Įkraunama...
Įkraunama...

Garų puodai

QUOTE(vixiuke @ 2008 08 20, 21:00)
tai toks tupperware indas, kuriame mikro bangų krosnelėje maistas gaminamas be vandens (išskyrus kruopas). Taip maiste, o ne vandenyje lieka visi vitaminai, galima gaminti be riebalų, maistas pagaminamas greičiau nei įprastai, nes neeikvojama energija sušildyti vandeniui.

Dėkui už info 4u.gif
Atsakyti
Gal galėtumėt kas nors patarti apie garų puodo valymą. Pas mane Tefal firmos. Kaitinimo elementas apsinešė kažkokiais kaip suodžiais: pabraukus pirštu, jis lieka juodas...... valiau pagal instrukcijas: įpilkit acto, vandens ir palikit nakčiai....šššš gavosi.... gal kokius santykius ne tokius paėmiau...bet nebuvo nurodyta

Kaip Jūs valot?

Dabar bijau su juo gaminti, lenda kvailos mintys: gal dabar tie garai kokie nuodingi... blink.gif

Atsakyti
Turim tefal jau apie 1,5 metu. labai patenkinti. skanu, sveika, greita, patogu ir taupu. pagaminu vakariene ar pietus is pvz vistienos, bulviu ir kitu darzoviu kaip brokoliai...be to likes sultinys (is produktu isskirtos sultys) puikiai tinka sriubai. tai va su 1-1,5 l net du patiekalai! 4u.gif tik dar nemoku imantrybiu kaip pvz deserta koki sokoladini issivirt ax.gif
Atsakyti
Sveikos.
Gavau ir aš garų puodą, bet iš Vokietijos, pa smus tokių neparduoda. Jame nėra indelio ryžiams ir omletui. Ar yra kur tų dalių pirkti? PAmėginčiau prisiderinti, nes dabar tai mažai ką gamint galėsiu verysad.gif
Namiškiai pirmą kartą valgė žuvį garuose ir paprasčiausias daržoves, tai laaabai patiko thumbup.gif
Tiesa, gal žinot kodėl negalima dėti prieskonių? g.gif niekaip nesuprantu su kuo tai susiję hgalėtų būti g.gif Juk užkimšti nėra ką g.gif

Kažkas klausėt, kiek elektros ima, tai va, preliminariai žiūrėjom. 35 minutes virėm. Tai sunaudojo 0,6 kilovatvalandės. Bet kartu buvo įjungtas šaldytuvas, elektroniniai laikrodžiai ir kitokios smulkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 13 rugsėjo 2008 - 13:22
QUOTE(Kruopike77 @ 2008 08 27, 15:31)
Gal galėtumėt kas nors patarti apie garų puodo valymą. Pas mane Tefal firmos. Kaitinimo elementas apsinešė kažkokiais kaip suodžiais...

g.gif O ka gaminai jame paskutini karta?

QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 14:21)
Tiesa, gal žinot kodėl negalima dėti prieskonių?  g.gif  niekaip nesuprantu su kuo tai susiję hgalėtų būti  g.gif  Juk užkimšti nėra ką  g.gif

Manau, gal kad prieskoniai neprybiretu ant kaitinimo elemento? g.gif tik spelioju ax.gif

Pati ruosiuosi pirkti garu puoda, tik nzn ar Tefal ar Kenwood g.gif Aisku kur galingumas 2000 smile.gif
Nemanau kad paruostas maistas bus neskanus, nes ir tai keptuves nenaudoju schmoll.gif Viska troskinu, bet ne aliejuje, o siek tiek ipilu vandens, kad neprisviltu. Ir nededu jokiu prieskoniu misiniu schmoll.gif Nebent tik naturialias zoleles,druska, pipiru siek tiek...
Atsakyti
Taigi, svarstau visokius variantus dėl to ryžių indelio g.gif Kažin kokia temperatūra ten susidaro, kokios plastmasės man jo ieškoti g.gif namie apžiūrėjau visi - iki 90 laipsnių tik. verysad.gif O jei kokį keramikinį įdėčiau g.gif
Velnias, nesugalvoju, ką daryti, nes labai noriu košių, ryžių, omleto unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 20:46)
Taigi, svarstau visokius variantus dėl to ryžių indelio  g.gif  Kažin kokia temperatūra ten susidaro, kokios plastmasės man jo ieškoti  g.gif  namie apžiūrėjau visi - iki 90 laipsnių tik.  verysad.gif  O jei kokį keramikinį įdėčiau  g.gif
Velnias, nesugalvoju, ką daryti, nes labai noriu košių, ryžių, omleto  unsure.gif

