Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

labas vakarėlis 4u.gif
sveikinu visas dar kartą su praėjusiomis šventėmis ir laukiam dabar jau Naujų Metų mirksiukas.gif
man šventės visiškai patiko ir aš jau galvoju, kad tikriausiai sulaukiau stebuklo bigsmile.gif išragavau visus patieklaus - silkutes, grybukus, pyragėlius ir nieko thumbup.gif negaliu patikėti, kad apsiėjau be vaistų ir be lovos lotuliukas.gif
dabar laukiu naujako - mažu irgi taip lengvai praeis ax.gif
linkiu ir jums taip lengvai praleisti ateinančias šventes 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Sveikinu visas su Sv Kaledom, linkiu daug daug sveikatos, kantrybes ir stiprybes kovojant su musu ligele. mirksiukas.gif newyear.gif

Man pirmosios sventes, kai negalejau valgyti ko noriu, na taip, sunkoka istverti sventes, kai ant stalo tiek patiekalu g.gif , bet gera istverti ir paskui neverkti, kad persivalgei tongue.gif . Nusipirkau sau zuveles drebuciuose ir visai skaniai pasisedejau, pora kuciuku suvalgiau blush2.gif .Na, bet viskas tvarkoje...

Nezinau kas darosi, labai norisi uogieniu, tiesiog seiles ryju pagalvojus apie koki dzema su dziuveseliu. Gal zinote ar mes galime uogienes valgyti, nes truputi paragavau ir nieko, bet daugiau kaip ir bijau g.gif

Atsakyti
QUOTE(druska37 @ 2008 12 26, 21:28)
Sveikos  4u.gif

Sveikinu visas su Sv Kaledom, linkiu daug daug sveikatos, kantrybes ir stiprybes kovojant su musu ligele.    mirksiukas.gif  newyear.gif

Man pirmosios sventes, kai negalejau valgyti ko noriu, na taip, sunkoka istverti sventes, kai ant stalo tiek patiekalu  g.gif , bet gera istverti ir paskui neverkti, kad persivalgei tongue.gif . Nusipirkau sau zuveles drebuciuose ir visai skaniai pasisedejau, pora kuciuku suvalgiau blush2.gif .Na, bet viskas tvarkoje...

Nezinau kas darosi, labai norisi uogieniu, tiesiog seiles ryju pagalvojus apie koki dzema su dziuveseliu. Gal zinote ar mes galime uogienes valgyti, nes truputi paragavau ir nieko, bet daugiau kaip ir bijau g.gif

Lankstinuke apie kasininkiu dietas parasyta,kad uogienes valgyti galima, taip pat galima valgyti ir medu mirksiukas.gif Jeigu pacios organizmas priema uogienes - vadinasi valgyk thumbup.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif taip netycia ieskodama info radau sita skyreli

man kilo toks klausimas ,kaip be gyditoju diagnozuoti ar tai kasos uzdegimas?
skauda kairi sona,pykina,ir jau kelios dienos viduravimas,silpna. ir ka daryti tokiu atveju,turiu galvoje namu salygom g.gif
Atsakyti
Labutis 4u.gif

Smagu,kad po švenčių visos sveikos thumbup.gif
Jotke namų sąlygom gali pakoreguoti mitybą,o diagnozuoti konkrečiai gali tik gydytojai.Deja badas yra vienas iš pirmųjų gydymo metodų doh.gif prie kasos uždegimo,o namie saugiai badauti(sveikatos ažvilgiu) sunku g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adrutė: 27 gruodžio 2008 - 17:12
suprantu ,kad diagnozes sau nustatyti negaliu,bet pozymiai tokie verysad.gif ,bet matyt reiks su maistu susiimt,o kur galiu rasti info ,ka galima valgyt ,ko ne g.gif
Atsakyti
siandien nieko nevalgau ,tik arbata geriu gal pageres?
Atsakyti
QUOTE(jotke @ 2008 12 28, 12:44)
siandien nieko nevalgau ,tik arbata geriu gal pageres?

