Naudinga gerti erškėčių vaisių užpilą. 10 džiovintų vaisių termose užpilti stikline verdančio vandens, palikti 10 val., perkošti ir gerti po pusę stiklinės prieš valgant du kartus per dieną. Kai gydytojas paskiria dietą, per dieną būtina išgerti 2 litrus skysčių, galima vartoti nestiprią arbatą su medumi. Valgyti reikia dažnai - 5-6 kartus per dieną, bet po nedaug.
Rekomenduoja valgyti:
neriebią virtą ar troškintą jautieną, veršieną, vištieną,
neriebią virtą ar troškintą žuvį,
baltyminį omletą ar minkštai virtus kiaušinius,
neriebią varškę ar fermentinį sūrį,
nerūgštų kefyrą.
Sergant kasos uždegimu per dieną riebalų reikėtų suvartoti ne daugiau kaip 60-70 g ir ne vienu prisėdimu, o paskirsčius mažomis dozėmis. Be to, vertėtų prisiminti, jog sergant šia liga organizmas blogai toleruoja aliejų, taigi jo reikėtų vengti. Angliavandenius bei druską taip pat reikėtų vartoti atsargiai
Maitinimosi patarimai:
gėrimai - nestipri arbata, arbata su pienu, erškėtuogių nuoviras, vitamininės arbatos, žolelių arbatos.
duona - balta (nešviežia)
sriubos - vegetariškos, pieniškos, kruopų ir įvairių daržovių, išskyrus kopūstų, pupelių, žirnių
mėsa, žuvis - neriebi, virta, geriau pertrinta
kiaušiniai - vienas per dieną, geriau kituose patiekaluose arba tik baltymų omletas
pieno produktai - varškė, kefyras, jogurtas
kruopos, makaronai - įvairios (košės, pudingai, sriubos)
daržovės - įvairios, išskyrus kopūstus, ropes, ridikus, rūgštynės, česnakus, ankštines daržoves. Esant paūmėjimui - geriau virtos.
vaisiai - gerai prinokę, švieži, kepti, kompotai
riebalai - aliejus ir labai mažai sviesto
padažai - pieno, saldūs, uogų ir vaisių.
stiprybes visoms.Po siu kaledu umu pankretita apturejau ir as.Girdejau kad citrusiniu vaisiu negalima,o nuo darzoviu ir vaisiu nulupti oda.pradejau pries 10d. naudoti toki tibeto pieno gryba, samone tai ar ne bet tulika jis man sureguliavo ir pilvo nebepucia manau blogiau nebus.