Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką, Kaip elgiatės?

QUOTE(*meduota* @ 2009 07 24, 14:58)
daug geresnis kompromisas negu kas kart daužyt to vaiko rankas ar kitaip jį traumuot  thumbup.gif

gerai cia isvartet thumbup.gif o TAS vakutis tegu stumdo maziukus, ir jus savo vaika taip leistumet stumdyt?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 07 23, 23:53)
Prasom.Isejom i lauka su abiems vaikais-2.5 metu sunum ir 6 menesiu dukra.Sunus su bendraamziais zaide smelio dezei, sese miegojo.Tada is smelio islipo 2 metuku mergyte, priejo prie miegancios dukrytes, eme stumdyt, ciupinet ja.Atitraukiau vezima.Mergaite neatstojo.Tada svelniai patraukiau rankytes.Neatstojo, eme is jau pabudusios(pazadintos)mazyles atiminet zaisliuka.Tada pasakiau mergytei, kad cia leliuko vezimas ir zaisliukai, ir cia viskas turi buti svaru, o tavo rankutes smeletos ir nesvarios, ir vel patraukiau vezima.Baigesi tuom, kad turejau mergaite tesiog nuvest, ta apsiverke.Mama visa laika stovejo per metra ir stebejo, neistare nei zodzio.

Čia tikras jūsų vaiko interesų pažeidimas schmoll.gif , ir teisingai padarėt.
Bet kas per infantili mamytė doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 24, 15:19)
gerai cia isvartet  thumbup.gif  o TAS vakutis tegu stumdo maziukus, ir jus savo vaika taip leistumet stumdyt?

taigi nestumdo, parašė gi, kad susidraugavo
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 07 24, 14:48)
Ten buvo mergaites mama.Nemanau, kad aukle neturi teises kistis-ji asmuo, atsakingas uz vaika.
Butent.

Nesenai teko sprest situacija-i musu dvimeciu-trimeciu lauko kompanija isitaise penkiu metu berniukas.Jis ateidavo su mama, ana isitaisydavo ant pledo ir ramiai skaitydavo, o vaikas elgesi nelabai graziai-stumde mazylius, atiminejo zaisliukus, mano sunu stume taip, kad kojyte ilgai buvo melyna(as tuo metu buvau pasilenkus prie dukros vezimo ir pamaciau, bet nespejau pribegti).Bandem kalbetis su mama-sulaukem gana originalios reakcjos-"nepatinka, eikit kitur".Aisku, galima 8 suaugusiems su vaikais del vieno isdykelio iseit, bet tai ne iseitis.Kai supratau, kad su mama kalbetis beprasmiska, o berniukas nesudrausminamas-susidraugavau su juo.Tada baigesi visos isdaigos, zaidzia graziai, bet salia manes ir man priziurint.Sioks toks kompromisas. unsure.gif

Beje, nežinau su kuo tai susiję, bet pastaruoju metu tokių "nusišalinusių" mamų daugėja, atrodo, kad jos tik ieško progos su kuo nors pasibarti, - kas užkliudys jų vaiką, kurį blogai elgtis tarsi tyčia savo elgesiu dar labiau provokuoja unsure.gif .
Pagalvoju, kaip gi vaikas gali kitaip elgtis, jei mato tokį, atsiprašant, pavyzdį, ir dar neaišku, ką iš savo mamos apie aplinkinius išgirsta.
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 07 24, 14:58)
daug geresnis kompromisas negu kas kart daužyt to vaiko rankas ar kitaip jį traumuot  thumbup.gif

Na as joki vaika per rankas nedauzyciau. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Saloniki @ 2009 07 24, 15:23)
Beje, nežinau su kuo tai susiję, bet pastaruoju metu tokių "nusišalinusių" mamų daugėja, atrodo, kad jos tik ieško progos su kuo nors pasibarti, - kas užkliudys jų vaiką, kurį blogai elgtis tarsi tyčia savo elgesiu dar labiau provokuoja  unsure.gif .
Pagalvoju, kaip gi vaikas gali kitaip elgtis, jei mato tokį, atsiprašant, pavyzdį, ir dar neaišku, ką iš savo mamos apie aplinkinius išgirsta.

