QUOTE(ziedute @ 2009 08 29, 21:39)
toks ispudis kad zinutes renkat arba nuomones neturit - dazniausiai tik parasot - pritariat ar ne

As is dalies pritariu svetimu kisimasi i vaiko auklejima, tik tuomet kai savi tevai visiskai nereaguoja i ju vaiku daromas isdaigas ar dar blogiau skriaudziant kitus vaikus. Pati esu kelis kartus pasakiusi kitam vaikui, kad taip elgtis negalima ir tai turetu tau paaiskinti tavo teveliai. Bet niekuomet neesu sudavusi svetimam vaikui, man tai nepriimtina. Auklejimo ir aiskinimo budus, kiekvieni tevai nusprendzia kaip aukleti savo atazalas.
Mes savo vyresneli visuomet auklejome ir mokinom, kad kitu vaikuciu skriausti ir musti negalima, gime brolis, mes jam per dienu dienas aiskinom, kaip broliuka reikia myleti, saugoti ir t.t.
Vaikui taip iaugo, kad kito vaiko negalima musti, kad net dabar suabejojau savo kalbejimu. Isejus i kiema ir zaidzian vaikai susistumdo, atimineja vienas is kito, tai naturalu, bet pastebejau, kad mano vaikas apsiginti dabar jau nebemoka. Tas mano manymu irgi nera gerai. Pradejom kita taktika ir auklejima, jeigu tave skriaudzia tu atsilygink tuo paciu (aisku neliepiame visu pasitaikiusiu vaiku musti, pesti ir stumdyti, tiesiog jeigu jam daro bloga,jis gali save apsiginti, mes ta leidziame)nesileisti kad butu stumdomas ir skriaudziamas.
Mes savo vyresneli visuomet auklejome ir mokinom, kad kitu vaikuciu skriausti ir musti negalima, gime brolis, mes jam per dienu dienas aiskinom, kaip broliuka reikia myleti, saugoti ir t.t.
Vaikui taip iaugo, kad kito vaiko negalima musti, kad net dabar suabejojau savo kalbejimu. Isejus i kiema ir zaidzian vaikai susistumdo, atimineja vienas is kito, tai naturalu, bet pastebejau, kad mano vaikas apsiginti dabar jau nebemoka. Tas mano manymu irgi nera gerai. Pradejom kita taktika ir auklejima, jeigu tave skriaudzia tu atsilygink tuo paciu (aisku neliepiame visu pasitaikiusiu vaiku musti, pesti ir stumdyti, tiesiog jeigu jam daro bloga,jis gali save apsiginti, mes ta leidziame)nesileisti kad butu stumdomas ir skriaudziamas.
QUOTE(Gluosneta @ 2009 08 30, 13:49)
O as nepritariu,tai mano vaikas ir pati zinau kaip jy man aukleti.As tiesiog pasitraukiu nuo to zmogaus.Mano vyrukas didelis oziukas,truputy per daug islepinau,gaila kad per velai supratau,bet tai mano vaikas ir as susitvarkysiu 

Buna, kad nesitvarko. Jei manes neliecia, svetimas vaikas gali ka nori isdarineti, bet jei trukdo man, o mamele stovi ir tyli, tai zinoma sudrausminciau, taip pat puikiai suprasciau zmogu sudrausminusi mano vaika.
Nu dar nemanau kad taip buvo kad trukdytu aplinkiniams, mes dar tokio lygio nepasiekem.Bet as visgi manau kad svetimu vaiku auklejima palikim tevam.Mes visi paaukleti greit galim svetima vaika,o kartais su savu nesusitvarkom.Deja as ir tame tarpe,as vis drauge mokinau ka ji blogai daro,o kai gime mano mazylis,net pati nepastebejau kiek klaidu padariauauklejant.Bet manau mes visos padarome klaidu auklejimu,ir nieko cia tokio
QUOTE(Gluosneta @ 2009 08 30, 15:40)
Nu dar nemanau kad taip buvo kad trukdytu aplinkiniams, mes dar tokio lygio nepasiekem.Bet as visgi manau kad svetimu vaiku auklejima palikim tevam.Mes visi paaukleti greit galim svetima vaika,o kartais su savu nesusitvarkom.Deja as ir tame tarpe,as vis drauge mokinau ka ji blogai daro,o kai gime mano mazylis,net pati nepastebejau kiek klaidu padariauauklejant.Bet manau mes visos padarome klaidu auklejimu,ir nieko cia tokio
as nekalbu konkreciai apie jusu atveji, bet tokiu trukdanciu aplinkiniams, mamai stovint ir bukai ziurint - maciau ne karta.
pirmiausiai mamos reikalas sudraust vaika, jei ji to nedaro - ner ko purkstaut, kad sudraus svetimas zmogus, kuriam kazkokie to vaiko veiksmai trukdo.
pavyzdys, neseniai matytas - mama stovi tyledama galva uzvertus, o vaiku porele nardo ant vaziuojanciu laiptu, klykaudami, kliudami uz zmoniu, rizikuodami pastumt kitus arba uzsigaut patys.
Tokiu atveju manau ir pati sudrausminciau.Pati ir macius tokiu mameliu kuriom dzin ka daro ju vaikas,ir net nesistengia sudrausmint.Manau daugiau asocialios mamos neaukleja vaiku,protinga mama tikrai neleis kad jos vaikas trukdytu aplinkiniams.Pasaulis didelis ir mamu visokiu yra.Tik kartais atrodo jei mes labiau reaguotume y gatveje musama vaika ju maziau rodytu per zinias kad neblaivus patevis sulauze sonkauliukus 3 menesiu vaikiukui,nes jis verke,ir dar begale panasiu istoriju.Juk kaimynai dazniausiai zino kad toj seimoj problema,bet niekam nepranesa.O jau kaip taip atsitinka tai kaip didvyriai duoda interviu ir pasakoja kad toj seimoj vaikiukas musamas ne pirma karta.Cia musimas tik tarp kitko istikro daug visko yra ka mes bandome nematyti
QUOTE(Bittersweet @ 2009 08 30, 15:10)
as nekalbu konkreciai apie jusu atveji, bet tokiu trukdanciu aplinkiniams, mamai stovint ir bukai ziurint - maciau ne karta.
Tokių atvejų daug, kai mamos tyli ir nieko vaikams nesako. Manau, kad to priežastis, beprotiška meilė vaikui, kai nesuprantamos problemos, kurios iškils anksčiau ar vėliau...Tai yra, toks vaikas lengvai gali nuklysti šunkeliais, negerbti savo tėvų ir t.t. Griežtas auklėjimas turi būti.
Svetimiems neleidziu aukleti mano vaiku

QUOTE(Gluosneta @ 2009 08 30, 12:49)
O as nepritariu,tai mano vaikas ir pati zinau kaip jy man aukleti.As tiesiog pasitraukiu nuo to zmogaus.Mano vyrukas didelis oziukas,truputy per daug islepinau,gaila kad per velai supratau,bet tai mano vaikas ir as susitvarkysiu 

Tai,kad gal nemokat susitvarkyti ir tuo pačiu auklėti? Na čia iš šio pasakymo tokią išvadą padariau.