Įkraunama...
Įkraunama...

pankreatitas (kasos uždegimas)

QUOTE(Jammin1 @ 2009 03 03, 23:14)
Skausmai nesusitvarkė- kaip nemiegojau naktim, taip iki šiol nemiegu  verysad.gif  Šiandien skambinausi Šileikiui, sutarėm kad ketvirtadienį pasirodysiu, padarys echoskopiją. Tikiuosi paaiškės kas ten per velniava vėl dedasi, nes jau taip atsibodo visi tie skausmai  doh.gif
O pilvas visai neblogai atrodo, žaizdelės jau užsitraukusios, galgi daugiau nepūliuos  smile.gif

Man po ligonines chirurgai sake: kad su jais bendrauti teks ilgai, su ironija patare su gasroenterologais nesusidet nes jie neturi info apie mano pilna ligos eiga (gali uzduot kokiu vaistu ir grybelis isimes). Taciau kai namie desimt dienu vos daeidavau iki wc, vandes atsigert, vyras nuveze pas seimos gyd. atliko bendra kraujo tyrima, blink.gif pasake as jus privalau grazint i ligonine o gastroenterologe sako: siunciam i klynikas jei jie tokioj busenoj isleido i namus.. wacko.gif
Mane krete saltis temperatura 37.3 kartais 37.8, pykino nuo maisto kvapu, valgyt vos ka prisiversdavau (dziuveseli su kefyru arba dziuveseli su slyvu sultym ) mastau.gif visas pilvas atrode kad pilnas stiklo vatos, bet tokiu juosenciu skausmu nebuvoooo blush2.gif
Klynikose gastroenterologai su chirurgais pasitare skyre triju antibijotiku kursa i vena (zarnynas jau nebedirbo biggrin.gif wc nebereikejo) kai pradejo vaistus leist labai pykino, purte fear.gif , nieztejo visa kuna ..(rezidentukas papasakojo kad atvaziavau ant plauko kybodama, sako: pora valandziukiu ir galejo jusu nebebut) nors gyditojai tik sypsodavosi ir sakydavo viskas gerai tuoj pasveiksim ir nieko nepasakodavo irnesakyk.gif (taip buna po tokiu ligeliu) pastate ant koju jiems didelis aciu assa.gif assa.gif
O salta tai budavo daugiau kaip puse metu. Maitinaus labai grieztai pagal patarimus, jauciaus thumbup.gif neskaitant siokiu tokiu mirksiukas.gif kol neprasidejo kaledos blush2.gif o ir del tu blyneliu per uzgavenes blush2.gif sugadinau pasiektus rezultatus .. verysad.gif
Cia stiprus kolektyvas biggrin.gif gal kam bus idomu http://www.chirurgij.../t4n2/str08.pdf
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 03 04, 11:53)
Man po ligonines chirurgai sake: kad su jais bendrauti teks ilgai, su ironija patare su gasroenterologais nesusidet nes jie neturi info apie mano pilna ligos eiga (gali uzduot kokiu vaistu ir grybelis isimes). Taciau kai namie desimt dienu vos daeidavau iki wc, vandes atsigert, vyras nuveze pas seimos gyd. atliko bendra kraujo tyrima,  blink.gif  pasake as jus privalau grazint i ligonine o gastroenterologe sako: siunciam i klynikas jei jie tokioj busenoj isleido i namus..  wacko.gif
Mane krete saltis temperatura 37.3 kartais 37.8, pykino nuo maisto kvapu, valgyt vos ka prisiversdavau (dziuveseli su kefyru arba dziuveseli su slyvu sultym )   mastau.gif  visas pilvas atrode kad pilnas stiklo vatos, bet tokiu juosenciu skausmu nebuvoooo 
Klynikose gastroenterologai su chirurgais pasitare skyre triju antibijotiku kursa i vena (zarnynas jau nebedirbo  biggrin.gif  wc nebereikejo) kai pradejo vaistus leist labai pykino, purte  fear.gif , nieztejo visa kuna ..(rezidentukas papasakojo kad atvaziavau ant plauko kybodama, sako: pora valandziukiu ir galejo jusu nebebut) nors gyditojai tik sypsodavosi ir sakydavo viskas gerai tuoj pasveiksim ir nieko nepasakodavo irnesakyk.gif (taip buna po tokiu ligeliu)   pastate ant koju jiems didelis aciu  assa.gif  assa.gif    
O salta tai budavo daugiau kaip puse metu. Maitinaus labai grieztai pagal patarimus, jauciaus  thumbup.gif neskaitant siokiu tokiu  mirksiukas.gif   kol neprasidejo kaledos  blush2.gif  o ir del tu blyneliu per uzgavenes  blush2.gif  sugadinau pasiektus rezultatus ..  verysad.gif
Cia stiprus kolektyvas  biggrin.gif  gal kam bus idomu  http://www.chirurgij.../t4n2/str08.pdf