Ziurek, o netinka tokie indeliai, kuriuos galima mikrobanginej naudoti? g.gif Manau jei ten galima, tai jau ir i garu puoda tiktu g.gif Tavo vietoj pabandyciau, ir stebeciau ar darosi kas nors ar ne...Nes siaip juk ir plastmasinius daiktus galima vyrinti, pvz. vaikiski buteliukai,indai...Tik reikia spec plastmases mirksiukas.gif
Igarsinau savo mintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 14:21)
Tiesa, gal žinot kodėl negalima dėti prieskoniųg.gif  niekaip nesuprantu su kuo tai susiję hgalėtų būti  g.gif  Juk užkimšti nėra ką  g.gif

o kodėl negalima g.gif aš dedu ir nieko bigsmile.gif , nei viena prieskonio kruopelė nepapuola ant kaitinimo elemento

QUOTE(Cinside @ 2008 09 13, 20:46)
Taigi, svarstau visokius variantus dėl to ryžių indelio  g.gif  Kažin kokia temperatūra ten susidaro, kokios plastmasės man jo ieškoti  g.gif  namie apžiūrėjau visi - iki 90 laipsnių tik.  verysad.gif  O jei kokį keramikinį įdėčiau  g.gif
Velnias, nesugalvoju, ką daryti, nes labai noriu košių, ryžių, omleto  unsure.gif

tikrai tiktų mikropliusas ir ultrapliusas iš tuperware 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gi2lux: 13 rugsėjo 2008 - 20:42
QUOTE(Ju.Ju @ 2008 09 13, 21:25)
Ziurek, o netinka tokie indeliai, kuriuos galima mikrobanginej naudoti?  g.gif Manau jei ten galima, tai jau ir i garu puoda tiktu  g.gif Tavo vietoj pabandyciau, ir stebeciau ar darosi kas nors ar ne...Nes siaip juk ir plastmasinius daiktus galima vyrinti, pvz. vaikiski buteliukai,indai...Tik reikia spec plastmases  mirksiukas.gif
Igarsinau savo mintis  biggrin.gif

Aš irgi galvojau paieškoti spec plastmasės. Bet gerai namie paieškojusi radau grūdinto stiklo indą. Telpa kuo puikiausiai. Pakenkti kažkam lyg ir neturėtų smile.gif Ne metalinis juk, tai naudosiu jį smile.gif
QUOTE(gi2lux @ 2008 09 13, 21:41)
o kodėl negalima  g.gif  aš dedu ir nieko  bigsmile.gif , nei viena prieskonio kruopelė nepapuola ant kaitinimo elemento
tikrai tiktų mikropliusas ir ultrapliusas iš tuperware  4u.gif

Negalima todėl, kad pas mane instrukcijoje netgi boldu tai parašyta. Galvoju, gal ne šiaip sau g.gif
Dėkui už patarimus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2008 09 14, 09:49)
Negalima todėl, kad pas mane instrukcijoje netgi boldu tai parašyta. Galvoju, gal ne šiaip sau  g.gif
Dėkui už patarimus  smile.gif

o koks modelis g.gif aš savojo net instrukcijos neskaičiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(gi2lux @ 2008 09 14, 09:54)
o koks modelis  g.gif  aš savojo net instrukcijos neskaičiau  rolleyes.gif

Tai kad apie tai ne tik aš rašiau. Mano Mia firmos (vokiškas), modelio nt nenužiūrėjau.
Atsakyti
vis gundausi garų puodą įsigyti, bet va, kas juokingiausia - noriu, bet nė karto gyvenime nevalgiau jame gaminto maisto unsure.gif merginos, kurios senai turit, galėtumėt kokį vakarėlį ne už ačiū surengti biggrin.gif
Atsakyti