Įkraunama...
Įkraunama...

Turto "perrašymo" procedūros: pirkimas

QUOTE(~Aylin @ 2013 05 26, 11:49)
sveiki, gal pakonsultuosite ir patarsite, ka reiketu daryti mano atveju 4u.gif
situacija tokia: po mamos brolio mirties mums atiteko 1/4 buto. brolis mire pries 10 metu. jame visa ta laika gyveno jo zmona, jai mirus pernai, jos dalis atiteko jos giminei ir dabar kls del paveldejimo. jos gimine mums dabar sako, kad mes faktiskai nieko is buto pardavimo negautume, nes mirus broliui pries 10 metu, mes visus tuos 10 metu nemokejome uz buta, t.y. patarnavimo mokesciu, nors jame gyveno jo zmona, o mes ten visiskai negyvenome.
sakykte, ar tai yra tiesa, ar mums pardavus butu turi teisi isskaiciuoti uz tuos 10 metu? aciu 4u.gif

ne. Nors teoriskai imanoma. Bet jus galite teigti, kad ta zmona nemokejo jums nuomos, uz jusu 1/4 dali, o tarp jusu ir mirusios zmonos buvo panaudos zodine sutartis - jus nemokat komunaliniu, ji nemoka jums nuomos uz 1/4. mirksiukas.gif

Paveldetojai nori jus isdurti doh.gif kai jie susitvarkys palikima, siulykit per notara jiems pirkti savo dali uz rinkos kaina - registruotu pastu.
Atsakyti
Labas vakaras norejau paklausti jei tevai dovanotu pinigus dukrai ar sunui iki kokios sumos neapmokistinami , ar reikia pas notara tvirtinti dovanojima ? Ir jei dovanoja tarkim 8000 lt neseimos nariui marciai ar neapmokistinama bus suma ir ar reikia pas notara eiti ? Dar idomu kitas variantas jei tevai sunui dovanoja dali buto ar irgi mokesciu nera . Busiu dekinga jei atsakis kas nors nes skambinau I vmi tai visa laika uzimti konsultantai skambinau 1882 gal dar yra koks numeris .Dar mes dali pinigu skolinames is gimyniu 20000 lt ir per 2 metus atiduosim bet ar vmi kaip nors reikes rodit is kur tie pinigai juk mes neisbanko skolinames .
Atsakyti
QUOTE(solnisko... @ 2013 06 04, 16:53)
Labas vakaras norejau paklausti jei tevai dovanotu pinigus dukrai ar sunui iki kokios sumos neapmokistinami  , ar reikia pas notara tvirtinti dovanojima ? Ir jei dovanoja tarkim 8000 lt neseimos nariui marciai ar neapmokistinama bus suma ir ar reikia pas notara eiti ? Dar idomu kitas variantas jei tevai sunui dovanoja dali buto ar irgi mokesciu nera .  Busiu dekinga jei atsakis kas nors nes skambinau I vmi tai visa laika uzimti konsultantai skambinau 1882 gal dar yra koks numeris .Dar mes dali pinigu skolinames is gimyniu 20000 lt ir per 2 metus atiduosim bet ar vmi kaip nors reikes rodit is kur tie pinigai juk mes neisbanko skolinames .

cia mokestiniai klausimai daugiau, ne teisiniai.
jei tevas dovanoja sunui buto dali yra mokesciai notarui. kitu ne, nebent iskart parduos ir uzdirbs sunus.

gausit skambint 1882 is naujo.
Atsakyti
sveiki turiu klausimu 4u.gif jeigu vyro mama perka buta, ir paskui iskarto nori ji uzrasyti mums, kad butu musu. Kaip geriau daryti jei dovanos tik savo sunui tai as praktiskai lieku be nieko niekas man nepriklauso? Siame bute esame registruoti as, vyro mama, vyras ir musu dukra. buta perkam mes su vyru taciau forminam ant mamos. kaip geriau daryti, ir kaip kazin su mokesciais valstybei butu?
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2013 06 10, 12:02)
sveiki turiu klausimu 4u.gif  jeigu vyro mama perka buta, ir paskui iskarto nori ji uzrasyti mums, kad butu musu. Kaip geriau daryti jei dovanos tik savo sunui tai as praktiskai lieku be nieko niekas man nepriklauso? Siame bute esame registruoti as, vyro mama, vyras ir musu dukra. buta perkam mes su vyru taciau forminam ant mamos. kaip geriau daryti, ir kaip kazin su mokesciais valstybei butu?

