Įkraunama...
Įkraunama...

Anyta

Pirmiausiai visiskai pritariu Bekasei.
kodel tarkim as tureciau prie kazko taikytis? ir taip atsiprasant visa gyvenima kol ji gyva bus? ( cia aisku ziauru apie mirti, bet tai pavyzdys) As esu asmenybe, ji yra asmenybe ir gyvename savo gyvenimus. Neleisiu kazkam reguliuoti, itakoti mano gyvenimo vien del to kad ji yra vyro mama. Jei ji nesupranta, kad nesikisdama, gautu visakeriopa pagarba, galbut ir meile jai, tai jau jos bedos. Sakykit kodel tarkim sako, va marti tai neturi teises kistis i tevu/uosviu gyvenima, o kokia teise turi jie? taip jie uzaugino, bet zmogus yra individuali asmenybe, kuri suaugusi kuria savo asmenine laime..cia daugiau problemu kyla del to kad tevai nesugeba suprasti, kad vaikas uzaugintas, tu pasauliui davei dora zmogu ir aciu tau, bet paleisk ji ir leisk jam kurit savo laime....
Reziume noriu pasakyti, kad niekam niekada neleisiu griauti mano asmenines erdves, nes gyvenimas yra per trumpas, kad ji nugyventi ne taip kaip nori

QUOTE(mergina05 @ 2008 10 23, 18:25)
Bekase  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif su tavo postais... man isvis nesuvokiama yra kai sakoma, kad marti atejo i anytos seima  doh.gif kosmaras kazkoks niekas niekur neatejo ir neisejo, tai anytos vaikas, sunus, sukure savo seima...atsirado nauja seima, kurioje anyta yra tik svecias, o ne seimos narys. As zodi seima vartoju siauraja ir placiaja prasmemis  smile.gif siauraja prasme t.y. as, mano vyras ir musu vaikai ir viskas daugiau nei vienas asmuo ir netgi musu tevai i musu mazyte seima nepriimami...o seima placiaja prasme tai tevai, broliai, seserys, pusbroliai, dedes, tetos ir t.t.
apie pagarba...aciu jai uz sunu, vyra, kuri myliu ir kuris yra mano gyvenimas, mano uzuoveja, bet ir sakydama aciu as jai pagarbos nejauciu ir turbut niekada nepajausiu, nes per daug jinai sau leido pirmaisiais musu bendro gyvenimo metais...dabar as jau apsiraminau ir nebekreipiu i ja demesio, gyvenu taip, kad jos lyg ir nera visai t.y. ignoruoju visiskai...man taip geriau ir lengviau gyventi, jei vel ja prisileisiu, zinau,kad vel verksiu, man tikrai to nereikia...

drinks_cheers.gif nu tu cia apie mane parasei tongue.gif vadinasi musu anytos vienodos doh.gif
Atsakyti
Ale gi žiūrėk, maž draugių padavė lotuliukas.gif lotuliukas.gif reik ir man eit susikviest biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(multti @ 2008 10 23, 21:24)
Ale gi žiūrėk, maž draugių padavė  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif reik ir man eit susikviest  biggrin.gif

nu nepyk, bet visai ne i tema tu cia...prie ko cia drauges? blink.gif ar nuomoniu sutapimas cia taip vadinamas? blink.gif matosi kad nemoki, nenori ir nesugebi priimti kitokios nei savo nuomones doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura_online @ 2008 10 23, 22:24)
nu nepyk, bet visai ne i tema tu cia...prie ko cia drauges?  blink.gif ar nuomoniu sutapimas cia taip vadinamas?  blink.gif matosi kad nemoki, nenori ir nesugebi priimti kitokios nei savo nuomones  doh.gif

