti."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 17 rugsėjo 2008 - 09:24
QUOTE(Urartu @ 2008 09 17, 11:20)
Komentarai iš Lietryčio, po straipsniu apie JAV "Lehman Brothers" žlugimą...
Apie Rusijos "ekonomiką"  biggrin.gif

"USA nusičiaudėjo, -rosėja JAU DVESIA. HA HA HA -štai tau ir " vėlikaja dėržava" , o norint apsisaugot nuo 1998 metų pavyzdžio DEFOLTO, ruskeliams NET BIRŽAS TEKO UŽDARYTI"

"Bankrutavo Amerikos bankas, o didziausi nuostoliai RUSKYNUI. Gal cia Busho kirtis rusams?! Rusai jau nebe duobeje, o krateryje. Nafta pinga nezmoniskai, oi Putinui šikna svyla. Prezidentas pats sustabdo prekybas rinkoje. Visko gali buti kad cia tik ispustas burbulas, numusti naftos kaina ir tuo paciu parklupdyti rusus. Nu Medvedevai cia tau ne su Sarkozy pabazarinti."

Šilumininkai: šilumos kaina Lietuvoje – didesnė nei Švedijoje
http://www.delfi.lt/...php?id=18554858

R.Kuodis: gramzdina bukumas ir korupcija
http://www.delfi.lt/...php?id=18562747
mane stebina kaip jus visi domites kas ten toi rusijoi. jie kaip nors issikrapstis. bet ka mes darysim. galvoju mums gruzija pades. pigiau Kizmarauli pardos. uzgers dar ir tie kurie negeria. tada bus valdyti dar lengviau.
Atsakyti
Ne man auklėti suaugusį žmogų, bet jei prašot. Rusų kalba rašomi tekstai, „Velikij ruskij“ jums to mažai?

Parašysiu kito asmens „palinkėjimą“ pvz. „Eikite tamsta uogienės virti“ Gražu, šaunu rodos nieko įžeidžiančio, bet iš konteksto buvo pasiuntimas „ na ...“

.............................
Lenkiu galvą prieš kchiu. Jis būdamas jaunas, karštakošis, ištiesė palemės šakelę, bet ji buvo nepastebėta ir neįvertinta. Tai yra pelgis, nes jis ieško kompromisų. Tai kas kilo po to, jo reakcija, tai tik pasekmė į... Iš kitos pusės, pakeiskite kachiaus parašyme žodius lietuvis - rusas, Lietuva – Rusija. Jums tos mintys ne artimos?

Priminsiu. Jis silūkė šioje diskusijoje, kaip bendravimo kalbą pasirinkti lietuvių, manau tai sąžininga, nes kalbamės lietuviškame forume, tiknklapyje. Rusų ir anglų kalba parašytus posakius, tekstus išversti į lietuvių kalbą, nes ji yra visiem čia kalbantiems suprantama ir gali būti tarpinė tarp anglų ir rusų kalbų. Savo pasiūlymu jis nežemino nei vienos iš oponuojančių pusių.

Bet juk lengviau diskusiją paversti į rietenas. „Jis man spjovė, o jis man įkando, o ana man įspyrė į koją. Lai dabar išspjauna saldainį ir atiduoda kastuvėlį, kurį padovanojau.

Atsakyti
Urartu, kiekviena šalis savaip reaguoja į galimas krizes ir stengiasi apsaugoti, gal ir prevenciškai. Jei niekas nieko nedarytų, o lauktų, kaip mūsų dundukai valdžioje, tai nežinia kuo kas baigtųsi. Panašūs isteriški komentarai po str. labai dažnai paremti emocijomis, gal ten patys brokeriai laisvu metu diskusina, ką mes žinom. Kiti dirba, o jie durnių volioja, nes Lietuvoje ir taip viskas žlugę. Aprangos akcijos krito trečdaliu, bet tu to nelaikai kriziniu reiškiniu. Ir kt. LT akcijos sėkmingai krenta. Ką daro mūsų Kirkilidzė? Nieko. Miega. Rūko pypkutę.
Atsakyti
Parašysiu kito asmens „palinkėjimą“ pvz. „Eikite tamsta uogienės virti“ Gražu, šaunu rodos nieko įžeidžiančio, bet iš konteksto buvo pasiuntimas „ na ...“

kiekvenas galvoja apie kita pagal savo sugedimo laipsni.

prasiau komentoti mane. nes kaltinot mane.

Ne man auklėti suaugusį žmogų, bet jei prašot. Rusų kalba rašomi tekstai, „Velikij ruskij“ jums to mažai?man to mazai. sale buvo parasyta kad mintis man lengviau reiksti rusu kalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chanuma: 17 rugsėjo 2008 - 09:41
Be to kažkur skaičiau, kad latviai ir estai moka mažiau už elektrą, nors neturi Ignalinos AE. Už benziną taip pat moka mažiau, nors neturi Mažeikių naftos. O mes mokam už viską ir dar priedo, nes gyvenam tokioje šalyje, kurią valdo Buratinai, o juos už virvučių tampo Papa Karlai. Vat tokie stebuklai, škias.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 09 17, 10:35)
Jei niekas nieko nedarytų, o lauktų, kaip mūsų dundukai valdžioje, tai nežinia kuo kas baigtųsi.

Kad nelabai ką šiuo atveju ir "pridarysi"...JAV prispausdins niekuo nepadengtų pinigų muset daugiau, net anuomet Sovietų Sąjunga spausdino...

Nors čia jau visiškai ne į temą, bet man šita krizė nejuokinga... Nė trupučio...
Atsakyti