o gal eina kazkaip kad ta buta dovanotu mums abiems, musu seimai?
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2013 06 10, 10:41)
o gal eina kazkaip kad ta buta dovanotu mums abiems, musu seimai?

jei jusu pinigai, tegul dovanoja abiems. Tada nei vienas neliksit ant "ledo" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2013 06 10, 20:58)
jei jusu pinigai, tegul dovanoja abiems.  Tada nei vienas neliksit ant "ledo"  mirksiukas.gif

Beabejo galima dovanoti abiems, ir galima nurodyti, ar dovanoja bendrosios nuosavybės teise Jums su vyru, arba, kad kiekvienam po 1/2 asmenines nusoavybės teise, variantu yra ne vienas kaip sakant.
Atsakyti
QUOTE(Deimmi @ 2013 06 17, 10:56)
Beabejo galima dovanoti abiems, ir galima nurodyti, ar dovanoja bendrosios nuosavybės teise Jums su vyru, arba, kad kiekvienam po 1/2 asmenines nusoavybės teise, variantu yra ne vienas kaip sakant.

na jei bendros nuosavybes teise tada viskas kaip ir gerai. Bet atda klausimas didelis kyla, koks mokestis valstybei reikia sumoketi. Nes vyras yra jos sunus, o as marti. jie yra artimi gimines todel mokescio nera, o as ne gimine todel man reikes moket mokesti? Padekit nebesusigaudau visai.
Atsakyti
QUOTE(vovere16 @ 2013 06 17, 14:58)
na jei bendros nuosavybes teise tada viskas kaip ir gerai. Bet atda klausimas didelis kyla, koks mokestis valstybei reikia sumoketi. Nes vyras yra jos sunus, o as marti. jie yra artimi gimines todel mokescio nera, o as ne gimine todel man reikes moket mokesti? Padekit nebesusigaudau visai.

tai klausimas mokesciu inspekcijai. Reikia studijuoti GPM reglamentuojanti istatyma. arba tiesiog paskambinti 1882. As rinkciausi mokesciu sumoket negu rizikuot skyrybu atveju likt "ant ledo" mirksiukas.gif
Atsakyti
Labukas visiems wink.gif

As pas jus su klausimu - is tiesu esu aklavieteje, nes situacija tokia,kad noriu kaip ir pradeti kazka daryti, tvarkytis, bet painiava tokia, kad nezinau nuo ko pradeti, ir kaip nuosekliai viska padaryti. Papasakosiu situacija:

Esu as, ir turejau mociute is mamos puses, kuri mirusi, savo turta ji padovajojo mano mamai, ir cia viskas gerai, bet mane domina jos tevonyja, zeme, kur ji gime ir augo kartu su broliais ir sesemis, ir ji kaip zinau yra nepadalinta ir nepaveldeta niekieno, klausimas - ar galiu atkurti paveldjimo teises, jei taip, ka man daryti?

Kita situacija - turejau dar ir kita mociute is tecio puses kuri mire.. ir stebuklo budu viska paveldejo pusesere mano.. Mociute buvo tremtine, zemes turejo nemazai, taip pat kiek supratau, paveldejo ir dali senelio mano, savo vyro ,kuris taip pat mire, turto, jis irgi turejo visko daug.. Ir jausena man - parceliuoja teta su puseserem slapta viska, nes dygsta kavines, namai vienas po kito.. klausimas - kaip as galiu pareiksti teises i turta, ar atkurti tas teises? Kur man kreiptis reikai,kokius dokumentus surinkti, pazymas? Kaip viska isiaiskinti??
Mano senelis taip pat turejo labai daug zemes..

Kaip elgtis? Pinigai nesvarbu, ir nesvarbu kiek tai kainuotu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uuoga: 29 birželio 2013 - 20:29
Sveiki, turiu klausimėlį, ar galima perrašyti butą giminaičiui neišlaikytą 3 metus savo nuosavybėj?Jeigu aiškiau, tai butas nupirktas nepilnai prieš 3 metus,ir dabar norima perrašyti jį(sūnus nori perrašyti mamai).Kainuos tikriausiai tik notariniai dalykai,o mokesčių nereiks mokėti VMI?
Atsakyti
sveiki,

sakykite prasau, ar yra imanoma kur nors suzinoti ar butas neturi kokiu isiskolinimu? juk savininkai gali nutyleti g.gif ne visi pildo tas knygutes atsiskaitymo, jei moka internetu, tai ka prasyt israsu uz paskutiniu puse metu g.gif
Atsakyti