Oj, tu manęs geriau negąsdink,nes aš ir taip bijau swoon.gif
Man chirurgai kažkaip nieko prieš gastroenterologus nepasakė, nors minėjau kad eisiu. Bet aš aišku ir einu ne pas bet ką, jau surasti patys geriausi blush2.gif Aš net neįtariau apie tokius dalykus,kad gali koks grybas įsimest mega_shok.gif
Visus baisumus gydytojai tikrai dažnai nutyli arba juos sušvelnina biggrin.gif
Man temperatūra buvo pakilusi iki 37,5 kokias keturias dienas, bet pastarosiom dienom liko tik skausmas, temperatūros rodos nebeturiu... Šiandien vėl vaikštau kaip zombis raudonom akim ir neišsimiegojusia galva.
Oj, prigąsdinai mane, siaubas kaip nesinorėtų vėl į ligoninę papult, arba vėl apturėti žaizdos praplešinėjimus visokius doh.gif
Beja, ta straipsniuką jau esu skaičiusi, tikrai stipraus kolektyvo good.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 04 kovo 2009 - 11:37
QUOTE(Jammin1 @ 2009 03 04, 12:29)
Oj, tu manęs geriau negąsdink,nes aš ir taip bijau  swoon.gif
Man chirurgai kažkaip nieko prieš gastroenterologus nepasakė, nors minėjau kad eisiu. Bet aš aišku ir einu ne pas bet ką, jau surasti patys geriausi  blush2.gif  Aš net neįtariau apie tokius dalykus,kad gali koks grybas įsimest  mega_shok.gif
Visus baisumus gydytojai tikrai dažnai nutyli arba juos sušvelnina  biggrin.gif
Man temperatūra buvo pakilusi iki 37,5 kokias keturias dienas, bet pastarosiom dienom liko tik skausmas, temperatūros rodos nebeturiu... Šiandien vėl vaikštau kaip zombis raudonom akim ir neišsimiegojusia galva.
Oj, prigąsdinai mane, siaubas kaip nesinorėtų vėl į ligoninę papult, arba vėl apturėti žaizdos praplešinėjimus visokius  doh.gif
Beja, ta straipsniuką jau esu skaičiusi, tikrai stipraus kolektyvo  good.gif

blush2.gif Nenorejau gasdinti 4u.gif
Labai noriu kad si mergaiciuke issikapstytu bigsmile.gif nelabai patinka kas ten pas tave vis darosi mastau.gif
Smalsu kaip informavo daktariukai, kaip elgtis, ka valgyti ir t.t. g.gif
Man viena daktare pati persirgus sia baise liga (gydesi Vilniuj pas kazkoki profesoriu) liepe kol nebus kraujo tyrimai apie normas, maitintis labai grieztai - baltiminis maistelis/ baltimu omletas(be jokiu tryniu), avizine kose, avizu klijukas, batonas dziovintas( be mieliu, jokiu priedu), arbata juoda arba ersketuogiu, suris tik baltas pats liesiausias, virtos morkytes, burokeliai sutrinti, jautiena gerai virta........ didis.gif
Gal kad rimtu, geru zmoniu sutikau kurie patare, padejo ir atsistojau ant koju 4u.gif
Dabar pamato gyde daktariukai palinguoja galva : tai vistik issikapstet blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 03 04, 11:53)
assa.gif  assa.gif   

