Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis žiedas

Gerb. gydytoja,

labai prasau pasakykit savo nuomone apie kontraceptika - maksties zieda? kas jus apie ji manote? kadangi po gimdymo daznai puola infekcijos, grybeliai ar jis man dar nepablogins situacijos? ar jis netures itakos endometriozes atsiradimui, ar kitom ginekologinem ligom po keleto naudojimo metu?
skirtingos ginekologes siulo vis kitokias kontacepcijos priemones, o ka vartoja pacios? juk jus geriausiai ismanote siuos dalykus?...

Is anksto dekui uz atsakyma.
Atsakyti
Kontraceptinis makšties žiedas sudarytas iš tų pačių hormonų,kaip ir tabletės.Bet į organizmą jie patenka aplenkdami virškinimo traktą,tolygiau pasiskirsto paros bėgyje,todėl kai kurioms moterims žymiai mažesnės pašalinės reakcijos.
Endometriozės hormoniniai kontraceptikai tikrai neišprovokuoja.Atvirkščiai,lengvos formos būtent jais ir gydomos.
O dauguma ginekologių naudoja hormoninę kontracepciją.
Atsakyti
Jeigu noriu pakeist mercilon tabletes, nes tepa (galbut del to, kad per mažas estrogeno kiekis) ar galiu jas keist kontraceptiniu žiedu?

Tiksliai nežinau, bet manau, kad tie žiedeliai su ne vienodu hormonų kiekiu? Kokios firmos ar pavadinimo ziede mažiausia hormonų ir kuris man labiau tiktų jūsų nuomone?

Ačiū!
Atsakyti
Lietuvoje yra vienintelis kontraceptinis žiedas"NuvaRing" per parą išskiriantis 0,015mg etinilestradiolio.
Šis kontracepcijos būdas kai kurioms moterims taip pat sukelia negausius kraujavimus tarp menstruacijų,kurie po 3 mėn turėtų praeiti.Taigi iš tiesų galite jį pabandyti.
Atsakyti
Norėčiau pradėti vartoti kontraceptinį žiedą (iki šiol jokių kontr. nevartojau), tačiau mane maždaug kas du/tris mėnesius vargina pasikartojanti pienligė. Ar kontraceptinis žiedas jos "nesuaktyvins", t.y. ar pradėjus jį vartoti nepradės pienligė kartotis dar dažniau?
Atsakyti
Niekas iš anksto Jums pasakyti negalėtų.Kai kurioms moterims vartojant hormoninius kontraceptikus iš tiesų dažniau kartojasi makšties kandidozė, tačiau kartais būna ir atvirkščiai-turiu pacientę, kuriai tik geriant KT ši problema susitvarkė.
Atsakyti
laba diena. Noreciau pradeti naudoti kontraceptini zieda nes nuo KT baigiu susigadinti skrandi. Visa beda kad mano gydytoja siuo metu atsotogauja...o gal kontraceptini zieda vaistinese galima isigyti ir be recepto?

aciu:)
Atsakyti
Manau, kad galima.
Atsakyti
Sveiki,
Liepos 08 d. buvo nutrauktas neplanuotas 5 savaičių nėštumas - gimdos abrazija. kraujavimas buvo tik 1 diena, po keliu dienu - nežymus tepimas. Po trijų savaičių, kaip buvo minėjusi gydytoja, normalios mėnesinės taip ir nepasirodė. Įsidėjau kontraceptinį žiedą. Maždaug už 10 dienų išėmiau. (nes tik tada įsigilinau į žiedo aprašą - jog reikia pradėti naudoti ne vėliau kaip 5 ciklo dieną.) Po 3 dienų prasidėjo mėnesinės - pirmą mėnesinių dieną naują žiedą įdėjau vėl. Praėjo jau 15 dienų, kraujavimas vis dar tęsiasi. Tiesa, jis nėra gausus, tačiau "tepimu" pavadinti taip pat sunku - kraujas šviežias, vaiskiai raudonos spalvos. Tą žiedą esu naudojusi maždaug prieš metus - šalutinio poveikio jokio nebuvo. Ar tai gali būti naujai pasireiškęs šalutinis poveikis? Kaip man pasielgti? Ačiū.
Atsakyti
Padarėte klaidą, ištraukusi žiedą. Nelaiku nutraukus bet kokių kontraceptikų vartjimą po kiek laiko prasideda kraujavimas, bet tai nėra mėnesinės- tiesiog organizmo atsakas į hormonų nutraukimą, todėl ir žiedas buvo įdėtas nelaiku.Manau, kad dabar Jums reikia tiesiog palaukti -ilgainiui kraujavimas turės sustoti, nes vėl išsiėmusi žiedą tik dar labiau išbalansuosite hormoninę pusiausvyrą.
Atsakyti
Noreciau pasiteirauti del kontr. ziedo. Skaiciau, kad ji galima esant reikalui nuplauti tik drungname vandenyje, o dabar pamaniau apie karsta vonia - juk jei maudausi, ten patenka vanduo. tongue.gif Ar maudantis vonioje zieda reiketu issiimti, kad nesumazetu jo veikliuju medziagu?
Ir dar klausimukas del naudojimo laiko - instrukcijoje yra parasyta, kad veiksmingumas yra uztikrinamas, jei naudojama ne ilgiau kaip 4 savaites, t.y. nebutina issiimti po 3sav. Tada ciklas butu kas 35d. O jeigu nenaudojant apsaugos mano normaliai ciklas ir buna apie 35d. ar galiu ta pati zieda naudoti 4sav. ir ar tikrai veiksmingumas nesumazes?
Aciu uz atsakymus.
Atsakyti
Madantis vonioje vanduo į makštį nepatenka.
Hormoninių kontraceptikų formuojamas ciklas neturi jokio ryšio su Jūsų natūraliu ciklu, todėl žiedą reikia naudoti taip, kaip nurodyta instrukcijoje.
Atsakyti