Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas(AFS)

QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 10 24, 13:21)
Sveikos mergaites 4u.gif
Jauciu pas jus teks atsikraustyti. Trumpai papasakosiu, kad turejau pries 2 men. nesivystanti apie 7 sav. nestuma. Labai man buvo keista, nes viena vaika jau turiu, su kuriuo buvo viskas gerai. Zodziu, lyg itare gimdos uzdegima, sugeriau antibiotikus. Dabar viskas gerai, tikrinausi ir del visokiu bacilu, taip pat viskas gerai. Taciau, kai suzinojau, kad yra toks dalykas kaip AFS, nutariau issitirti, nors niekas ir nerekomendavo. Tai va, siandien pasiemiau tyrimus. Dariausi Santariskese, nes as vilniete. Visi atsakymai geri (t.y. neigiami), taciau vienas (anti-beta2-GP1)yra teigiamas:
pas mane 0,614, o norma <0,469.
Cia jau daug prisiskaiciau, zinau, kad reikia su R. pasikonsultuoti. Idomu, ar sis vienas rodiklis jau irgi rodo, kad yra AFS. Ar tokiu atveju reikia tik aspirina gerti ar ir vaistukus leistis g.gif
Ir dar vienas klausimelis. Pries kiek laiko reikia pas R. uzsiregistruoti?

P.S. Siaip tai esu labai patenkinta, kad pasidariau si tyrima, gal but radau priezasti.....Aciu visoms uz info.

panasu kad yra AFS. bet tikrai pasiskambink R, pasakyk del ko kreipies, ir galesi uzsirasyti gal net ta pacia diena, arba blogiausiu atveju po keliu dienu.
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2008 10 24, 10:58)
aaa, dabar supratau, na vadinasi reiks gerti aspirina - nori-nenori  unsure.gif ir aisku bandyti klausinetis del siu dalyku, na bus aisku po genetikes, kas ir kaip, kada ir pas ka  rolleyes.gif

Sveikos 4u.gif
Seniai čia bebuvau ax.gif
Aš tokia pati kaip jūs, tik jau perėjusi šitus kryžiaus kelius ir pastojusi iškeliavau pas nėštukes, ten visos buvusios šio skyrelio senbuvės kraustosi, to linkiu ir jums, o aš jau sūpuoju savo brangenybę wub.gif
Kadangi kažkaip daug naujo atsirado mergaičių, trumpai pasakysi apie savo patirtį ir tyrimus- turėjau du savaiminius persileidimus 5-6 sav, ir tik po jųs pasidariau intuityviai šiuos tyrmus Kmuk - kaip ir jautė širdis - atsakymai buvo teigiami:Lupus koaguliantas - 38 (norma 44)
Leideno faktorius - 94 (norma 120-300s)

Tai va su šiais dveim teigiamais tyrimų rezultatais, kas reiškė kad turiu ne tik pasireiškiantį nėštumo metu padidėjusį krešumą, bet ir įgimtą (Leideno faktorius), nes iš esmės visoms nėščioms krešumas nėštumo metu padidėja, kadangi tai yra kaip apsauga nuo nukraujavimo gimdant, tačiau mums tai vyksta patalogiškai - taigi su Clexan 0,2 leidžiamais vaistukais ir aspirinu, aš sėkmingai pastojau ir išnešiojau savo mažylę 4u.gif

Visoms to paties linkiu ir galima sakyti sveikinu kad pagaliau radote priežastį kuri trukdė tapti Mama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglynius @ 2008 10 24, 14:27)
Sveikos  4u.gif
Seniai čia bebuvau  ax.gif
Aš tokia pati kaip jūs, tik jau perėjusi šitus kryžiaus kelius ir pastojusi iškeliavau pas nėštukes, ten visos buvusios šio skyrelio senbuvės kraustosi, to linkiu ir jums, o aš jau sūpuoju savo brangenybę  wub.gif
Kadangi kažkaip daug naujo atsirado mergaičių, trumpai pasakysi apie savo patirtį ir tyrimus- turėjau du savaiminius persileidimus 5-6 sav, ir tik po jųs pasidariau intuityviai šiuos tyrmus Kmuk - kaip ir jautė širdis - atsakymai buvo teigiami:Lupus koaguliantas - 38 (norma 44)

