Įkraunama...
Įkraunama...

Antifosfolipidinis sindromas(AFS)

QUOTE(rasiuke29 @ 2008 10 28, 13:52)

Kiek skaiciau sioje temoje ir kitose apie AFS. Koks bebutu faktorius ar keli gydymas yra tas pats. gert aspirina ir leistis vaistukus. Kitoms gali paskirti tik gerti aspirina. ax.gif

O kai leidiesi, gal jau nebereikia gerti? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa@ @ 2008 10 28, 14:48)
Tai jau galvoju, kad reiktu, nes vistiek kazkaip neramu man vis  ax.gif pas mane tik Leideno faktorius per zemas, visa kita kaip ir normaliai, bet as dariausi po 2.5 men, kai reiktu anksciau ji darytis, tai ir neramu, vis uzeina chaosas  biggrin.gif

O kada pas esi uzsirasiusi?

As pasidariau tyrimus praejus beveik 2 men (na ne visai, po 7 sav. kazkur). Eisiu si penktadieni.

Rasiuke, parasysiu, ka pasakys. Nes man, kai tik sis vienintelis faktorius, tai apie ji ir bus kalba. O gal jis nebus su tokiu atveju susidures g.gif
Atsakyti
QUOTE(*fėja* @ 2008 10 28, 15:01)
O kai leidiesi, gal jau nebereikia gerti?  blink.gif

Reikia gerti iki 36 sav. aspirina, o vaistukus pradeti leistis nuo 6 sav. iki gimdymo likus 1 ir po to dar kelias dienas pasileisti.
Atsakyti
QUOTE(rasiuke29 @ 2008 10 28, 14:52)
As kazkiek ieskojau informacijos apie ta anti-beta2-glikoproteina, nes man rado si rodikli ir APCR arba Leideno faktoriu. As buvau konsultacijoje pas R, bet jis man nieko taip ir nepsake. Buk gerute, kai grisi gal galesi pasidalint, ka jis tau sake ir patare  4u.gif
Papildyta:

Kiek skaiciau sioje temoje ir kitose apie AFS. Koks bebutu faktorius ar keli gydymas yra tas pats. gert aspirina ir leistis vaistukus. Kitoms gali paskirti tik gerti aspirina. ax.gif

Gal man uzteks tik aspirino ax.gif

Rasiuke29, o kiek mokejai pas R, jei ka i az gali pasaryti, ar parase atsakyma ar kazka panausaus del vaistuku tavo ginei, kad zinotu ji?
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 10 28, 15:04)
As pasidariau tyrimus praejus beveik 2 men (na  ne visai, po 7 sav. kazkur). Eisiu si penktadieni.

Rasiuke, parasysiu, ka pasakys. Nes man, kai tik sis vienintelis faktorius, tai apie ji ir bus kalba. O gal jis nebus su tokiu atveju susidures g.gif

Labai tau aciu 4u.gif Kai as buvau pas ji man pasake pavartes sasiuvini ir paziurejes tyrimus, kad AFS.Labai isamios informacijos negavau.Gal reikejo labai klausti ka tas rodiklis reiskia. Gal tu ka daugiau suzinosi. Kiek ziurejau ir skaiciau AFS temutes, tai beveik niekam nebuvo teigiamo sio rodiklio, tik gal vienai mergaitei ar porai.Man labai jau idomu, ka jis reiskia g.gif
Papildyta:
QUOTE(pupa@ @ 2008 10 28, 15:07)
Gal man uzteks tik aspirino  ax.gif

Rasiuke29, o kiek mokejai pas R, jei ka i az gali pasaryti, ar parase atsakyma ar kazka panausaus del vaistuku tavo ginei, kad zinotu ji?