Svarbu, kad tu teisi mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mergina05 @ 2008 10 23, 18:25)
Bekase  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif su tavo postais... man isvis nesuvokiama yra kai sakoma, kad marti atejo i anytos seima  doh.gif kosmaras kazkoks niekas niekur neatejo ir neisejo, tai anytos vaikas, sunus, sukure savo seima...atsirado nauja seima, kurioje anyta yra tik svecias, o ne seimos narys. As zodi seima vartoju siauraja ir placiaja prasmemis  smile.gif siauraja prasme t.y. as, mano vyras ir musu vaikai ir viskas daugiau nei vienas asmuo ir netgi musu tevai i musu mazyte seima nepriimami...
o seima placiaja prasme tai tevai, broliai, seserys, pusbroliai, dedes, tetos ir t.t.
apie pagarba...aciu jai uz sunu, vyra, kuri myliu ir kuris yra mano gyvenimas, mano uzuoveja, bet ir sakydama aciu as jai pagarbos nejauciu ir turbut niekada nepajausiu, nes per daug jinai sau leido pirmaisiais musu bendro gyvenimo metais...dabar as jau apsiraminau ir nebekreipiu i ja demesio, gyvenu taip, kad jos lyg ir nera visai t.y. ignoruoju visiskai...man taip geriau ir lengviau gyventi, jei vel ja prisileisiu, zinau,kad vel verksiu, man tikrai to nereikia...

Butent del to pas mus visuomeneje su tokiu mastymu kazkodel senuciukes mociutes ir mirsta vienos savo namuose, butuose, nors ir turi sveikus gyvus vaikus. Kazkodel pas mus SEIMA siejama tik su mama, tevu ir vaikais. Kartais pagalvoju apie pvz. artimuju rytu ar musulmoniskas kulturas. Ten visi kazkaip laikosi kartu. Kelios kartos gali gyvent po vienu stogu ir puikiausiai vieni kitus supranta ir palaiko. O mes keikiam senukus, kai kurie gali tevus i prieglaudas atiduot (nors Lietuvoje, aciu Dievui, tai dar nera tiek paplite). Pradzioje mes isskiriam "savo" seima is dideles seimynos, paskui pradedam isskirti savo asmenybe musu paciu seimose. Tada reikalas pasibaigia skyribom, bes kazkas uzsinorejo buti asmenybe ir nepanoro nei kiek prie kito prisitaikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shatura: 23 spalio 2008 - 22:04
QUOTE(Shatura @ 2008 10 23, 23:00)
Butent del to pas mus visuomeneje su tokiu mastymu kazkodel senuciukes mociutes ir mirsta vienos savo namuose, butuose, nors ir turi sveikus gyvus vaikus. Kazkodel pas mus SEIMA siejama tik su mama, tevu ir vaikais. Kartais pagalvoju apie pvz. artimuju rytu ar musulmoniskas kulturas. Ten visi kazkaip laikosi kartu. Kelios kartos gali gyvent po vienu stogu ir puikiausiai vieni kitus supranta ir palaiko. O mes keikiam senukus, kai kurie gali tevus i prieglaudas atiduot (nors Lietuvoje, aciu Dievui, tai dar nera tiek paplite). Pradzioje mes isskiriam "savo" seima is dideles seimynos, paskui pradedam isskirti savo asmenybe musu paciu seimose. Tada reikalas pasibaigia skyribom, bes kazkas uzsinorejo buti asmenybe ir nepanoro nei kiek prie kito prisitaikyti.

