Įkraunama...
Įkraunama...

Į darželį nuo 1,5 metų

QUOTE(*ssuzzi* @ 2008 09 02, 22:48)
drinks_cheers.gif
Papildyta:
Mums i darziuka reikia atsinesti,seilinuku,pamperiu,rubeliu pakeisti,vienkartiniu nosinuku bloka nunesiau ir viskas mirksiukas.gif

aha, seilinukus irgi nesiau smile.gif
aj, gi jei ko reiks - pasakys smile.gif svarbu vaika nepamirst nuvest smile.gif ir BUTINAI atsisveikint, o ne pabegt.

skaiciau psichologo straipsni apie vaiko alikinejimus. tai mama turi ne pabegt, ne kad vaika uzkalbintu kazkas ir nusimuilint, o atsisveikint, paaiskint kad grys mama. nes kitu atveju vaikas bijos mama is akiu paleist, kad ji nedingtu. o jei kas ateis i svecius, bijos kad su tuo zmogum paliks. o sveciuose net i tulika neiseis nueit biggrin.gif
Atsakyti
dar parasysiu viena toki dalyka.
vyrai buna labai daznai megsta perkeltine prasme ,,matuotis pimpiais". bjauru...
kuo toliau tuo labiau cia moterys ta pati daro... as va geresne mama, mano vaikas grazesnis ir pan... as vaika aprengiu silciau, as myluoju labiau...

kiekviena mama yra super, anot reklamos.

sis forumas - ne kabinejimuisi, o informacijos dalinimuisi.

kuri laika cia sedejau kaip isprotejus...kol nepamaciau kas per kontingentas cia renkas... praradusios moteriskuma MAMOS... bet ne moterys sad.gif

as dziaugiuos - dabar 3 men turesiu laiko pasiruost darbam, pailset, nueit i kina ir pan. nesakau kad vaikas isvargina, tiesiog pasikeitimas - i gera. rutina kartais vargina. manau ir vaikui ir man bus i gera, kai issiilgsim vienas kito, kai laika kartu leisim tik sau.

zodziu, mamos, sekmes darzeliose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 03, 00:33)

mane tevai i savaitini vesdavo... ir tikrai rysys labai stiprus pas mus...

Uzjauciu,deja buna ir taip g.gif
Papildyta:
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 03, 01:55)

kuri laika cia sedejau kaip isprotejus...kol nepamaciau kas per kontingentas cia

Tai gal tokia ir esat.
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 09 03, 08:09)
Uzjauciu,deja buna ir taip g.gif
Papildyta:

Tai gal tokia ir esat.

kad rysys stiprus? biggrin.gif
jo, deja, stiprus wink.gif
biskiuka perdaug idealizuojat vaikus wink.gif jie tokie patys zmones kaip mes.
mano 2m neturintis vaikas moka pasakyt kas yra negerai ir pan. auginamas ne kaip leliukas o kaip suauges zmogus, kuris turi savo teises ir pareigas.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 09 03, 10:11)
auginamas ne kaip leliukas o kaip suauges zmogus, kuris turi savo teises ir pareigas.

Ar ne perankstoka tokiam pypliui blink.gif
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 09 02, 22:49)
O ,kad visom dar aiskiau butu,man taip pat reikia pinigu ,kad islaikyti nemaza seima,bet as sugebejau atisakyti  darbo,kad buciau su vaikais ne iki 2m. kaip istatyme numatyta jau,o iki 3m. kol jie taps savarankiski.Kad as buciau rami isleidusi juos i darzeli, jog jie bus apsirenge,pavalge,susitvarke ir jei bus problemu pasakys man kas nepatinka ar patinka.As pasirinkau ne darba,o seima ir nesigailiu zynoma,nes tas laikas praleistas kartu,su tokiais maziukais yra neikainuojamas,nepalyginamas su niekuo,nes laikas bega greitai ir vaikai auga greitai.Todel ir bunu su vaikai,nenoriu praleisti tu akimirku,o pinigu dar uzdirbsim,mazi vaikai,mazi vargai.

Skamba kaip iš reklamos: "Jei galiu aš, gali ir tu" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gagrate @ 2008 09 03, 08:17)
Ar ne perankstoka tokiam pypliui blink.gif

o kuom skirias jaunesnis zmogus nuo vyresnio?
ar todel, kad jis nelabai moka kalbet, jam reik sakyt ,,gelai, ciuce tapu tapu dalo" ir pan? o gal galima kalbet kaip su suaugusiu, aiskint viska o ne pamokslaut? ir jei reikia su kazkuom pabut - tai irgi isaiskint kodel ir kaip, o ne pabegt kai vaika uzkalba.
mano poziuris i vaika - jis man lygiavertis, ne menkesnis. jis mano draugas, o ne naminis gyvunelis. tai zmogus, kuri as turiu paruosti gyvenimui.
taip kad manau kad peranksti nera. alaus gi gert neduodu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomassella @ 2008 09 02, 20:45)
nera gerai atvedus 1,5 metuku vaika imesti i nepazistamu zmoniu grupe ir pabegti... as su saviske planuoju eiti 4- 5 dienas po truputi, kita savaite zadu palikti iki pietu jau viena. Jus nematet, kaip verke tie vaikuciai, kuriuos pirma diena atvede ir paliko.