Mokejau su apziura ( nors as jos neprasiau) dar paeme tepnielius 2 ar 3 tai 140 lt. Paklause ar pirma karta, ar dar pas ji lankysiuos, sakau, nezinau, gal dar kada ir atvaziuosiu.Jokio atsakymo neparase mano ginei, kaip ir ka daryti man reiks nestumo metu. Nezinau ar jis is viso israsys atsakyma ginei, nes juk jis dirba privaciai, tai neprivalo rasyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiuke29 @ 2008 10 28, 15:17)

Mokejau su apziura ( nors as jos neprasiau) dar paeme tepnielius 2 ar 3 tai 140 lt. Paklause ar pirma karta, ar dar pas ji lankysiuos, sakau, nezinau, gal dar kada ir atvaziuosiu.Jokio atsakymo neparase mano ginei, kaip ir ka daryti man reiks nestumo metu. Nezinau ar jis is viso israsys atsakyma ginei, nes juk jis dirba privaciai, tai neprivalo rasyti  g.gif

O kodel jis tave apziurejo, jei to neprasei? Gal jam atrodo, kad reikia, bet uz tai ir pinigeliu daugiau paeme. As tai einu tik del AFS pasikonsultuoti, nes esu jau visokiu tepineliu prisidarius ir tikrai man ju nereikia. O kazkoki lapeli, tai butinai prasysiu, kad parasytu, na nebent bus tik aspirinas ir nebus ten ka rasyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva-Pamaiva @ 2008 10 28, 15:25)
O kodel jis tave apziurejo, jei to neprasei? Gal jam atrodo, kad reikia, bet uz tai ir pinigeliu daugiau paeme. As tai einu tik del AFS pasikonsultuoti, nes esu jau visokiu tepineliu prisidarius ir tikrai man ju nereikia. O kazkoki lapeli, tai butinai prasysiu, kad parasytu, na nebent bus tik aspirinas ir nebus ten ka rasyti smile.gif

Kai pamate, kad atejau su tyrimu lapeliais, aisku, kad suprato kokiais, ati iskart pasikeite. Faktas, kad uz konsultacija 10 min. nieko negausi. g.gif .Man irgi idomu, kodel jis sugalvojo mane apziuret, tuo labiau, kai as neprasiau apziuros ir sakiau, kad niekuo nesiskundziu g.gif . Na pziuresim, gal tau kitaip bus? g.gif O tu penktadieni pas ji eini?
Atsakyti
QUOTE(rasiuke29 @ 2008 10 28, 15:35)
Kai pamate, kad atejau su tyrimu lapeliais, aisku, kad suprato kokiais, ati iskart pasikeite. Faktas, kad uz konsultacija 10 min. nieko negausi. g.gif .Man irgi idomu, kodel jis sugalvojo mane apziuret, tuo labiau, kai as neprasiau apziuros ir sakiau, kad niekuo nesiskundziu  g.gif . Na pziuresim, gal tau kitaip bus? g.gif O tu penktadieni pas ji eini?

O kaip suprast PASIKEITE g.gif Cia i gera ar i blogaja puse? Tai tegul dziaugiasi, kad pas ji pacientes eina, vadinasi reikalinga tokia konsultacija. As tai galiu ir uz zodine konsultacija sumoketi, uztenka jau tu ciupinejimu doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 28 spalio 2008 - 14:59
QUOTE(rasiuke29 @ 2008 10 28, 15:35)
Kai pamate, kad atejau su tyrimu lapeliais, aisku, kad suprato kokiais, ati iskart pasikeite. Faktas, kad uz konsultacija 10 min. nieko negausi. g.gif .Man irgi idomu, kodel jis sugalvojo mane apziuret, tuo labiau, kai as neprasiau apziuros ir sakiau, kad niekuo nesiskundziu  g.gif . Na pziuresim, gal tau kitaip bus? g.gif O tu penktadieni pas ji eini?

g.gif g.gif g.gif
o man atvirkščiai, visai norėjau, kad tuo pačiu ir apžiūrėtų, bet jis taip greit viską susakė, 5 minutėsir maždaug jau viskas, laisva, tai aš dar kažkiek stengiausi išklausinėt, gal dar 5 minutes pratempiau, padaviau pinigus už vizitą, ir išvariau. kaip už 10 min be jokios apžiūros, galėjo ir mažiau paimt man rodos blush2.gif bet kadangi neypatingai man tai patiko, tai apžiūros ir nebeprašiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FedeSperanza: 28 spalio 2008 - 15:00
QUOTE(FedeSperanza @ 2008 10 28, 15:58)
g.gif  g.gif  g.gif
o man atvirkščiai, visai norėjau, kad tuo pačiu ir apžiūrėtų, bet jis taip greit viską susakė, 5 minutėsir maždaug jau viskas, laisva, tai aš dar kažkiek stengiausi išklausinėt, gal dar 5 minutes pratempiau, padaviau pinigus už vizitą, ir išvariau. kaip už 10 min be jokios apžiūros, galėjo ir mažiau paimt man rodos  blush2.gif bet kadangi neypatingai man tai patiko, tai apžiūros ir nebeprašiau...

