Įkraunama...
Įkraunama...

Ar kada nors vyras yra mušęs?

QUOTE(Medinis @ 2008 11 08, 01:15)
Tai kalbėtis ar nesikalbėti?

Kalbėtis smile.gif Su vaiku, su isterikuojančiu trisdešimtmečiu, bet ne su fiziniu smurtautoju ir ne su rafinuotu psichologiniu teroristu biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2008 11 08, 01:18)
To ir buvo siekta...

Sumąsčiau ko siekėte biggrin.gif Isterijas prilyginate "psichologiniam terorui"...
Psichologiniam smurtautojui kito žmogaus psichologinis teroras lengviau pakeliamas biggrin.gif? Abejoju kažkodėl g.gif
Atsakyti

Matot, tai gana asmeniška man pačiai. Nors labai jau paslaptinga nėra. Bet tai, kas visiems yra paprasta, konkrečiam žmogui yra gana skaudu.

Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2008 11 08, 00:57)
Bent jau tikrai geresnis už fizinį smurtautoją ax.gif
Aš asmeniškai, "psichologinį smurtą" gyvenime išgyvenu lengviau. Cinizmas, kandumas, pajuoka, patyčios labai skaudina ir žemina, bet ne tiek kiek kumštis panosėje blush2.gif

Man sunku dabar prisimatuoti kas vis tik yra sunkiau. Tačiau psichologinis smurtas - man dabar rodos sunkiau išgyvenamas dalykas...

Gal kitam - fizinis bus sunkesnis.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 11 05, 19:54)
Deja, mano mama yra gavus ir ne kartą  unsure.gif  Labai tikiuosi nekartoti jos klaidų ir nekentėti, jeigu teks tai patirti  unsure.gif

Mano mama irgi yra gavus ne viena karta. Bet dar tada, kai buvau ikimokyklinuke, pazadejau sau, kad nei vienam vyrui taip neleisiu elgtis su manimi. Si pazada sau istesejau. Tad niekaip negaliu suprasti tokiu siulymu ar pateisinimo, kaip: ,,iseik pasivaikscioti, jeigu grizo girtas, kad nepasimaisytum po kojom. Arba, kad tai pas vyra pritvinke problemos ir jis tik issikrove. Reikia ji suprasti ir atleisti.'' Nesuprantu nei tokio seimos modelio, nei tai toleruojanciu modelio dalyviu. Nes tokios problemos neissisprendzia, o vis kartojasi ir kartojasi. Jeigu pacios nemylite ir negerbiate saves, tai bent pagalvokite apie savo vaikus blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 08, 02:05)
Aš niekada neklystu. Jei žmogus nori naudoti psichologinį smurtą, tai nuo jo išsigelbėti galima tik žmogžudystės pagalba.

Galima nuo jo išsigelbėti sugebant nepakliūti į to smurto spąstus. T.y. neleisti, kol bus sutryptas moters (ar vyro) pasitikėjimas savim, orumas.

QUOTE(Llaume @ 2008 11 08, 11:47)
Mano mama irgi yra gavus ne viena karta. Bet dar tada, kai buvau ikimokyklinuke, pazadejau sau, kad nei vienam vyrui taip neleisiu elgtis su manimi. Si pazada sau istesejau. Tad niekaip negaliu suprasti tokiu siulymu ar pateisinimo, kaip: ,,iseik pasivaikscioti, jeigu grizo girtas, kad nepasimaisytum po kojom. Arba, kad tai pas vyra pritvinke problemos ir jis tik issikrove. Reikia ji suprasti ir atleisti.'' Nesuprantu nei tokio seimos modelio, nei tai toleruojanciu modelio dalyviu. Nes tokios problemos neissisprendzia, o vis kartojasi ir kartojasi. Jeigu pacios nemylite ir negerbiate saves, tai bent pagalvokite apie savo vaikus blink.gif