Cia stiprus kolektyvas  biggrin.gif  gal kam bus idomu  http://www.chirurgij.../t4n2/str08.pdf

4u.gif 4u.gif 4u.gif cia apie jus mergaiciukes ( Cia stiprus kolektyvas biggrin.gif)
Atsakyti
Aaa, netaip supratus buvau blush2.gif
Aš tai nesu labai stipri, žiauriai gundausi suvalgyti kokį saldainį ar dar kokį negerą dalyką. Susivaldau turbūt tik todėl,kad kolkas dar nesijaučiu gerai ir tikrai nenoriu dar labiau pabloginti situacijos ax.gif
Mane tai iš visų pusių informavo apie mitybą, bet nelabai detaliai. Buvo pasakyta,kad nevalgyčiau rūkytų,keptų ir t.t., bet yra tokių produktų,kad nežinodavau ar galima juos valgyti, ar neapkrausiu savo brangiausios kasos biggrin.gif Bet pati labai labai daug skaičiau tiek apie mitybą, tiek apie pačią ligą ir dabar viskas labai aišku smile.gif
Dar ir šiandien tokį neblogą straipsnį aptikau, kuriame rašoma kodėl nuolatos valgant riebų maistą rizikuojama susirgti pankreatitu smile.gif Plačiau aprašyta kokius fermentus gamina kasa ir už kokių medžiagų skaidymą kiekvienas jų atsakingas. Man tokie straipsniai pasidarė įdomūs tongue.gif
Atsakyti
Jammin1, Aciu uz filmuka aciuks.gif patiko, gal dar ka idomaus rasi..
Vakar kepiau vyrui mesytes i darba nestis, tai viska susikrove kad man pagundu nebutu blush-anim-cl.gif
Laukiu kaip siandien tau seksis, laikau kumscius mirksiukas.gif 4u.gif
Duok zinoti mastau.gif

Ir kur musu linksmuole dingo, g.gif taip smagu paskaitinet buvo.... biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Jammin1, 4u.gif duok zinia sad.gif

neuzmigsiu bebe.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 03 05, 15:01)
Jammin1, Aciu uz filmuka aciuks.gif   patiko, gal dar ka idomaus rasi..
Vakar kepiau vyrui mesytes i darba nestis, tai viska susikrove kad man pagundu nebutu  blush-anim-cl.gif 
  Laukiu kaip siandien tau seksis, laikau kumscius   mirksiukas.gif    4u.gif
Duok zinoti   mastau.gif 

Ir kur musu linksmuole dingo,   g.gif   taip smagu paskaitinet buvo....      biggrin.gif  thumbup.gif

Labas nuostabus vakaras 4u.gif

Kokia šauni šiandien diena. Ir dar tokia graži... Trykštu laime yahoo.gif
O kad gyvenimui kas būtų sukūręs replay mygtuką, pakartočiau ją dar kartą, o gal ne vieną smile.gif

Na tai va, šiandien buvau pas savo fainuolį gydytoją bigsmile.gif Žodžiu padarius echoskopiją paaiškėjo, kad skausmai greičiausiai kyla dėl operacijos metu įdėto stento. Jis turėjo pasišalinti, bet...
Tai buvo nuspręsta palaukti porą savaitėlių ir susiskambint. Stentui nepasišalinus ir jei toliau kels skausmus, galbūt reiks mažo pjūvio jo pašalinimui blush2.gif

