Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

Žinai, Aprile, kai perskaičiau, ką parašei, iš pradžių pagalvojau, kad čia apie mane kas nors rašo smile.gif. Ir šaltis krėtė, ir temperatūra 38 (beje ji tik nepilną parą laikėsi). Ir visa kita tiko. Tik aš jau nebevalgiau nieko per visas šventes. Iš pradžių kaltinau skrandį (silpna vieta), po to - kasą. Prisiskaičiau visko... Man tinka daug kas, išskyrus skausmą - skausmas toks keistas, nemoku nupasakot, bet ne pastovus (gal net ne skausmas, o sunkumas nenusakomas, ir palengvėjo išsivėmus (vieną kartą)), ir ne juosiantis (nors galėtų kas nors dorai paaiškinti, kas tai yra "juosiantis"), tas kelias dienas kartais lyg padurdavo tai šen, tai ten. Dabar jau geriau... Beje, man Smecta padėjo (jau kaip "užrišo", tai ...). Pirmas 2 dienas nuo rehidrono taip pat negerai buvo. Tik arbata tiko...

O gal čia vis tik virusas? Bet juk būna ir kasos uždegimas be didelio skausmo, ar ne? Kažkada, kai panašiai buvo, gydytojai sakė, kad ne kasa kalta, šį kartą net nebuvau pas juos...
Tikiuosi, bent Naujus ne vien su arbata pavyks sutikt 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Aprile @ 2008 12 29, 23:33)
Mergaitės naktinėju, nes sopa oi doh.gif Surizikavau ir iš alkio vakarienei pieniškos makaronu suvalgeu, o gailiuosi doh.gif  verysad.gif nes apjuosė visą mane, kaip su diržu kokiu ir maudžia kairėj pusėj po šonkauleis unsure.gif toks lėtas, bet užsitesentis maudimas, o naktis ant nosies verysad.gif

Taigi negalima pieno po skrandžio, kasos ar pan. uždegimų!!!! Turėk kantrybės - pakentėk nevalgius, ir dėl visa ko nueik pas gydytojus dar kartą. Juk galima ir privačiai tuos tyrimus pasidaryt (beje, juos taip pat daro NEVALGIUS). Žinau, ką reiškia tas alkis, bet geriau pakentėt, po to atsargiai maistą rinktis, ir tik po to jau viską valgyt, patikėk.
Atsakyti
QUOTE(pukeliux @ 2008 12 29, 23:49)
Žinai, Aprile, kai perskaičiau, ką parašei, iš pradžių pagalvojau, kad čia apie mane kas nors rašo smile.gif. Ir šaltis krėtė, ir temperatūra 38 (beje ji tik nepilną parą laikėsi). Ir visa kita tiko. Tik aš jau nebevalgiau nieko per visas šventes. Iš pradžių kaltinau skrandį (silpna vieta), po to - kasą. Prisiskaičiau visko... Man tinka daug kas, išskyrus skausmą - skausmas toks keistas, nemoku nupasakot, bet ne pastovus (gal net ne skausmas, o sunkumas nenusakomas, ir palengvėjo išsivėmus (vieną kartą)), ir ne juosiantis (nors galėtų kas nors dorai paaiškinti, kas tai yra "juosiantis"), tas kelias dienas kartais lyg padurdavo tai šen, tai ten. Dabar jau geriau... Beje, man Smecta padėjo (jau kaip "užrišo", tai ...). Pirmas 2 dienas nuo rehidrono taip pat negerai buvo. Tik arbata tiko...

