QUOTE(dije @ 2010 02 17, 12:00)
Aš tiesiog norėjau pasiteirauti, kas valo, kas samdo- tiksliau- tą traktorių- kuris valo keliuką aplink kapines ir ten tolyn Pupojų g, link tvenkinio?
Šiaip tas traktoristas- kuris paskutinį kartą nuvalė- tai aukso medalio vertas- nes ir plačiai ir su šoninėmis aikštelėmis nuvalė. Tiesiog važiuoji ir džiaugiesi. Jam
O savo keliukus tai kasam kasam...

ir patys ir vaikus "įdarbiname"
tai tas traktorius kur savaitgali vale, greiciausiai yra kapiniu. matyt kazkas paprase ir susitare, kad pravalytu.
mes cia seima visi sedejom ir galvojom, kaip cia visada tureti svaru kelia ziema. bet niekaip nepavyksta sugalvoti kaip pinigus rinkti, nes daug zmoniu negyvena, kiti kad ir gyvena - nevazineja. daug visokiu niuansu.
bet sutinku su tuo dalyku, kad jei jau vazineji ar buni ar ateini i savo nameli ziemai - tai buk malonus - nusikask sniega prie savo tvoru. nes yra tokiu, kurie ne tik nenusikasa aplink sklypa, bet ir pamate, kad kazkas nukase keliuka, bet siek tiek ant vartu ju uzpyle sniego, tai visa ta sniega ant kelio atgal sumeta

net nepagalvoja matyt, kad kazkam reikia pravaziuoti ne tik kad ir su masina, bet ir su rogemis ar vezimu
QUOTE(k-u-k-u-l-i-s @ 2010 02 18, 17:34)
O mes šiemet kaip ponai gyvenam. Anksčiau nusikasdavom kelią palei namus kiekvienas. Gaudavosi pusė gatvės nuvalyta, nes kitoj pusėj gatvės - vien vasariniai namukai. Sunkoka būdavo išvažiuoti, nes reikdavo apsisukinėti, o gatvytės siauros...
Šiemet jau turime naują labai gerą kaimyną, kuris su keturračiu nuvalo mūsų gatveles. Šaunuolis, nes jis mūsų gatvele net nevažinėja, bet nepatingi ir nuvalo. Labai dėkingi jam esame.
oi mes ta keturratininka nusiziurejom. galvojam gal prasyti, kad ir musu gatvele kada nukastu

sumoketume zmogui

bet siai dienai esame nusikase - turejom talka, tai padirbejom.
man tai tokia nelabai sakyciau maloni situacija gaunais. kadangi esame paskutiniai gatveje, tai zinoma vazinejame per visa gatve. pas mus yra 2 nuo manes iki artimiausio kaimyno ir dar 3 namai, kuriuose niekas ziema nebuna ir kuriuos reikia patiems nusikasti. tai as siaip ne taip VIENA (nes vyro nebuvo ta savaite) nusikasiau tuos 2 savo namus (neskaitant ir savo tvoros bei aiskteles), dar nukasiau puse kaimynu tvoros, kurie visada gyvena, bet kadangi i mano puse nevaziuoja tai ir ta savo tvoros dali, kuri i mano puse yra ir nenusikase, negana to, dar ir sniega nusikasta nuo vartu i mano puse sustume. zodziu grazu cia gavosi

o dar viena diena pareiske, kad as turejau ateit padet nukast ir tuos 3 namus, nes vazineju bendra gatve irgi. tai taip gaunasi, kad priekinis gatveje kasasi tik savo tvora, nes maziausiai vazineja, o galinis - visa gatve, nes per visa gatve vazineja

sakyciau logiska. be tada ateikit ir mano gala padekit nukast - tada ir as ateisiu su jumis bendra plota nukast. be to, nezinau kiek ten pas juos sveiku zmoniu ir galinciu kasti, bet tikrai daugiau nei as viena su trimis mazameciais
zodziu niuansu ziema kai reikia galvot ne tik apie save, bet ir apie kitus - daugybe! gincams nera ribu. ir kas teisus - kas ne - taip pat sunku nustatyti.
taip kad - gyvenkime draugiskai