Įkraunama...
Įkraunama...

Remontą darom savom rankom

QUOTE(Lera @ 2009 01 26, 14:09)
bus nuotraukos bet ne dabar vakar jau ne iki to buvo doh.gif: joo dvėse viska darom , tai sakau dabar didesni kambary kažin kiek laiko teks tapetuot?  blink.gif  savaite? blink.gif

naaa.. mudu su broliu pas tėtį 20 kv. metrų kambarį ištapetavome per pusdienį ax.gif

paskui gal įgūdžiai atsiras ir darbas greitės...
o dėl viso roleto g.gif nėra galimybės pritaikyti kitą - spalvą, raštą ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 26 sausio 2009 - 12:23
QUOTE(Karusia @ 2009 01 26, 12:21)
naaa.. mudu su broliu pas tėtį 20 kv. metrų kambarį ištapetavome per pusdienį ax.gif

paskui gal įgūdžiai atsiras ir darbas greitės...
o dėl viso roleto  g.gif nėra galimybės pritaikyti kitą - spalvą, raštą ?

nea ten tokios vietose liko kad nieko nepritaikysi jau doh.gif

mes irgi kažkaip buvom nusiteike kad greičiau viskas eisis o čia doh.gif tikiuosi kita kambary virtuve ir koridorių greičiau padarysim doh.gif kitu atveju nesąmonė gausis blink.gif
Atsakyti
Aš jūsų vietoj neskubėčiau ax.gif Juk noris kuo gražiau, o skubantir klaidų pridaroma doh.gif

Man irgi artėja ta diena, kai jau niekur nedingsiu, teks tapetuotis biggrin.gif Jau sienos aptvarkytos, skyles t.p., tik ta su plytelių klijais liko, vakar jėgų jau nebeturėjau, poilsio jau norėjos rolleyes.gif
Atsakyti
ojj man po vakar skauda visus kaulus ten butas 9 aukšte o vaikas nevažiuoja liftu bijo , tai jei reikėjo nulėkt į mašina pamiršto daikto ar į pardė ko tai jis visur su manim norėjo ir visur pėsčia doh.gif blink.gif nu čia ne į tema bet kai pasakėi apiepoilsi biggrin.gif

mes stengiamės kuo gražiau bet vistiek vakar trys siūlės padarėm blink.gif verysad.gif bet tem baldai aukšti stovės tai gal nesimatys? unsure.gif

sugalvojom kad kita karta gal bus greičiau jei iškart daug lapų prikarpyt palikt tik viena ruloną "smulkmenom" apklijuot gal bus greičiau nes vakar supjaustydavom 4 lapus ( na 1rulloną) suklijuojam tada vėl kita supjaustom ir ttt , gal jei iškart paskaičiavus apklijuot bus greičiau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(R.A. @ 2009 01 26, 12:57)
Aš jūsų vietoj neskubėčiau  ax.gif Juk noris kuo gražiau, o skubantir klaidų pridaroma  doh.gif

Man irgi artėja ta diena, kai jau niekur nedingsiu, teks tapetuotis biggrin.gif Jau sienos aptvarkytos, skyles t.p., tik ta su plytelių klijais liko, vakar jėgų jau nebeturėjau, poilsio jau norėjos  rolleyes.gif

Aš irgi neskubėčiau drinks_cheers.gif
Kur ištapetuota savomis rankelėmis prieš beveik 10 metų koridoriuje, tai buvo labai atidžiai dirbta, ir tas pasiteisino: jokių atplyšimų, tapetai puikiausiai laikosi thumbup.gif

O aš dar tik nekantrauju pradėti, bet teks luktelėti porą mėnesių, kol turėsiu finansų tam reikalui. Ir toks klausimas man dabar: o koks darbų eiliškumas protingiausias, jei bus tvarkomos lubos (plovimas ir dažymas), sienos (plėšimas, lyginimas, tapetavimas), grindys (šlifavimas, lakavimas) ir lango keitimas? Na, langą reikia pirmiausia keist, kad paskui gražiai teritoriją apie langą susitvarkyčiau, o visa kita kaip?
Atsakyti
QUOTE(Lera @ 2009 01 26, 13:01)
sugalvojom kad kita karta gal bus greičiau jei iškart daug lapų prikarpyt palikt tik viena ruloną "smulkmenom" apklijuot gal bus greičiau nes vakar supjaustydavom 4 lapus ( na 1rulloną) suklijuojam tada vėl kita supjaustom ir ttt , gal jei iškart paskaičiavus apklijuot bus greičiau? g.gif

Kai pas mamą profai klijavo, tai jie prisikarpė n tapetų pagal ilgį + 5cm dadėjo iš abiejų galų. Tada sutepė kelis iškart klijais, mat turi kažkiek pastovėt, kad klijai įsigertų. O tada tik ėmė ir klijavo unsure.gif Matytumėt, kaip žaibiškai dirbo! blink.gif

QUOTE(Miaška @ 2009 01 26, 13:02)
O aš dar tik nekantrauju pradėti, bet teks luktelėti porą mėnesių, kol turėsiu finansų tam reikalui. Ir toks klausimas man dabar: o koks darbų eiliškumas protingiausias, jei bus tvarkomos lubos (plovimas ir dažymas), sienos (plėšimas, lyginimas, tapetavimas), grindys (šlifavimas, lakavimas) ir lango keitimas? Na, langą reikia pirmiausia keist, kad paskui gražiai teritoriją apie langą susitvarkyčiau, o visa kita kaip?