O gal čia vis tik virusas? Bet juk būna ir kasos uždegimas be didelio skausmo, ar ne? Kažkada, kai panašiai buvo, gydytojai sakė, kad ne kasa kalta, šį kartą net nebuvau pas juos...
Tikiuosi, bent Naujus ne vien su arbata pavyks sutikt  4u.gif

Sveikutė, šen jau džiugavau gal ne juk ir gydytoja tvirtina, kad nerodo tyrimai jokio uždegimo doh.gif Nu bet savijauta nemoku apsakyti tikrai ir dabar jaučiu skrandyje sunkumą ir yra noras išsivemti atrodo palengvės verysad.gif bet palengvės tik iki kito valgymo doh.gif o tas valgis net valgiu nepavadinsi biggrin.gif dėl to ir parinuos begalo unsure.gif aš išsekus nuo nusividuriavimo blush2.gif unsure.gif dar dvi dienas badavau, nes nuo visko pykino, o ir valgyt ka nors bijojau, nes net gert nieko vienu metu negalėjau. Kaži koks če virusas galėtų būti g.gif bet tyrimai juk tūrėjo parodyti virusą g.gif apsoliučei nieko gydytoja neužsiminė kuo toliau tuo labeu net žliubt norisi. Blecha, kaip blogai turiu sunutį mažą nu šakės gulčeu ligoninėn, bet su kuom jį palikti doh.gif verysad.gif o dar nauji metai tempiu bale kol tikrai jau klaust nereiks doh.gif cray.gif
O maudimas tas juosentis nu ta prasme po krutine kur prasideda skrandis apsijuosk ir susiverzk dirza toks nemalonus pojutis blush2.gif ir tikrai į kairį šoną skausmas tvinksi, bet ne per daugiausei. Sakau gal ryt skambinti gydytojai ir prašyti extra echo jau net pati nebežinau ligoninės krataus, kaip fear.gif
Aš, kaip tik arbatos nusipirkau nuo kasos uždegimo ir žadu ja gerti nors gydytoja ir ka kita tvirtina ten zoles tikrai nepakenks ir lauksiu tos nelemtos sausio 14d., echoskopuos verysad.gif b Dabar tikrai labanktis bandysiu užmigti, bet net bijau ait gult nes pykina verysad.gif
Atsakyti
Aprile, nospa gerti galima. Tik kiek girdejau kasininkams nebaisiai padeda... Na bent man asmeniskai visiskai nepadeda..
O su pieniskom sriubytem tu maziau juokauk, nenuostabu kad skausmas paastrejo g.gif

Maciau kalbejot apie juosianti skausma smile.gif Tai toks skausmas, kai tarkim skauda kasa, bet skausmas "persiduoda" ir i sonus ir i nugara.

Man siandiena buvo pragariska- jau ryte atsikeliau su skausmu, bet dar pakenciamu. Taip pragulejau iki pietu, o per pietus uzejo nepakenciamas beprotiskas skausmas. Isgeriau dvi tabletytes ibumax'o- nepadejo, asaros jau trysko, raiciausi kaip kirminas, galvojau isprotesiu. Tada nuejau susileidau diclofenac' o. Po pusvalandzio jau galejau atsikelti is lovos ir pavaikscioti susirietus. O 16.30 turejau buti poliklinikoje,prasitest biuleteni. Galvoju kaip cia reiks nusliauzti toki kelia. Kai atejo laikas pedinti i gydykla, skausmas vel pasidare zveriskas. Neviska pamenu kaip ejau, tik mintyse sukosi mintys kad nenualpt pakeliui. Aplink dar maciau nustebusiu praeiviu zvilgsnius (kadangi ejau gerokai susirietusi ir ranka prilaikydama labiausiai skaudama vieta- kasa). Iejus i gydytojos kabinieta, vos islemenau "laba diena". Gydytoja iskart pamate,kad cia kazkas ne taip ir paklause kas man. Ir tuo metu dar didesne skausmo banga uzliejo mano kasa ir visa pilva. Neiskenciau ir apsizliumbiau... Sutvarkius man reikalingus popierius gydytoja paklause kokius vaistukus nuo skausmo vartoju, kokiu dar nebandzius, kad galetu kazkaip man pagelbet. Zodziu ilgai nenorejau issirasineti tokiu stipriu vaistu,kaip tramadolis, bet sikart supratau kad nuo to niekur nepabegsiu-skausmas nedings savaime. Taigi turiu raudona receptuka tramadoliui, dabar jauciuosi ramesne, nes zinau kad jis tikrai pades nezmonisku skausmu atveju bigsmile.gif
Siaubas, siaubas..tokiu svenciu dar nesu turejusi- visos jos praleistos lovoje. Greiciau ateitu sausio 17-oji- mano magnetinio rezonanso diena, taaaaip laukiu! Gal tada bus priimtas nuosprendis ir mano nuolatinems kancioms ateis galas : 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Vai kiek serganciu doh.gif . Jammin1 laikykis, tai aisku labai sunku, bet linkiu stiprybes ir sulaukti tos 17 dienos. Tiesa, aciu uz patarima del uogienes, emiau ir pabandziau ir nieko, vai kaip skanu tongue.gif . O tu laikykis victory.gif

