Įkraunama...
Įkraunama...

SKYRYBOS...

Niu va.. advokate sake, kadangi pilnamete tai nepriklauso dalis, ir turi pati duoti i teisma teti, norint gauti elementu..
Atsakyti
mane domina teisinė konsultacija skirybu klausimu.
ar galite Vilniuje pasiūlyti gerą advokatą/-ę kurie pakonsultuotų rūpimais klausimais?
žinau kad yra nemokama konsultacija berods savivaldybėje, bet ar ji bus pilnavertė ir laikas neribojamas?

ačiū išanksto 4u.gif
Atsakyti
dar parsivelku su klausimu....
skirybos...
nuo ko pradėti?
kokia eiga?
ačiū
Atsakyti
QUOTE(Žm♥nytė @ 2009 10 11, 11:52)
dar parsivelku su klausimu....
skirybos...
nuo ko pradėti?
kokia eiga?
ačiū

Galiu epaštu (jei norit parašykit į az) atsiųsti tokią pdf knygelę, kuria vien tik remiantis aš išsiskyriau. Tiesa, neturiu vaikų ir turto, tai man lengviau. Bet prieš pradedant skirtis irgi net nenumaniau nuo ko pradėt. Irgi taip pat paklausiau internete ir man atsiuntė tą info. Tada bent šiek tiek aiškiau pasidaro bent jau kokių popierių reikia.
Atsakyti
Nežinau nuo ko pradėti šitą reikalą, svarstau jau daugiau kaip du metus. Su vyru (dėl tam tikrų dalykų) negyvename jau kuris laikas, ir tiesiog noriu skirtis, nutraukti civilinę santuoką, nes nėra bendros ateities, niekada nebūsime šeima, negaliu atleisti ir nemoku. Jis sutinka geruoju, nes jam tai būtų labai patogu. Gal įmanoma išsiskirti už tai nieko nemokant valstybei? O kaip su Bažnytine santuoka? Ar vyro neištikimybė galėtų būti dingstis ir jai nutraukti? verysad.gif
Atsakyti
Tulpes_mama,
Dėl skyrybų nemokant valstybei - negalėčiau pakomentuoti, nežinau. Bet dėl bažnytinės santuokos - kiek man žinoma, ji negali būti nutraukta, bet anuliuota. Anuliuojama tada, kai išaiškėja, jog tuokiantis buvo kliūčių, dėl kurių santuoka negalėjo įvykti. Tarkim, jei žinoma, kad kuris nors iš sutuoktinių nenorėjo turėti vaikų, o tuokiantis prisiekė, kad jų turės (bažnytinę priesaiką tariant tai yra svarbu). Vyro neištikimybė, kiek žinau, nėra pretekstas anuliuoti bažnytinę santuoką. Gal dar kas nors labiau išmanantis pakomentuos, o jeigu ne - galite tiesiog kreiptis į kunigą, pasitarti, išsiaiškinti visas galimybes.

Sėkmės jums 4u.gif . Laikykitės...
Atsakyti
QUOTE(tulpes_mama @ 2009 10 26, 15:39)
O kaip su Bažnytine santuoka? Ar vyro neištikimybė galėtų būti dingstis ir jai nutraukti?  verysad.gif

Ne, tikrai ne dingstis:) Žmonės daro klaidas. Neištikimybė - viena iš klaidų. "Meilė kantri, maloninga... <..> visa pakelia, visa ištveria" smile.gif

Be to, santuokos sakramentas yra nenutraukiamas. Tokia santuoka gali būti anuliuojama, jei ją sudarant buvo priežasčių, dėl ko ji sudaryta negaliojančiai.
Atsakyti
QUOTE(tulpes_mama @ 2009 10 26, 15:39)
Gal įmanoma išsiskirti už tai nieko nemokant valstybei?
O kaip su Bažnytine santuoka?

civilinę santuoką nutraukti pigiai - galima. viskas kainuotų iki poros šimtų litų, priklausomai nuo turimo turto - pažymų kiek reikės... Ieškokite internete informacijos tema "skyrybos bendru sutarimu". Rasit viską, ko reikia.