O aš buvau paauglė. Tai buvo mano patėvis. Kartais bijau savo minčių, vieną kartą jau gniaužiau rankoj peilį.
Atsakyti
Niekada gyvenime joks vyras nebuvo pries mane pakeles rankos.
Nes zinojo, kad tokio dalyko neatleisciau jokiu budu.
Buvo atveju, kai pati "prisidirbusi" labai jau negraziai buvau ir tai... jokio smurto nepatyriau.
Maza to ne karto nebuvau vyro iskeikta, negraziai isvadinta(kokia kekse ar durne ar prostitute ar pan.). Nors charakteris mano tikrai ne auksinis - esu itin uzsispyrusi, kaprizinga, greit mane galima isvesti is kantrybes ir tada jau pati zodziu nerenku... Bet... Kazkaip priverciu save gerbti.
Dalykas juk yra netgi ne tame kad vyras-blogas, todel smurtauja. dalykas tame kad MOTERIS leidzia jam smurtauti! kencia jo patycias, smurta, ATLEIDZIA jam. nesuprantu to. kaip galima MYLETI ar atleisti zmogu kuris tave zemina, skriaudzia, sukelia tau fizini arba dvasini skausma?? cia jau mazochizmas kazkoks!
Seimoje ar poroje labai daug kas priklauso nuo moters. Pvz., kai kurie mano jau ex draugai buvo ne itin gero charakterio bei reputacijos zmones... Ir galejo susimusti su kuom nors del kokio menkniekio. Bet NE SU MANIM. Nes nepakesciau nei smurto, nei kazkokiu keiksmazodziu savo adresu.
Atsakyti
QUOTE(Baby Doll @ 2008 11 08, 15:43)
kaip galima MYLETI ar atleisti zmogu kuris tave zemina, skriaudzia, sukelia tau fizini arba dvasini skausma??

Jūs šito nesuprasit, nes net nesuteikiat vyrui galimybės papulti į situaciją, už kurią galėtumėt jam atleisti.
Ir, manau, ne jūs priverčiat savo partnerius nesimušti, o tiesiog renkatės tuos, kurie nėra linkę negerbti moters.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 11 07, 23:50)
Skirkit vieną sudavimą per gyvenimą nuo nuolatinio daužymo doh.gif ar čia tas pats?

TAIP!
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 08, 02:05)
Aš niekada neklystu. Jei žmogus nori naudoti psichologinį smurtą, tai nuo jo išsigelbėti galima tik žmogžudystės pagalba.
Papildyta:

O jei vaikui jau trisdešimt ir daugiau? Ir jei jis "psichuoja" tyčia? Tai lygiai toks pat smurtas...

Kodėl Jūs skatinate žmogžudystę???
Atsakyti
mylimuke,

Situaciju gyvenime buna visokiu. Ir kaip pastebejau - smurtautojai visuomet randa pasiteisinima ir priezasti. Pvz., vienai mano pazistamai vyras prie visu sveciu trenke per veida(taip, kad ji nukrito), nes...ji persude salotas... Vat ir situacija.
O kas del vyru... Ivairius vyrus pazinojau. Buvo ir megeju pasimusti. Jau rasiau, kad pvz., vienas atvirai sake, kad cia visiskai normalu, kai vyras savo zmona ar drauge sumusa ginco metu. Taciau isgirdusi tokia "sentencija" as garsiai pasislykstejau ir isreiskiau savo nuomone tuo klausimu. Veliau tokiu kalbu nebuvo ir smurto aisku irgi. Daug kas priklauso nuo moters - kaip ji save gerbia, kaip elgiasi su vyru. As visuomet sakau, kad gyvenime neatleisciau smurto savo atzvilgiu. Ir nesvarbu ar buvau teisi, ar ne... Vistiek galima viska issiaiskinti arba blogiausiu atveju nutraukti santykius, bet...tikrai ne smurtauti.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 11 08, 00:54)
Ką būtent ji parašė šauniai ir taikliai?

Beje... ar vyrų ar moterų isterijas aš vertinu taip pat, kaip mažo vaiko kritimą ant grindų prekybos centre ir daužymą rankomis ir kojomis... Ar tai reiškia, kad nieko nereikia daryti? Priepuolio metu ir po jo?

skatau ir prisiminiau - kartą su mama teko išsikalbėti apie savo vakystę - ji man papasakojo, kad vaikystėje buvau mėgėja trypt kojom, ašarom ir isterijom reikalaut ko noriu, bet nė karto nebuvau lupta. Aš neprisimenu to, nes tai buvo kokių 2 - 3 metų amžiaus laikotarpis.Klausiau mamos kaip tu su manim susitvarkydavai, ji sako pasitraukdavau kiek toliau(jei tai būdavo vieša vieta ir palaukdavau kol praeis, tuo laiku apsimesdavau, kad apžiūrinėju prekes ir tie isterikavimai man nė motai Taip pamažu, ne iš karto, bet praėjo tie vadinami "ožiai", isterijos ar dar kaip juos pavadinsi. Nenusileisdavo ji jei būdavo pasakiusi ne, tai vadinasi ne. Jei nuolaidžiausi ar muši vaiką - isterija stiprės, vaiko norai ir neapykanta augs.Manau mama labai išmintingai elgėsi, bet tam reikia pastangų.Mano mergaitės ačiū Dievui mano ožiukų nepaveldėjo, kažkaip niekada nebūvo su jom scenų tokių

