Įkraunama...
Įkraunama...

Ką Dievas sujungė...

QUOTE(Una Li @ 2009 01 03, 11:35)
Dievas nekūrė invalidų, tai mes, bendradarbiaudami su Juo, bet būdami pažeisti nuodėmės (labai dažnai netiesioginės -gal protėvių ar netinkamo savo darbo atlikimo, nusikaltimų prieš gamtą ir pan.) tesugebame taip Jam padėti. Man rodos, nuodėmės pažeistas pasaulis negali būti tobulas, todėl ir ištinka mus kančia. Jei mes tikime amžinuoju gyvenimu, tai kančia šiame gyvenime, kuri trunka, tarkim, aštuoniasdešimt metų, yra akimirka, palyginus su laime amžinybėje.
Man teko sutikti žmonių, kurie sveiki ir nuolat nelaimingi ir sunkiai sergančių, kurie dar dalina laimę kitiems... Laimės ir kančios tema tikrai sudėtinga.

ir tu tikrai tiki tuo ka rasai...?
Kas visa ta nesamone tau papasakojo? Juk turejo kazkas papasakoti...nepati gi sugalvojai. O gal pati?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 01 03, 14:25)
tai pagal tave reikėtų leisti ir antrą kartą priimti santuokos sakramentą? ir trečią, jei jau taip gyvenimas susiklostė?

na cia atsakymo neturiu, ne man sprest del sakramentu, tik tiek, kad manau, jog per ziauru po skyrybu is zmogaus atimti apskritai sakramentini gyvenima:juk tada neturima teises nei komunija priimti, nei ispazinties eiti...ir tai visam gyvenimui... blink.gif o va kitam, nezinia kiek grieku pridarius sviete, galima doh.gif
Atsakyti
vienas dalykas mane labai domina.
Jeigu seima - labai religinga.
Ar jie dulkinasi kai uzsimano, ar tik tada, kai nori vaiku?
Atsakyti
QUOTE(blondinas Nr.115 @ 2009 01 03, 17:28)
vienas dalykas mane labai domina.
Jeigu seima - labai religinga.
Ar jie dulkinasi kai uzsimano, ar tik tada, kai nori vaiku?

Netikiu,kad tave tai domintu.Linksminies ir tiek,aniaaa
Atsakyti
QUOTE(lelija_ @ 2009 01 03, 13:30)
Na as nemanau, kad Dievas sujunge tik tuos, kurie jau prieme santuokos sakramenta g.gif Jie buvo prieme civiline, o po metu ruosesi ir baznytine...na jie taip buvo apskaiciave galbut seimos ekonomika, kiek supratau ne del to, kad Dievo jos gyvenime nebutu rolleyes.gif Mano manymu, Dievas jau jungia tuos, kurie myli vienas kita, gerbia, dalinasi viskuo ir pan...
Papildyta:
Antraip, kaip tada suprast statusa tu, kurie issiskyre ir tuokiasi antrakart...? ax.gif Reiskia, antrakart zmogus jau negali mylet, negali is naujo kurti subyrejusio asmeninio gyvenimo, nes jau Dievas ju nejungia???Bet juk meile ikvepia tai pats Dievas, ir zmones suveda Dievas...tai kodel jis ju negali jungti be sakramento, jei tai yra jo paties dovana zmogui? g.gif

Lelija, visi juk esame laisvi zmones - kam nepriimtinas tikejimas, Baznycios istatymai, tas visiskai laisvas gyventi pagal civilinius istatymus, savo paties susigalvotus ar pan.
O jei zmogus gyvena tik civilineje santuokoje ir galbut kada nors galvoja susituokti Baznycioje, tai as tokio kaltaliko nelabai suprantu g.gif - negali buti jokios ekonomines priezasties laukti metus ar daugiau, kad tikrai mylint ir trokstan Dievo palaiminimo Baznycioje (o ne tik baliaus ir graziu nuotrauku) gyventi be sakramento, kas yra nuodeme. O jei yra objektyvios priezastys, del kuriu reikia palaukti, tai tam yra nuostabus suzadetuviu laikotarpis, kai busimi sutuoktiniai gyvena atskirai ir ruosiasi santuokai.

Kam tai nepriimtina - tegul gyvena kaip nori, bet Kataliku Baznycios nuostatos yra tokios.
Man gal nepatinka kalvinistu nuostatos - bet neinu ir neaiskinu jiems, kad jie blogai masto, - turiu savo kelia ir einu juo, o jie tegul eina savo.

Ir dristu priestarauti, kad visus zmones suveda Dievas, kiekviena meile kyla is Dievo ir pan. Nepamirskime, kad mes patys renkames, o salia to dar yra ir piktasis, kuris nesnaudzia ir kisa mums dalykus, kurie nera nei Dievas, nei pagal Dievo valia. Jei kiekviena meile butu is Dievo, tai kaip pavadinsi pvz. meile, kai ateina grazuole ir isskiria seima su dviem vaikais? Va vyriskis tiesiog isimylejo kita, atsiunte jam dievulis meile nuostabia, nes pirmoji zmona jau pabodo, o kasdiene buitis su dviem bambliais juodai uzkniso???

