Įkraunama...
Įkraunama...

DEKUpažas

QUOTE(sizike @ 2008 09 22, 11:06)
nu taigi nevalgai hihihi.gif o dėl "prikvėpavimo" tai miesto kamščiuose dar ne tokių dalykų prisikvėpuoji  rolleyes.gif

na tas tiesa...gerai, tai man jau ramiau:) jeigu ka nereiks nustot dekupazint smile.gif
Atsakyti
mes su draugėm darom dekupažo vakarėlius. tai pradžioje kiek neramu buvo nėštukes kviestis, bet... nu tik nelakuojam ir psio. dar jei vasara lauke, tai visai ok.
deja jau ruduooo... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geguzio ziedai: 22 rugsėjo 2008 - 11:20
Oho. Kam čia dar vasara lauke? biggrin.gif
Aš balkone kiek nulakuoju kokį darbelį, tiek ir sulyja. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(auksine @ 2008 09 22, 12:02)
kvapo neturi, bet vistiek galvoju, gi chemija... g.gif

Na aš čia pasisakysiu... Kurį laiką dirbau su ekologiškomis statybinėmis medžiagomis (dažais taip pat), taigi labai smarkiai gilinausi į visus tuos kenkimus/nekenkimus. Čia kalba eina apie statybinius dažus, bet manau, kad ir tie dailininkų irgi kažkuo panašūs.

Žodžiu, aliejiniai ar vandeniniai, kenkia visi... Ir net neaišku kurie labiau. Yra keletas mokslinių tyrimų, kurie teigia, kad vandeniniai kenkia netgi labiau. Dėl to negarantuočiau, bet... Dažytojai 40proc dažniau serga vėžiu, nes prisikvėpuoja visokių brudų. Aš, gink die, nieko nenoriu gasdinti.. Tuo labiau, kad mes dirbam labai mažais kiekiais palyginus. Aš pati dažnai (kai tik galiu laukti, nes jis ilgai džiūna) naudoju ekologišką laką. Nusipirkau ekologiškus dažus, bandysiu ar man jie lips, nes jie ne akriliniai, o dispersiniai ir kaip jie dengs mano visas dėžutes, neįsivaidzuoju... smile.gif Žodžiu, kvapo gal ir nėra, o visokie garai, dalelės, dulkelės vis tiek yra...

Bandžiau domėtis ekologišku dekupažu apskritai. Deja, nieko tokio ypatingo neradau verysad.gif Nu bet bandai bandai ir atrandi vis ką nors paritaikomo neblogai smile.gif
Atsakyti
Štai, vertinu Tavo pastangas, patirtį, nuomonę. Tai išties naudinga, reikalinga ir džiugu, kad tuo dalinies 4u.gif
Tačiau šalia viso to neigiamo poveikio vertėtų prisiminti tai, ką gali mintis.
Jei yra nors menkiausia baimė ir pastovi mintis :"kažin, kiek man tai pakenks, kol nulakuosiu (nudažysiu ir t.t.)", siūlyčiau beatodairiškai mest viską į šalį, ypač nėštukėms. Tegul sutiksite tokių žmonių, kurie jums pasakys, kad va, šitai kenkia, o tai - ne, tačiau jūsų galvoje kirbanti baiminga mintis:"o gal?" padarys savo.
Nesiimu atsakomybės, skatindama pasverti, kas geriau: ar nekenkti sau dažais, lakais, tačiau jaustis bais nelaimingai, negavus įprastos meditacinės dozės dekupažo dėka mirksiukas.gif, ar užsiimti dekupažu, nebijant absoliučiai nieko (juk koncentracijos, veikimo laikas ir kt. veiksniai išties menki)...
Tai turėtų nuspręsti kiekviena mūsų pagal savo nuostatas, baimės laipsnį, tikėjimą arba ne tuo, ką drįsau išsakyti, puikiai žinodama, kad kažkam toks pamintijimas atrodys mažiausiai nerimtas. O drįsau dėl to, kad jokie standartai ar ekonormos nereglamentuoja tos žalos, kurią kartais vieni kitiems padarome kad ir, pvz., netaktiškais postais forume, įžeidžiančiomis mintimis ir pan. Ar besusimąstome apie tai? Labai vertinu žmogaus ryšį su žmogumi, o kokie ekologijos reikalai minčių srityje?
Atsakyti
Sveikos merginos,

Atsiprasau, bet Jusu temos neskaiciau blush2.gif ka tik ja atradau...

Gal galetumet parasyti, kur galima ismokti dekupazo gudrybiu? Kur vedami kursai?

DEKUI 4u.gif
Atsakyti
Jeigu Vilniuje tai kursus organizuoja Daivos menė, Artmanija, Anabelės pasaulis, Menas sau. Gal dar kažkas smile.gif
Atsakyti
o kokius pirkai dažus, aš čia turėjau progos išbandyti ekologiškus akrilinius dažus FLIUGER , labai skalsūs ir šiaip maloniai dirbasi. Kaina baltų litro apie 40 lt.
Atsakyti
Na dėl Fliuger ekologiškumo turiu savo nuomonę... Dažai gal ir geri, bet jau tikrai neekologiški ir nenatūralūs... blink.gif

Aš turiu Biofos Primasol dažus. Sienom jie labai geri, bet dekupažui nebandžiau dar... ax.gif
Atsakyti
matai, kaip neturint tų žinių gilesnių išdūrinėja žmones....
Atsakyti
Atsiprasau, kad isikišiu į jūsų diskusiją apie toksiškuma, nes tikrai nesu jokia ten žinove ar chemikė, bet kaip gi tada su akriliniais dažais yra leidžiama darbuotis vaikučiams? g.gif
Atsakyti
darau pirma karta dekupaza,sugalvojau stala atnaujint,tai va neisiskaiciau temos schmoll.gif iki galo ir nudaziau ji su emaliniais dazais,lakavimui nusipirkau dispersinio akrilinio lako.Kaip manot ar kas man gausis ? Ar kibs ant emales akrilinis lakas?Nejau mano darbas perniek nueis? doh.gif
Atsakyti