QUOTE(Sella @ 2008 10 04, 16:13)
Net nežinau koks skirtumas tarp trombofilijos ir AFS.

Deja, abi ligos turi tą patį tragišką bendrumą - sukelia persileidimus...

Man nėštumas būtų kaip liga, ginekologė prigasdino, sakė, kad net širdies infarktas mane galėtų ištikti.

Sako, pagalvokit ar verta rizikuoti...
trombofilija - vadinamos visos ligos, kurios sąlygoja trombų susidarymą. AFS vienas iš jų, neaišku, kuri liga tau. o ar žinai, kokie tyrimai tai parodė, buvo teigiami?
aš matau, tave gydytojai prigąsdino labai, juk visiems yra tokia rizika, tik sergantiems trombofilijomis - didesnė. beje, jei tai būtų AFs, aš skaičiau, kad didesnė rizika venų trombozei, o tokie kaip infarktas ištinka dėl arterijų trompozės, ir nėra įrodyta, kad AFS tai įtakotų.
tu minėjai, tavo močiutė mirė dėl trombo, bet ji gi vaikų susilaukė?
beje, pagal rekomenduotus tyrimus, tau gal dabar daugiau dėl skydliaukės yra kokių problemyčių, o skydliaukė žinau tikrai džnai trukdo pastoti. o kai tik susitvarko (vaistukus gi geri), po to sėkmingai pastojama.
na ir italijos gydytojai, gal ir gydo, bet prigąsdina.... gal nesuvokė, kaip tau svarbu susilaukti vaikų? ....
pasitaisysiu - nebent tau vilkligė, kuri tikrai gali sukelti labai daugelio organų pažeidimus, bet ir tai labai individualiai progresuoja; ši irgi yra autoimuninė liga, dėl kurios gali atsirasti AFS, bet tada tau gal gydytoja nebūtų pavadinus to trombofilija, nes su ja nebūtinai būna AFS.