cia labai daug kas nuo darzelio poziurio priklauso. Pirmasis vaiku darzelis buvo toks, kad tevams neleisdavo pasilikti - atvesdavau ir palikdavau aukletojoms ir ateidavau pasiimti po keliu valandu. Beje sunus taip per savaite be problemu adaptavosi prie darzelio.
Prie lango pastovejus ( grupe pirmame aukste) kuo puikiausiai girdejosi verkia vaikas ar ne. Ir tikrai aukletojos greitai nuramindavo vaika. Aisku vienu metu i grupe priiminejo 1 max2 naujus vaikus, nes naujokai ir ant aukletoju ranku sededavo ir demesio tikrai daug gaudavo.
Atsakyti
Kiekvieno nuomonė yra svarbi ir gerbtina, tol kol tai netampa liguistu nuomonės grūdimu į kitų smegenis.
Jeigu "pagrindinė herojė"(suprantat apie ką aš)nebūtų užsiminusi apie savo šeimynos gausumą, galėčiau garantuoti, kad jai max 13 metų,sprendžiant apie gebėjimą bendrauti (na tipo: be be be aš fainiausia, o tu iš kaimo......, be be be..... lotuliukas.gif ).
Bet galima pažiūrėti ir iš kitos prizmės: sėdėjimas su šypsena namuose(nors mes nežinome, kad taip yra)tiek metu gali reikšti ir tai, kad nėra kur gryžti(nėra darbo), nėra išsilavinimo, nėra kitų gabumų(tik mamos gabumai), nepasitikėjimas savimi (išskyrus forumus, kai nereikia bendrauti akis į akį), baimė, kad vaikas nepritaps KITOKIŲ vaikų grupėje ir aibe kitokių priežasčių.
Tad mamytės, būkim pakantesnės TOKIOM ar KITOKIOM......Visokių yra, visokių reikia.
Atsakyti
QUOTE(vyturys @ 2008 09 03, 08:37)
Kiekvieno nuomonė yra svarbi ir gerbtina, tol kol tai netampa liguistu nuomonės grūdimu į kitų smegenis.
Jeigu "pagrindinė herojė"(suprantat apie ką aš)nebūtų užsiminusi apie savo šeimynos gausumą, galėčiau garantuoti, kad jai max 13 metų,sprendžiant apie gebėjimą bendrauti (na tipo: be be be aš fainiausia, o tu iš kaimo......, be be be..... lotuliukas.gif ).
Bet galima pažiūrėti ir iš kitos prizmės: sėdėjimas su šypsena namuose(nors mes nežinome, kad taip yra)tiek metu gali reikšti ir tai, kad nėra kur gryžti(nėra darbo), nėra išsilavinimo, nėra kitų gabumų(tik mamos gabumai), nepasitikėjimas savimi (išskyrus forumus, kai nereikia bendrauti akis į akį), baimė, kad vaikas nepritaps KITOKIŲ vaikų grupėje ir aibe kitokių priežasčių.
Tad mamytės, būkim pakantesnės TOKIOM ar KITOKIOM......Visokių yra, visokių reikia.

joa, is dalies palaikau.
cia buvo pasakota, kad gimdo vaikus nes tyngi dirbt.
as atvirai pasakius, jei ne bute 2 kamb gyvenciau (ir kai gyvensim kitur) noriu dar bent 2 vnt vaiku smile.gif man 27, tuoj 28 m ir manau kad esu issilakscius, nei klubu nereik, nieko, o siaip visur su mazu varinejam smile.gif ir mama geriausiai jauciuos, nors 2 aukstieji ir geras darbas valstyb istaigoje smile.gif
bet kazkaip kad ir kiek gerai jauciuos bunant mama, jei vaikas jaucia poreiki bendraut - neriboju - eina i darzeli, zaidzia su vaikais. svarbiausia ismokt atpazint vaiko poreikius.
o jei mama eina dirbt ir veda i darzeli - vel gi - jos reikalas asmeninis smile.gif
Atsakyti
o jau diskusijos isiplieke blink.gif
Tai va nors jus visos nepatenkintos kad Gagrate issake savo nuomone, bet ji irgi ja turi ir kas cia blogo jei jai patinka namai ir buvimas su vaikais? As turiu drauge kuri niekada nedirbtu jei tik vyras ja islaikytu ir augintu vaikus, o apie save to negaliu pasakyti, man reikia bendravimo ir zmoniu. Bet kaip ir Gagrate noriu auginti savo maziuka iki 3 metu namie, nes finansai nespaudzia ax.gif Taigi kas norit veskit i darzelius, kas norit auginkit drinks_cheers.gif Ir dar man asmeniskai gaila palikti toki maziuli svetimiems g.gif o jei jums negaila tai veskit juk tai jusu vaikai ir kokie jie bus tik jums spresti tongue.gif Patikekit kad aukletojos tikrai nepuola keisti prikakotu pampersu doh.gif nebent asmeniskai atsilygintum mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2008 09 03, 09:47)
o jau diskusijos isiplieke  blink.gif
Tai va nors jus visos nepatenkintos kad Gagrate issake savo nuomone, bet ji irgi ja turi ir kas cia blogo jei jai patinka namai ir buvimas su vaikais? As turiu drauge kuri niekada nedirbtu jei tik vyras ja islaikytu ir augintu vaikus, o apie save to negaliu pasakyti, man reikia bendravimo ir zmoniu. Bet kaip ir Gagrate noriu auginti savo maziuka iki 3 metu namie, nes finansai nespaudzia  ax.gif Taigi kas norit veskit i darzelius, kas norit auginkit  drinks_cheers.gif Ir dar man asmeniskai gaila palikti toki maziuli svetimiems  g.gif o jei jums negaila tai veskit juk tai jusu vaikai ir kokie jie bus tik jums spresti  tongue.gif Patikekit kad aukletojos tikrai nepuola keisti prikakotu pampersu  doh.gif nebent asmeniskai atsilygintum  mirksiukas.gif

Nuomonės išsakymas yra vienas dalykas, o kitų žeminimas-visai kitas. Manau turėtumėte skirti kas yra kas.
Atsakyti