Aga, tiesa.Labai daznai mamos, aukles, mociutes tesiog su susidomejimu stebi.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 07 24, 15:27)
Na as joki vaika per rankas nedauzyciau. unsure.gif
Papildyta:

Aga, tiesa.Labai daznai mamos, aukles, mociutes tesiog su susidomejimu stebi.

Matai, niekada negali žinoti, kaip elgsiesi, kai skriaus Tavo vaiką.
Rudenį vyresnėlis dar labai sunkiai vaikščiojo, o mažulis dar buvo pilve. Mūsų, tada dar 3 asmenų šeimyna išėjom pasivaikščioti, Ugnius ėjo į įsikibęs į mano ir į mano vyro ranką. Priešais mus atėjo kita šeima su vaiku, gerokai vyresniu berniuku ir jis pribėgęs taip piktybiškai stūmė Ugnių, gerai, kad aš buvau įpratusi prie gaudymų visokių, tai pagavau bekrentantį aukštielninką. Tėvams, tai pasirodė gana juokinga, bet MB toli gražu ne. Šiaip jis ramus ir mielas vaikinas, bet tada savo akim netikėjau, kad matau MB: jis taip užstaugė ant to berniuko, kad man net nesmagu pasidarė. Aš net įsikibau jam į ranką, nes pabijojau, kad gali ir gerai papurtyti, ne tik jį, bet ir jo tėvus. Tuo metu tėvai neišlemeno nei žodžio. MB pasiėmė ant rankų verkšlenantį Ugnių ir dar nueidamas pasakė, kad galėtų patys užsiimti savo vaiko auklėjimu. Kai vis prisimenu tą įvykį man taip keista, nes MB labai švelnus tėtis, labai myli abu mūsų mažučius.
Kartais pagalvoju ir apie tą berniuką. MB sako, kad jis nesusivaldė. Bet kaip siaubingai tas berniukas turėjo pasijusti, kai nepažįstamas dėdė, kad ir už bjaurų elgesį aprėkė, o jei dar pagalvojus apie tai, kad jo tėvai tik juokėsi, nors man atrodo, kad po to užrėkimo jiems nebuvo juokinga. Toks vaikas labai nesaugiai turėtų jaustis.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 07 24, 16:15)
Rudenį vyresnėlis dar labai sunkiai vaikščiojo, o mažulis dar buvo pilve. Mūsų, tada dar 3 asmenų šeimyna išėjom pasivaikščioti, Ugnius ėjo į įsikibęs į mano ir į mano vyro ranką. Priešais mus atėjo kita šeima su vaiku, gerokai vyresniu berniuku ir jis pribėgęs taip piktybiškai stūmė Ugnių, gerai, kad aš buvau įpratusi prie gaudymų visokių, tai pagavau bekrentantį aukštielninką. Tėvams, tai pasirodė gana juokinga, bet MB toli gražu ne. Šiaip jis ramus ir mielas vaikinas, bet tada savo akim netikėjau, kad matau MB: jis taip užstaugė ant to berniuko, kad man net nesmagu pasidarė. Aš net įsikibau jam į ranką, nes pabijojau, kad gali ir gerai papurtyti, ne tik jį, bet ir jo tėvus. Tuo metu tėvai neišlemeno nei žodžio. MB pasiėmė ant rankų verkšlenantį Ugnių ir dar nueidamas pasakė, kad galėtų patys užsiimti savo vaiko auklėjimu. Kai vis prisimenu tą įvykį man taip keista, nes MB labai švelnus tėtis, labai myli abu mūsų mažučius.
Kartais pagalvoju ir apie tą berniuką. MB sako, kad jis nesusivaldė. Bet kaip siaubingai tas berniukas turėjo pasijusti, kai nepažįstamas dėdė, kad ir už bjaurų elgesį aprėkė, o jei dar pagalvojus apie tai, kad jo tėvai tik juokėsi, nors man atrodo, kad po to užrėkimo jiems nebuvo juokinga. Toks vaikas labai nesaugiai turėtų jaustis.

