Įkraunama...
Įkraunama...

Į darželį nuo 1,5 metų

mano isvada tokia - eiline tema, kur atejo tas, kam cia nepriklauso but ir sugadino visus pokalbius.

nesuprantu kas cia blogo, jei dabar, pora menesiu as pasedesiu ir pailsesiu? va vaika nuvedziau i prieglauda ir sau sedziu lovoj su kompu ant keliu. kakot galiu eit viena, kada noriu. galiu galva padet ant pagalves - niekas nelaipios ant jos, galesiu nusnaust. nors taip truksta maziuko... bet zinau, kad jam manes netruksta taip, nes jis bendrauja, jam daug geriau dabar nei cia su manim gulinet.
stebiu vaika ir matau jeigu jam sirdele nerami... ir tikiuos kad matysiu, stengsiuos.

jei netycia nutiktu taip, kad nenores eit, draskymaisi bus ir pan - nedarysiu kaip man pataria, kad vesk vistiek, kad zinotu. ne, as geriau mesiu darba ir dirbsiu namie, arba vyras, kuris nuo pietu dirba, vezios pas mociute iki mano darbo galo kad pabutu.

zodziu - kiek zmoniu tiek nuomoniu, o tema apie darzelius.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 03, 12:06)

zodziu - kiek zmoniu tiek nuomoniu, o tema apie darzelius.

butent tokia tema, o cia kazkoks santykiu aiskinimasis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 09 03, 10:23)
vat tas ir yra,kad jus apie mane nieko nezynote ir galite tik spelioti,palieku jums sita teise,kitaip neturetumet daugiau prie ko prisikabinti.Kurkite savo romanus toliau  mirksiukas.gif

Na matai, esi gana ižvalgi, jei jau sugebėjai mano poste atpažinti save thumbup.gif . O sakai, kad tik spėlioju... lotuliukas.gif
Labai malonu, kad jums patinka mano romanai...nors kas nors įtiko.
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 09 03, 08:51)
Matote kaip viskas negraziai gaunasi.Uzvedet sia tema,pasiguodet ,kad slaugote sunkiai suzalota vyra ir tuo paciu atejusi i foruma izeidynejate mane,cia kazkaip su tuo susije? g.gif ir dar turite laiko saipytis is mano vaiku,kad jie vienas kita priziuri?Galvokite ka snekate,gal taip elgetes del savo nesubrendiskumo?

klausykit, niekam as nesiguodziau, pasakiau elementariausia pavyzdi cia pirmas dalykas - man nera sunku kaip jums tai beatrodytu, turiu draugu, seima kuri mane atidavinejo i prieglauda ir dar daug kitu dalyku, kurie Jums kaip matau nelabai suvokiami. Antra kur jau as izeidziau Jusu vaikus g.gif - mano manymu, Jus izeidinejat, ir kone veikiat vos ne kiekviena kuri uzsimena apie vaiko vedima i darzeli ne nuo 3 metu metu.
O apie mano subrendiskuma spresti tikrai ne Jums, ir Jusu as neizeidineju - o vat siuo postu Jus mane tikrai izeidet. As Jums pasakysiu viena dalyka - tobulu zmoniu nebuvo, nera ir nebus.... Todel kiek Jus man neatrodot tobula, tiek pat as Jums tokia neesu, o ir but visiskai nenoriu. As vedu vaika i darzeli nuo metu, ir man taip gerai, as jo nekankinu, neatiduodu i prieglauda ir matau tik vakarais ir rytais, bet mano meile nuo to nesumazejo ne per nago juodima, o tik padidejo.
Mamos neveda vaiku i darzeli tam, kad jais atsikratyti, kad ir kaip keistai tai Jums beskambetu.
Siuo postu bendravima su Jumis nutraukiu banned2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo banginiukas: 03 rugsėjo 2008 - 10:24
Argumentai uz darzeli (mano subjektyvi nuomone):
1.Bendravimas su vaikais
2. Lavinimas (zaidymai,dainavimai, lipdymai....)

Argumentai pries (mano subjektyvi nuomone):
1. Vaiku daug,aukletoja nevisada speja. 1.5 m. vaikas tik pradeda geriau vaikscioti, todel daznai griuna,kliuva,reikia labai atidziai stebeti.(Jei reikia faktu patvirtinanciu mano pasakyma, turiu ir tokiu: Vaizdelis-lopselinuku grupe lauke su aukletoja..viena maziuka ji lauko uz rankos,kiti eina-bega patys, staiga viena mergicka kuri bego griuna..geria kad ne ant asfalto,ant zoles. Aukletoja net nesiteike prieiti,pakelti,pavalyti rankytes o tik subara..as tau sakiau nebegti o dabar nugriuvai tai zinosi... Cia pagal Jus normali aukletojos reakcija????)

