Įkraunama...
Įkraunama...

Šlapimo nelaikymas neštumo metu

QUOTE(trenere @ 2005 07 13, 16:07)
Kegelio pratimai - labai efektyvus šlapimo nelaikymo profilaktikos būdas. Jie labai svarbūs ne tik nėštumo metu, bet ir po gimdymo, bei vėlesniame laikotarpyje. Šlap. nelaikymas dažnai pasireiškia ypač po gimdymo. Tarpvietės raumenų įtempimas gulint, sėdint, stovint ir modeliuojant įtempimų stiprumą, trukmę, kiekį, stiprinami tarpvietės, gimdos, mažojo dubens raumenys, kurie aktyviai dalyvauja tiek gimdymo, tiek lytinių santykių, tiek šlapinimosi eigoje.
Žinoma juos galima atlikti šlapinantis, tačiau žymiai paprasčiau ir patogiau juos atlikti kitu laiku. Tam net nebūtina specialiai skirti laiko. Nėščioms, kurios lanko mano užsiėmimus, aš patariu tai daryti tiesiog bežiūrint televizorių, skaitant knygą, stovint eilėje prie kasos ar sustojus prie raudono šviesoforo signalo. Tai gali pasirodyti juokinga, bet tokiu būdu susikursite sau šiokį tokį ritualą, kuris dar ir pakels nuotaiką - jokie aplinkiniai tikrai nesupras, kad jūs mankštinatės, o nauda - begalinė. Taip jūs išvengsite ne tik šlapimo nelaikymo, bet ir gimdos išsmukimo, hemorojaus ir kitų sutrikimų. thumbup.gif

o kaip juos daryti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vikuliuks @ 2005 06 03, 13:20)
daug  nestuke.gif  susiduria su sia problema. tam, kad to nebutu, dar pries pastojant reikia stiprinti raumenukus, kurie sulaiko slapima. aisku, gali pradet ir dabar, gal pades kiek nors smile.gif  kai slapinsies, staigiai sustabdyk "procesa", palaikyk kelias sekundes ir vel tesk "reikala", ir taip kelis kartus per kiekviena slapinimasi. dar gali ir siaip sededama ar guledama taip pat sutraukineti raumenis, kaip ir sustabdant slapima, palaikyti kiek gali ilgiau, atpalaiduoti ir vel kartoti ta pati. tikrai padeda 4u.gif  as taip pradejau daryt jau pries kokius 3 metus, nes perskaiciau, kad kai tie raumenukai yra islavinti,ne tik nestumo metu lengviau, bet ir myletis yra maloniau blush2.gif

QUOTE(gintale @ 2005 07 13, 18:00)
o kaip juos daryti?  ax.gif

viskas gerai paaiskinta ax.gif sekmes darant pratimukus, tikrai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomana @ 2005 07 13, 16:52)
trenere, as cia biski ne i tema, bet noriu paklaust, gal yra kokie pratimai nuo hemarojaus vyrams? ax.gif

Apie tai mes taip pat kalbame per užsiėmimus. Vyrams galima pritaikyti tuos pačius Kėgelio pratimus, tik jų veikla turi būti nukreipta link išeinamosios angos. Čia moterys rašė apie šlapinimosi nutraukimą ir vėl "paleidimą". Tai manau vaizdžiau būtų galima pasakyti apie tuštinimasį vyrams. Tačiau vėlgi tai geriau būtų daryti ne proceso metu, bet tiesiog taip įsivaizduoti. Tarp kitko, jei vyrai daugiau rūpintūsi šiais raumenimis, o ne pvz bicepsais, tai turėtų mažiau sveikatos problemų thumbup.gif . Tik aišku, tų raumenų niekam nepademonstruosi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Atsakyti
Sveikutės,
aš tai tik ir bėgioju į tualetą, kadangi turiu gerti nemažai skysčių, kad acetonas išsivalytų iš organizmo tai tualetą aplankau, labai dažnai ir naktį.Nors vakare jau stengiuosi negerti, bet 3 kartus naktį tikrai lipu iš lovos ir šuoliuoju į tūliką, nors ir lašiukas išbėga sad.gif
Atsakyti
QUOTE(gintale @ 2005 06 03, 12:53)
Sveikos

mums 24 savaites. i tuoleta prireikia dažnokai  blush2.gif  kartais ir neprireikia, nes kelnaitėse palieku...  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  ypac kai nusičiaudau...  cry.gif
ar ir jums taip buvo arba yra? ar čia tik man taip?  g.gif  ka daryti?  unsure.gif

