Įkraunama...
Įkraunama...

Paauglystė

QUOTE(darelis @ 2006 08 29, 18:58)
nepazhystu tokiu zhmoniu kurie ju nebutu bande.

Ne toje kompanijoje sedi 4u.gif As nepazistu ne vieno zmogaus, kuris narkotikus butu bandes 4u.gif Susirask kitus draugus, ir gyvenimas igys prasme.
Atsakyti
Na gera tema thumbup.gif
Zinoma mes nesuseksime vaiku, o ir zinoti visko tikriausiai nenoreciau lotuliukas.gif
Pas mane irgi buvo audringa vaikyste (gal jaunyste?), o dabar ant tiek susitupejau, kad tikriausiai per daug biggrin.gif
Taip kad svarbu tik laiku isaugti is tos linksmos jaunystes ir per daug škadų nepridaryti
Ane, sūneliai? mirksiukas.gif
Gerbkit savo mamas, nes joms tikrai vakarai neramūs wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 08 30, 07:54)
Ne toje kompanijoje sedi :4u: As nepazistu ne vieno zmogaus, kuris narkotikus butu bandes :4u: Susirask kitus draugus, ir gyvenimas igys prasme.

Sandrag, tu sakai,kad nepazisti ne vieno zmogaus kuris butu bandes "narkotikus". Tai nereiskia kad is tikruju taip yra, tu tik nezinai kurie(s) is ju yra bandes, o gal ir "bando" dazniau. Visu pirma - as esu isitikines kad is tavo kompanijos (jei yra draugu - kuriu amzius 18-25m) atsirstu nors vienas bandes. Tik tu apie tai nieko nezinai - nes dazniausiai zmones kurie yra "pries", patys nebande/nevartoja - sito nezino.

Butu gerai suzinot apie kokius narkotikus mes kalbame nes tai tikrai DIDELIS skirtumas, jei zinot tai visi narkotikai yra skirstomi i keleta kitu kategoriju kaip pvz: silpni, vidutiniai, sunkus... Tad mamos prasau jusu pasidometi del jusu paciu ir jusu vaiku - apie narkotikus: marihuana, extazy, taip pat ir apie tabaka, alkoholi! - pastarasis priskiriamas prie SUNKIU narkotiku.

Betkuriuo atveju - jei ir bandysit kazka suzinot, pakeist, sustabdyt ar uzdrausti, ziurekit neperzenkit ribos - nes tai is tikruju labai svarbu. Nuo to priklausys jusu santykiai su jusu vaiku. (ka as cia mokinu, Jus ir pacios puikiai visa tai zinot:)

PS: kaip cola sake, geriau visko nezinoti :) o jei vaikas tures galva tai jam ir taip nieko "nenutix". O jei galvos nera - saugok nesaugojas, drausk nedraudes... tik i bloga iseis :(

Tik noriu pasakyt kad tema tikrai gera!
Ir jei kas jus domins klauskit :D atsakysim is patirties :)

-
Myliu Mamą!! :*
Atsakyti
Idomu, sunau ,kiek tau metu, nedurnai rasai lotuliukas.gif
Atsakyti
Niekada savo vaikų nesekiau ( na nebent kai joms buvo kokie 5m , kad nepasimestų kai pačios savarankiškai neša šiukšles ar eina į parduotuvę) ir niekada neseksiu . Nematau prasmės tą daryti , užaugo viena panelė normali , narkotikų nevartoja ( ačiū dievui) o visa kita tai buvo ir nėra čia ko slėpti prisiminkim savo jaunystę ir ne šventuoliai buvom .Taip kad nenorėkim kad mūsų vaikai augtų kaip šiltnamio gėlės , o su savo vaikais reikia gražiai kalbėti ir aiškinti apie visus tuos dalykus ramiai , o ne pakeltu tonu . Nors kartais įsivaizduoju kaip būna sunku.
Atsakyti
pas mus seimoje paauglyste labai sunkiai einasi.vaikas nei geria,nei narkotikus vartoja(tikiuosi). bet elgesys su kitais vaikais seimoj,su mokytojais tai kazkoks siaubas.neimanoma gyvent.viskas jam blogai,visi neteisus jo atzvilgiu,o dazniausiai tai visi debilai.o jis vargselis,vienas pritingas ir pan.gal kas galit duoti kokiu patarimu?
jaunesnysis irgi kazkoks piktybinis darosi.dukte dar ti 11,bet jau atsikalbineja ziauriai
Atsakyti
musų sūnui paauglystė dar labai toli ir nežinia kaip ten bus g.gif Tačiau susiduriu su pažystamų paaugliais ir prisimenu savo paauglystę... galiu pasakyt tik tiek,kad kuo daugiau drausi, tuo labiau priešinsis, juk jie dabar patys "protingiausi" Daug kantrybės , stiprybės, supratingumo ir ištvermės smile.gif Manau ir man tokio palinkėjimo kažkada prireiks smile.gif
Atsakyti
O iš manęs mergaitę "vagia" mobilus internetas. Jau ir rankos kartais nusvyra - vaiko gaila, jo sveikatos. Bet jei neleidi, darosi net agresyvi - nesusitvardo, kelia balsą, verkia. Tesiog sėdi ir byra ašaros kaip mažiukei. Per tą internetą naktimis nemiega - vyksta kažkokie forumai (būtent naktimis, kad lygį pasikelų). Jai dabar 14 metų, artodo kaip septyniolikmetė. Norėjau prikalbinti eiti pas psichologą - nepavyko. Jau nuo mažens su charakteriu, o paauglystė tikrai ne rožėmis klota. Laukėm abi to laiko ir svajojom - visur kartu eisim kaip draugės ir še tau... Sėdi užsidariusi savyje ir maigo mobilų. Nors grynu oru pakvėpuotų laukan išėjus.
Atsakyti
QUOTE(andrė @ 2007 02 09, 11:31)
O iš manęs mergaitę "vagia" mobilus internetas. Jau ir rankos kartais nusvyra - vaiko gaila, jo sveikatos. Bet jei neleidi, darosi net agresyvi - nesusitvardo, kelia balsą, verkia. Tesiog sėdi ir byra ašaros kaip mažiukei. Per tą internetą naktimis nemiega - vyksta kažkokie forumai (būtent naktimis, kad lygį pasikelų). Jai dabar 14 metų, artodo kaip septyniolikmetė. Norėjau prikalbinti eiti pas psichologą - nepavyko. Jau nuo mažens su charakteriu, o paauglystė tikrai ne rožėmis klota. Laukėm abi  to laiko ir svajojom - visur kartu eisim kaip draugės ir še tau... Sėdi užsidariusi savyje ir maigo mobilų. Nors grynu oru pakvėpuotų laukan išėjus.