2. Pampersai ir naktipuodis..Nejaugi manote kad aukletoja pratins kiekviena vaika prie naktipuodzio? Be to 10 vaiku noras siusioti ir kakuoti vienu metu neuzeina...O manau tik retas 1.5 metu maziukas suvokia naktipuodi kaip tualeta i kuri visada viska padaro...

3.Maistas ir maitinimas..Vaikui iki 3 metu butinas kasdien ivairus ir turtingas vitaminais ir skaidulomis racionas..ir aisku kad maistas geresnis pagamintas namu salygom...produktai sviezi..O darzelyje..vel savo akim maciau...lauke karstis +30...varske maiseliuose stovi ant palanges... doh.gif

Buvau savo maziu nuo rugsejo (jam 2.3 m.) uzrasiusi i darzeli bet viska apsvarscius palikau dar metams su auklyte..

Beje del vaiku iki 3 m. bendravimo susikerta dvi nuomones: vieni sako kad bendrauti gerai o kiti pabrezia kad iki 3 metu vaikui labiausiai reikia tevu bendravimo ir demesio.
Del lavinimo..jei netingeti o uzsiimti su vaikuciu ir namie rerzultatai irgi bus neblogi.
Del mamu poilsio nuo vaiku..ruta_vysnia puikiai tave suprantu, as juokauju kad vazioju i darba pailseti lotuliukas.gif Nors kartais jau 15 val sedziu ant adatu-noooooriu namo pas savo maaaaaaziu,pasiilgau sito mazo chuliganiuko bigsmile.gif

Ir dar,dauguma mamyciu atiduoda taip anksti i lopseli vaikucius manau todel kad truksta pinigeliu...kaip nebutu gaila, musu gyvenimas dabar toks verysad.gif

gagrate, nevisi ir nevisada turi galimybe vaika auginti pacios arba samdyti auklyte..dziugu kad Jusu vyras sugeba uzdirbti pinigeliu visai Jusu dideliai seimynai, bet sakykim mano budas toks kad nei uz ka nesugebeciau sedeti namie ir buti namu seimininke..Taigi man labai patinka mano darbas ir jauciu pasitenkinima ji dirbdama. O kai kurioms mamytems darbas-pragyvenimo saltinis...

Atsakyti
Nu ir prisiskaiciau.Siaubas doh.gif Matau siais laikais MOTINYSTE visai nemadinga.Vistos jus vistos vos viena vaika isperejo o puola ant triju vaiku motinos.O kuom pas ja nedarzelis,visus tris pamatinti,pamigdyti,i lauka isvesti,uzimineti ir kaip dar ta moteriske drysta prie kompo prisesti ,juk auginti vaikus namie yra suniskai sunkus darbas,reikalaujantis daug kantrybes ir nervu,o viena supranti dabar sedi issidrebusi lovoje ir jai ramu,mat vaikas jai dabar ant galvos nelipa ir gali nueiti sau ramiai ;nusi...' atsiprasant doh.gif .Kita aiskina,kad nesubrendusi motinystei,o tai kam tada subrendusios esat-bankininkystei.O tai kam tas istatymas buvo isleistas ,ejo ,strikavo,pasirasynejo,bet jums sito pasirodo visai nereikia,joms tik duok pinigu ,uztai dabar sedit prie kompo siknas padejusios ir malas s...o vaikai darzelyje mokosi valgyti ,ant puoduko sedeti,o gal verkia ziuredamas pro langa..visko jie ten ismoks,bet ne is jusu.Jeigu as pati buciau uzaugusi savaitiniam darzelyje mano dabar visos kuno lasteles priesintusi tam ,kad mano vaikas ten neaugtu.Jus pacios ir esat vaiku darzelis blink.gif Ne visoms tai taikau,bet cia kai kurioms tai tikrai,zynokites,darykite su savo vaikais ka norite.Atsiprasau ,kad ne i tema,bet kai kurios tikrai uzk....savo pasisakimais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perlita3: 03 rugsėjo 2008 - 11:31
na va dar viena viska geriau uz kitas zYnanti atsirado biggrin.gif
Atsakyti
na tikrai jau daug kas cia ne i tema...
panorau uzsiprenumeruoti sia temele, bet issigandau, kad po to pastas neatlaikys!
Atsakyti
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 03, 11:30)
1, Matau siais laikais MOTINYSTE visai nemadinga.
2, dar ta moteriske drysta prie kompo prisesti ,juk auginti vaikus namie yra suniskai sunkus darbas,reikalaujantis daug kantrybes ir nervu,o  viena supranti dabar sedi issidrebusi lovoje ir jai ramu,mat vaikas jai dabar  ant galvos nelipa ir gali nueiti sau ramiai ;nusi...' atsiprasant doh.gif .
3, O tai kam tas istatymas buvo isleistas ,ejo ,strikavo,pasirasynejo,bet jums sito pasirodo visai nereikia,joms tik duok pinigu ,uztai dabar sedit prie kompo siknas padejusios ir malas s..