Tai va su šiais dveim teigiamais tyrimų rezultatais, kas reiškė kad turiu ne tik pasireiškiantį nėštumo metu padidėjusį krešumą, bet ir įgimtą (Leideno faktorius), nes iš esmės visoms nėščioms krešumas nėštumo metu padidėja, kadangi tai yra kaip apsauga nuo nukraujavimo gimdant, tačiau mums tai vyksta patalogiškai - taigi su  Clexan 0,2 leidžiamais vaistukais ir aspirinu, aš sėkmingai pastojau ir išnešiojau savo mažylę  4u.gif

Visoms to paties linkiu ir galima sakyti sveikinu kad pagaliau radote priežastį kuri trukdė tapti Mama  4u.gif

wub.gif wub.gif kokia grazi istorija, taip tikiuosi, kad ir mes greitai galesime supuoti savo stebuklelius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Eglynius @ 2008 10 24, 14:27)
Sveikos  4u.gif
Seniai čia bebuvau  ax.gif
Aš tokia pati kaip jūs, tik jau perėjusi šitus kryžiaus kelius ir pastojusi iškeliavau pas nėštukes, ten visos buvusios šio skyrelio senbuvės kraustosi, to linkiu ir jums, o aš jau sūpuoju savo brangenybę  wub.gif

Tai va su šiais dveim teigiamais tyrimų rezultatais, kas reiškė kad turiu ne tik pasireiškiantį nėštumo metu padidėjusį krešumą, bet ir įgimtą (Leideno faktorius), nes iš esmės visoms nėščioms krešumas nėštumo metu padidėja, kadangi tai yra kaip apsauga nuo nukraujavimo gimdant, tačiau mums tai vyksta patalogiškai - taigi su  Clexan 0,2 leidžiamais vaistukais ir aspirinu, aš sėkmingai pastojau ir išnešiojau savo mažylę  4u.gif

Visoms to paties linkiu ir galima sakyti sveikinu kad pagaliau radote priežastį kuri trukdė tapti Mama  4u.gif

Sveikute Eglyniau 4u.gif
Tikrai senai beužėjai,tikriausiai daug laiko mažylė wub.gif atima.Dėkui už naujai suteiktą viltį čia užsibuvusiom senbuvėm bei naujokėlėm 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif , kaip manot, ar reiktu man pradeti vartoti aspirina? Ar geriau palaukti susitikimo su gydytoju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2008 10 27, 20:57)
Sveikos mergaites 4u.gif , kaip manot, ar reiktu man pradeti vartoti aspirina? Ar geriau palaukti susitikimo su gydytoju? g.gif

Sveikute 4u.gif
Aš tai pradėčiau gerti ax.gif ,nes vistiek paskirs,o prieš pastojant reikėtų mažiausiai mėnesiuką pavartoti aspiriną.Aš asmeniškai pradėjau gerti iškarto po abrazijos,kai tik sužinojau apie šį sindromą,nes KMUK gyd. A dažniausiai pataria net tris mėnesiukus pagerti aspiriną,o po to planuoti rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos,

visgi panasu, kad man pakeliui su jumis...
siandien gavau tyrimu atsakymus, visi idealus, ir CRB ir SPA ir t.t. bet vienas: Antikunai pries kardiolipina TEIGIAMA (ribine reiksme 0,518, o rasta 0,691)...
Reumatologe tik persiunte meilu atsakymus ir tiek, pasakius, kad sistemines jungiamojo audinio ligos pozymiu nera .... nu ir kaip suprasti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *fėja*: 27 spalio 2008 - 21:35
QUOTE(pupa@ @ 2008 10 24, 08:12)
Labas rytas, mergaites as jau turiu tyrimus. va kokie jie:

1. Antikūniai prieš beta2 gliukoproteiną (anti-beta2-GPI) Ig GAM 0,168 neigiama norma <0,585
2. antikuniai prieš kardiolipiną (AKA) Ig GAM 0,264 neigiama norma <0,737
3.LA1 (s) 30,9 norma 31-42
4. La2 (S) 31,9 norma 30-37
5. APC-R (S) 101,1 norma >120

o man tokiu visai nedare g.gif turiu galvoje LA1; LA2; APC-R.... kas cia? Gal kaip nors dar kitaip vadinasi?
O kodel mano lape antikuniai prieš kardiolipiną (AKA) ribine reiksme yra 0,581, o pas tave-0,737? Tuomet manieji normoje- 0,691... doh.gif siaubas kazkoks, nieko nebesuprantu. Tai negi dabar profilaktiskai rysiu aspirina? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2008 10 27, 20:57)

jeigu tyrimai paimti ir padaryti pradek jau dabar. jeigu ne - palauk, kol bus paimta ir tada pradek. nuo interpretacijos nekas nepasikeis, o jeigu viskas neigiama - vistiek gerk. gal pamacys.

