Gimdžiau Telšiuose. Pas budinčią. Nesitariau. Daviau juokingus 200 Lt(čia paskaičius susidarė toks įspūdis). Davus gydytoja persimainė, kitu žmogum tapo(prieš tai kaip ragana buvo, o po to - auksinė), akušerei dar 50 lt., atrodo(labai nenorėjo imti, net nepatogu pasidarė) ir slaugėms po 20 Lt. Priežiūra ir palaikymas buvo nerealus! Bet, manau, be kyšių butų buvę tas pats su slaugėmis ir akušere, na, o su gydytoja - nelabai. Nes tą mergaitę, kuri gimdė su manim ir, atrodo, nieko nedavė, palikę vieną buvo, o aplink mane šokinėjo kaip aplink ponią didžiausią.
QUOTE(neirida @ 2009 11 01, 21:26)
o go kokios kainos. As tai nesuprant kodel reikia jiems moketi, juk jie gauna alga, kaip ir mes vii uz savo darba. Kiekvienas savo darba turime atlikti gerai. Manau geriausia padka tretu buti skolado plyta, bet ne dagiau.
Jei jau tenka moketi "jodai" manau gydytojai tomet netret gauti algu.
O dabar ganas duodi pinigu tave priziuri, tipo rpinas, neduodi-pagimdei ir daugia neidomu.
Nepykit mergytes, kad taip issiliejau, tiesiog manau geriau tuos pinigelius maziukui duoti ar tiem kam tikrai reikia pinigeliu
ir iki ko daktarai nusirito laukia kai valkatos ismaldos (tik didelem sumom)
Jei jau tenka moketi "jodai" manau gydytojai tomet netret gauti algu.
O dabar ganas duodi pinigu tave priziuri, tipo rpinas, neduodi-pagimdei ir daugia neidomu.
Nepykit mergytes, kad taip issiliejau, tiesiog manau geriau tuos pinigelius maziukui duoti ar tiem kam tikrai reikia pinigeliu

Ogi mokslai pagal Konstitucija Lietuvoje igri nemokami

O as kaip viena karta pagimdziau nemokamai, tai iskarto supratau kodel reikia moketi, beto ne kiekviena diena gimdau.
Kokie keisti zmoniu prioritetai, pvz moketi uz desimties metu senumo masina 10.000 ir daugiau tai visai normalu, o uz gimdyma tukstanti, ar du , tai jau tragedija

Atsiprasau uz OFF, tesiog tos moralistes atsibodo, ir ko visur lenda su savo isvadom ir sokoladais .
QUOTE(kataja @ 2009 11 01, 20:52)
As turejau karcios patirties su pirmuoju vaikeliu, tai dabar tikrai tarsiuos. Gal kas taresi su Birzieciu? 

ir aš su šiuo gydytoju tariausi dėl trečio cezario. fantastiškas gydytojas

apie 700 lt kiek atsimenu, siaip bent jau pries 3 metus kai gimdziau VGN ant sienos buvo oficialus kainorastis pakabintas, kiek reik moket i kasa jei pasirenki gydytoja, akusere, palata atskira ir panasiai, tai ten apie tokia suma ir gavos kazkas. Tik mokant per kasa daktaras gautu labai nedaug is to, taigi be kasos mokejom. kai klausiau daktares su kuria tariausi del sumos, tai sake yra ant sienos iskabinti oficialus ikainiai, aisku nesake tik duok man i rankas o ne i kasa, taip nutarem patys 
Papildyta:
ir uz palata tiesa irgi i kasa nemokejom, daktare tiesiog paklause ar nori but viena, ar su kaimyne, pasakiau viena, skyriaus sesele sake reiks moket uz tai kad kartu kas nors is artimuju liktu nakvot, bet niekas nepaaiskino kur eit moket, nei saskaitos nepateike, tai atskirai uz tai ir nemokejom

Papildyta:
ir uz palata tiesa irgi i kasa nemokejom, daktare tiesiog paklause ar nori but viena, ar su kaimyne, pasakiau viena, skyriaus sesele sake reiks moket uz tai kad kartu kas nors is artimuju liktu nakvot, bet niekas nepaaiskino kur eit moket, nei saskaitos nepateike, tai atskirai uz tai ir nemokejom

Už CP-800,anesteziologei-200,palata-200.
Esu be galo patenkinta tuom ką už tai gavom mainais
Jau kaip kažkas sakė geriau atsisakyti kelių porų batų,bet rizikuoti savo ir vaikelio sveikata niekada
Esu be galo patenkinta tuom ką už tai gavom mainais

Jau kaip kažkas sakė geriau atsisakyti kelių porų batų,bet rizikuoti savo ir vaikelio sveikata niekada

QUOTE(Nosiaplaukienė @ 2008 09 11, 12:00)
Tiek pat ir ten pat

QUOTE(visata8 @ 2009 11 02, 13:04)
Atsiprasau uz OFF, tesiog tos moralistes atsibodo, ir ko visur lenda su savo isvadom ir sokoladais .
kas gali leisti batams 800 tai suprantu jog gimdymui tai juokingi pinigai, bet tam yra privatus kabinetai, liuks klases palatos.Bet kodel turi kenteti tos krios neturi pinigeliu . Na cia matyt amzina diskusija

as manau kai tariesi ir gydytojas dirba ne savo darbo laiku, tai tu ji kaip ir privaciai samdaisi, jeigu tave pasamdytu atlikti koki darba, ne tavo darbo metu manau noretum kad tau uz ji sumoketu, turbut ir kaina pati pasakytum.
As gimdziau KMUK, tariaus is anksto, gydytojui 700lt, akuserei 200lt. anesteziologui 100lt. viska daviau savo nuoziura + palata 200lt
As gimdziau KMUK, tariaus is anksto, gydytojui 700lt, akuserei 200lt. anesteziologui 100lt. viska daviau savo nuoziura + palata 200lt
Is anksto tariausi tik su gydytoju, po gimdymo jam atsidekojome 700 Lt, akuserei daveme 200 Lt, kadangi gimdymas buvo sudetingas ir komplikuotas, jie savo darba atliko puikiai. Anesteziologei nieko nedavem, nepaisant to, buvo visai maloni. Nezinau, kaip butu buve, jei nebuciau susitarusi...
Mokejome 1200Lt. gydytojai ir akuserei, taremes isanksto ir tikrai nesigailiu. Tai musu pirmas vaikelis, tad norejome nors siuo klausimu buti ramus. Kodel nesigailiu, todel, kad po gimdymo turejau problemu su krutine ir vel kreipiausi pas ta pacia gydytoja. Tai ji prieme be jokio uzmokescio, dare tyrimus, skambinau jai kiekviena diena del tolimesnio gydymo, kol pilnai neissigydziau

Mokejome gydytojai 600lt, vyras po gimdymo ja parveze namo (tuo metu jiatostogavo) akuserei 200lt, slaugem 50lt. Gimdziau KGN ( krikscioniskuose) gydytoja dar dvi dienas vakarais specialiai pas mane atvaziuodavo paziuret kaip laikausi, nes gimdymas buvo labai sunkus ir man buvo sveikatos bedeliu po jo, prieziura buvo puiki, esu labai patenkinta