Žodžiu po operacijos nepriaugau svorio, o jis pas mane dabar per mažas, tai gavau tokį gėrimuką pagerti "nutrison". Jis praturtintas visokiom naudingom medžiagom ir t.t. Tai nubėgau aš į vaistinę ir nusipirkau jo 2 butelaičius X500ml. Kažkodėl nusprendžiau imti be jokių skonių ir nusipirkau tą standartinį variantą, tai sėdžiu ir geriu tą puslitriuką jau nežinia kiek laiko lotuliukas.gif Kažkaip nepatinka tas pienelis mano skrandukui biggrin.gif Jaučiu teks man jo atsisakyti, nes tie su skoniais jau ankščiau bandyti ir irgi pykosi su skrandžiu smile.gif

Beja, filmukų panašaus pobūdžio turiu daugiau. Vėliau galėsiu pasidairyti ir parašyti pavadinimus-svarbiausia,kad patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 05 kovo 2009 - 19:06
QUOTE(Jammin1 @ 2009 03 05, 19:37)
Labas nuostabus vakaras  4u.gif

Kokia šauni šiandien diena. Ir  dar tokia graži... Trykštu laime  yahoo.gif 
O kad gyvenimui kas būtų sukūręs replay mygtuką, pakartočiau ją dar kartą, o gal ne vieną smile.gif

Na tai va, šiandien buvau pas savo fainuolį gydytoją  bigsmile.gif  Žodžiu padarius echoskopiją paaiškėjo, kad skausmai greičiausiai kyla dėl operacijos metu įdėto stento. Jis turėjo pasišalinti, bet...
Tai buvo nuspręsta palaukti porą savaitėlių ir susiskambint. Stentui nepasišalinus ir jei toliau kels skausmus, galbūt reiks mažo pjūvio jo pašalinimui  blush2.gif

Žodžiu po operacijos nepriaugau svorio, o jis pas mane dabar per mažas, tai gavau tokį gėrimuką pagerti "nutrison". Jis praturtintas visokiom naudingom medžiagom ir t.t. Tai nubėgau aš į vaistinę ir nusipirkau jo 2 butelaičius X500ml. Kažkodėl nusprendžiau imti be jokių skonių ir nusipirkau tą standartinį variantą, tai sėdžiu ir geriu tą puslitriuką jau nežinia kiek laiko  lotuliukas.gif  Kažkaip nepatinka tas pienelis mano skrandukui  biggrin.gif  Jaučiu teks man jo atsisakyti, nes tie su skoniais jau ankščiau bandyti ir irgi pykosi su skrandžiu  smile.gif

Beja, filmukų panašaus pobūdžio turiu daugiau. Vėliau galėsiu pasidairyti ir parašyti pavadinimus-svarbiausia,kad patiko  mirksiukas.gif

aciuks.gif visai geros naujienos 4u.gif 4u.gif 4u.gif thumbup.gif
Kas tas stentas? blink.gif
Tai kumstukus dar reiks palaikyti ax.gif console.gif
O vitaminuku gerti nebandei? man po vitaminu ir skudinto batono uzteko kad svoris augtu, net gal per daug, buvau tokia lieknute flirt.gif
O gal fermentuku didesnio kiekio ar stipresniu reiktu?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sanita @ 2009 03 05, 20:46)
aciuks.gif    visai geros naujienos     4u.gif    4u.gif    4u.gif        thumbup.gif
  Kas tas stentas?   blink.gif   
Tai kumstukus dar reiks palaikyti            ax.gif                    console.gif   
O vitaminuku gerti nebandei? man po vitaminu ir skudinto batono uzteko kad svoris augtu, net gal per daug, buvau tokia lieknute flirt.gif
  O gal fermentuku didesnio kiekio ar stipresniu reiktu??   g.gif