Tai kalbėtis ar nesikalbėti? Jei vaikas psichuoja, gal su juo nesikalbėti, o atiduoti jį į vaikų namus? O jei kalbėtis, tai ar svarbu vaiko amžius?

su vaiku ir su suaugusiu reikia kalbėtis tada, kai praeina psichavimai...čia tas pats , kas kalbėtisi su girtu - pas juos sveikas protas tuo laiku neveikia

Atsakyti
I tema... Man labai baisu, kai isgirstu apie atvejus, kai vyras smurtauja ne tik pries moteri, bet ir pries vaikus... Tai siaubinga! Kaip prasideda mazo zmogeliuko gyvenimas? Koks jis pats bus kai uzaugs tokioje aplinkoje?
Mano viena pazistama kazkada pasipasakojo, kad kai buvo maza ja ir jos sese labai muse patevis. Jis smurtavo ir pries motina. Ir tas musimas nebuvo koks sudavimas per uzpakaliuka isisiautejusiems vaikams... Tas musimas buvo toks, kad vaikai atsidurdavo ligonineje... Ir ju mama irgi - su sulauzyta nosimi, su sulauzytais sonkauliais... Ir pan... Ir tai jokiu budu nebuvo asociali seima. Abu suaugusieji dirbo normalius darbus, buvo gerbiami zmones... O zmonos keliones i ligonine buvo aiskinamos - ak ja uzpuole chuligana, ak namuose spintele nukrito ant galvos ir kt. Ir as taip pasiurpau isgirdusi sia istorija!!! Ir klausiau savo pazistamos - o kodel tavo mama neissiskyre su siuo zmogumi??? Kodel atleisdavo jam tai kad jis smurtauja pries ja ir pries jos vaikus(!!!)? Mano pazistama pasake - "nes ji mylejo". Tai ... Man nesuprantama. Juk vaikas normaliai moteriai tai...tai viskas. Jos kunas ir kraujas. Jos didziausia meile. Jau vien tas faktas, kad kazkoks vyrukas musa tavo vaika, luosina ji ir fiziskai ir psichiskai gali sukelti didziausia neapykanta! apie kokia cia meile gali buti kalba?
Papildyta:
Ir dar apie smurta... Kiek maciau seimyninio smurto pvz., tai viskas prasideda nuo pirmojo smugio... T. y. vyras pakelia ranka pries moteri - trenkia ar sumusa uz kazka(dazniausiai uz koki nors menknieki), paskui atsiprasineja jos, zliumbia, gelytes padovanoja... Moteris atleidzia... O po kuriuo laiko viskas kartojasi vel ir vel. Nes vyras jau supranta, kad nereikia valdytis, mano kad visitiek bus atleistas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Baby Doll @ 2008 11 10, 11:30)
I tema... Man labai baisu, kai isgirstu apie atvejus, kai vyras smurtauja ne tik pries moteri, bet ir pries vaikus... Tai siaubinga! Kaip prasideda mazo zmogeliuko gyvenimas? Koks jis pats bus kai uzaugs tokioje aplinkoje?

... Man nesuprantama. Juk vaikas normaliai moteriai tai...tai viskas. Jos kunas ir kraujas. Jos didziausia meile. Jau vien tas faktas, kad kazkoks vyrukas musa tavo vaika, luosina ji ir fiziskai ir psichiskai gali sukelti didziausia neapykanta! apie kokia cia meile gali buti kalba?

mes daug ko nesuprantame, turbūt ir nebūtina, nereikia dėt pastangų, kad suprastume.
Jonaitienės pvz.nesuprantu ir nesistengiu suprast
Kai vyras muša moterį ir ji vis tiek jį myli - netikiu, galbūt bijo jo, jei meluoja ligoninėje, kad chuliganai sumušė, kad tik išsukt savo vyrą, galbūt tikrai neturi kur nuo jo slėptis
Bet kai jaunos merginos dar neturinčios vaikų toliau gyvena su tais mulkiais jau ne vieną kartą gavusios net iki sulaužymų, tai net nesistengiu jų suprast, nes manau, kad tai jau nepakaltinama, jos kitaip ir nenori
Atsakyti