atrodo, akd amne apibūdinai. Aš tik nusičiaudau - taip pora lašiukų doh.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif doh.gif tai nešioju kol kas įklotus, o ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(trenere @ 2005 07 13, 18:36)
Apie tai mes taip pat kalbame per užsiėmimus. Vyrams galima pritaikyti tuos pačius Kėgelio pratimus, tik jų veikla turi būti nukreipta link išeinamosios angos. Čia moterys rašė apie šlapinimosi nutraukimą ir vėl "paleidimą". Tai manau vaizdžiau būtų galima pasakyti apie tuštinimasį vyrams. Tačiau vėlgi tai geriau būtų daryti ne proceso metu, bet tiesiog taip įsivaizduoti. Tarp kitko, jei vyrai daugiau rūpintūsi šiais raumenimis, o ne pvz bicepsais, tai turėtų mažiau sveikatos problemų thumbup.gif . Tik aišku, tų raumenų niekam nepademonstruosi biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif .

aciu uz paaiskinima mirksiukas.gif versiu savo vyra mansktinti tuos raumenukus, bo tai ziuriu, kad jam ten prasideda problemos
Atsakyti
Ir man aktuali tema ax.gif jau pradeda varginti šitas reikaliukas... reiks pradėt mankštintis tongue.gif
Atsakyti
oi man ir atsirado ta problemele doh.gif tik nusiciaudau ir keli lasiukai jau isbeg... bet seip i toleta tai nelakstau .... thumbup.gif
Atsakyti
turiu ir aš pilvuke gyventoją,dėl kurio tos pačios bėdos. 4u.gif Esu užsienyje,lankau nestuke.gif kursus,tai čia labai kreipiamas dėmsys į šią bėdą,darom visos kartu susirinkusios tuos sutraukinėjimo pratimus.Tik noriu pridurti,kad mums nerekomenduoja šių pratimų daryti sulaikant šlapimą,nes nėštukes ir taip lengvai puola visokie uždegimai, o sulaikant šlapimą tik dar papildomai bakterijų galima prisigaudyti.Tai tiek norėjau,visoms sėkmingo pilvukų auginimo! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2006 05 22, 01:34)
oi man ir atsirado ta problemele  doh.gif  tik nusiciaudau ir keli lasiukai jau isbeg... bet seip i toleta tai nelakstau .... thumbup.gif

Man taip viena karta nutiko, nusiciaudejau ir tik kapt! blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif galvoju, niu cia dabar kas? Dar viena nestukiu problemele? Bet aciu dievui daugiau neteko taip ax.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Bjauri problemėlė blush2.gif

Tikriausiai bečiaudint jums ne kartą nutiko nemalonus dalykas - šiek tiek pasišlapinote į kelnaites. Tai gali būti labai dažnas dalykas šioje nėštumo stadijoje. Netikėtai pasišlapinama kosint, čiaudant, juokiantis, sportuojant, keičiant kūno padėtį, bėgant į autobusą, ar dūkstant su vaikais. Dėl hormonų įtakos ir šlapimo pūslės spaudimo augant vaisiui, šis simptomas gali atsirasti ir bet kurioje kitoje nėštumo stadijoje, bet dažniausiai pasireiškia trečiajame trimestre. Moterims, kurioms šis nėštumas ne pirmas, šis simptomas gali pasireikšti stipriau, nei pirmą kartą besilaukiančioms. Tačiau pilvo apatinės dalies, šlaplės ir lytinių organų raumenis galima stiprinti: jums padės Kegelio pratimai, stiprinantys raumenis ir padedantys jiems pasiruošti gimdymui.

Atsakyti
O man buvo taip,pradejau daznai slapintis,paskui jau kilo itarimas nes lekiau kas 10 minuciu i tualeta...Tai jau nenormalu,pasirodo man pusles uzdegimukas buvo ir jis poto persimete i gimda,ir psirode rudu isskyru,gerai kad suskubau pas daktare,tai ji man tabletikiu israse ir praejo.Dar geriau brukniu ir meskauogiu misinuka,kaip arbata,labai padejo,nes meskauoges dezinfekuoja slapimtakius ir pusle.Bet vienos meskauoges negalima gerti nestukem tik maisyt su bruknem.
Papildyta:
O dar pridursiu,kad kada su pusle negerai tai jauti net diskomforta einant,ar sedint.Dabar pas mane viskas suisitvarke ir nebesislapinu tiek daug.O atrodo daug skysciu vartoju.
Atsakyti