Įkraunama...
Įkraunama...

Kai praeiviai auklėja jūsų vaiką, Kaip elgiatės?

QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 10:43)
o tai tėvai atėję pasiimt vaiko negirdi kaip jis elgiasi?
oi ne. mano vieną klasioką išmetė (? arba kažkokiu būdu privertė išeit) iš mokyklos už tai, kad į pamokas atsinešė metaxos ir vis vieną mergaitę terorizavo. toli gražu dar mum tada iki 11-tokų buvo.
tada jo močiutė sakė, kad nesusitvarko su vaiku, ir mokykla ėmėsi savų priemonių.

Tai as jau susimaisiau- tai gerai ar blogai, kad ismete metaxininka is mokyklos? Tai gal reikejo neismesti, o pasikviesti ragnez, kad ji pakalbetu su juo protingai. O ta terorizuota klasioke tai galejo pakenteti metaksininko labui, ar ne? g.gif
Atsakyti
Labutis. ribos turi buti nustatytos visur. Kur tai matyta , kad 3-metis sededamas autobuse spardo salia esancio keleivio kojas, arba kur tai matyta , kad atejes i svecius vaikas meto zaislus ir kykena, kur tai matyta , kad vaikas tvoja lazda mazajam broliukui per galva , kur tai matyta , kad pasiemes plaktuka tvoja per stiklini stala????? Niekaip nesiprantu tu dalyku. Nuo mazens auklejau savo vaikus , po to anukus ir niekad prie manes , niekad, nebudavo jokio gedingo atvejo. Aisku dabar auklejama demokratisku principu. Bet dar nezinia ar patys tevai suvokia ta principa. Buna atveju , kad tevai negali eiti i svecius , nes geda , kad vaikas prie svetimu kres baisias sunybes, Na kur tai matyta?????
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 10:43)
o tai tėvai atėję pasiimt vaiko negirdi kaip jis elgiasi?
oi ne. mano vieną klasioką išmetė (? arba kažkokiu būdu privertė išeit) iš mokyklos už tai, kad į pamokas atsinešė metaxos ir vis vieną mergaitę terorizavo. toli gražu dar mum tada iki 11-tokų buvo.
tada jo močiutė sakė, kad nesusitvarko su vaiku, ir mokykla ėmėsi savų priemonių.

Nežinau: negirdi ar nenori girdėti ax.gif Bet atsakymas, kad vaikas namie taip nesielgia, man panašus į nuostatą, kad problema ne vaike, jo auklėjime ar to auklėjimo nebuvime, o aplinkoje: va tokioje priešiškoje ir nesaugioje, kad vaikas net nusikeikt nesukeldamas aplininių reakcijos, negali bigsmile.gif

QUOTE(alfa159 @ 2009 09 06, 11:06)
Tai as jau susimaisiau- tai gerai ar blogai, kad ismete metaxininka is mokyklos? Tai gal reikejo neismesti, o pasikviesti ragnez, kad ji pakalbetu su juo protingai. O ta terorizuota klasioke tai galejo pakenteti metaksininko labui, ar ne?  g.gif

Beje, tęsiant apie priešišką ir nesaugų pasaulį. Saugodami savo atžalas nuo mūsų nuomone neadekvačios ir perdėtos reakcijos, ar nesukeliame nesaugumo ir pavojaus tiems, į kuriuos tas elgesys nukreiptas- kitus vaikus ir suaugusius g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 06 rugsėjo 2009 - 10:20
QUOTE(Menesiena2009 @ 2009 09 06, 11:18)
Nuo mazens auklejau savo vaikus , po to anukus ir niekad prie manes , niekad, nebudavo jokio gedingo atvejo. 

aš tai stengiuoso, auklėt, kad mano vaikas elgtūsi tinkamai, ne tik man matant g.gif
Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 06, 11:06)
Tai as jau susimaisiau- tai gerai ar blogai, kad ismete metaxininka is mokyklos?

kažkam gerai, kažkam blogai. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 09 06, 11:20)
Nežinau: negirdi ar nenori girdėti  ax.gif Bet atsakymas, kad vaikas namie taip nesielgia, man panašus į nuostatą, kad problema ne vaike, jo auklėjime ar to auklėjimo nebuvime, o aplinkoje: va tokioje priešiškoje ir nesaugioje, kad vaikas net nusikeikt nesukeldamas aplininių reakcijos, negali  bigsmile.gif

