Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(wikne @ 2008 09 09, 21:42)
siandien teko pasimalt po miesta nu ne vienos lapuotos masinos nemaciau  g.gif  mb sake kad cia tik as vienintele neaisku kuo apsilipinus vazineju  doh.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif ir neteko ir mb tą patį sako rolleyes.gif
Atsakyti
siandien PIRMA karta pamaciau klp masiniuka su lapu bigsmile.gif
Atsakyti
Tomas Kavaliauskas
LTV naujienų tarnyba

Nuo rugsėjo nepatyrusiems vairuotojams, vietoj ženklo „70“, privaloma ant automobilio klijuoti žalią klevo lapą, tačiau daugelis piktinasi nerandantys, kur jį įsigyti.
Susisiekimo ministerija vadovaujasi taisykle: skęstančiųjų gelbėjimas – pačių skęstančiųjų reikalas.
Ne vienas „Panoramos“ žiūrovas teiravosi apie vos savaitę galiojantį Kelių eismo taisyklių pakeitimą, kad nepatyrę vairuotojai privalo ant mašinų klijuoti juos išskiriantį ženklą – žalią klevo lapą.
Esą niekur jų rasti nepavyko. Sostinėje vos kelios parduotuvės prekiauja žaliais klevo lapais ir šie, kainuojantys 2-5 Lt, – greitai išperkami.
Tuo metu Susisiekimo ministerija aiškina pati neužsiimanti tokių lapų spausdinimu ir platinimu – esą dar liepą paskelbusi apie būsimus pakeitimus ir tuo pasirūpinti turėję verslininkai.
„Buvo įdėta ministerijos tinklapyje, buvo pranešta žiniasklaidos priemonėmis, tačiau iš pradžių galvota, kad lapas nebus privalomas, tačiau, kai tapo privalomu, daugelis verslininkų, kurie galėtų iš to uždirbti, nebuvo pasiruošę“, – sakė Susisiekimo ministerijos Saugaus eismo departamento direktorius Vigilijus Sadauskas.
Dar gegužę Vyriausybėje svarstant kelių eismo taisyklių pakeitimus siūlyta, kad žalias klevo lapas, pakeičiantis ženklą „70“, nepatyrusiems vairuotojams būtų tik rekomenduojamas, vėliau vyriausybės kabinetuose nuspręsta, kad jis būtų privalomas.
Dvejų metų vairavimo stažo neturintiems vairuotojams, nerandantiems nusipirkti lipduko su žaliu lapu, ministerija siūlo jį atsispausdinti ar išsikirpti, pagal internete pateiktą maketą.
Tuo metu „Regitra“ žada, kad jau šio mėnesio pabaigoje tokių ženklų galima bus įsigyti jos filialuose, atsiimant vairuotojo pažymėjimą.
Šiemet per pusmetį teisę vairuoti įgijo daugiau nei 40 tūkst. gyventojų, pernai – 60 tūkst.
Šie vairuotojai, jei ant mašinos priekinės ar galinės dalies neturės žalio klevo lapo, policijos gali būti nubausti 20-40 Lt bauda arba atsipirkti įspėjimu.

Atsakyti
QUOTE(opium @ 2008 09 09, 23:59)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif ir neteko ir mb tą patį sako rolleyes.gif

greiciau atsirastu daugiau "lapuotu"bo man jau atsibodo kiekviena karta jam aiskinti kad ne as vienintele vazineju su tokiais zenklais doh.gif
Atsakyti
o man tai sendien nepasiseke verysad.gif jau po visu vaziavimu gryzau i kiema statau masina ir prieki per baldiura perbraukiau kazkas ten sutruko doh.gif doh.gif doh.gif vyras apreke doh.gif tai dabar nesnekam doh.gif oi negaliu kokia ziopla jauciuosi blush2.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2008 09 10, 11:03)
o man tai sendien nepasiseke verysad.gif  jau po visu vaziavimu gryzau i kiema statau masina ir prieki per baldiura perbraukiau kazkas ten sutruko doh.gif  doh.gif  doh.gif  vyras apreke doh.gif  tai dabar nesnekam doh.gif  oi negaliu kokia ziopla jauciuosi blush2.gif  doh.gif

