Įkraunama...
Įkraunama...

DEKUpažas

QUOTE(Lachesė @ 2008 09 22, 15:47)
o kokius pirkai dažus, aš čia turėjau progos išbandyti ekologiškus akrilinius dažus FLIUGER , labai skalsūs ir šiaip maloniai dirbasi. Kaina baltų litro apie 40 lt.

As dirbu su siais dazais ir laku thumbup.gif
Man jie nepakeiciami.
Atsakyti
Labas vakaras.
Norejau uzduoti klausimeli (nepykit jeigu kvaila ax.gif ).Esu naujoke siame reikale blush2.gif nusipirkau sendinamaji vienkomponenti laka "Krakle".Bet nudaziuosi juo man neatsirado jokiu itrukimu.Ka galejau netaip padaryti?
(Nudaziau vienu sluoksniu, palaukiau kol isdzius, tada uztepiau antra, vel laukiau kol nudzius, priklijavau paveiksliuka.Kai nudziuvo uztepiau Krakles, bet jokiu suskilinejimu neatsirado)
Atsakyti
Vienkomponentis sendinimo lakas tepamas tarp dviejų dažų sluoksnių.
Schema būtų tokia:
1.pvz., tamsios spalvos dažai;
2.sendinimo lakas, tepant vertikaliai;
3.šviesūs dažai, tepant horizontaliai ir tik vienu sluoksniu, vienu, tvirtu potėpiu,paantrinus šio sluoksnio užtepimą, skeldėjimo nebus.
Būtina laikytis kryžmos lako ir paskutinio, dažų, sluoksnio krypties.
Tai - tik pavyzdys. Tiek spalvos, tiek kita lako (o atitinkamai - paskutiniojo sluoksnio) kryptis gal būti laisvai pasirenkama.
Be to, kai kuriais atvejais pirmasis sluoksnis nebūtinas (pvz., tamsus dekoruojamas paviršius gali būti užskaitomas už pirmą dažų sluoksnį, kaip kad ir šviesus, jei tik tinka pagal numatytą dekoravimo planą).
Šiandien dekoravau tamsaus stiklo butelį, pradėjau iškart nuo lako ir kryžmai lako krypčiai tepiau šviesius dažus. Suskeldėjo momentaliai, trūkio vietose matėsi tamsus butelio stiklas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite: 22 rugsėjo 2008 - 19:16
QUOTE(bite @ 2008 09 22, 20:09)
Vienkomponentis sendinimo lakas tepamas tarp dviejų dažų sluoksnių.

Dekui 4u.gif
Vat tepiau as ant dvieju, nes norejau,kad ir paveiksliukas suskeldetu.Dabar darysiu kitaip.
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2008 09 22, 17:13)
Atsiprasau, kad isikišiu į jūsų diskusiją apie toksiškuma, nes tikrai nesu jokia ten žinove ar chemikė, bet kaip gi tada su akriliniais dažais yra leidžiama darbuotis vaikučiams? g.gif

Na, viskas, žinoma, atitinka visokius ES standartus ir pan., todėl ir leidžiama. Ir kažkaip galvoju, kad tų statybinių ir dailininkų dažų sudėtis bet kokiu atveju turėtų šiek tiek skirtis, juk pastarieji ne tokie atparūs, kaip statybiniai. Bet vis tiek chemija... Sutinku su Bitės mintim, bet kažkaip manau, kad savo vaikam neduočiau rankytėm tepliotis tais dažais... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rossini @ 2008 09 22, 20:14)
Vat tepiau as ant dvieju, nes norejau,kad  ir paveiksliukas suskeldetu.Dabar darysiu kitaip.

Kad paveiksliukas suskeldėtų, reikia ne vienkomponenčio, o dvikomponenčio sendinimo lako 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(justess22 @ 2008 09 22, 21:32)
Kad paveiksliukas suskeldėtų, reikia ne vienkomponenčio, o dvikomponenčio sendinimo lako 4u.gif

aciuks.gif
Atsakyti
as nesilaikau niekada vertikalios horizontalios taisykles g.gif skeldejimas siek tiek skiriasi, kai dazus tepi lygiagreciai su vienkomp. ir skiriasi, kai kryzmini dazus su vienkomp. ax.gif ar as cia kazka baisia sumaisiau g.gif blush2.gif
Atsakyti
o as pirma sluoksni tepu sukamaisiais judesiais, o antra tada ramia galva kaip patogu smile.gif
Atsakyti
as irgi uztepu vienkomponenti pirstu...o antra sluoksni kempinele tapsnodama...tada buna lygus suskilinejimas ir neturi jokiu dryziu ar kazkokios krypties vienos... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2008 09 23, 10:18)
as irgi uztepu vienkomponenti pirstu...o antra sluoksni kempinele tapsnodama...tada buna lygus suskilinejimas ir neturi jokiu dryziu ar kazkokios krypties vienos... ax.gif

o reiks ir man pabandyti. nes kolkas sunkiai gaunasi gražus suskilimas...
Atsakyti
Ahaaa, kiek būdų išlindo mirksiukas.gif
Krakliaus laką ir aš pirštais tepiau. Tačiau sakyk, Gabii__, ką reiškia tapšnoti kempinėle? Keliskart toj pačioj vietoj?
Vakar dekoravau butelį, tai laką - pirštais tiesiai ant stiklo, o paskui dažus voleliu.
Na, volelis prastas pasitaike, strigo, nesisuko, tai jau ir voleliu tapšnojau...Skilimas gavosi gražus, kitas klausimas, kad niekaip nepasidengė paviršius dažais. Visad butelius dekoruojant, kempinėle dengiu kelis sluoksnius, o kaip butelį padengti virš lako vienu kartu, man neįkandama, būtų tai nuogas stiklas ar kontrastinės spalvos dažai po apačia doh.gif Po vakarykščių eksperimentų, manrods, tik purškimas pagal Lachesę arba kibiras dažų ir - butelio panardinimas iki kaklo (būdas vadinasi "iš nevilties") lotuliukas.gif
Būna dienų, kai rodos, kad niekas neišeina ir nieko nemoku. Vakarykštė diena baigėsi dekoruotų daiktų maudynėm blush2.gif
Atsakyti