Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atsisakėt čiulptuko...

patariu nebijoti to darželio. Juk čiulptukas būna vaikui prisegtas, o be to auklėtojos kažkokiu stebuklingu būdu sugeba susitarti su vaikais.
Savąją atidaviau į lopšį 1,5 - čiulptuko reikėdavo tik prieš miegą. Po kurio laiko auklėtoja pasakė, kad darželyje užmiega be jo. O vos tik namuose - iškart prašo. Na, aš ir laukiau tinkamo momento, vaikas pats turi atiduoti ir pasakyti, kad nereikia. (Bet buvau griežtai nusprendusi, kad ne ilgiau kaip iki 2 m.)
Vieną vakarą ji numetė čiulptuką ant žemės, o aš paklausiau, ar atiduoti "babaužiams" biggrin.gif Ji sutiko, na aš ir paslėpiau bigsmile.gif Po to kartais paprašydavo, bat aš primindavau, kad pati atidavė, o "babaužiai" nebegrąžins.
Draugų sūnus taip numetė varnoms, po to kelis kartus prašė, bet primindavo, kad pats numetė, tai aprimo.
Svarbiausia nesielgti drąstiškai, o pagauti tą momentą, kai vaikas numes, ar pasakys ne.
Ir nebijokit lopšio, nėra ten taip baisuč kaip galvojat. biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, Vildži, už palaikymą4u.gif
tikrai apsiginklavau kantrybe ir, atrodo, problemą įveiksime : mažė vis rečiau beprisimena čiulptuką, tik užmigti dar vis sunkiai sekasi.
Kaip ten bebūtų, nusiteikusi optimistiškai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga-mama @ 2006 07 05, 18:03)
pas mus tai opi problema doh.gif , prieš kokius 2mėn , jai tūtės reikėdavo tik nakčiai, bet štai dabar jai jau ir dieną reikia jos doh.gif , tai atsidaro duris ir nueina į mieg-savo lovytę ir pasiima, nieko negaliu padaryt.....net nepadeda jokie pasakymai,kad atiduodam peluyei ir panašiai. Mergina jau didelę, tad reikės pasukti gąlvą kaip atpratinti.