Savo kambario net nepradedu remontuot, nors jis vienintelis maždaug aptvarkytas nuo lubų iki grindų, bet vis tiek jau ne tas... noris naujumo, grožio, o ne tik "iš bėdos" ax.gif

Pirmiausia siūlau pasikeist langus, tada plaut lubas, sienas tvarkyt ir grindis. Bo jau išdailinus sienas, manau nesinorėtų dulkių po grindų šlifavimo doh.gif
Tada tvarkomos, dailinamos, klijuojamos/dažomos sienos, vėliau - lubos. O paskiausiai ir grindys wink.gif Jei ką, pataisykit mane blush2.gif
Atsakyti
R.A. taip. jeigu nereikia derinti rašti ir jeigu, kaip dabar klijuosiu - nereikia varetyti tapeto, t.y. vienas gabalas eina aukštyn, kitas - žemyn.
O remontas daromas - žemyn. : lubos -> sienos(langai durys) ir tada grindys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.A. @ 2009 01 26, 13:08)
Kai pas mamą profai klijavo

tai anie tikiu kad greit susitvarko, galvojau ir aš kelis lapus iškart pritept klijais bet patalpa nedidele vaikas nuolat trinasi po kojom tai nedrįsom.

mes pirmiau nulupom sienas tada išplovem lubas tada grindis sutvarkėm , o tvarkėm atvirkštine eiles tvarka , lubas dažem tada langus tada tapetavom o paskui grindis laminuosim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 01 26, 13:14)

O remontas daromas - žemyn. : lubos -> sienos(langai durys) ir tada grindys smile.gif

Bet jeigu pvzkabinamos lubos arba tos plokštės klijuojamos, tai gražiau būna, kai jas dedi po tapetų klijavimo bigsmile.gif

QUOTE(Lera @ 2009 01 26, 13:15)
tai anie tikiu kad greit susitvarko, galvojau ir aš kelis lapus iškart pritept klijais bet patalpa nedidele vaikas nuolat trinasi po kojom tai nedrįsom.

Tai nereik palikt priteptų taip atvirai, sulankstomas tapetas klijais į vidų kaip garmoškė wink.gif Aišku, lengva pasakyt, bet pačiai abejoju ar taip pavyks doh.gif biggrin.gif

Ryt jau sulaukiu pirmos pagalbos clap.gif padės suslėpt man elektros laidus, bo kaba visur, kur tik naujai pravesta doh.gif

Norisi pasikeist wc vidaus duris, bo maniškės vos laikosi ant virių doh.gif Kaip manot, jei dėčiau dėvėtas? g.gif Kažkaip ant jų nesinori daug išsileist... blush2.gif Maniškių plotis tik 60 cm, tai praplatinčiau durų angą iki 70. Mažiau problemų bus, kai reiks skalbiankę tempt į wc smile.gif
Atsakyti
QUOTE(R.A. @ 2009 01 26, 14:01)
Norisi pasikeist wc vidaus duris, bo maniškės vos laikosi ant virių doh.gif Kaip manot, jei dėčiau dėvėtas? g.gif Kažkaip ant jų nesinori daug išsileist... blush2.gif Maniškių plotis tik 60 cm, tai praplatinčiau durų angą iki 70. Mažiau problemų bus, kai reiks skalbiankę tempt į wc  smile.gif

va pas mus tas pats , durys brangios db , o biudžetas ribotas verysad.gif tai į kambarius nupirksim o wc "vonios ir tamsaus kambariuko " durys gadins viso buto vaizdą sad.gif baisios jos bet nusipirkt nauju kol kas nlb gausis galvojau gal kokia plevele ale medžio imitacija aptraukt? g.gif ieškojau panaudotu tai nlb ir yra tokių sad.gif
Atsakyti
O gal patiems reiktų skelbimą įkelt? bigsmile.gif Daug kas keičias, tai nepagalvoja, kad kiti gali paimt ir dar už pinigus biggrin.gif

Nu va, parlėkiau namo ir antrų rozų išlakavau savo OSB plokštes virtuvėj tongue.gif ruošiu jau plytelių klijavimui cool.gif
Atsakyti
Ką tik išleidau pagalbininką - tėtį. Išžiūrėjo visur. Tai negaaliu kol kas tvarkyt virtuvėj sienų, mat nauji laidai atvesti į viryklę, mikrobangę ir per ploni. Teks vest per nauja verysad.gif Neįsivaizduoju kaip pasiseks, mat visi jau suslėpti sienoj ir galai sujungti su buitine technika jau už stalo spintelių.
Atsakyti