QUOTE(Peperoni @ 2008 10 06, 09:33)
Radau Osinkoj graziai iliustruota kepures mezgimo procesa, gal kam pravers :
Aprasymas rusu kalba yra cia :
http://club.osinka.r...507?&start=2610
Labai ačiū, kaip tik tokią ruošiosi megzti, pravers
QUOTE(Kukli @ 2008 10 06, 12:13)
Labas rytas
o gal galima butu smulkaiu papasakoti ...kaip megzta ..ash banddychiau ..sutinku kad jau buvo aishkinta ne karta ...bet vis kazkaip nei kertu ...nelabai ash kokia mezgeja ..gal ish kazkelinto karto ir suprasiu ..achiu
pirmiausia pasimatavau aplink veiduką, kiek cm. tada pasiskaičiavau, kiek akių mano mezginio atitinka 1 cm ir tada paskaičiavau kiek reiks uždėt akių, aš dėjau 88, nes mano kleckui tik 5 sav .

tada kokius 3 cm pamezgiau 1*1 (gera bloga 0 o ir visa kepurę taip mezgiaunumezgus aplik ta kraštelį, tiesa- mezgiau apvaliai, ant 5 virbalų, 3 eiles pamezgiau vien gerosiom akim ir dabar jau reikia nuimti akis, tiksliau palikti nemezgant toj vietoj kur bus po barzda

aš palikau 18 a. kurias suvėriau ant kito virbalo, jų megzti nereikia; dabar jau mezgu lygiuoju mezgimu, ant 2 virbalų. kai numezgiau reikiamą gylį kepurės, darau kaip kojinės kulną, visas akis padalinu i tris dalis , jei lygiai nesidalina, likusias akis, pas mane gavosi tokia tik 1, perkėliau į vidurinią dalį. * bus tęsinys, bėgu, nes mažiukas pabudo