1, ne visos nori buti madingos. Prie ko cia is viso mados tendencijos? ne viena neisejo i darba del to, kad Sedeti su vaikuyra nemadinga
2, na as darbe nespeju tiek SM issedet, prirasyt, o dar viska perskaityti, kiek cia kai kurios triju vaiku mamos.
3, sodra ne kaledu senis, visiem pinigu nedalina.
Atsakyti
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 03, 12:30)
Nu ir prisiskaiciau.Siaubas  doh.gif Matau siais laikais MOTINYSTE visai nemadinga.Vistos jus vistos vos viena vaika isperejo o puola ant triju vaiku motinos.O  kuom pas ja nedarzelis,visus tris pamatinti,pamigdyti,i lauka isvesti,uzimineti ir kaip dar ta moteriske drysta prie kompo prisesti ,juk auginti vaikus namie yra suniskai sunkus darbas,reikalaujantis daug kantrybes ir nervu,

Gal perskaitykit visą temą ir tuomet suprasit, kodėl "puolama trijų vaikų motina". mirksiukas.gif Ne dėl to, kad prie kompo sėdi, ir ne todėl, kad nusprendė auginti vaikus namie, ir net ne todėl, kad mano, jog 1,5metų vaikui lankyti daželį per anksti- tai jos teisė, jos pasirinkimas, ir ko gero tikrai neblogiausias.. Tema pakrypo būtent šia linkme, nes gagrate ir keletas kitų mamų vietoj argumentų ėmėsi menkinti kitų pasirinkimą asmeninių įžeidinėjimų lygyje.Rezultate iš temos gavosi visiškas jovalas doh.gif
Atsakyti
O kas kaltas,ka?Visada taip buvo ir bus,atsiranda kokia neiprususi kaimiete ,uzseda foruma,pzd. tokia kaip ssiuzzi,vyturys..akivaizdziai izeidyneja zmones,koliojasi,tu tokia ,tu anokia,nors zmogaus ne tik kad nepazysta,bet ir akyse nera maciusi,bet ju toks lygis ,jos taip bendrauja ir jaucia pasitenkinima.Bet cia dar ne viskas,butinai atsiras dar dvi visteles su savo palaikymo bokalais,mes irgi taip galvojam,palaikom is esmes drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ..nu ir prasideda.o kas dabar sedi forume,ogi kaimietes ,nes ten juk dabar jau ir netas yra,kaip sakant civizacija.O ka joms daugiau veikti jei ne cia sedeti,pletkinti ir koliotis.Deja,deja,tokia ta liaudis,prastuomene.
O dabar galit derktis.Dirva paruosta. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo perlita3: 03 rugsėjo 2008 - 14:00
QUOTE(perlita3 @ 2008 09 03, 14:59)
O kas kaltas,ka?Visada taip buvo ir bus,atsiranda kokia neiprususi kaimiete ,uzseda foruma,pzd. tokia kaip ssiuzzi,vyturys..akivaizdziai izeidyneja zmones,koliojasi,tu tokia ,tu anokia,nors zmogaus ne tik kad nepazysta,bet ir akyse nera maciusi,bet ju toks lygis ,jos taip bendrauja ir jaucia pasitenkinima.Bet cia dar ne viskas,butinai atsiras dar dvi visteles su savo palaikymo bokalais,mes irgi taip galvojam,palaikom is esmes drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif ..nu ir prasideda.o kas dabar sedi forume,ogi kaimietes ,nes ten juk dabar jau ir netas yra,kaip sakant civizacija.O ka joms daugiau veikti jei ne cia sedeti,pletkinti ir koliotis.Deja,deja,tokia ta liaudis,prastuomene.
O dabar galit derktis.Dirva paruosta. tongue.gif

Uauuuuu, ogi "miesto elitas" mus aplankė. Gera bus kompanija mamytė perekšlė ir "aukštuomenės dama"iš Kalab.....iškių miesto.
Stebėkit ir mokykitės kaimietės, vištelės su bokalais-va taip turi kalbėti, mastyti, keltis i padebesius tikra superdama. doh.gif clap_1.gif umn.gif
Atsakyti