QUOTE(Juoda-lape @ 2013 07 24, 17:00)
sveiki,
klausimas - seneliai dovanoja zeme anukams. ar bus mokesciai valstybei? jei bus - kokie?
us anksto aciu uz atsakymus
nebus
Papildyta:
QUOTE(Daredi @ 2013 07 25, 15:38)
Sveiki. Kokie yra mokesčiai jei gaunu testamentu palikimą NT iš savo tėvo?(aš butą, o mano senuo namą sode). Ir kokie būtų ar nebūtų mokesčiai jei tėvas dabar mums įformintų dovanojimą? Ir ar yra reikšmė, kad aš deklaruota ir faktiškai gyvenu savo paveldimame bute, o sesuo deklaruota ir faktiškai gyvena savo paveldimame name? Ačiū.
Mokesčių nebus. O jeigu dabar dovanos turtą, tiesiog nuosavybė pereis Jums, o jie jos neteks. Tai, kad gyvenamoji vieta deklaruota, nieko nekeičia.
Papildyta:
QUOTE(yngaga @ 2013 07 20, 12:37)
Sveiki, turiu klausimėlį, ar galima perrašyti butą giminaičiui neišlaikytą 3 metus savo nuosavybėj?Jeigu aiškiau, tai butas nupirktas nepilnai prieš 3 metus,ir dabar norima perrašyti jį(sūnus nori perrašyti mamai).Kainuos tikriausiai tik notariniai dalykai,o mokesčių nereiks mokėti VMI?
Vaikų dovanos tėvams neapmokestinamos.
Papildyta:
QUOTE(Uuoga @ 2013 06 29, 20:28)
Labukas visiems
As pas jus su klausimu - is tiesu esu aklavieteje, nes situacija tokia,kad noriu kaip ir pradeti kazka daryti, tvarkytis, bet painiava tokia, kad nezinau nuo ko pradeti, ir kaip nuosekliai viska padaryti. Papasakosiu situacija:
Esu as, ir turejau mociute is mamos puses, kuri mirusi, savo turta ji padovajojo mano mamai, ir cia viskas gerai, bet mane domina jos tevonyja, zeme, kur ji gime ir augo kartu su broliais ir sesemis, ir ji kaip zinau yra nepadalinta ir nepaveldeta niekieno, klausimas - ar galiu atkurti paveldjimo teises, jei taip, ka man daryti?
Kita situacija - turejau dar ir kita mociute is tecio puses kuri mire.. ir stebuklo budu viska paveldejo pusesere mano.. Mociute buvo tremtine, zemes turejo nemazai, taip pat kiek supratau, paveldejo ir dali senelio mano, savo vyro ,kuris taip pat mire, turto, jis irgi turejo visko daug.. Ir jausena man - parceliuoja teta su puseserem slapta viska, nes dygsta kavines, namai vienas po kito.. klausimas - kaip as galiu pareiksti teises i turta, ar atkurti tas teises? Kur man kreiptis reikai,kokius dokumentus surinkti, pazymas? Kaip viska isiaiskinti??
Mano senelis taip pat turejo labai daug zemes..
Kaip elgtis? Pinigai nesvarbu, ir nesvarbu kiek tai kainuotu..
Dėl pirmo, jeigu mirus senelei, niekas nesikreipė į notarą ir nepriėmė palikimo, kreipkitės į teismą ir atstatykite praleistą terminą palikimui priimti.
Dėl antro, priklauso ar buvo testamentas, kas buvo pirmos eilės įpėdiniai, kas priėmė palikimą, ar Jūsų mama gyva. O šiaip kreipkitės į notarą, pas kurį buvo vedama paveldėjimo byla. Tačiau, jeigu Jūs nesate įpėdinė, duomenų Jums neturėtų atskleisti kas ir kaip paveldėjo. Nebent Jūsų mama mirusi, tokiu atveju atstovavimo teise ir Jūs galėtumėte paveldėti, bet vėlgi, reikėtų kreiptis į teismą, atstatyti praleistą terminą palikimui priimti.