Įkraunama...
Įkraunama...

KTU EVF ekonomika-vadyba

QUOTE(uragana @ 2009 12 17, 18:26)
viskas jau dabar tikrai paskutine zinute rasau del ekonometrikos  rolleyes.gif situacija yra tokia, kad per velai susigriebiau su tais darbais, esu ne is kauno, i konsultacijas nera kaip nuvaziuot ir knygos pas mus tos nera knygyne, tai turiu viena darba ir bandau pagal ji daryt... gal kazkuri, kuri tures laiko bent po viena parasys, kaip padaryt  ax.gif  tai va, isvardinu, ko neiseina man padaryt ir labai lauksiu bet kokios pagalbos  ax.gif
1. Išskirčių lentelė
2. Holto - Vinterio tiesinio trendo modelis
3. Holto - Vinterio adityvusis modelis
4. Folto - Vinterio multiplikatyvusis modelis
5. Liekamųjų paklaidų sklaidos diagrama
6. Normalizuoti stebiniai
ir PTR modelių įverčių reikšmes pačiai reik suskaičiuot ar su programa kažkaip įmanoma

Musu laborai kitokie truputį nei buvo pernai. Aš dariau tik 1 laboro 1 dalį ir 4 laborą. O PTR kaip tu apskaičiuosi, jei turi ti 1 kintamąjį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(zuasta @ 2009 12 17, 22:00)
Musu laborai kitokie truputį nei buvo pernai. Aš dariau tik 1 laboro 1 dalį ir 4 laborą.  O PTR kaip tu apskaičiuosi, jei turi ti 1 kintamąjį? g.gif

cia as namu darba bandau daryt, jei gerai darau unsure.gif o ptr modeli as pasidariau pagal formule Y=C(1)+C(2)*X, o paskui ten tarkim kaip pasikliautinieji intervalai, tai nezinau, turbut paciai reik skaiciuot...
Atsakyti
QUOTE(uragana @ 2009 12 17, 21:57)
cia as namu darba bandau daryt, jei gerai darau  unsure.gif o ptr modeli as pasidariau pagal formule Y=C(1)+C(2)*X, o paskui ten tarkim kaip pasikliautinieji intervalai, tai nezinau, turbut paciai reik skaiciuot...

Pagal formule, tai pagal formule, bet kas yra tas tavo x? Nes y yra elektros energijos kiekis. Ja tu modeliuoji ir prognozuosi. O pagal ka prognozuosi? kas tad x?
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2009 12 17, 23:11)
Pagal formule, tai pagal formule, bet kas yra tas tavo x? Nes y yra elektros energijos kiekis. Ja tu modeliuoji ir prognozuosi. O pagal ka prognozuosi? kas tad x?

pas mane x yra nuo 1 iki 48 sunumeruoti menesiai. nu ir as taip galvojau, kad taip negalima, bet su x formulej, gavos visi reikalingi duomenys, o su y ne visi. nzn, tai cia blogai? as turiu viena darba kaip pavyzdi, tai irgi taip padaryta...
Atsakyti
QUOTE(uragana @ 2009 12 17, 22:19)
pas mane x yra nuo 1 iki 48 sunumeruoti menesiai. nu ir as taip galvojau, kad taip negalima, bet su x formulej, gavos visi reikalingi duomenys, o su y ne visi. nzn, tai cia blogai? as turiu viena darba kaip pavyzdi, tai irgi taip padaryta...

Nu zinok tu nepyk, bet mesk geriau ta modeli lauk, nes cia nesamone. Toks modelis negali buti. Tavo x galetu buti pvz sunaudoto vandens kiekis per menesi, seimos pajamos per menesi, seimos islaidos per menesi ir pan.

Regresijos modelio logika yra tokia, kad modeliuoji viena rodikli pagal turimus kitus. Pvz, gali bandyti ivertinti, kaip priklauso sunaudotos elektros energijos kiekis (tai butu y) nuo to, kiek seima turi viso islaidu per menesi (tai butu x).

Dabartinis tavo modelis yra nelogiskas visiskai. Jeigu destytojas atydziai pasiziuretu, tai turestu pramesti.... blush2.gif

Sorry, kad taip atvirai rasau, bet siek tiek ismanau apie statistika, ekonometrija ir visokius modeliukus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2009 12 17, 23:25)
Nu zinok tu nepyk, bet mesk geriau ta modeli lauk, nes cia nesamone. Toks modelis negali buti. Tavo x galetu buti pvz sunaudoto vandens kiekis per menesi, seimos pajamos per menesi, seimos islaidos per menesi ir pan.

Regresijos modelio logika yra tokia, kad modeliuoji viena rodikli pagal turimus kitus. Pvz, gali bandyti ivertinti, kaip priklauso sunaudotos elektros energijos kiekis (tai butu y) nuo to, kiek seima turi viso islaidu per menesi (tai butu x).