Sveika Jotke 4u.gif
Jei turi įtarimą, kad tai kasos uždegimas- nuoširdžiausiai patariu apsilankyti pas gydytojus ir isšitirti. Bus ir pačiai ramiau, nes liga nėra tokia jau "nekalta" wink.gif Bet jei jau nuspręsi pas gydytojus neiti-duodu ką galima valgyti ir ko nelabai wink.gif

Duona: Rekomenduojama-vakarykščio kepimo balta, juoda be priedų (saulėgrąžų,sėlenų), džiuvėsiai.
Vengti-mielinės tešlos kepinių, šviežios katik iškeptos duonos, rupaus malimo miltų duonos, su skaldytais grūdais.

Kruopos, makaronai: Rekomenduojama-ryžiai,avižų dribsniai,grikiai. Košes virti naudojant 1/3 lieso pieno, arba pieno nenaudoti. I košės porciją (250gr.) įdeti 1/2 arbatinio šaukštelio sviesto. Makaronai.
Vengti-perlinės, manų, miežinės, kvietinės, riebios košės.

Mėsa, žuvis: Rekomenduojama- vištiena, kalakutiena (paukštiena be odelės), triušiena, jautiena (labai gerai išvirta,troškinta,geriau-malta), neriebi žuvis (menkės, jūros lydekos, sterkai, lydekos, ešeriai ir pan.) Mėsą ir žuvį virti, troškinti,
Vengti- keptos riebios mėsos, bei žuvies. Virtos, rūkytos, bei džiovintos dešros.

Daržovės:
Rekomenduojama- pekino, žiediniai, Briuselio kopūstai, brokoliai, morkos, bulvės, svogūnų galvelės (tik nuplikytos), česnakai (tik nuplikyti), salotų lapai, agurkai (be odelės), baklažanai, pomidorai (be odelės).
Vengti-ankštinių daržovių, ropių, ridikų, baltagužių ir raudongužių kopūstų, salierų.

Vaisiai: Rekomenduojama-obuoliai(be odelės), persikai(be odelės), nektarinai, abrikosai, spanguolės(kisielius,kompotas), juodieji serbentai, mėlynės, bananai, kiviai.
Vengti-vienu metu suvalgyti daugiau, nei 150-200gr. vaisių,bei uogų.

Sriubos: Rekomenduojama-daržovių, kruopų sriubos.
Vengti- sultinių, riebios sriubos.

Pieno produktai: Rekomenduojama-natūralus jogurtas,jogurtas (be vaisių gabaliukų), geriau- biojogurtas, varškės patiekalai (virti varškėčiai, pudingas), varškės sūris.
Vengti-pieno,riebiu pieno produktu.

Riebalai: Rekomenduojama-sviestas patiekaluose iki 2 arbatinių šaukštelių per dieną, liesa grietinė (12-15%) patiekaluose iki dviejų valgomųjų šaukštų per dieną. Alyvuogių aliejaus iki 3 valgomųjų šaukštų per dieną.
Vengti-taukų, riebios grietinės, majonezo.

Gėrimai: Rekomenduojama-Leistinų uogų ir vaisių kompotai, 1/2 skiestos su vandeniu sultys, negazuotas vanduo, žalioji ir juodoji arbata, vaistažolių arbata (liepžiedžiai, raudonėliai, ramunėlės ir pan.)
Vengti-gazuotų gėrimų, limonadų, kavos, kakavos, šokolado. Griežtai draudžiama vartoti alkoholį.

Saldumynai:(pasitarus su gydytoju) Rekomenduojama-cukrus, leistinų vaisių ir uogų uogienės, medus.

Tai tiek turiu info-tikiuosi pades smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 28 gruodžio 2008 - 14:25
labai dekui 4u.gif as labai daznai kepu bandeles,skruzdelyna,kibinus,gal todel taip ir pasidare,nes riebiai nevalgau,alkoholio nevartoju schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jotke @ 2008 12 28, 15:18)
labai dekui 4u.gif as labai daznai kepu bandeles,skruzdelyna,kibinus,gal todel taip ir pasidare,nes riebiai nevalgau,alkoholio nevartoju schmoll.gif

