QUOTE(kristi13 @ 2008 09 07, 12:37)
Sveikutės. Labai norėčiau paklausti tokio dalykėlio. Lakavau dėžutę TIKKURILOS supi laku, tačiau nors ir 2 dienukes buvau palikusi džiūvimui, dėžutė yra lipni. Ar dar ji ilgiau turi džiūti ar užbaigimui reik kitu laku palakuoti
Tikkurilos laku lakavau ir įsitikinau, kad jo negalima šveisti, kad jį palietus drėgnom rankom, jis dar labai ilgai "kimba", na, man jis nepatiko. Tačiau yra jo šalininkių (gal atsilieptų
Gabii__?)...
Aš su juo niekaip ir visiškai nesusidraugavau...
Panašų atvejį esu išsprendusi purškiamu laku.
QUOTE(vu.vyturelis @ 2008 09 07, 12:53)
pamenu, kad kazkada anksciau buvo sis klausimelis, bet liko dar siek tiek neaiskumu

Klausimas ne visai is dekupazo temos, ale labai susije

Darau druskine ir visa isore dekupazinau, sendinau ir t.t. Kadangi bus dedama druska, tai vidaus kol kas nelieciau, kadangi vis tik maistinis dalykas bus dedamas. Esu skaiciusi, kad su semenu aliejumi reikia istepti ? nusipirkau toki ir tada iskilo klausimas - ar juo saltu ar kaitintu reiketu istepti visa vidu? Koki sluoksni tepti ir t.t. Gal kuri ruosiate medini vidu, naudojant semenu alieju? Bandziau dometis ir ieskoti atsakymo, bet kol kas nesekmingai
Iš to, ką pavyko sužinoti apie impregnavimą sėmenų aliejum, esu dariusi taip:
medį įtryniau skepetaite, suvilgyta aliejumi ir fenavau, taip sušyla aliejus ir medžio paviršius. Keliskart kartoti, kaip daug aliejaus naudoti, manau, priklauso nuo medžio rūšies ir jo būklės (kaip jis apdorotas iki tol ir pan.)...Procedūrą pakartočiau keliskart. Po to viskas gerai nutrinama sausa audinio atraižėle.
Šį būdą iš rastos info išsirinkau pati, o kaip iš tikrųjų daro tie meistrai, kurie medžio dirbinius impregnuoja sėmenų aliejum, nežinia.
Gal dar atsilieps geriau žinančios?
Patarčiau atsargiau elgtis ties dekoruoto paviršiaus pakraščiais, maža ką, kad aliejus "neatkeltų" sluoksnių (čia teoriniai pasvarstymai).