Įkraunama...
Įkraunama...

Joga

labai neblogas jogos puslapiukas
http://lithuanian.myfreeyoga.com/
tik reikia uzsiregistruoti
Atsakyti
Sveikos,

Nusprendžiau pradėt jogą lankyt - anksčiau epizodiškai sportavau klubuose, eidavau ir į jogą. Na viso gal 15-20 kartų jogoj buvus. Bet tas buvo prieš kokius 3 metus.
Tik dabar pradėjus googlinti, žiūriu, kad beveik visur yra įvadiniai kursai pradedantiesiems. Ar kuri lankėt juos? ar būtina juos praeiti?
Na gal čia koks jungtinis sporto+filosofijos kursas? Ar gal galima praleisti ir tiesiog pradėti į pažengusių jogą vaikščioti?
Ir dar - gal kas galit parekomenduoti jogos studiją Vilniuje? Gerai būtų kur centre, Žirmūnai, Antakalnis.
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sienna @ 2010 02 08, 16:24)
Sveikos,

Nusprendžiau pradėt jogą lankyt - anksčiau epizodiškai sportavau klubuose, eidavau ir į jogą. Na viso gal 15-20 kartų jogoj buvus. Bet tas buvo prieš kokius 3 metus.
Tik dabar pradėjus googlinti, žiūriu, kad beveik visur yra įvadiniai kursai pradedantiesiems. Ar kuri lankėt juos? ar būtina juos praeiti?
Na gal čia koks jungtinis sporto+filosofijos kursas? Ar gal galima praleisti ir tiesiog pradėti į pažengusių jogą vaikščioti?
Ir dar - gal kas galit parekomenduoti jogos studiją Vilniuje? Gerai būtų kur centre, Žirmūnai, Antakalnis.
Ačiū 4u.gif

Pasikartosiu, bet aš asmeniškai rekomenduočiau jogos namus Ananda. Niekada joga nesidomėjau, bet pas juos man labai patinka... Pirmiausia, požiūris į kiekvieną - kad visų galimybės yra skirtingos, ir kiekviena asana yra parodoma visiems lygiams, paaiškinama, kokios dažniausios klaidos ir kas gali atsitikti, darant netaisyklingai. Kadangi pradėjau lankyti sporto klubą, susigundžiau išbandyti sporto klubo jogą - vistiek sumokėta smile.gif Ir ką gi - labai nusivyliau schmoll.gif Treniruotė, kur pakankamai daug saviveiklos, jokio dėmesio kvėpavimui... Žodžiu, man nepatiko ir supratau vieną tiesą - joga ne sporto klubo dalykas. Ir mokytojas turėtų būti žmogus, kuris pats domisi joga, ja gyvena, seka naujienas ir pan... O ne mergaitė - trenerė - kuri porą metų pasportavusi, jaučia, galinti būti jogos trenerė (nes mokytoja pavadint negaliu smile.gif
Bet nieko neperšu - kiekvienas turi atrasti savo smile.gif
Atsakyti
Žirmūnuose yra Šri Šri jogos klubas (šiaurės miestelis). Grupės nedidelės, viskas taikoma konkrečiam žmogui, ar keliems žmonėms. Ten nėra kursų, visi norintys daro asanas pagal savo galimybių ribas. Veda jogos mokytojas, kuris ''jogauja'' 9 metai. Galima pimą kartą nueiti nemokamai, jis priima bet kada.
Daugiau www.srisriyoga.lt
Atsakyti
QUOTE(Moteris @ 2010 02 08, 23:47)
Pasikartosiu, bet aš asmeniškai rekomenduočiau jogos namus Ananda. Niekada joga nesidomėjau, bet pas juos man labai patinka... Pirmiausia, požiūris į kiekvieną - kad visų galimybės yra skirtingos, ir kiekviena asana yra parodoma visiems lygiams, paaiškinama, kokios dažniausios klaidos ir kas gali atsitikti, darant netaisyklingai. Kadangi pradėjau lankyti sporto klubą, susigundžiau išbandyti sporto klubo jogą - vistiek sumokėta smile.gif Ir ką gi - labai nusivyliau  schmoll.gif  Treniruotė, kur pakankamai daug saviveiklos, jokio dėmesio kvėpavimui... Žodžiu, man nepatiko ir supratau vieną tiesą - joga ne sporto klubo dalykas. Ir mokytojas turėtų būti žmogus, kuris pats domisi joga, ja gyvena, seka naujienas ir pan... O ne mergaitė - trenerė - kuri porą metų pasportavusi, jaučia, galinti būti jogos trenerė (nes mokytoja pavadint negaliu smile.gif
Bet nieko neperšu - kiekvienas turi atrasti savo smile.gif

