Įkraunama...
Įkraunama...

Nertos kepuraitės, kepurės, skrybelaitės ir....

zinoma nieko tokio, juk cia daug megztu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(chimera @ 2008 10 16, 21:30)

labai grazi ir kepaliusa, ir spalvikes wub.gif

as ana balta ir patobulinau biski ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 17 spalio 2008 - 08:10
Sveikos darbstuoleles,
na manau nepadarysiu didelio nusikaltimo jeigu paprasysiu jusu pagalbos(nes sioj temelej matau ir megztu netik nertu kepureliu)
Padekit prasau-patarkit-kaip numegzti tokia kepuraite. Mums taip jos reiketu, bet jokio supratimo neturiu kaip tai padaryti

user posted image

user posted image
Atsakyti
Gal kas galit patarti, ar gal yra kokia formule apskaiciuti vieta ausytems? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 10 06, 12:52)
Labai ačiū, kaip tik tokią ruošiosi megzti, pravers  4u.gif

pirmiausia pasimatavau aplink veiduką, kiek cm. tada pasiskaičiavau, kiek akių mano mezginio atitinka 1 cm ir tada paskaičiavau kiek reiks uždėt akių, aš dėjau 88, nes mano kleckui tik 5 sav .  tongue.gif tada kokius 3 cm pamezgiau 1*1 (gera bloga 0 o ir visa kepurę taip mezgiaunumezgus aplik ta kraštelį, tiesa- mezgiau apvaliai, ant 5 virbalų, 3 eiles pamezgiau vien gerosiom akim ir dabar jau reikia nuimti akis, tiksliau palikti nemezgant toj vietoj kur bus po barzda smile.gif aš palikau 18 a. kurias suvėriau ant kito virbalo, jų megzti nereikia; dabar jau mezgu lygiuoju mezgimu, ant 2 virbalų. kai numezgiau reikiamą gylį kepurės, darau kaip kojinės kulną, visas akis padalinu i tris dalis , jei lygiai nesidalina, likusias akis, pas mane gavosi tokia tik 1, perkėliau į vidurinią dalį. * bus tęsinys, bėgu, nes mažiukas pabudo  wub.gif

QUOTE(Kukli @ 2008 10 07, 22:12)
viskas labai aishkiai lauksiu tesinio thumbup.gif  blush2.gif

tęsiam mirksiukas.gif .... ir kai susikeliam teisingai akis - mezgame tik vidurinę dalį: kiekvieną kartą prie krašto sumegzdami vidurinio virbalo kraštinę akį su kitop virbalo pirma akim ir tą akis kuri lieka - lieka ant vidurinio virbalo. Reiškiasi, ant kraštinių virbalų akių mažėja, o ant vidurinio ne, lieka tiek pat. mezginys gražiai užsimezga ir gaunasi kepurės galinė dalis (na čia galima dar pasižiūrėt kaip mezgamas kojinės kulna, analogiškai smile.gif ) Numezgus iki galo, t.y. kai sumezgamos visos akys iš kraštų ir lieka tik viduriniojo virbalo akių skaičius, surenku iš abiejų šoniukų akis, ir apjungiu akis , kurias palikom po barzda tongue.gif, realiai, akių skaičius gausis mažesnis, nepamenu kiek man gavosi bet tikrai 10-12 ar daugiau mažiau nei buvo pradžioj uždėta. O.k dabar mezgu nieko nedadėdama nei nuimdama, mezgama apvaliai, vėl ant 5 virbalų, kokius 4-5 cm. arba pagal nuožiūra, kiek reikia kaklui ilgio, tiek mezgam. Kai numegzta - reik platinti peleriną, žinau kad yra ne vienas būdas, bet aš padariau labai paprastai, mezgiau visada 1*1 (gera *bloga) tai paėmiau ir pridėjau kas 3 akį po vieną akį ir taip pakartojau dvi eiles iš eilės, tada jau mezgiau kiek norėjau kad uždengtų krūtinės ir viskas - nuleidau akis , gavosi gražiausia apvali pelerina tongue.gif

