Įkraunama...
Įkraunama...

SOS! Balandėliai

uzvakar dariau balabelius su vynuogiu lapais, kur auga pas mane sode, gavosi tikrai ne prasciau, nei kopustu... vynuogiu labus apverdu uzsuku balandzius ir pakewpu...
Atsakyti
QUOTE(alkaponė @ 2009 10 12, 12:15)
O gal kas bande daryti tinginius balandelius, akip averdi kopustu lapus ir paskui sluoksniuoji i skardele lapus, farsa su ryziais sumaisytus, paskui vel lapus ir taip kelis kartus. Tik nezinau koki padaza uzpilt ar grietineles ar ka? Gal kas gaminate?


As kepu panasu kopusto apkepa. Esu darius ir tinginiu balandelius, bet ten kose gaunasi ir labai ilgai troskinasi lotuliukas.gif O apkepas man netgi skanesnis. Tai apverdam lapus, juos atskiriam, pasikepinam farsa, morku, svoguna, viska pagal skoni pasiprieskoniuojam. Ir sliuoksniuojam i skarda - lapai, mesa, morkos, svogunai ir surio uzberiam, vel lapai, mesa, morkos, svogunai, suris ir taip sluoksniuojam. As viska uzpilu, na tiksliau neuzpilu, bet uzdedu ant virsaus kelis saukstus grietines, nes kepant bus sulciu ir nuo mesos, ir nuo lapu, jei jau labai issauses, vandens bus galima puse puoduko uzpilti. Ir viskas, kisam i orkaite ir kepam. Kai viskas apkeps, galima uzdeti ir pomidoru padazo kelis saukstus, cia jau pagal skoni. Pries pabaiga ant virsaus surio uztarkuoti ir leisti jam apskrusti. Nu man tai sitas apkepas laaaaabai thumbup.gif ir super paprasta viskas. Beje, vietoj grietines galima virsu ir su majonezu aptepti, irgi labai skanu. Isbandyta thumbup.gif

QUOTE(jurga r @ 2010 04 24, 18:25)
man tai irgi niekaip nepavyksta graziai ju supakuot,ir kopusto niekaip neapverdu normaliai visad man pirmi lapai buna labai suvire o toliau kietesni tai ir luzta kai suku mesa.


Jei balandeliai is sviezio kopusto, tai kai tik vanduo uzverda, pora minuciu is vienos puses, pora is kitos pavirti ir viskas - lauk traukit. Pries verdant, kaip cia jau minejo, reikia ispjauti serdi, tada lapai paprasciau atsiskirs. O kad butu sunku ivynioti ir trukinetu lapai, tai man dar niekad taip nepasitaike doh.gif Pries vyniojant balandi, kietaja lapo dali pamuskit su tuo plaktuku kur karbonadus musat. Tik lengvai, kad jis paslankesnis butu ir viskas. Imam lapa, 3-4 kartus musant per kieta dali, dedam farsa, susukam kaip suktinuka, o galiukus, bent jau as, i vidu sukaisioju, tada nieks niekur nepabega. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(loret30 @ 2010 07 17, 00:12)
Išpjaukite kopūstui šerdį ir į mikrobangę 10-15 minučių.Nusiimi lapus-tada dar kartelį į mikrobangę.

g.gif Ne kartą buvo duotas šis patarimas...jau pora metų tik tokiu būdu apdoroju kopūstą-nebeliko jokio vargo  thumbup.gif

ir aš taip darau visada - nereikia jokių didelių puodų su vandeniu thumbup.gif prieš kišdama į mikrobangę dedu kopūstą į celofaninį maišelį - keletas minučių ir kopūstas minkštutėlis, nuėmus viršutinius lapus - dar kartelį į mikrobangę dedu, tada giliau esantys lapai nelūžinėja
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 07 18, 20:27)
Pries vyniojant balandi, kietaja lapo dali pamuskit su tuo plaktuku kur karbonadus musat.

Aš tą kietąją dalį tiesiog nupjaunu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2010 07 22, 19:34)
Aš tą kietąją dalį tiesiog nupjaunu smile.gif

aš ir nupjaunu būtinai ir dar pamušu smile.gif
Atsakyti
O kam ja pjaut? lotuliukas.gif Skonio reikalas aisku
Atsakyti
Anksciau as irgi vargdavau kol isvirindavau tuos lapus. Viena moteriske patare ideti guze,ispjovus serdi, i mikrobange,kokiom 4-5 min.Nuemus minkstus lapus,vel i mikrobange.Paprasta ir ner baimes nusiplikyti,ypac kai mazi vaikai aplinkui sukinejasi.
Atsakyti
pries pora dienu viriau balandelius ir pavyko puikiai kaip niekada,aciu simike uz patarima,tik as ju nepamusiau,o visai tuos galus nupjausciau
Atsakyti
Man skaniausi balandėliai - būtinai apkepinti smile.gif
pasiruošiam kopūstą, faršą (į jį visada dedu tarkuotų morkų, ryžių, kapotų petražolių, grūstų pipirų ir druskos, porą šaukštų majonezo ir smulkiai pjaustyto svogūno).
Vyniojam balandėlius, voliojam į miltus ir apkepinam įkaitinam aliejuj kol paruduoja. Puodo apačią išklojam pjaustytais svogūnais, morkom ir stipriai sukepinta šonine. Dedam ant viršaus balandėlius, beriam pipirų žirneliais, lauro lapelių ir vandenuko, kad būtų lygiai su balandėliais. Troškinam apie 40 min., ant mažiausios ugnies šiek tiek pravėrus dangtį. Beriam druskos pagal skonį ir poreikius, patroškinam dar kelias minutes, uždengiam dangtį, išjungiam ugnį ir leidžiam patiekalui "sunokti" apie 10 min. ramioje būsenoje. Valgom smile.gif
Kartais, prieš baigiant troškintis, keptuvėje pakepinu kelis šaukštus miltų, įmaišau pomidorų pastos, grietinės ir atsargiai įmaišau porą samtukų karšto nuoviro iš balandėliš. Taip sutirštinu padažą balandėliuose.
Atsakyti
O gal kuri nors zinote kaip konservuoti tuos vynuogiu lapus balandeliams? Labai noreciau pabandyti tik niekur nerandu recepto kaip sad.gif
Atsakyti
QUOTE(bordo @ 2010 09 08, 10:52)
O gal kuri nors zinote kaip konservuoti tuos vynuogiu lapus balandeliams?

Gal čia rasit - Balandėliai iš vynuogių lapų smile.gif
Atsakyti
Mano šeimyna nevalgo tikrų balandėlių, tai aš taisau "balandėlius be sparnų", bent taip vadina namiškiai šį patiekalą. Darau mėsytę su ryžiais, kaip ir tikriems, tik juos padarau kaip kotletukus ir pakepinu, paskui į puodą sudedu besparnius apkepintus, supjaustau daug kopūsto, morkų, pridedu druskytės, pipirų, užpilu truputi grietinės ir padažo, ir viską troškinu apie valanda. Mums skanu bigsmile.gif

Beje labai skanu balandėliai įvynioti į salotų lapus. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo barbora666: 13 rugsėjo 2010 - 16:56