Nebūtinai gera joga bus tik jogos namuose/centre ar bloga - sporto klube. Daug svarbiau, kas užsiėmimus veda, o ne kur jie vyksta smile.gif
Teko būti labai nemaloniai nustebintai, kai vieno jogos centro atstovas pirmą kartą atėjusius “sustatė“ į žvakę (kas kur griūna, fiziškai dar nepasiruošęs ir ar neturi problemų su stuburu – niekas neklausė ir nežiūrėjo) ar mokė kvėpuoti susėdus sukryžiuotomis kojomis, kai dauguma dar neišlaiko tiesios nugaros. Tiesa, jis po to užkalbintas prisipažino, kad joga užsiiminėjo metus, po to baigė mėnesio trukmės jogos mokytojų kursus ir dabar dirba. Va ir „Mokytojas“ sad.gif Centro gal neviešinsiu, nes galbūt kiti dirba puikiai smile.gif
Nieko panašaus neteko matyti dviejuose sporto klubuose, o trečiajame klube irgi „pašiurpimo“ – bet kaip, neatsižvelgiant į galimybes.
Taip kad ne visada užsiėmimo kokybė priklausys nuo to, kur jie vyksta smile.gif
Atsakyti
Moteris - ačiū už rekomendaciją 4u.gif . Va tik problematiška surast pasiparkuoti senamiesty tokiu metu. Na peržiūrėsiu, gal kokį dieninį laiką rasiu.

QUOTE(Bezdžionė @ 2010 02 09, 14:01)
Nebūtinai gera joga bus tik jogos namuose/centre ar bloga - sporto klube. Daug svarbiau, kas užsiėmimus veda, o ne kur jie vyksta smile.gif

Tai gal galit pasidalinti, kur patiko? Išbandžius esu telekomo sporto klube pas tokį vyruką, Dainius atrodo - labai nesudėtingai ten viskas vykdavo, savijauta po treniruotės puiki. Bet labai individualiai nežiūrėdavo, na jei kažkas nesiseka, tiesiog pasako, darykit nuleistom rankom ir pan.
Dar vis gundo mane Juozapavičiaus g. jogos centras - patogu važiuoti būtųblush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sienna @ 2010 02 09, 16:21)
Moteris - ačiū už rekomendaciją 4u.gif . Va tik problematiška surast pasiparkuoti senamiesty tokiu metu. Na peržiūrėsiu, gal kokį dieninį laiką rasiu.
Tai gal galit pasidalinti, kur patiko? Išbandžius esu telekomo sporto klube pas tokį vyruką, Dainius atrodo - labai nesudėtingai ten viskas vykdavo, savijauta po treniruotės puiki. Bet labai individualiai nežiūrėdavo, na jei kažkas nesiseka, tiesiog pasako, darykit nuleistom rankom ir pan.
Dar vis gundo mane Juozapavičiaus g. jogos centras - patogu važiuoti būtųblush2.gif

man asmeniškai patinka Juozaoavičiaus g., tiesa dabar nevaikštau, nes man šalta, o kai atšils vėl eisiu
Atsakyti
laba,

ką rekomenduotumėt klaipėdoje?

paklausiau ir einu skaityt temos, gal ir ten ką rasiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sienna @ 2010 02 08, 17:24)
Sveikos,