Pas mus tokia pati situacija buvo: iš pradžių "popsio" reikėjo tik miegui, o po to prisireikė ir dieną. Taip pat nueidavo iki lovelės ir pati pasiimdavo. Bet va, užvakar aš kažką siuvau ir turėjau žirkles, mažoji priėjus nustvėrė jas, o kadangi turėjo ir soskę, tai man šovė mintis parodyt, kaip su žirklėm galima ją pakarpyt. Ir kągi, abi pakarpėm tą "džiaugsmą" ir jau porą dienų užmigdama soskę laiko rankoj (nes sukarpyta soskė gi neskani labai biggrin.gif ), o dieną net nereikia jos. Labai tikiuosi, kad greit nereikės visai. thumbup.gif
Atsakyti
mano tai abu vaikai "nedraugavo" su soskiuku, bet is dukros lopselio patirties atsimenu kad buvo galima duoti soskiuka, jie budavo laikomi atskirose steriliose stiklinaitese su dangteliu ir ant ju buvo uzklijuotas lipdukas su vaiko vardu, tai va ir nesusimaisydavo su kitu vaiku soskiukais...duodavo tik pries miega....
Atsakyti
Na as del tu tiutiu ir nezinau ka daryti. Musiskem pabandyk neduoti, toks triuksmas bus. ir nepadeda jokie atidavimai, jos gerai zino, kad tiutia ne viena ir jei viena atodave tai yra kita. Nezinau gal tepti kuo reik sad.gif
Atsakyti
Visiškai pritariu EZRAi, nereikia bijoti darželio. Mūsų sūnus taip ieškodavo tiutes tik prieš miegą, o lopšelyje jo reikėjo labai mažai ,maždaug kokiai savaitei , kol adaptavosi prie naujos aplinkos. (Darželyje aišku reikia būtinai jį prisegti ,kad kiti vaikai juo nesusigundytų ar nenukristų ant žemės.)Paskui, auklėtoja net nespėdavo atnešti, o mažiukas jau miegodavo. Tačiau mes į lopšelį nešdavomės pliušinį šuniuką, tai su juo sūnus ir vaikščiodavo, ir miegodavo.Namuose be tiutes nei pro kur.Lopšelį lankome dar tik porą mėnesių, manau iki 2 m ir namuose gal nebereikės tiutes.aš tai pat manau, kad reikia išlaukti momento, kad vaikui nebūtų didelė trauma.
Atsakyti
Sveikos,atidavem savo "lobi'' katei,tai dabar ketvirta diena,o mano kantrybes migdant,tai liko tik mazas laselis.Maniau,kad bus sunku,bet nemaniau,kad tiek ilgai...Ir gaila maziaus,bet atiduot atgal irgi nesinori.
Atsakyti
Na mūsų sūneliui žinduko atsisakyto padėjo maža gudrybė. tongue.gif Iš pradžių nukirpome tik mažą žinduko galiuką. Jis pajuto, kad kažkas netaip, bet vistiek jį čiulpdavo. Kas kiek tai laiko nukirpdavom dar po truputį, kol liko tiek , kad vis galį įsikąsti ir paaiškinom, kad jau toks didelis užaugo ir žindukas liko mažas. doh.gif
Tokio čiulpti nepatiko, nes nei čiulpti negali tik įsikandus laikyti.
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2006 07 26, 15:25)
Na mūsų sūneliui žinduko atsisakyto padėjo maža gudrybė. tongue.gif  Iš pradžių nukirpome tik mažą žinduko galiuką. Jis pajuto, kad kažkas netaip, bet vistiek jį čiulpdavo. Kas kiek tai laiko nukirpdavom dar po truputį, kol liko tiek , kad vis galį įsikąsti ir paaiškinom, kad jau toks didelis užaugo ir žindukas liko mažas.  doh.gif
Tokio čiulpti nepatiko, nes nei čiulpti negali tik įsikandus laikyti.

lotuliukas.gif l idomu!! neblogai sugalvota g.gif na ir gudruole thumbup.gif . butinai pasinaudosiu ax.gif
Atsakyti
deja, bet si problema mums labai zinoma, bet aciu dievui viskas jau praejo. ciulptuko atsikrateme tik per sias velykas, kai dukrelei jau buvo 2metai ir 8men! o buvo taip... atejo kaimyne ir issimaine ciulptuka i sokoladini kiausini ir pasake jog atiduos ciulptuka zuikuciams o jie jai mainais duos dar kiausiniu. ta vakara laukem bemiegiu naktu, bet viskas buvo daug lengviau ir paprasciau nes kalti buvome ne mes o zuikuciai! tik gaila kad anksciau to nesugalvojome...
Atsakyti
Mes jau antra diena be čiulptuko- tiesiog kažkur pametėm namie taip, kad visi - ir 1m.beveik 9 mėn. tūtės savininkas- ieškom ir nerandam. Kas svarbiausia, kai vaiko klausiau, ar miegosi be tūtės, jis tik linksėjo galvą, atseit miegos. Anksčiau
sakydavo, jog ne, nemiegos. Turėtą dar vieną čiulptuką vaikas metė lifte ant žemės ir sugebėjo įmesti pro lifto tarpą į šachtą.
Iškart įsigijom naują žaislinį šuniuką, kuris miega su sūnumi ir jį " saugo". Pirma diena palyginti lengva buvo, na, naktis neramesnė. Žiūrėsim, kaip seksis toliau. Prieš mėnesį jau buvau bepradedanti galvoti, kad ir užaugsime su tūte, tokia brangi buvo tapusi.
Atsakyti
Sveikos Supermamos. Mes tai kaškaip lengvai atsikratėm tiutes.Išėjom i balkona su tiute:soske , o po balkonu sedejo šuniukas, aš sakau mesk tiute šuniukui, tai Austeja paeme ir išmete. Taip ir likom be to gėrio. Tiesa dar keleta vakaru reikėjo, bet pasakydavau, kad auau suvalgė tai viskas tuo ir baigėsi. biggrin.gif
Atsakyti