Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nevalgo suaugusiųjų maisto

QUOTE(linxmute @ 2008 08 29, 14:55)
Bijau prisikalbėti, bet bent kol kas maniškis (1,6m. beveik) valgo normalų maistą kartu su mumis. Stengiuosi ruošti sveikus patiekalus, kad tiktų ir jam. Anksčiau valgydindavau jo kėdutėje, tai buvo nevalgymo periodas  doh.gif  Dabar pas mus yra tokia tradicija, kad valgome visi kartu prie stalo, jei vyras darbe, valgome mudu dviese. Jam padedu lėkštę (būtinai tokią pačią kaip mums), įdedu truputį maisto, o kol jis bando "sumedžioti" su šakute kąsniuką, pamaitinu pati  mirksiukas.gif  Nors ir pats jau neblogai pavalgo  smile.gif  Dar pastebėjau, jei suvalgo daugiau sausainių, riestainių, javinukų ar duonukių, tai į normalų maistą net nebežiūri  schmoll.gif  Taigi, skanėstai labai apriboti.
Prieš valgymą, visada pakviečiu, kad ateitų prie stalo, nes, pietausim (vakarieniausim ar pan.). Ir įrankiai jo turi būti kaip mūsų smile.gif Pabandykit taip ir Jūs, gal padės  mirksiukas.gif

thumbup.gif pas mus tas pats.Valgom iš tokių pačių indų visi kartu prie stalo.Ruošiu ir tik sveikus patiekalus,ir pakol kas jokių didelių problemų nebuvo.Aišku būna kad kartais pora šaukštų suvalgo ,bet tada per kitą maitinimą atsigriebia.
Kantrybės nevalgiukų mamytėms 4u.gif
Atsakyti
labas vakaras 4u.gif
auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto schmoll.gif tik makaronus ir duona patepta majonezu doh.gif jos bendraamziai jau ir bulvytes valgo, ir balandelius, ir varsketukus, ir kotletus ir t.t. o as vis dar gaminu savo vaikui atskirai koses, tyres... jei jai pasiulyti musu maisto iskart pradeda rekti, net nebando ragauti verysad.gif Patarkit, ka man daryti 4u.gif
Atsakyti
nepergyvenkite,mano dukrytei jau suejo 2 metukai ir ji dar nevalgo normalaus maistelio...ir as siulau visko,gaminu,verdu ir ismetu,nes niekaip neina isiulyti unsure.gif valgo tik manu kosyte ir dar kokia sasiskute pavyksta iduot...ir taip pat yra tragiskai nevalgi doh.gif kartais galvoju kad yra gyva vien arbatele!as jau nustojau pergyvent ir kist,matyt ateis laikas ir prades po truputi dometis ir ragauti visko smile.gif as kartais padedu ant lekstutes koki obuoliuka,desrytes ar surio gabaleli,kartais sumustinuka maza padedu,varsketuka supjaustau ir t.t. dukryte apziuri,pauosto,bando paragaut ir padeda biggrin.gif tai as tikiuosi, kad viena diena paims ka ir suvalgys,va tada manau ir "pajudes ledai",geriausias patarimas tiesiog palaukti smile.gif
Atsakyti
Rytais vis dar gaminu vaikiskas koseles,pietus-jau rupiai pagaminti.Veliau ragauja su manimi stambiai supjaustytas salotas,tevelio lekste taip pat buna visada apvalgyta... biggrin.gif Uzkandziauja nesmulkintu maistu... Valgo jau suaugusiu maista ir sis labiau traukia,domina nei "vaikiskas" smile.gif
Atsakyti
O vaikai tarp tų valgymų kartais neprisivalgo visokių užkandžių? Gal prisilesioja po kąsniuką ir užtenka.
Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi? doh.gif Metukų vaikas praktiškai jau turi mokėt sukramtyt mažus nekietus gabaliukus, pratint reikia.
Atsakyti
QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 20:24)
labas vakaras  4u.gif
auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto schmoll.gif  tik makaronus ir duona patepta majonezu  doh.gif jos bendraamziai jau ir bulvytes valgo, ir balandelius, ir varsketukus, ir kotletus ir t.t. o as vis dar gaminu savo vaikui atskirai koses, tyres... jei jai pasiulyti musu maisto iskart pradeda rekti, net nebando ragauti  verysad.gif  Patarkit, ka man daryti  4u.gif

Mano mazajam greit 1.5 metuku, taciau as vis dar jam atskirai verdu viska. Ir ne del to, kad jis nekramtytu, man tiesiog paciai nekyla ranka maitinti vaika tuo viskuo ka patys valgom, aisku stengiuosi maitintis sveikai, taciau, kam jo skrandeli apkrauti, kotletais, balandeliais ir pan.,? Spes dar kepto - nesveiko maisto prisiragauti. Ir sriubos vaikuciui iki 3 metu turi buti tik trintos. Taip, kad kiek galesiu tiek atskirai jam gaminsiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 03:08)
O vaikai tarp tų valgymų kartais neprisivalgo visokių užkandžių? Gal prisilesioja po kąsniuką ir užtenka.
Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi?  doh.gif  Metukų vaikas praktiškai jau turi mokėt sukramtyt mažus nekietus gabaliukus, pratint reikia.