Ačiū 4u.gif

Aš manau, kad jei buvai ne labai seniai, tai galima eiti ir į pažengusiųjų grupę. Problema gali būti ta, kad skirtingose mokyklose skirtingų asanų moko ir kai kurių gali nežinoti. O bendruose užsiėmimuose jau paprastai mažiau dėmesio kiekvienam skiriama nei pradedančiųjų grupėj. Aš pati lankiau pradedančiųjų grupę jogos centre Narayana (Žemaitės g.). Labai patiko tiek aplinka, tiek mokytojas – viską išsamiai paaiškindavo, pasakydavo kokių asanų nedaryt arba kaip daryt žmonėms, su visokiom stuburo ir t. t. problemom. Sudėtingų asanų neliepė ir net neleido bandyt daryti iš karto. Šiaip dėmesio užteko kiekvienam – jei matydavo, kad blogai darai, tai prieidavo ir nejučia pataisydavo, kartais tik paskui suprasdavai, kad pataisė biggrin.gif Dar labai smagu, kad kiekvieną pamoką kažkokia tema pakalbėdavo, ką nors įdomaus papasakodavo, bet niekad nesiūlė priimti jo filosofijų ir gyvenimo būdo, tiesiog papasakodavo. Na ir dar smagu, kad po jogos vaišina labai skania arbata ir galima visai pigiai paskanauti indiškų gardumynų smile.gif

Beje, su parkingu ten jokių problemų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 26 vasario 2010 - 14:51
Bandau ir aš išsirinkti į kokį Jogos centrą vaikščioti... Norėčiau pradėti kiek įmanoma greičiau jau. Pribrendau vadinas smile.gif

Apie Jogą ir Ajurvedą pastaruoju metu skaičiau labai daug ir susiformavau tam tikrą požiūrį.

Ko aš norėčiau iš Jogos:

1. Aišku pasitaisyti laikyseną, kiek paploninti kontūrus, ir šiaip pasisveikatinti.
2. Tam tikro nusiraminimo ir susikaupimo (čia man rekomenduoja daugiausia meditaciją).
3. Galimybės gilintis daugiau jei norėsiu (pvz. jogos stovyklos ir pan.)
4. Ir svarbiasuia, kad visa tai būtų pritaikyta šių dienų gyvenimui nei bandymui mus lietuvius tapatinti su Indais jogais.

Ko tikrai nenoriu:

1. Altorėliai ir lankstymasis;
2. Tik sportinė Joga (Dėl to manau atkrenta sporto klubai, nes jų iš principo nemėgstu);
3. Pernelyg didelio nukrypimo į Jogą kaip vienintelį teisingą kelią.

Gal kas rekomenduos Jogos centrą, kuriame:

1. Geri kursai pradedantiesiems su paaiškinimais ir požiūriu.
2. Svarbu, kad būtų geras estetinis vaizdas ir kvapas. Šiek tiek smilkalų gali būti, svarbiausia, kad nesudvisęs, ne prakaito ir ne per daug prismilkyta.
3. Nenorėčiau didelių grupių ir didelės žmonių kaitos (konvejerio). Galiu mokėt 100 lt / mėn daugiau, bet kad būtų kokybė.
4. Kad centras organizuotų ir gilesnius kursus jei panorėsiu ir Jogos stovyklas ir pan.

Kol kas nemažai rekomendacijų sulaukiau dėl Savitri, Soham ir Shanti. Tik nesugebu pasirinkti lotuliukas.gif

Pilnai suprantu, kad reikia bandyti ir rasti savo Jogos mokytoją, bet tikiuosi, kad pavyks iš pirmo karto blush2.gif
Atsakyti
Yra dar tokia Jogos mylėtojų grupė. Užsiėmimai vyksta netoli Topo centro, vakarais, du kartus per savaitę.
Daugiau informacijos apie juos yra facebook'e- http://www.facebook....id=285988449935
Atsakyti
QUOTE(zake @ 2010 03 10, 16:03)
Yra dar tokia Jogos mylėtojų grupė. Užsiėmimai vyksta netoli Topo centro, vakarais, du kartus per savaitę.
Daugiau informacijos apie juos yra facebook'e- http://www.facebook....id=285988449935

Gal zinot kokios kainos? Man labai patogi vieta butu.
Atsakyti