Mano dukra labai išranki maistui. Yra keletas patiekalų, kuriuos valgo noriai- bet jeigu bus pakeistas nors vienas komponentas (pvz. į košę vietoj vaisių tyrės įdėsiu uogienės)- spjauna lauk be kompromisų
Nemanau kad košės ir trintos daržovės yra "nežmnoniškas" maistas
Gal kaip tik reikia pasidžiaugti, kad visokio šlamtmaisčio nevalgo?
Mano dukra labai išranki maistui. Yra keletas patiekalų, kuriuos valgo noriai- bet jeigu bus pakeistas nors vienas komponentas (pvz. į košę vietoj vaisių tyrės įdėsiu uogienės)- spjauna lauk be kompromisų
Bet džiaugiuosi, išrankumas yra teigiamas bruožas
QUOTE(Shangri La @ 2008 09 01, 21:41)
taip, is dalies gerai, kai vaikas nevalgo beleko... Kita vertus - kai maitinasi isskirtinai vienu dviem produktais, tai irgi nieko gero... Maniske visai jokiu kosiu nevalge (o dabar tik pradeda) - vien tik zalios darzoves, bet tai juk vaiko skrandukui nera gerai
QUOTE(Shangri La @ 2008 09 01, 22:41)
as nesakau kad nezmoniskas,bet jis vistiek turi valgyt kazka namie gaminta,(kotletai,blynai ir pan) kas sutrinta valgo o jei papuola koks gabaliukas ir kart spjauna ,buna ir apsivemia neima nei vynuogiu nei obuolio nu is vis neiko jam neisiulau
QUOTE(ssanta @ 2008 09 01, 10:41)
gal reiktų duot vaikiukam vitamino C? Mano draugės mažius irgi taip nevalgė tai gydytoja kažkokių papildų ar vitaminų pasiūlė, aš tiksliai ne-inau.Tik žinau kad C vitaminas tikrai kartais padeda 
vitaminai cia nepades,tiesiog toks laikas
mes ir gerem ir leidomes
O man irgi tokia pati problema.
Iki 1.9 men. valge viska is eiles. Saldumynu stengdavausi neduoti. Vis kokie duoniukai, dziuveseliai, sureliai desertui. O dabar tik jogurtu ir pienu gyvas. Nieko nevalgo. Kartais dar koki obuoli pagrauzia. Saldaini duotum, tai iskart akytes blizga. Tarp maitinimu stengiuosi kuo maziau uzkandziu duoti, bet nepadeda. Kartais puolu i nevilti. Bijau, kad nesusirgtu, o saldumynu nenoriu duoti. Gal tikrai toks augimo tapas dabar?
mums uz pora deinu bus metukai, bet ir prastai valgome
, nors svoris auga gerai nekrenta kaip kitiems maziukams, pradeda vaikscioti ir sukusta, mes ne
.Bet va problema nieko nenori valgyti tik MP nu dar pakartao kokio obuoliuko , sureli varskes, javinuka, megsta pomidorus bet vienus .O kaip pripratinti prie normalaus maisto
, juk reikes nuo 2m eiti i darzeli o tada bus sunku.jri ka duodu isizioja pajaucia skoni ir spjauna
Maniskis irgi labai jau nevalgus
I ranka ima ir valgo tik kieta maista, pvz. dziuveseliai, sausainiai, lazdeles, o jei duodi vynuoge, surio ar koki kita maista kuris minkstas, tai jis suspaudzia rankose ir meta ant zemes net neparagaves
O paduok koki nevalgoma daikta, tai is kart i burna susikisa
Mano vaikas gyvas misiniu ir jogurtu, kai jau nieko nesuvalgo pietums, tai duodu bent sausainiu, juos tai noriai valgo.
O siaip yra du patiekalai kuriuos valgo, tai bulviu kose su mesyte, arba makaronai su mesyte, o va kitokiu kropieniu tai neikisi
Mano vaikas gyvas misiniu ir jogurtu, kai jau nieko nesuvalgo pietums, tai duodu bent sausainiu, juos tai noriai valgo.