niekas nesako, kad nesitaiko vienas prie kito, taikosi dar ir kaip...bet kartais pavargsti taikytis, juolab kad gyvenimas per trumpas...dazniausiai senuciukes mirsta vienos ( bent kiek zinau pavyzdziu) nes pacios nori gyventi savarankiskai ir nebuti nastom, mano mociute gyvena pas mano mama, bet ji nelaiminga nes nori gyventi viena, bet mums visiems taip geriau ir ramiau.....o del prieglaudu tai cia kaip paziuresi, gal Lietuvoje jos tokios baisios....bet as esu tokios nuomones, kad ir kaip nemyleciau ar nekesciau savo anytos, as zinau, kad senatveje visitek priziuresiu ( ji vyro visgi mama) bet skaudu tai kad senatve ne uz kalnu, ir bent manoji visa gyvenima nedirbo niekur, jokiu penciju nieko, kol ja vyras islaiko tol gerai, bet jam irgi jau senatve ir negali daug dirbt ir sitaip "sikti i dusia" man, kai tu zinai kad ta pati blogoji marti tau uzpakali gal valys ar vandens atnes...nu man nesuprantama...juolab kad ji pabrezia, jog as pajamu neturesiu senatvej tai va mane islaikysit....klausimas ar jai nebaisu kai ji taip elgiasi?ar ji yra uztikrinta kad as nepakeisiu nuomones ( nors pagarba man neleistu jos pakeisti)? Ir apskritai turint tik sunus tu automatiskai zinai, kad priziures marti o ne pats sunus.... tai taip iseina kad ji kaip anyta negali bent minimaliai prie manes taikytis o as jau privalau???
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 21, 20:25)
lygiai taip pat ir jai nera suteikta teise izeidineti kitus ir kisti nosi ne i savo reikalus.
nebutina, bet kiekvienas renkasi ta buda, kuris jam yra priimtiniausias tuo momentu.
Gal kita karta tiktu toksai ats " nesake nieko, ka jums butu reikalinga zinoti" arba "tai liecia tik musu seima ir todel nemanau, kad tureciau/noreciau jums tai pasakoti"

doh.gif Ar reikia veltis į ginčus su garbingo amžiaus moterimi? Protinga motina/anyta niekada nesikiš į sūnaus ir marčios šeimos reikalus, ginčus. Protinga žmona nekonkuruos su anyta dėl vyro/sūnaus.

QUOTE(Shatura @ 2008 10 21, 21:10)
O nemanot, kad ir marti, atejusi i nauja seima turetu bandyt uzsitarnaut pagarbos. Kazkaip reikia save parodyti, kad tavo nuomone vertintu ir isvis girdetu. As tai kazkaip vis prisimenu Zemaites "Marti" biggrin.gif ziauri situacija, bet... Kitokia seima, su kitokiais paprociais ir iprociais. Lygiai taip pat ir vyrai nesugyvena su uosvinem po vienu stogu smile.gif

marti atėjus į šeimą taip sakant turi lįsti šik...? doh.gif Kaip sakoma, prieš vėją nepapūsi.

QUOTE(multti @ 2008 10 22, 10:40)
Bet kuriuo atveju, susituokus sustinka ir į vieną krūvą sueiną dvi šeimos, jos ir jo, ir nori ar nenori tenka taikytis. Atstumdama anyta atgrąsiu elgesiu tik dar labiau paskatinsi ją kištis į jūsų gyvenimą, nes ji galvos, kad ir su jos sūnum taip pat elgies. Mokėti ir sugebėti bendrauti su vyro mama yra menas.

Išvadą darau, kad bendrauti su vyro mama reikia taip kaip su Dievu.

QUOTE(Shatura @ 2008 10 22, 18:40)
Ziurint is anytos pozicijos, tai i jos seima atejo naujas zmogus-marti.

Į anytos šeimą? doh.gif

Mes gyvenam ne musulmoniškame pasaulyje. Kiekviena šeima turi turėti savo stogą, o ne dalintis su kažkuom.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 10 24, 03:58)
1. marti atėjus į šeimą taip sakant turi lįsti šik...?  doh.gif

2. Išvadą darau, kad bendrauti su vyro mama reikia taip kaip su Dievu.

3. Į anytos šeimą?  doh.gif

1. Nu prie ko čia "lįsti"? unsure.gif

2. Jokiu būdu. Reikia bendrauti kaip su vyrui svarbiu žmogumi. Ar bent jau pagalvoti kaip norėtumėt, kad vyras bendrautų su Jūsų mama.

3. Jei marti atsikrausto į anytos namus, tada ji ateina "į jos šeimą". Jei ne, tai tiesiog sukuria savą šeimą lygiagrečiai smile.gif

Mano nuomone didžiausia bėda tuomet, jei jaunoji šeima neturi savo kampo. O jei turi, tuomet nesuprantu pretenzijų apie kišimąsi ir t.t. Net ir piktybiniais atvejais, marti, susivienijusi su vyru, gali parodyti anytai kiek labai ji gali kištis į jų gyvenimą be įžeidinėjimų ir "turgaus bobų" lygio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 10 24, 03:58)
Išvadą darau, kad bendrauti su vyro mama reikia taip kaip su Dievu.