mums panašiai buvo polikninikoj. maniškis stovėjo, o iš skyriaus išbėgo kokių 6 metų berniukas žiūrėdamas atgal ir tiesiai ant mano vaiko doh.gif Jokūbui aišku ant pakaušio guzas didžiulis. bet mama tada subarė vaiką. jei nebūtų subarusi aš irgi nebūčiau to padariusi, nes puoliau ramint ir apžiūrinėt savo vaiko.
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2009 07 24, 16:15)

Kad skriaude.Na bet mes, suauge, tam ir esam salia vaiko, kad konflikta taikiai issprest, nes vaikai is musu elgesio pasimoko.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2009 07 24, 16:48)
Kad skriaude.Na bet mes, suauge, tam ir esam salia vaiko, kad konflikta taikiai issprest, nes vaikai is musu elgesio pasimoko.

drinks_cheers.gif tiesiog tai buvo pirmas kartas, kai taip nutiko...
Atsakyti
QUOTE(Saloniki @ 2009 07 24, 15:23)
Beje, nežinau su kuo tai susiję, bet pastaruoju metu tokių "nusišalinusių" mamų daugėja, atrodo, kad jos tik ieško progos su kuo nors pasibarti, - kas užkliudys jų vaiką, kurį blogai elgtis tarsi tyčia savo elgesiu dar labiau provokuoja  unsure.gif .

drinks_cheers.gif kavineje Palangoje teko stebet vaizdeli-prie kavines zaidimu aikstele.maziukai sau graziai zaidzia,staiga isisuka gal 12 metu bernas-visus apstumdo,maniskei spiria.as pasisaukiu saviske,kiti tevai irgi pasikviecia vaikus prie saves.12-ametis lieka vienas zaidimu aikstelej.o jo tevas sedi patenkintas apsikabines alaus bokala gun_bandana.gif .
Atsakyti
Mano manymu reikia prisideti prie kito vaiko auklėjimo. man nepasikeltų ranka suduoti svetimam vaikui, tai nėra etiška ir pažeidžia bet kokias vaiko teises. bet sutikit, kai kažkas skriaudžia jūsų vaiką, tai atrodo užmuštum. gun_bandana.gif
Man taip gaila žiūrėti, kai mano sūnų skriaudžia jo bendraamžiai, na pvz.: smelių dėžei, žaislų neduoda ar atiminėja, bet skaitosi, kad tokie vaikai turi aiškintis patys, box.gif aš nekalbu apie tyčinį mušimą. bet aš pati mėgstų auklėti ir kai mano vaiką pastumė, o jis nukrito aukštelninkai ir žiauriai pradėjo verkti, o mama pernelyg nereagavo na žinokit aš tikrai netilėjau ir vaiką gana grežtai išbariau. bet jeigu ir mano vaiką išbartų dėl reikalo nebūčiau prieš. kartais, kai svetimas kažką pasako, tai vaikams greičiau daeina. doh.gif bet jeigu ir nedaeina, tai aš stengiuosi nebendrauti su tokiais.
Bet aš dabar galvoju, aš tikrai esu tokio būdo, kad negaliu tylėti ir man būtinai reikia paauklėti svetimą vaiką gal net ir pakeltu tonu, kad jis elgiasi negerai, jeigu mama nereaguoja į esamą situaciją. bet ar tai jūsų manymu blogai? g.gif
Atsakyti
Vaikas gali būti sudrausmintas praeivio jei tėvai piktybiškai ignoruoja netinkamą vaiko elgesį. Gal vaikas sureguos ir susimąstys.
Atsakyti