Vai mergytes bekit kuo greiciau pas gydytojus, nes bus kaip man: Koki pusmeti jausdavau panasius simtomus lyg nevirskina, lyg pilva pucia, bet vis galvojau, kad skrandukas, o pasirodo buvo tulzis pilna akmenu ir kaip sustreikavo, tai sugadino man 30 proc. kasa (nekroze), o tada baisus skausmai, kad net su greituke is darbo isveze, o tada neberupes, kur vaika padeti. Geriau vaziuok su vaikeliu ir butinai reikalauk echoskopo. Ir dabar turiu sia ligele, nors per savo durna galvele (kad laiku nepasitikrinau) galejau ir visai netureti. blush2.gif doh.gif

Na geru visoms Nauju metu, linkiu daug daug dienu be skausmo, ir kuo daugiau sveikatos mirksiukas.gif victory.gif
Atsakyti
Ačiū tau druska 4u.gif Stengsiuosi nepalūžti smile.gif
Linksmų Naujųjų metų smile.gif
Atsakyti

Ner uz ka mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės , kasininkės 4u.gif
Kaip prabėgo šventės? Kaip laikotės? mirksiukas.gif
Atsakyti
na ką, sulaukėm naujų metų bigsmile.gif ir visos čia? šaunuolės 4u.gif nepasidavėm nei viena thumbup.gif
kadangi šitos šventės ir išeiginės po jų eina kukliai, namuose, be svečių, tai jaučiuosi nuostabiai cool.gif kad tik neprisišnekėčiau unsure.gif
beje, po vienos absurdiškos dienos pabandžiau parūkyti
ir nieko g.gif tik jau jūs nebandykit, nes gal tai buvo mano priešpaskutinis kartas gyvenime tongue.gif
Atsakyti
niu aš tai esu rūkalė ax.gif
Ir kolkas nieko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2009 01 03, 19:48)
niu aš tai esu rūkalė  ax.gif
Ir kolkas nieko  blush2.gif

aš buvau iškart metusi, nuo spalio 05 d. nebuvau net pagalvojusi apie tai, bet kai gyvenimas užkniso juodai, tai patraukiau unsure.gif bet dabar vėl ramu, kol vėl neuždepresuosiu rolleyes.gif
Atsakyti
saunuole, kad sugebejai mesti..
As tai vat vis ruosiuosi, bet... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jammin1 @ 2008 12 30, 20:03)
Siaubas, siaubas..tokiu svenciu dar nesu turejusi- visos jos praleistos lovoje. Greiciau ateitu sausio 17-oji- mano magnetinio rezonanso diena, taaaaip laukiu! Gal tada bus priimtas nuosprendis ir mano nuolatinems kancioms ateis galas  : 4u.gif

Užuojauta dėl pablogėjimo. Neįsivaizduoju, kaip tu atkenti tokius beatvanginius skausmus kelias dienas... Aš ištempdavau 6-8 val., ir praradusi viltį, jog kada nors pataps geriau, kviesdavausi greitukę. Inete skaičiau, jog skaudant kasą jokie vaistai nepadeda (o tramadolis? ar kas nors į veną?), o kiek geriau patampa tik atsigulus ant nugaros ir sulenkus kojas (tikrai?). O ką jie per MR bandys įžiūrėti? Nesakė?

Ir dar klausimėlis... Įdėjai valgomų/nevalgomų daiktų sąrašėlį iš atmintinės, kurią įduoda išrašant iš VGPUL. Jis skirtas būtent kasininkėm? Nes tulžininkių atmintinėje sviesto paros norma, berods, tik 1 šaukštelis.

Atsakyti