arba nemato to vaiko namie mirksiukas.gif , mano dickio klaseje buvo toks variantas - namie tipo gerutis - klaseje baisu, keime baisu - su kuo pasneki - visa apylinke ji pazysta, nepilnameciu inspektoriai, neskaitant mokyklos vadovybes - o vaikis buvo tik ketvirtokas, ale paskui isaiskejo kodel namie "gerutis" - todel kad tevai pakaitom gyvena ne LT, o tas kur buna LT irgi dirba daug, vos ne vaika pamato mieganti, o aukle kuri su juo mazesniu budavo - tai jau tada sake kad ten monstras auga, ne vaikas, o tevam to neirodysi - juk visi auksiniai kol miega dantimis i siena mirksiukas.gif
Ir ka mes, klasioku teveliai turim daryt? - auklet bandyt ji graziuoju - ar pasirinkt paprastesni buda - surinkt parasus ir prasyt pasalint ji is musu klases? As pasirinkau dar lengvesni varianta, nekainuojanti nervu - perkeliau savo vaika i kita mokykla blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 09 05, 22:05)
o jus nesuvokiat,kad mokyklos administracija BEJEGE.ka ji tam vaikui padarys-ogi nieko.teko dalyvaut posedi pas direktore,kaip klases atstovei.buvo kalbama apie sestoka,kuris pasamde gretimos mokyklos astuntokus,kad sumustu jo klasioka ir viska nufilmuotu.ir to sestoko net is mokyklos pasalint negali.o tevai aisku rekia:musu vaikas geeeras doh.gif jis taip negaletu pasielgt schmoll.gif  doh.gif

netiesa. jei nori, tai nebejėgė (iš vis kas čia per pasakymas - bejėgė? na aš tikrai nevesčiau savo vaikų į m-klą, kuri yra tokia jau bejėgė. 1 - dėl savo vaikų saugumo, 2 - o tai jeigu jie patys taip pasielgtų, aš tikrai norėčiau kad sulauktų savo elgesio pasekmių. ir nemanau, kad nors 1 normali mama norėtų, kad jos vaikui pasielgus taip kaip tie minėtieji su valytoja, jie būtų taip išsisukę).
pati m-kloj dirbau 4 metus. ne tokių dar cirkų prisižiūrėjau ir visus mokytojai vienaip ar kitaip išsprendė. paprastai 1-7 kl vaikams užtenka pokalbio su direktorium ir nuėjimo atsiprašyti nukentėjusiojo. su vyresniais sunkiau, bet jie jau šiek tiek netgi teisiškai atsako už savo elgesį, todėl tokiems galima visuomenės elgesio normas paaiškint kartu su teisinėm pasėkmėm, jei jų nesilaikoma. oagaliau jau mąsto logiškai, todėl įmanoma pasikalbėt kaip su suaugusiu. o jei jau nieks nepadeda, iš m-klos pašalint irgi nėra sudėtinga. tiesiog kai kurie m-klų vadovai prisidengia tuo "negalėjimu pašalint", nes pvz yra mažai mokinių toj įstaigoj, todėl mažai pinigėlių jie gauna ir kiekvieno moksleivio krepšelis jiems yra reikalingas.
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 08:37)
jei tokį jūsų nusistatymą nuolat girdi ir jūsų vaikai tada tikrai nieko nekeito.
mūsų mieste šiemet iš vienos gimnazijos buvo išmestas 12, už nepagarbą mokytojams. už tai, kad iš jų viešai tyčiojosi ir t.t. ( buvo įsitikinęs, kad 12 -toko tikrai nelies + mama kitos gimnazijos mokytoja) ir žinot, mokyklos valdžia atkentėjo savo, bet pagarba mokytojams iš kitų mokinių gerokai išaugo. na gerai, gal ne pagarba, gal baimė, bet....

straipsnis , kuriame
"Anot gimnazijos vadovo, mokyklos darbuotojai, direktoriaus pavaduotojai, mokytojai yra tam tikri pareigūnai, kuriems mokinys privalo paklusti."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 06 rugsėjo 2009 - 11:17
QUOTE(Menesiena2009 @ 2009 09 06, 12:18)
Labutis. ribos turi buti nustatytos visur. Kur tai matyta , kad 3-metis sededamas autobuse spardo salia esancio keleivio kojas, arba kur tai matyta , kad atejes i svecius vaikas meto zaislus ir kykena, kur tai matyta , kad vaikas tvoja lazda mazajam broliukui per galva , kur tai matyta , kad pasiemes plaktuka tvoja per stiklini stala????? Niekaip nesiprantu tu dalyku. Nuo mazens auklejau savo vaikus , po to anukus ir niekad prie manes , niekad, nebudavo jokio gedingo atvejo.  Aisku dabar auklejama demokratisku principu. Bet dar nezinia ar patys tevai suvokia ta principa. Buna atveju , kad tevai negali eiti i svecius , nes geda , kad vaikas prie svetimu kres baisias sunybes, Na kur tai matyta?????

