QUOTE(alkaponė @ 2009 10 12, 12:15)
O gal kas bande daryti tinginius balandelius, akip averdi kopustu lapus ir paskui sluoksniuoji i skardele lapus, farsa su ryziais sumaisytus, paskui vel lapus ir taip kelis kartus. Tik nezinau koki padaza uzpilt ar grietineles ar ka? Gal kas gaminate?
As kepu panasu kopusto apkepa. Esu darius ir tinginiu balandelius, bet ten kose gaunasi ir labai ilgai troskinasi



QUOTE(jurga r @ 2010 04 24, 18:25)
man tai irgi niekaip nepavyksta graziai ju supakuot,ir kopusto niekaip neapverdu normaliai visad man pirmi lapai buna labai suvire o toliau kietesni tai ir luzta kai suku mesa.
Jei balandeliai is sviezio kopusto, tai kai tik vanduo uzverda, pora minuciu is vienos puses, pora is kitos pavirti ir viskas - lauk traukit. Pries verdant, kaip cia jau minejo, reikia ispjauti serdi, tada lapai paprasciau atsiskirs. O kad butu sunku ivynioti ir trukinetu lapai, tai man dar niekad taip nepasitaike


QUOTE(loret30 @ 2010 07 17, 00:12)
Išpjaukite kopūstui šerdį ir į mikrobangę 10-15 minučių.Nusiimi lapus-tada dar kartelį į mikrobangę.
Ne kartą buvo duotas šis patarimas...jau pora metų tik tokiu būdu apdoroju kopūstą-nebeliko jokio vargo 


ir aš taip darau visada - nereikia jokių didelių puodų su vandeniu

QUOTE(simike @ 2010 07 18, 20:27)
Pries vyniojant balandi, kietaja lapo dali pamuskit su tuo plaktuku kur karbonadus musat.
Aš tą kietąją dalį tiesiog nupjaunu

QUOTE(Sophi @ 2010 07 22, 19:34)
aš ir nupjaunu būtinai ir dar pamušu

O kam ja pjaut?
Skonio reikalas aisku

pries pora dienu viriau balandelius ir pavyko puikiai kaip niekada,aciu simike uz patarima,tik as ju nepamusiau,o visai tuos galus nupjausciau
Man skaniausi balandėliai - būtinai apkepinti 
pasiruošiam kopūstą, faršą (į jį visada dedu tarkuotų morkų, ryžių, kapotų petražolių, grūstų pipirų ir druskos, porą šaukštų majonezo ir smulkiai pjaustyto svogūno).
Vyniojam balandėlius, voliojam į miltus ir apkepinam įkaitinam aliejuj kol paruduoja. Puodo apačią išklojam pjaustytais svogūnais, morkom ir stipriai sukepinta šonine. Dedam ant viršaus balandėlius, beriam pipirų žirneliais, lauro lapelių ir vandenuko, kad būtų lygiai su balandėliais. Troškinam apie 40 min., ant mažiausios ugnies šiek tiek pravėrus dangtį. Beriam druskos pagal skonį ir poreikius, patroškinam dar kelias minutes, uždengiam dangtį, išjungiam ugnį ir leidžiam patiekalui "sunokti" apie 10 min. ramioje būsenoje. Valgom
Kartais, prieš baigiant troškintis, keptuvėje pakepinu kelis šaukštus miltų, įmaišau pomidorų pastos, grietinės ir atsargiai įmaišau porą samtukų karšto nuoviro iš balandėliš. Taip sutirštinu padažą balandėliuose.

pasiruošiam kopūstą, faršą (į jį visada dedu tarkuotų morkų, ryžių, kapotų petražolių, grūstų pipirų ir druskos, porą šaukštų majonezo ir smulkiai pjaustyto svogūno).
Vyniojam balandėlius, voliojam į miltus ir apkepinam įkaitinam aliejuj kol paruduoja. Puodo apačią išklojam pjaustytais svogūnais, morkom ir stipriai sukepinta šonine. Dedam ant viršaus balandėlius, beriam pipirų žirneliais, lauro lapelių ir vandenuko, kad būtų lygiai su balandėliais. Troškinam apie 40 min., ant mažiausios ugnies šiek tiek pravėrus dangtį. Beriam druskos pagal skonį ir poreikius, patroškinam dar kelias minutes, uždengiam dangtį, išjungiam ugnį ir leidžiam patiekalui "sunokti" apie 10 min. ramioje būsenoje. Valgom

Kartais, prieš baigiant troškintis, keptuvėje pakepinu kelis šaukštus miltų, įmaišau pomidorų pastos, grietinės ir atsargiai įmaišau porą samtukų karšto nuoviro iš balandėliš. Taip sutirštinu padažą balandėliuose.
O gal kuri nors zinote kaip konservuoti tuos vynuogiu lapus balandeliams? Labai noreciau pabandyti tik niekur nerandu recepto kaip

QUOTE(bordo @ 2010 09 08, 10:52)
O gal kuri nors zinote kaip konservuoti tuos vynuogiu lapus balandeliams?
Gal čia rasit - Balandėliai iš vynuogių lapų

Mano šeimyna nevalgo tikrų balandėlių, tai aš taisau "balandėlius be sparnų", bent taip vadina namiškiai šį patiekalą. Darau mėsytę su ryžiais, kaip ir tikriems, tik juos padarau kaip kotletukus ir pakepinu, paskui į puodą sudedu besparnius apkepintus, supjaustau daug kopūsto, morkų, pridedu druskytės, pipirų, užpilu truputi grietinės ir padažo, ir viską troškinu apie valanda. Mums skanu 
Beje labai skanu balandėliai įvynioti į salotų lapus.

Beje labai skanu balandėliai įvynioti į salotų lapus.