O siaip yra du patiekalai kuriuos valgo, tai bulviu kose su mesyte, arba makaronai su mesyte, o va kitokiu kropieniu tai neikisi
Problemele ir pas mus
Jau nuo 2 metuku tai kenciam, ir nepraeina. Jis valgo, ir valgo daug, bet ne viska, ir labai renkasi. Koses, sriubos, pieniski produktai, miltiniai patiekalai, ir viskas
Nuo mesos raukosi ir spjaudosi(o koldunus su mesa valgo
), darzoviu jokiais pavidalais ne i burna(na nebent sriuboje ir labai smulkios, ai dar bulviu kose tinka), vaisiu, uogu neikisi, ziaugciot ima(o sultis visas geria). Tai taip ir gyvenam, kaskart ruosdama maista, nesu tikra ar itiksiu
. Darzelyje tikriausiai galvoja, kad vaiko nepratinau prie normalaus maisto, ne geda, kai klausia, kuo mes ji namuose maitinam.Viska renkasi po kasniuka, apuosto, apziuri ir tik tada nusprendzia tinka jam ar ne....O iki 2 metu ejo viskas, valgem, ragavom, dziaugiausi, kad vaikas neisrankus.....
Nezinau ka daryt net, aisku jis sveikas, auga, kraujo tyrimai visada kuo puikiausi, bet vargina vien maisto ruosimas jam. Nes turiu beveik visada ruosti atskirai
Nezinau ka daryt net, aisku jis sveikas, auga, kraujo tyrimai visada kuo puikiausi, bet vargina vien maisto ruosimas jam. Nes turiu beveik visada ruosti atskirai
Pirmiausia, tai tokiam vaikui nebereikia maisto trinti.
Antra, kodėl sakot, kad nevalgo normalaus maisto? Košės ir daržovės yra labai sveika ir skanu, pats normaliausias maistas.
Trečia, darželyje su vaiku nesicackins niekas kaip jūs namie, tas pasėdėjęs alkanas pradės valgyti ir "normalų" maistą.
Antra, kodėl sakot, kad nevalgo normalaus maisto? Košės ir daržovės yra labai sveika ir skanu, pats normaliausias maistas.
Trečia, darželyje su vaiku nesicackins niekas kaip jūs namie, tas pasėdėjęs alkanas pradės valgyti ir "normalų" maistą.
Oho
Galvojau, kad tik mes cia vemiam neaisku nuo ko...
Maniskiui jau 2 metai ir 1 menuo, o su maistu tai nuo pat gimimo vargstam. Tiek MP atpylinedavo, tiek po to bet koki maista tik su dainom ir sokiais ikisti galejom. Svoris nekrenta, bet buna tokiu menesiu, kad nieko ir nepriauga. O jei siek tiek priauga, tai kokia liga uzklumpa ir vel taip sunkiai priaugti gramai dingsta
Nuo rugsejo keliaujam i darzeli, tai vakare gana isalkes grizta- visada isgelbeja makaronai arba omletukas.
Tiesa pasakius ir nezinau kiek vaikas tame darzelyje pavalgo. Aukletoja sako, kad primaitina, bet matytama jo valgyma namuose galvoju, kad nera kada ten su visais tiek cackintis
Galvojau, kad tik mes cia vemiam neaisku nuo ko...
Maniskiui jau 2 metai ir 1 menuo, o su maistu tai nuo pat gimimo vargstam. Tiek MP atpylinedavo, tiek po to bet koki maista tik su dainom ir sokiais ikisti galejom. Svoris nekrenta, bet buna tokiu menesiu, kad nieko ir nepriauga. O jei siek tiek priauga, tai kokia liga uzklumpa ir vel taip sunkiai priaugti gramai dingsta
Nuo rugsejo keliaujam i darzeli, tai vakare gana isalkes grizta- visada isgelbeja makaronai arba omletukas.
Tiesa pasakius ir nezinau kiek vaikas tame darzelyje pavalgo. Aukletoja sako, kad primaitina, bet matytama jo valgyma namuose galvoju, kad nera kada ten su visais tiek cackintis
QUOTE(vasaros_saule @ 2008 08 21, 14:41)
mano maziuke irgi jokio normalaus maisto nevalgo, jau i nevilti puolu (mums 1 metai ir 5 menesiai). Mesos vien kvapa pajutus susiraukia, jei kada bandau apgaut ir nematant i burnyte kasniuka idet is karto spjauna. be to ir jokiu virtu kosiu nepripazista - gyva pienuku, vaisiai, darzovemis - valgo visas, bet nevirtas.. Gali sau be problemu puse zalios bulves sugriauzt, o i virta ne paziuret nenori
ir dar bulkyte, duonyte su malonumu valgo. Ir viskas
net nezinau kaip ja pripratint prie ivairesnio maisto, atrodo mato kai mes valgom, visko siulau, bet ne
irgi labai baiminuos kaip bus kai prades eit i darzeli 
Na mes vegetarai
Man kažkaip intuityviai atrodo, kad vaikai kažkokiu būdu jaučia ko nori ir ko ne. Mes irgi lėtai į naujus produktus einam, bet gi kas čia blogo, kai pagalvoji?