Bažnytinę santuoką dabar lengviau anuliuoja. Bet neištikimybė tikrai nėra priežastis ją paskelbti negaliojančia. Iki mirtis jus išskirs. Reikėjo galvot prieš prisiekiant.
Atsakyti
Gal galite ka patarti ir mano atveju?
Gyvename (nesusituoke) jau sestus metus. Turime bendrus du vaikus.
Gyvename sugyventinio mamai priklausanciame buste (is tikruju jis yra sugyventinio, pries kokius metus del tam tikru sumetimu perrasytas mamos vardu; gal butu galima irodyti si fakta? ar kas nors i tai atsizvelgtu?). As pati turiu mazos kvadraturos buta.
Deja kyla minciu apie santykiu tikruma. Todel noreciau pasiteirauti ko galeciau tiketis is santykiu nutraukimo, vaikams likus su manimi. Kaip butu vertinamas tas sesiu metu bendras stazas (per kuri sugyventinio vardu buvo uzregistruota nemaza dalis nek.turto+gautos nemazos pajamos, kurios siuo metu esant krizei yra beveik nulines)? Cia ne uzsienis, bet kaip Lt vertinamas moters inasas i seimos turta (cia turiu galvoje visus buities darbus, rupinimasi ne tik vaikais, bet ir vyru, kuris mano atveju yra kaip trecias vaikas).
Dekui.
Atsakyti
QUOTE(Nezinia kur @ 2009 11 03, 12:45)
Cia ne uzsienis, bet kaip Lt vertinamas moters inasas i seimos turta (cia turiu galvoje visus buities darbus, rupinimasi ne tik vaikais, bet ir vyru, kuris mano atveju yra kaip trecias vaikas).

Moters įnašas į šeimos turtą vertinamas lygiai taip pat, kaip ir vyro. Tačiau jūs nesate šeima. Jūs nesusituokę ir neįregistravę partnerystės. Jūs esate visiškai atskiri žmonės ir neturite bendro turto. Jei jūsų sugyventinis įregistravo daug turto, tai ir jūs galėjote tai padaryti.

Taigi kai tik panorėjusi jūs galite susirinkti daiktus ir kraustytis į savo butą.
Išlaikymas vaikams nustatomas pagal vaikų poreikius ir proporcingai tėvų pajamoms (ne turtui).
Atsakyti
Noreciau pagalbos .... Mano skirybos tesiasi jau apie metus bet niekas nejuda.... Jis gyvena su kita, as su 2 mazameciais vaikais-as pati moku visa paskola,nes gyvenu bute kuri nusipirkome santuokoje uz paskola... Jis nebeduoda man raktu ir dokumentu nuo garazo ir sodo... Jis padave skiryboms bet su tokiomis salygomis su kuriomis as nesutikau,todel visa tai ir uzsitese, nes jis viena po kito keite advokatus vis bandydamas gauti ko nori,dabar pasipyle kaltinimai i mano darza, kad as siokia ir tokia,kad as ji isvariau is namu -nors jis pats iki skirybu pradzios apie pusmeti buvo retas svecias namuose... na daug jau visko siame mesle susikaupe- tiesiog nezinau kaip visa tai greiciau uzbaigti... buciau dekinga diskusijai apie tai,patarkit ka man daryt- jei kyla neaiskumu ar klausimu-tiesiog neturiu ka slept-atsakysiu...
PAVARGAU>>>> verysad.gif
Atsakyti
Sveiki. Noreciau konsultacijos, gal kas zinotu: pardaviau buta, kuri buvau isigijus ne santuokoje, pinigai, gauti uz buta, yra mano banko saskaitoje. Santuoka buvo sudaryta veliau (po buto pardavimo). Ar skyrybu atveju mano vyras galetu pretenduoti i lesas, esancias mano saskaitoje (tuo atveju, jei skirtumes piktuoju)?
Atsakyti