O kiek paeme, jei ne paslaptis? Jo puslapyje nurodyta, kad konsultacija lygtai 50 lt kainuoja.
Gal jam nelabai patinka, kad pas ji tik del to AFS ateina g.gif Tai gali telefonu uzklaust del ko.....ir pasiruost.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva-Pamaiva: 28 spalio 2008 - 15:06
Sveikutės,

Užsukau į šį skyrelį ieškoti patarimo. Jau ankčšiau buvau rašiusi kaip sekėsi pirmas vizitas pas gyd. Abraitį, turumpai priminsiu: pasakė, kad po pirmo nesivystančio nėra tikslinga daryti, bet kai pasakiau,kad mums vienitelis būdas IVF ir šis neštumas buvo po IVF, tai tada nenorom parašė siuntimą tyrimams. Šendien nuėjau atsakymų, pasakė: turit tą sindromą bet aš jums gydymo neskirsiu, nes aceit paskui jūs paduosit mane į teismą, jeigu išsivystys skrandžio opa. tada aš jam sakau, aš jus ir taip paduosiu į teismą, jei jūs man neskirsit gydymo, o antras nėštumas baigsis nesivystančiu...
Parašė atsakymą šeimos gydytojai, palinkėjo malonios motinystės ir gražia forma "išspyrė" iš kabineto.... mad.gif gun_bandana.gif bash.gif protest.gif
Gydytojo bendravimu likau "sužavėta"...

Gal bent jūs ką nors patartumėt ar galėtumėt paaiškinti..
čia tai ką parašė gydytojai ant atsakymo lapelio:
1. ACLA IgG- 35 GPC/ml (norma < 19)
2. L a/g - 31-36 -neigiamas
3. APC-R-148 (norma) g.gif

nežinau ar teisingai parašiau visus sutrumpinimus ir simbolius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laimuze509: 28 spalio 2008 - 15:17
QUOTE(Laimuze509 @ 2008 10 28, 16:16)
Sveikutės,

Užsukau į šį skyrelį ieškoti patarimo. Jau ankčšiau buvau rašiusi kaip sekėsi pirmas vizitas pas gyd. Abraitį, turumpai priminsiu: pasakė, kad po pirmo nesivystančio nėra tikslinga daryti, bet kai pasakiau,kad mums vienitelis būdas IVF ir šis neštumas buvo po IVF, tai tada nenorom parašė siuntimą tyrimams. Šendien nuėjau atsakymų, pasakė: turit tą sindromą bet aš jums gydymo neskirsiu, nes aceit paskui jūs paduosit mane į teismą, jeigu išsivystys skrandžio opa. tada aš jam sakau, aš jus ir taip paduosiu į teismą, jei jūs man neskirsit gydymo, o antras nėštumas baigsis nesivystančiu...
Parašė atsakymą šeimos gydytojai, palinkėjo malonios motinystės ir gražia forma "išspyrė" iš kabineto....  mad.gif  gun_bandana.gif  bash.gif  protest.gif
Gydytojo bendravimu likau "sužavėta"...

Gal bent jūs ką nors patartumėt ar galėtumėt paaiškinti..
čia tai ką parašė gydytojai ant atsakymo lapelio:
1. ACLA IgG- 35 GPC/ml (norma < 19)
2. L a/g - 31-36 -neigiamas
3. APC-R-148 (norma)  g.gif

nežinau ar teisingai parašiau visus sutrumpinimus ir simbolius...

Nu blink.gif ir gydytojas. Tai gi cia ju darbas, kas jiems nepatinka, kad mes pas juos einame??? O tu gerai jam atsakei, saunuole lotuliukas.gif Tai nekreip demesio, jis tau parase kazkoki lapeli ir gerai, tu savo pasiekei.
Del tyrimu, tai nezinau, as pati dar zalia sioje srityje. Tik matosi, kad 1. virsija gerokai norma, taip suprantu. Tau turbut paskyre aspirina ir leistis vaistukus, kaip ir visom cia panasiai...
Atsakyti