Dabartinis tavo modelis yra nelogiskas visiskai. Jeigu destytojas atydziai pasiziuretu, tai turestu pramesti....  blush2.gif

Sorry, kad taip atvirai rasau, bet siek tiek ismanau apie statistika, ekonometrija ir visokius modeliukus  mirksiukas.gif

tai as dziaugiuos, kad atvirai rasai smile.gif tik tiek, kad nebeisivaizduoju, ka ir kaip daryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(uragana @ 2009 12 17, 22:30)
tai as dziaugiuos, kad atvirai rasai  smile.gif  tik tiek, kad nebeisivaizduoju, ka ir kaip daryt  verysad.gif

Jeigu tu nori to modeiuko savo namu darbe, tai pasirink logiska x. Salia to turimo y (elektros energijos), susirasyk dar viena stulpeli, kad ir pajamas kazkokia. Cia ir bus tavo x. Skaiciavimo principas bus toks, kaip ir su stulpeliu nuo 1 iki 48. Tik bus normalus modelis 4u.gif . Tokiu atveju vertinsi, ar sunaudotos energijos kiekis priklauso nuo to, kokios buvo menesio pajamos. Nium kazkas tokio... Dar gali uz x pasidaryti sunaudoto vandens kiekio menesio duomenis. Ziuresi, ar yra rysis tars sunaudoto elektros energijos kiekio ir sunaudoto vandens kiekio. Galbut modelis bus statistiskai nereiksmingas, bet jis bus logiskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2009 12 17, 23:38)
Jeigu tu nori to modeiuko savo namu darbe, tai pasirink logiska x. Salia to turimo y (elektros energijos), susirasyk dar viena stulpeli, kad ir pajamas kazkokia. Cia ir bus tavo x. Skaiciavimo principas bus toks, kaip ir su stulpeliu nuo 1 iki 48. Tik bus normalus modelis  4u.gif . Tokiu atveju vertinsi, ar sunaudotos energijos kiekis priklauso nuo to, kokios buvo menesio pajamos. Nium kazkas tokio... Dar gali uz x pasidaryti sunaudoto vandens kiekio menesio duomenis. Ziuresi, ar yra rysis tars sunaudoto elektros energijos kiekio ir sunaudoto vandens kiekio. Galbut modelis bus statistiskai nereiksmingas, bet jis bus logiskas  4u.gif

aciu labai uz pagalba 4u.gif bandysiu kazka daryt, nors jau turbut nespesiu iki rytojaus padaryt... verysad.gif o kazin, jinai dar leis per sesija ta namu darba atsiskaityt, ar is karto skola... g.gif
Papildyta:
o as galiu imt tarkim y emigrantai arba eksportas, o x atitinkamai imigrantai arba importas? ir tada gautusi, kad tiriu emigrantu priklausomybe nuo imigrantu? unsure.gif is kart sorry jei ir vel durnai paklausiau, tiesiog jau man stogas nuciuos nuo tos ekonometrikos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uragana @ 2009 12 17, 22:53)
aciu labai uz pagalba  4u.gif  bandysiu kazka daryt, nors jau turbut nespesiu iki rytojaus padaryt...  verysad.gif  o kazin, jinai dar leis per sesija ta namu darba atsiskaityt, ar is karto skola...  g.gif
Papildyta:
o as galiu imt tarkim y emigrantai arba eksportas, o x atitinkamai imigrantai arba importas? ir tada gautusi, kad tiriu emigrantu priklausomybe nuo imigrantu? unsure.gif  is kart sorry jei ir vel durnai paklausiau, tiesiog jau man stogas nuciuos nuo tos ekonometrikos  unsure.gif

Nium net nezinau... Nium teoriskai galima. Vienmate regresija kaip ir tiria ar yra tiesine priklausomybe. Na, tai gal ir galima bandyti tikrinti, ar yra rysys tarp emigravusiu ir imigravusiu ir pan.
Atsakyti
kas galit pasakyt, ką paspaust, kad nubraižyti kintamųjų porines sklaidos diagramas? doh.gif čia pirmas laboratorinis, pamiršau ką paspaust, kad nubrėžtų tą liniją per taškus.
Atsakyti
nu zinokit viskas dar labiau man susimakalavo, nujauciu, kad pridariau nesamoniu doh.gif kuo daugiau gilinuosi i ekonometrikos laboratorinius- tuo viskas labiau painiojasi man. biggrin.gif
kompas pradejo streikuot, jau net lietuviu kalbos nesugeba ijungt umn.gif
einu miegot, geriau jau ryt pagalvosiu g.gif gal dar kas nors ir paprotins doh.gif

kazkaip siemet man mokslai nesiseka mastau.gif
Atsakyti
ar yra musu tarpe dirbanciu buhalteremis?
Atsakyti