Sveika,
Na joga nepasakyčiau, kad yra sportas, tai daugiau gyvenimo būdas

Su stuburu turint problemų, jogą lankyti galima, tik mokytojai patars kaip kokią asaną (pratimą) daryti, kad sau nepakenktum, kokių asanų geriau nedaryti. Pradėti turėtum su pradedančiųjų grupe, gali nueit ir kol grupės nėra, tiesiog pasižiūrėti aplinką centre (jei eisi ne į sporto klubą), pasikalbėti su mokytojais.
Apranga turėtų būti laisva, reikalavimų nėra, bet geriausia trikotažinė

Aš asmeniškai asanas darau basa, nes tada geriau jaučiu energiją, bet kai kurie daro ir su kojinaitėm, čia jau kaip kam patogiau

Dėl rezultatų, tai viskas po truputi, negalvok, kad po savaitės jau būsi labai lanksti, jei tokia dabar neesi. Laiko reikia, kad pajustum rezultatą, nebent šiaip esi daug sportavus, ir turi tvirtą kūną

Šiaip pats procesas be galo malonus, tai siūlyčiau labai neprisirišti prie rezultato

Dėl Fabijoniškių nieko negaliu rekomenduoti, nes nežinau, bet Naujamiestyje, Vivulskio g. atsidaręs ne taip senai jogos centras, kur tikrai stiprūs mokytojai ir daug labai gerų atsiliepimų esu girdėjusi

Tai gali nueit pasižiūrėti, gal patiks
http://www.sivananda.org/vilnius/
QUOTE(ma-dama @ 2009 10 23, 17:30)
Sveikutes
kaip smagu, jog joga po truputi uzvaldo Lietuva...
turiu problemu su stuburu ir gydytojai man patare uzsiimti joga, atseit nekensminga...
noreciau pabandyti ir sportuosti

siaip megstu sportuoti, bet daugiau begioti

tad galvoji ar tik man netruks judejimo?
dar daug klausimuman kyla visokiu, gal pasirodys jie ir kvailoki, bet vistiek paklausiu
Sakykite norint pradeti sportuoti reikia laukti kol susirinks pradedanciuju grupe ar tiesiog eini su visais ir po truputi isilieji?
kokios aprangos reiketu? su kuo sportuoti patogiausia?
ar poroa kartu i savaite uztenka kad pasijustu ir pasimatytu rezultatas?
ir da, gal kas sportuojate Fabijoniskese, laisvalaikio centre 7muzoz? man butu patogiausia..

arba siaip gal kur patarsit - nelabai brangiai ir maloniai

geriausia aisku butu Fabijoniskes arba Naujamiestis
is anksto dekoju ir labai lauksiu atsakymu...