is jusu posto supratau, kad jusu vaikelis valgus wub.gif pavydziu 4u.gif

QUOTE(Violia @ 2009 07 12, 10:01)
Mano mazajam greit 1.5 metuku, taciau as vis dar jam atskirai verdu viska. Ir ne del to, kad jis nekramtytu, man tiesiog paciai nekyla ranka maitinti vaika tuo viskuo ka patys valgom, aisku stengiuosi maitintis sveikai, taciau, kam jo skrandeli apkrauti, kotletais, balandeliais ir pan.,? Spes dar kepto - nesveiko maisto prisiragauti. Ir sriubos vaikuciui iki 3 metu turi buti tik trintos. Taip, kad kiek galesiu tiek atskirai jam gaminsiu  4u.gif

as nesneku apie nesveika maista ax.gif virtas balandelis su virta bulvyte mano galva super sveikas maistas ir be galo skanus wub.gif jeigu siuos ingridientus sumalti i tyre mano vaikas ja valgys blush2.gif bijau pagalvoti kas bus, kai vaikas prades vaiksciuoti i darzeli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 07 11, 03:08)
Be to, kam tas tyreles 2m vaikui daryt? Dantų neturi?  doh.gif  Metukų vaikas praktiškai jau turi mokėt sukramtyt mažus nekietus gabaliukus, pratint reikia.

Na cia kalba eina ne apie tai moka ar nemoka vaikas kramtyti, o apie tai, kad jis aplamai nenori valgyt normalaus suaugusiu maisto.

Papildyta:
labas vakaras  4u.gif
auginu nevalgiuke, jau pripratau kad ji prastai valgo, taciau pastaruoju metu vis pradedu nerimauti, kad nevalgo suaugusiuju maisto schmoll.gif  tik makaronus ir duona patepta majonezu  doh.gif jos bendraamziai jau ir bulvytes valgo, ir balandelius, ir varsketukus, ir kotletus ir t.t. o as vis dar gaminu savo vaikui atskirai koses, tyres... jei jai pasiulyti musu maisto iskart pradeda rekti, net nebando ragauti  verysad.gif  Patarkit, ka man daryti  4u.gif

Zinok labai tave suprantu, nes mano 1,5m nevalgiuke jau baigia isvaryt mane is proto doh.gif Irgi jokio normalaus maisto jai neisiulau, neima nieko i burna, prasideda iskart rekimai, cypimai. Net sakute sutrinto maisto nevalgo. Viska turiu sublenduot i kose ir dar atskiest kad butu pakankamai skysta, o tada jau imanoma ja pamaitint ir tai vos ne per prievarta doh.gif
Nesuprantu, kuom tas mano vaikas gyvas, nes jei i diena bent 2 kartus pavyksta ja pamaitinti, tai jau didziule svente namuose ir man ant sirdies lengviau pasidaro. Nes siaip vos tik akis ryte pramerkus viena mintis galvoj- kuom siandien ta mano vaika pamaitint... ir taip visa diena ta mintim ir tegyvenu doh.gif
Aplinkiniai mane ramina, kad isaugs, prades valgyt, galvoja, kad perdetai i visa tai reaguoju, arba kad prisisveicia tas vaikas sausainiu per diena ir del to nevalgo, bet taip tikrai nera. Ir tik tie kas pabuna su mumis diena ir kelias dienas, visgi pamato, kad tikrai neperdedu doh.gif O ir sveria mano dukryte vos 9 kg, kaip koks pusmetinukas....
Neisivaizduojat, kaip pavydziu mamytem, kuriu vaikuciai slamscia ka paduodi... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(neilia @ 2009 06 12, 17:24)
labas vakaras  4u.gif

ojojoj......cia ,manau,esme yra ne ta,kad maistas suaugusiuju,o tiesiog vaikas neipratintas prie normalaus,kieto maisto.pas mane irgi panasi problema.maniskei jau beveik 2 metai,iki siol trindavau sriubytes,mesyte ,dar pavirdavau ir specialiu kosyciu ir ka jus manot-normalaus kieto maisto isvis nenori.buna,suvalgo kelis kasniukus,o po to viskas maivosi.kramto viena smoteli 20 minuciu ir nenurija.tada man jau neislaiko nervai ir as maista pertrinu su blenderiu.o cia,manau,ir yra esmine klaida,nes mano grazuole tiesiog laukia,kada as jai viska sutrinsiu verysad.gif nenori pati dirbti su dantukais.kai maista sutrinu,viska suslamscia be problemu....
oj,kiek nervu man visa tai kainuoja.dabar,sakiau,isvis netrinsiu maisto.nevalgys-tegu.pasimaivys kelias dienas,po to jau gal normaliai kramtys,neissikalines.....
Atsakyti
labas vakaras  4u.gif

visų pirma neduokit majonezo... aš ir dabar neduodu .
o į temą...tai mano mergaičiukei padėjo kaip aš tą patiekalą pateiksiu, pvz gelytės, saulutės ir kt ir aišku nedidelėm porcijom, bet dažniau. nes didelės ją išgasdindavo. Dažnais įtraukdavau į gamybos procesą, pvz varškę maišyt, nors vos šaukštą nulaiko smile.gif
Atsakyti
Nevalgi ir maniškė,kartais galvoju,kad irgi tik oru gyva doh.gif Arba pienu,kurio niekaip neina neduoti,tiek ryte,tiek vakare unsure.gif Būna ,kad užeina oras,tai tada dar blyneliai,omletas,balandėliai,varškėtukai,sriubytės patinka.O jei nevalgadieniai,tai nieko doh.gif

Bandykit ką nors tokuio panašaus daryti,kaip nors puošti mirksiukas.gif
Atsakyti
O hemoglobinas ne per mažas? Mano sūnus kurį laiką nevalgo mėsos, tik šį tą iš mūsų lėkštės paragauja, be to, alergiškas, dėl to labai mažai ką galima valgyt. Hemoglobinas per mažas, gersim papildus unsure.gif
Atsakyti