nu visai jau, rado ko rėkti, juk ir pats negimė mokėdamas... juk neverta dėl kažkokio įskilimo gadintis sau nervus ir santykius... bus tų įbrėžimų ne vienas ir ne du, reik iš anksto nusiteikti... dar ne tokie patyrę vairuotojai dar žioplesnių klaidų pridaro. mano patarimas - neimk taip stipriai į galvą, įskilo ir nieko nepakeisi, kitakart jau ta pamoka žinosi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ASTYT€ @ 2008 09 10, 11:32)
nu visai jau, rado ko rėkti, juk ir pats negimė mokėdamas... juk neverta dėl kažkokio įskilimo gadintis sau nervus ir santykius... bus tų įbrėžimų ne vienas ir ne du, reik iš anksto nusiteikti... dar ne tokie patyrę vairuotojai dar žioplesnių klaidų pridaro. mano patarimas - neimk taip stipriai į galvą, įskilo ir nieko nepakeisi, kitakart jau ta pamoka žinosi  smile.gif

drinks_cheers.gif ai pasikalbejom,tai sake nu nieko ten baisaus nepadarei bet nu kam taip vaziuoji t.t nu sakau jau zinosiu dabar nevaziuosiu arti ir man dzin cool.gif nes vakar per toli sustojau tai vel gavau rekt kad per toli blush2.gif doh.gif tai sendien per arti doh.gif oi ziaurumelis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2008 09 10, 11:46)
drinks_cheers.gif  ai pasikalbejom,tai sake nu nieko ten baisaus nepadarei bet nu kam taip vaziuoji t.t nu sakau jau zinosiu dabar nevaziuosiu arti ir man dzin cool.gif  nes vakar per toli sustojau tai vel gavau rekt kad per toli blush2.gif  doh.gif  tai sendien per arti doh.gif  oi ziaurumelis doh.gif

Tai tokį mėgėją parėkaut turi? Pabandytų ant manęs maniškis parėkt, išgirstų kaip aš moku rėkt...
Atsakyti
tai per toli, tai per arti, sunku tiems vyrams itikti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2008 09 10, 11:46)
drinks_cheers.gif  ai pasikalbejom,tai sake nu nieko ten baisaus nepadarei bet nu kam taip vaziuoji t.t nu sakau jau zinosiu dabar nevaziuosiu arti ir man dzin cool.gif  nes vakar per toli sustojau tai vel gavau rekt kad per toli blush2.gif  doh.gif  tai sendien per arti doh.gif  oi ziaurumelis doh.gif

Man jau praejo sita stadija biggrin.gif kai vaziuojam kartu, tai sako, kad visai normaliai vaziuoju jau, o siaip tai dazniausiai viena kasdien minu, tai jokiu parkiu biggrin.gif tik pati pagalvoju, kad va sitoj vietoj blogai padariau, reikejo taip ar anaip geriau, ir pan.
Be to, man labai juokingas dalykas, kad negaliu palikt statmenam parkinge masinos, jei pasistatau tarp liniju, bet istrizai doh.gif net pas mane darbe, kai vietos daug, o islipus pamatau, kad nelygiagreciai sustojau, lipu atgal i masina ir tiesinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2008 09 10, 11:54)
Man jau praejo sita stadija  biggrin.gif kai vaziuojam kartu, tai sako, kad visai normaliai vaziuoju jau, o siaip tai dazniausiai viena kasdien minu, tai jokiu parkiu  biggrin.gif tik pati pagalvoju, kad va sitoj vietoj blogai padariau, reikejo taip ar anaip geriau, ir pan.
Be to, man labai juokingas dalykas, kad negaliu palikt statmenam parkinge masinos, jei pasistatau tarp liniju, bet istrizai  doh.gif net pas mane darbe, kai vietos daug, o islipus pamatau, kad nelygiagreciai sustojau, lipu atgal i masina ir tiesinu biggrin.gif

biggrin.gif nu as dar viena nevaziavau blink.gif kazkaip nejauku man doh.gif bet reikes pradet,bet nesugalvoju kur man cia pavaziavus lotuliukas.gif doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Dinelė2 @ 2008 09 10, 11:58)
biggrin.gif  nu as dar viena nevaziavau blink.gif  kazkaip nejauku man doh.gif  bet reikes pradet,bet nesugalvoju kur man cia pavaziavus lotuliukas.gif  doh.gif  blush2.gif

Kad ir i ta pati Akropoli mirksiukas.gif Mano pirmoji kelione irgi buvo i Akropoli, tik as sekmadieni vaziavau, kad masinu nedaug butu biggrin.gif O dabar jau ir darbo diena nieko baisaus. Tik va dar kol kas didele problema, kai pilnos juostos per kamscius, o man reikia i kita krasta kazkaip patekt, ir niekas nepraleidzia, tai sito stengiuosi isvengt blush2.gif
Atsakyti