QUOTE(lelija_ @ 2009 01 03, 14:15)
Na va kad skiriasi tarp krikscionybes pakraipu tie dogminiai dalykai...Man teko kazkada bendrauti su liuteronu kunigu ir jam yra nesuprantama kataliku baznycios netolerancija siuo klausimu, nes, anot jo, ir taip zmogaus gyvenime trauma, griuna gyvenimas issiskyrus, o dar ir baznycia atsuka nugara verysad.gif Ir as jam pritariu, tai yra labai ziauru zmogaus atzvilgiu schmoll.gif
Papildyta:
Bet juk Dievas tas pats, ir Biblija ta pati, ir visi pagrindiniai tikejimo aspektai, isskyrus kelios baznytines dogmos... blink.gif

Mano ziniomis ne viena krikscionybes atsaka netoleruoja gyvenimo susimetus iki santuokos ir 'bandomuju santuoku' - pagyvenau pusmeti, metus, pabandziau kita kaip daikta, nepatiko - ismeciau g.gif ?
O skyrybos ar iki santuokos (gyvenant be sakramento) ar susituokus - visada labai skausmingas dalykas. Baznyciai santuoka, seima yra sventa, nuostabi Dievo dovana zmogui, del to i ja negalima zvelgti atmestinai - nepavyks, bus kita, pabandysiu su tuo, ai, nepatiko - einu su kitu ir taip toliau...

Jau pasikartosiu - jei zmones istikruju ruostusi santuokai, o neskubetu begti i lova ir paskui ne meiles, o daznai tik isimylejimo (kuris praiena anot psichologu per tris metus biggrin.gif ) vedami tuoktis ar gyventi kartu, tai tu skyrybu butu zymiai maziau.
Juk tikra Meile reikia auginti, puoseleti, tai yra nelengvas kelias ir taip toliau...
Na, ka cia ir kalbeti...
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2009 01 03, 17:00)

Juk tikra Meile reikia auginti, puoseleti, tai yra nelengvas kelias ir taip toliau...Na, ka cia ir kalbeti...

tik visiskas idijotas tokius dalykus, kaip meile, gali bandyt papasakot zodziais....
Atsakyti
Na as nepazistu ne vienos poros, kad draugautu du, trys metai ar daugiau ir nebutu nei miegoje kartu, nei buityje viens kito neismegine...kazkaip nerealu...as nesakau, kad taip ir turi buti, tik manau, kad nepagyvenus bent metus su zmogumi, jo neimanoma pilnai pazinti...ir apskritai ilgai poroms draugaujant man atrodo neimanoma be to apsieiti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2009 01 03, 14:25)
tai pagal tave reikėtų leisti ir antrą kartą priimti santuokos sakramentą? ir trečią, jei jau taip gyvenimas susiklostė?

nemanau kad esme cia leisti ar neleisti..esme zmoniu poziuris i santuoka..ar tuokies apgalvoti ir kaip sako "zmogus teneisskiria"ar su tokiu poziuriu nu apsizenysim naiseis tai issilaxtysim kas sau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lelija_ @ 2009 01 03, 18:43)
Na as nepazistu ne vienos poros, kad draugautu du, trys metai ar daugiau ir nebutu nei miegoje kartu, nei buityje viens kito neismegine...kazkaip nerealu...as nesakau, kad taip ir turi buti, tik manau, kad nepagyvenus bent metus su zmogumi, jo neimanoma pilnai pazinti...ir apskritai ilgai poroms draugaujant man atrodo neimanoma be to apsieiti... g.gif

Nezinau ne ka pasakyti, Lelija unsure.gif

As tokiu zmoniu pazistu labai daug, mes su vyru turime daug draugu, kurie labai vertino suzadetuviu laika (trukme ivairi - nuo pusmecio iki triju metu, o buvo ir penki), negyveno iki santuokos kartu, kiti jau senai susituoke ir turi jau ne po viena vaikuti - issiskyre tik dvi poros (pabreziu, kad kalbu apie artimus draugus, ne pazistamus, nes is pazistamu rato, tai, zinoma, butu daugiau, ne dvi poros), nezinau, ar cia sutapimas, ar ne, bet viena ju jau tuokesi "is reikalo', o kiti tiesiog neperzenge krizes - suzinojo, kad negali tureti vaiku ir pasuko skirtingais keliais (bet turbut ne tik del to).
Beje, cia ne kokia sekta ar fanatikai hihihi.gif, normalus zmones, kuriems svarbios vertybes ir seima.
Lietuvoje yra daug nuostabiu dalyku, daug geru zmoniu - tik beda ta, kad per TV, ziniasklaida ir visur kisamas blogis, kriminalai, kas ka papjove, kas ka nuzude ir taip toliau. O kas gera, grazu, kilnu - neidomu, nes idomiau juk su kuo susimuze ponia Zvonke lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 03 sausio 2009 - 18:20
QUOTE(Dagilis @ 2009 01 03, 18:08)

Lietuvoje yra daug nuostabiu dalyku, daug geru zmoniu - tik beda ta, kad per TV,

Kokiu nuostabiu dalyku yra lietuvoje?
Atsakyti
QUOTE(lelija_ @ 2009 01 03, 15:26)
na cia atsakymo neturiu, ne man sprest del sakramentu, tik tiek, kad manau, jog per ziauru po skyrybu is zmogaus atimti apskritai sakramentini gyvenima:juk tada neturima teises nei komunija priimti, nei ispazinties eiti...ir tai visam gyvenimui... blink.gif o va kitam, nezinia kiek grieku pridarius sviete, galima doh.gif

Turiu atvejį savo aplinkoje: skyrybos įvyko dėl to, kad vyras pasidarė lyties keitimo operaciją ir tapo moterim.
Išties nedažnas atvejis. Tai kaip čia su tuo sakiniu- "ką Dievas sujungė..."?
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 01 03, 20:27)
Turiu atvejį savo aplinkoje: .....vyras pasidarė lyties keitimo operaciją

nagi...nagi ...issipasakok
Atsakyti