Nereikia visko suprasti tiesiogine prasme. Apskritai reikia mokėti bendrauti su žmonėmis, tada ir nekils jokių ginčų, pykčių nei su anyta, nei su kuo nors kituo.

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 24, 09:20)

Net ir piktybiniais atvejais, marti, susivienijusi su vyru, gali parodyti anytai kiek labai ji gali kištis į jų gyvenimą be įžeidinėjimų ir "turgaus bobų" lygio smile.gif

drinks_cheers.gif Kaip kažkuri moteris čia nesuprato mano "kovos" su anyta. Aš puikiai sugebu išlaviruoti taip, kad į mano šeimos gyvenimą nebūtų kišamasi, tuo pačiu palaikydama normalius santykius su anyta.
Atsakyti
Butent del to pas mus visuomeneje su tokiu mastymu kazkodel senuciukes mociutes ir mirsta vienos savo namuose, butuose, nors ir turi sveikus gyvus vaikus. Kazkodel pas mus SEIMA siejama tik su mama, tevu ir vaikais. Kartais pagalvoju apie pvz. artimuju rytu ar musulmoniskas kulturas. Ten visi kazkaip laikosi kartu. Kelios kartos gali gyvent po vienu stogu ir puikiausiai vieni kitus supranta ir palaiko.

bet ir tie patys "senukai" del tokio elgesio is dalies yra kalti.
Kiek is ju taip noriai dalinasi su jauna seima namais, kiek is ju padeda auginti jaunosios seimos atzalas ( arba daro tai ne uz pinigus), aiskina kad jaunieji turi buti nepriklausomi, savarankiski ir t.t
Todel kaltinti del to tik viena puse yra tikrai neteisinga.

Beje ar tikrai tenais yra taip gerai, ar paprasciausiai zmones kartais kad ir per nenora laikosi tradiciju del aplinkiniu nuomones? Zemaites Marti, nera vien is pirsto lauzta pasakecia ir dalinai atspindi ta keliu kartu darnu gyvenima kartu.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 24, 11:09)
Kiek is ju taip noriai dalinasi su jauna seima namais, kiek is ju padeda auginti jaunosios seimos atzalas ( arba daro tai ne uz pinigus), aiskina kad jaunieji turi buti nepriklausomi, savarankiski ir t.t

Neteisinga sakot? Argi ne tie patys "senukai" kaip minimum 18 metų augino, rūpinosi, maitino ir prižiūrėjo savo vaikus? Argi ne jie išaugino mums vyrus (vyrams žmonas)? Ar jie kažkam privalo dar ir namus duoti, nemokamom auklėm būti, suaugusius vaikus išlaikyti, idant galėtų tikėtis senatvėje numirti ne šiukšlyne? unsure.gif

"Senukai" dėl to būtų kalti tik tuo atveju, jei jie savo vaikų neaugino ir jais nesirūpino.
Tėvai apie 20 metų paskyrė tam, kad mus išaugintų žmonėmis, kad mes turėtume galimybę susikurti pilnavertį gyvenimą, šeimą, namus. Bet ne tam, kad nugyventi tą gyvenimą už mus ar kad iki žilos senatvės prižiūrėtų ir gyvenimui ruoštų dar ir savo vaikų vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 24, 11:09)

Nė velnio jie nekalti. Aš absoliučiai pritariu Hmmm..., kad pilnai pakanka, kad jie išaugino savo vaikus ir turi visas teises gyventi toliau tik sau. Ir "senukai" labai teisingai aiškina, kad jaunieji tūri būti savarankiški. Jei jau sugebate ir norite žaisti šeimą, "gaminti" vaikus, tai sugebėkite ir rūpintis savimi.
Atsakyti