sėkmės ir lauksim pasirodant , jei kokių klausimų - rašyk.. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2008 10 17, 16:08)
Gal kas galit patarti, ar gal yra kokia formule apskaiciuti vieta ausytems?  g.gif

dalini apimtį iš 5 : imi po viena dalį kiekvienai ausytei, viena dalis nugarai, dvi dalys priekiui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lauma @ 2008 10 17, 17:15)
dalini apimtį iš 5 : imi po viena dalį kiekvienai ausytei, viena dalis nugarai, dvi dalys priekiui 4u.gif

aciuks.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 10 17, 15:31)
tęsiam  mirksiukas.gif  .... ir kai susikeliam teisingai akis - mezgame tik vidurinę dalį: kiekvieną kartą prie krašto sumegzdami vidurinio virbalo kraštinę akį su kitop virbalo pirma akim ir tą akis kuri lieka - lieka ant vidurinio virbalo. Reiškiasi, ant kraštinių virbalų akių mažėja, o ant vidurinio ne, lieka tiek pat. mezginys gražiai užsimezga ir gaunasi kepurės galinė dalis (na čia galima dar pasižiūrėt kaip mezgamas kojinės kulna, analogiškai smile.gif ) Numezgus iki galo, t.y. kai sumezgamos visos akys iš kraštų ir lieka tik viduriniojo virbalo akių skaičius, surenku iš abiejų šoniukų akis, ir apjungiu akis , kurias palikom po barzda tongue.gif, realiai, akių skaičius gausis mažesnis, nepamenu kiek man gavosi bet tikrai 10-12 ar daugiau mažiau nei buvo pradžioj uždėta. O.k dabar mezgu nieko nedadėdama nei nuimdama, mezgama apvaliai, vėl ant 5 virbalų, kokius 4-5 cm. arba pagal nuožiūra, kiek reikia kaklui ilgio, tiek mezgam. Kai numegzta - reik platinti peleriną, žinau kad yra ne vienas būdas, bet aš padariau labai paprastai, mezgiau visada 1*1 (gera *bloga) tai paėmiau ir pridėjau kas 3 akį po vieną akį ir taip pakartojau dvi eiles iš eilės, tada jau mezgiau kiek norėjau kad uždengtų krūtinės ir viskas - nuleidau akis , gavosi gražiausia apvali pelerina  tongue.gif

sėkmės ir lauksim pasirodant , jei kokių klausimų - rašyk.. wink.gif

achiu bandysiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(lauma @ 2008 10 17, 17:15)

bigsmile.gif ačiū, labai fainiai, pati nežinojau, būtinai panaudosiu tongue.gif

QUOTE(Kukli @ 2008 10 17, 18:24)
achiu bandysiu wub.gif

sekmės, ir būtinai reik rodytis čia , kai pavyks rolleyes.gif
Atsakyti
Rodomes nauja mano sukurpta ax.gif kiepa wub.gif prie zalios striukes bigsmile.gif vienas kadras yra ir su ja mirksiukas.gif
beja, dar kiepa neuzrista lotuliukas.gif lotuliukas.gif

viena puse
user posted image

kita puse
user posted image
Atsakyti
bonda, o cia megzta viena gera, viena bloga akis? Aiskios nuotraukytes, bet pasitikslint noriu 4u.gif Labai fainuoliska kepure wub.gif
Atsakyti
QUOTE(braškė-braškė @ 2008 10 22, 13:57)
bonda, o cia megzta viena gera, viena bloga akis? Aiskios nuotraukytes, bet pasitikslint noriu  4u.gif  Labai fainuoliska kepure  wub.gif

nea, viena eile gerom, kita blogom mirksiukas.gif wub.gif
aciu wub.gif
Atsakyti