sutinku su jumis, vaika jau nuo mazens reikai aukleti ir jis turi zinoti kas galima, o kas ne. smile.gif
Jei praeivis paukletu vaika as zinoma ziureciau i situacija, jei vaikas tik kokiam parke begioja ir jam nepatinka tai jo problema, bet jei uzkliuva , uzgauna ar ka negero pasako tai liepciau atsiprasyti . Seip pati nesu linkusi aukleti svetimu vaiku, nebent jis kazka blogo darytu mano vaikuj , pasakyciau , kad taip negrazu ir negalima daryti, bet gatveje kaip pareive niekada nieko nesakau juk yra tevai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*meduota* @ 2009 09 06, 12:09)

straipsnis , kuriame
"Anot gimnazijos vadovo, mokyklos darbuotojai, direktoriaus pavaduotojai, mokytojai yra tam tikri pareigūnai, kuriems mokinys privalo paklusti."

Perskaiciau straipsni, palaikyciau mokyklos administracija.

Ar nemanot, kad tokiems mokiniams reikia pasakyti- esi chamas, jei toks ir busi toliau- mesim lauk. O tai vaikinas pasiklydes kazkokiuose a la demokratiniuose svaiciojimuose apie savo nuomones issakyma. Ner zalio supratimo, kaip ta nuomone issakyti, tai izeidinejo mokytojus "vardan demokratijos". Mama- pedagoge. blink.gif Vat cia tai skandalas.

Cia turbut mamaite irgi knyguciu paskaite, kur negalima barti jautrios kudikelio asmenybes, ivardinti jo elgesio negalima negraziais epitetais- izeidimas tai baisingas. doh.gif

Is tokiu isauga lepsiai suauge, kurie sako: na taip, as kasdien sveikatos tikslais suvartoju po litriuka alkoholio, degustuoju tai, tai ka- mane alkoholiku isvadinsit??? Arba: as ne narkomanas, as tik megstu pasibadyti venutes, kasdien.

Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 09 06, 13:08)
Perskaiciau straipsni, palaikyciau mokyklos administracija.

žinau smile.gif blush2.gif

bet čia buvo sakančių, kad mokyklos administracija yra bejėgė.
Atsakyti
Zinote ,skaitau ir kai kuriomis stebiuosi g.gif doh.gif Taip iseina,kad jei matai vaika ( net ne sava) skriaudzianti,musanti...,tai kai kurios cia tvirtina,kad reikia pedagogiskai,graziai... graziu balseliu,o ne uzrekiant pasakyti,kad "negalima ,taip elgtis..." doh.gif O jus manote tokius paveiks grazus,kulturingas tonas? g.gif Arba kai sedi kavineje,restorane,koks skirtumas kur ,na viesoje vietoje ,vaikas treju,ketveriu metu laksto tarp stalu,meto maza kamuoliuka i virsu ir bando sugauti doh.gif O tevai sedi su draugais gurksnoja alu ir ne motais ,kad ju atzala trukdo aplinkiniams doh.gif Tevai dziaugiasi koks "sumanus, judrus" berniukas doh.gif Kai prabega su savo kamuoliuku pro mane,as grieztu tonu pareiskiu,kad nebegiotu,ir keliautu prie tevu ax.gif Ir zinote,matyt paveike,jis atsisedo ( ten buvo ir supynes,karstykles) ant supyniu ir ramiai suposi,veliau ir karstytis pradejo mirksiukas.gif Tai ka,pagal kai kurias cia vaika as sutraumavau! ax.gif Jei tevai nesugeba ,nenori ar net nemoka aukleti savu vaiku,tai jeigu jie maiso man,mano aplinkai ,ypac viesoje vietoje( nors namuose ,jei taip atsitiktu as pasielgciau taip pat,nors niekada to neteko daryti,nes mano drauges,ju seimos susitvarko su savo vaikais) tai tikrai "nuraminsiu" tokius lepunelius,kuriems nera jokiu elgesio ribu! mirksiukas.gif
Atsakyti
niekada nebaru,neauklėju nei svetimo, nei pažystamo vaiko, nei giminaičio nepaklaususi kodėl jis vienaip ar kitaip elgiasi. pomidorai2.gif pomidorai2.gif pomidorai2.gif pomidorai2.gif pomidorai2.gif

ir dar blush2.gif
baramas mažametis, kai jo tėvai šalia, tai mano akyse tik rodo, to žmogaus nepasitikėjimą savim. juk vaiką subart lengviau, negu nueit prie jo tėvų ir pasakyt, kad toks ir anoks vaiko elgesys man kelia nepatogumų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *meduota*: 06 rugsėjo 2009 - 12:44