QUOTE(*fėja* @ 2008 10 27, 22:27)
Sveikos gyvos,

visgi panasu, kad man pakeliui su jumis...
siandien gavau tyrimu atsakymus, visi idealus, ir CRB ir SPA ir t.t. bet vienas: Antikunai pries kardiolipina TEIGIAMA (ribine reiksme 0,518, o rasta 0,691)...
Reumatologe tik persiunte meilu atsakymus ir tiek, pasakius, kad sistemines jungiamojo audinio ligos pozymiu nera .... nu ir kaip suprasti?

dar nebuvau girdejus... g.gif nezinau

QUOTE(*fėja* @ 2008 10 27, 22:44)
o man tokiu visai nedare  g.gif turiu galvoje LA1; LA2; APC-R.... kas cia? Gal kaip nors dar kitaip vadinasi?
O kodel mano lape  antikuniai prieš kardiolipiną (AKA) ribine reiksme yra 0,581, o pas tave-0,737? Tuomet manieji normoje- 0,691...  doh.gif siaubas kazkoks, nieko nebesuprantu. Tai negi dabar profilaktiskai rysiu aspirina?  blink.gif

jeigu yra bent vienas teigiamas, tai faktas kad gerti aspirina reiks, manau ir leistis vaistukus taip pat.
Atsakyti
QUOTE(*fėja* @ 2008 10 27, 22:44)

O kodel mano lape  antikuniai prieš kardiolipiną (AKA) ribine reiksme yra 0,581, o pas tave-0,737? Tuomet manieji normoje- 0,691...  doh.gif siaubas kazkoks, nieko nebesuprantu. Tai negi dabar profilaktiskai rysiu aspirina?  blink.gif

Kiekvienasyk kitokios normos,nuo reagentu priklauso.Ziurek pagal savo norma mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2008 10 27, 22:17)
dar nebuvau girdejus... g.gif nezinau
jeigu yra bent vienas teigiamas, tai faktas kad gerti aspirina reiks, manau ir leistis vaistukus taip pat.

g.gif o kada pradeti ji gerti ir koki ji geriat?
kai pasiskaiciau aspirino aprasyme parasyta, kad gali pakenkti vaisiui-inkstams ir t.t. blink.gif
o ka leidziates?
Reikia paskui stebeti kraujo rodiklius kokius nors?
gi taip gali nusiskystint iki nukraujavimo, ar as cia nusisneku?
Atsakyti
QUOTE(*fėja* @ 2008 10 28, 11:41)
g.gif  o kada pradeti ji gerti ir koki ji geriat?
kai pasiskaiciau aspirino aprasyme parasyta, kad gali pakenkti vaisiui-inkstams ir t.t.  blink.gif
o ka leidziates?
Reikia paskui stebeti kraujo rodiklius kokius nors?
gi taip gali nusiskystint iki nukraujavimo, ar as cia nusisneku?

Paprastai rekomenduojama pagerti 3 mėn. iki pastojimo, aš gėriau gal mėn. ir man užteko, bet ne visoms vieno mėnesio užtenka. Aspirinas turi būti 100 mg., paprastas būna 500 mg. todėl jis netinka, dauguma geria Trombo Ass aspiriną, jis tikrai niekam nekenkia. Aš leidausi Fraksiparin vaistukus, bet leidžiasi dar ir kitokius. Man jokių rodiklių niekas nesekė, kai kurioms lyg ir seka, bet dar nebuvo taip, kad per daug kuriai būtų suskystinę kraują, todėl, manau, jokių ten rodiklių sekti nebūtina, jei neklystu ir A. neskiria jokių papildomų tyrimų.
Atsakyti