Stentas tai toks vamzdelis smile.gif Na dar anksti galvoti, bet gal ir reikes vel kumscius visom laikyti. Nors sake,kad ten nesudetinga procedura/operacija, tai kazkaip labai nepergyvenu smile.gif
O siaip as vartoju ir mineralus ir toki labai uzrekomenduota papilda organizmui stiprinti, gerasias zarnyno bakterijas.. bet kolkas svoris ne krust schmoll.gif Pasiskaiciavau, kad KMI tik 14 dabar doh.gif Na bet pabaigus ta Nutrison buteliuka ziauriai negera man dabar, atrodo kad tuoj apsivemsiu biggrin.gif Abejoju ar antro buteliuko turinys atsidurs mano skrandyje biggrin.gif

O kam fermentuku daugiau? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 05 kovo 2009 - 20:19
QUOTE(Jammin1 @ 2009 03 05, 21:18)
O kam fermentuku daugiau?  g.gif

g.gif Kadangi pagrindine dali fermentu gamina kasa o kasa tavo apkramtyta (atleis uz isireiskima) tai galvoju kad organizmui galbut sunku isisavint be fermentu o ir kasa butu mazeu apkrauta darbu..
Mano vyrui kai gulejau ligoninej tiek daktarai visko pripasakojo biggrin.gif nes jau buvo ruostasi ir kasa imt lauk ir inkstukams dealizes daryt - blush2.gif

Gal galetum pasidalint patirtim? Kas buvo netaip, nuo ko galejo suaugti cystos tie visi negeri darinei po umaus pankretito, kas isprovokavo tas negeroves.
Mane gyditojai labai prigasdino, prisake ka kaip. Rodos laikaus visko bet labai niezti kuna is vidaus ir lyg skrusdes vaiksciotu po pilva, nu ir kartais pradeda paskaudent nesuprantu nei kas nei nuo ko. doh.gif
Atsakyti
Tai ir aš prisiklausius visokio "gėrio" biggrin.gif
Šiaip 25000 kreono užtenka, nes aš valgau po nedaug ir tas maistas toks "lengvas", o ir gydytojai (tiek keli chirurgai,tiek gastroenterologai) taip pat sakė, kad pakanka smile.gif Gastroenterologė net sakė užkandžiavimų metu bandyt mažint kreono dozę, gerti 20000. Bet aš kažkaip kolkas nelinkus eksperimentuoti blush2.gif

Na o visos tos cistos tai kaip komplikacija. Vieniem jos atsiranda, kitiem ne. O yra žmonių, kurie vaikšto su tom cistom ir jos jokio diskomforto jiems nekelia metų metus. Nors santariškėse sakė,kad nuo 5cm dydžio cistas punktuoja...

Nenoriu gąsdint, bet kai dirbau direktorė pasakojo, kad jai pilvą niežtėdavo dėl to, kad turėjo bėdų su kepenim. Sakė, kad suvalgius kažko netinkamo iškart "skruzdėlytės po pilvą bėgiodavo".
Sanita, o tu lankaisi pas gydytojus pastoviai? Kaip jie į tokius paniežtėjimus žiūri?

Aš tai neseniai parsiradau iš poliklinikos, tie pažymų tęsimai mane žudo doh.gif
O ypač, kai pas gydytoją reikia keturias dienas eiti, kad ją pratęstų mad.gif
O dar registratūroj nuotaiką gadinančios moterėlės dirba, bet pamatė kad šiandien aš jau nebejuokaut atėjau lotuliukas.gif Na šiaip esu tikrai nekomfliktiška asmenybė, bet kiek galima tampyti sergantį žmogų be reikalo? doh.gif

Šiandien mama nupirko Contratubex'o randams mažinti, įdomu ar padės kažkiek g.gif Ateity turbūt vistiek prisieis tuos randus susimažinti lazerio pagalba smile.gif Tiesa, dar nupirko vitamino B, be abejonių-leidžiamo doh.gif
Na, šituos susileisiu, bet jau sakiau, kad nebepirktų man jokių papildų, kad neperlenkti lazdos ax.gif

A, dar viena naujiena- vakar sužinojau kad neturiu ir tulžiapūslės bigsmile.gif Kaip apsidžiaugiau, bent nebus tikimybės visokiom akmenligėm thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jammin1: 06 kovo 2009 - 13:07