na mano paauglys,kol buvo kompiuteris jo kambary-istisai sededavo internete.bet kai perkelem i bendra kambari,tai jam nebeiseina vienam uzgrobt kompiuterio,tai jau siek tiek lengviau.bet pats pripazino,kad "kazkoks priklausomas nuo kompo pasidare".manau reikia nustatyti grieztas ribas,nes tikrai itrauks vaika doh.gif bet kita vertus,kai as paziuriu ka jis veikia prie to kompo,tai matau,kad tikrai visokiu idomybiu galima nuveikt. g.gif
Atsakyti
na, su telefonais tai cia laikina. tikrai praeis. kai pirmieji paprastiems zmonems prieinami mobilieji atsirado, tai taip buvo uzkibus geriausia drauge. sms buvo nonstop, net i tualeta be telefono nueit negaledavo.
cia pries metus mazdaug tai jauniausia pussesere uzkibo. irgi vaizdas panasus. vasara, atostogos, atrodo veik ka tik nori. bet ne, nieko nereikia, tik sedet uzsidarius ir telefona minkyt.
kazkuriuo momentu vistiek atsibos
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 02 20, 12:20)
na, su telefonais tai cia laikina. tikrai praeis. kai pirmieji paprastiems zmonems prieinami mobilieji atsirado, tai taip buvo uzkibus geriausia drauge. sms buvo nonstop, net i tualeta be telefono nueit negaledavo.
cia pries metus mazdaug tai jauniausia pussesere uzkibo. irgi vaizdas panasus. vasara, atostogos, atrodo veik ka tik nori. bet ne, nieko nereikia, tik sedet uzsidarius ir telefona minkyt.
kazkuriuo momentu vistiek atsibos

Ir kiek maždaug tai truko? Metus, du? Kai bandau riboti naudojimąsi, puola depresijon arba verkia be sustojimo. Gaila žiūrėti kaip kankinasi-mano širdis irgi ne akmeninė.
Atsakyti
QUOTE(andrė @ 2007 02 21, 11:50)
Ir kiek maždaug tai truko? Metus, du? Kai bandau riboti naudojimąsi, puola depresijon arba verkia be sustojimo. Gaila žiūrėti kaip kankinasi-mano širdis irgi ne akmeninė.


Nejuokaukite. Kokia gali būti depresija dėl telefono? 14 metų -- jau nebemažas vaikas, žaidžia Jūsų jausmais. Reikia šiek tiek griežtumo. Kas bus vėliau?
Pažįstama šeima padarė drąstiškai, tačiau padėjo. Nusipirko mob. ryšio slopintuvą, nedidelio galingumo, kad visame nuosavame name būtų slopinamas mob. ryšys. Ką gi, tėvai pakentėjo dvi savaites be mobilių namuose (turėjo laidinį telefoną), tačiau sūnelis (10 metų) užmiršo tą telefoną. Irgi turėjo kažkokią ligą su tuo mobiliuoju internetu. Ir visai čia neseniai buvo. Nejaugi eisi kažkur žaisti su tuo telefonu, kai taip šalta? biggrin.gif
Atsakyti