Nėra už ką mirksiukas.gif O su tulžim bėdos neturėjus?
Šiaip kasos uždegimas dažniausiai atsiranda turint bėdų su tulžimi arba vartojant daug alkoholio. Bet aš irgi esu iš tų retų atvejų- atsirado nežinia kodėl ir iš kur doh.gif Na, laikykis. Jei negerės- marš pas gydytoją ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 28, 14:29)
Nėra už ką  mirksiukas.gif  O su tulžim bėdos neturėjus?
Šiaip kasos uždegimas dažniausiai atsiranda turint bėdų su tulžimi arba vartojant daug alkoholio. Bet aš irgi esu iš tų retų atvejų- atsirado nežinia kodėl ir iš kur  doh.gif  Na, laikykis. Jei negerės- marš pas gydytoją  ax.gif

kad ne nezinau ,tik turiu inkstu akmenlige g.gif ,bet manau kad mano atveju kalta mityba,o tai valgau beleka ir bele kada doh.gif
Atsakyti
Oi mergaitės, ieškojau info nete ir suradau jūsų temukę 4u.gif
Turbūt nuo rytojaus nu taip sakant jau nuo šyvakar jungiuos prie jūsų. Oi sunegalavau ne tas žodis cry.gif
Nuo vaikystės sirgau gastritu, bet pablogėjimu ypatingų nebūdavo, tai numojus į ranka daug metų buvau. Tačeu teks savęs atsiprašyti. Noriu pasipasakoti ar įtarimai tikrai tokie liūdni ir man tas uždegimas. Ryt iš pat ryto lėksiu pas gydytojus kviesčiaus ir šenakt greitaja, bet neturiu kur mažeus palikti cray.gif
Visas negerumas užėjo 24d rytą. Ruošiau Kūčias bet jaučiaus silpnai nu galvoju per lengvai papusryčiavau g.gif bet į maistą net žiūrėt nenorėjau ruošiau maistą ir pykino. Beveik viską paruošus į pavakare užkilo temperatūra 38 ir atguliau lovon, jausmas nemoku apsakyti tik dievo meldžiau, kad sūnus ramei pietų užmigęs. Gulėjau ir purčeus kračeus, skrandis sprogs galvojau. Bet užmigau valandėlei ir kaip ir nieko. Sėdom prie Kūčių stalo valgyt jau nebevalgiau tik palesiau unsure.gif
Kitą rytą buvo pokštai biggrin.gif sunutis džeugėsi dovanėlėm gautom nuo senelio, o aš torpedos greičiu į tuoletą doh.gif iš jo neišeinu iki šiol verysad.gif unsure.gif Niekaip viduriavimo nusustabdau buvo lyg apstojęs, nes vakar visiškai badavau, bet šian pavalgius ir vėl doh.gif
Pilvas kilnojas bangom pykino net nuo maisto kvapo o valgyt noriu ne tas žodis. Tik šian toptelėjo mintis, kad Kasa Nes viską suvedinėjau į apsinuodijimą ar tą savo nelemtą gastritą
Tad nepykit jai taip įsiveržeu pas jumis, nes su mielu noru kviesčeus greitąją, bet neturiu kur sunaus palikti tik ryt jį galės man padaboti, kad lėkčeu ekstra pas gydytojus verysad.gif
Mergaitės klausimų pilna galva apie ligonine net nenoriu pagalvoti schmoll.gif
Aš begalo bijau, kad ryt manęs gydytoja gali nepriimti, o tiesei siusti i ligonine Tai turi man daryti extra kokius tyrimus ane g.gif bet juk sventes, kaip viskas oi doh.gif Tikiuosi nesijuoksit bet aš juk iš toleto neišeinu. Nepykit skaičeu temuke nuo pradžiu, bet nico nepamenu blush2.gif kažkuri minėjot, kad net tris savaites viduriavot blink.gif Aš tik ketvirta para, ir tai jau, kaip lapas unsure.gif
Geriu rehidroną, angliukus dar mama vaistukų nupirko kažkokių, bet nieko gero, kai sėdėjau tik ant kefyro viduriavimas baigėsi doh.gif bet po to papiknaudzevau ir vėl doh.gif
Tik dabar suvokiau kas man yra sakau galvojau, kad kažkuom apsinuodijau unsure.gif
Atsakyti