Kiekvienas is musu renkasi kur geriau gyventi. Mano geriausia drauge irgi noretu i zusieni, o kitos niekaip neiskrapstysi is LT. Kaip ji pati sako, cia mano namai. Taigi kiekvienam savo.
QUOTE(Ode @ 2008 09 23, 11:53)
*Ale mano pažįstamų yra ne vienas ir ne du jauni medikai, dirbantys Santariškėse ir uždirbantys oijoijoij kiek. Už etatą. Taip kad... 
**Kita kalba - kitų miestų ir miestelių situacija....
*** Ir, aišku, nuo to, kokia yra asmeninė (ar artimų žmonių) patirtis.

**Kita kalba - kitų miestų ir miestelių situacija....
*** Ir, aišku, nuo to, kokia yra asmeninė (ar artimų žmonių) patirtis.
*nebent kyšius imdami

**žiauri situacija,jauni gyd. moka pinigus seniams gyd.,kad prilestu pasipraktikuot...

QUOTE(laureta @ 2008 09 23, 14:25)
*Kiekvienas is musu renkasi kur geriau gyventi.
**Mano geriausia drauge irgi noretu i zusieni, o kitos niekaip neiskrapstysi is LT. Kaip ji pati sako, cia mano namai.
**Mano geriausia drauge irgi noretu i zusieni, o kitos niekaip neiskrapstysi is LT. Kaip ji pati sako, cia mano namai.
*

**viena mano geriausė draugė atvažiavo paskui mane,nors LT neblogai gyveno,o čia tiek dirba,jei galėtų visus pinigus uždirbtų(gink die nepavydžiu

QUOTE(skruzde @ 2008 09 23, 19:21)
ir tu suprak tuos žmones
visi renkamės kas mums geriausia,visi esma su savo mąstymais ir panašiai 

svarbiausia gerbt ju nuomone.

QUOTE(skruzde @ 2008 09 23, 19:21)
*nebent kyšius imdami
**žiauri situacija,jauni gyd. moka pinigus seniams gyd.,kad prilestu pasipraktikuot...

* To aš nesakiau. Kaip tik paminėjau ETATĄ, tik pamiršau pridurti, kad už jį gaunama OFICIALI ALGA.

** Šito nesupratau. Gal gali paaiškint.

Ode, nebent tik tavo pazistami ir neima kysiu Santariskese... Paskutiniu metu teko lankytis daznokai ir man, ir mamai... Tai galiu patvirtinti, kad musu sutikti gydytojai kysiu netgi reikalavo uzuominomis...
Va tep.... Gal taviskiai ir saziningi, nesiginciju, kad ima VISI... Taciau daugiau nei puse deja deja.... Net atvirai pasako 
Papildyta:
O be to, pazistami tikrai ir nesigirtu, jei prie algos dar prisidurtu imdami kysius..
Neisizeisk, bet cia mano nuomone
Ir dar - sakei, kad abu tevai pedagogai... Labai neblogai uzdirbantys.... Vat man idomu, jie paprastoj vidurinej daug sugeba uzdirbti?
Keista, nes lygiai pries 2 metus vienos Vilniaus vid. mokyklos direktore, kai norejau isidarbinti, pasiule 700 Lt pirmus kelerius metus
(po to, kaip zinia, pedagogu atlyginimai dideja kas 5-eri metai, priklausomai nuo laipsnio, stazo ir t.t.) Aisku, nesiginciju, kad atlyginimai nepakilo per tuos 2 metus, taciau nemanau, kad labai jau zenkliai... Tiesiog idomu, ar siuo metu mokytojas galetu pasiimti busto paskola ir oriai gyventi Lietuvoje
Kazkodel nemanau, nors nesu pesimiste

Papildyta:
O be to, pazistami tikrai ir nesigirtu, jei prie algos dar prisidurtu imdami kysius..
Neisizeisk, bet cia mano nuomone

Ir dar - sakei, kad abu tevai pedagogai... Labai neblogai uzdirbantys.... Vat man idomu, jie paprastoj vidurinej daug sugeba uzdirbti?

QUOTE(Domke @ 2008 09 23, 21:29)
Ode, nebent tik tavo pazistami ir neima kysiu Santariskese... Paskutiniu metu teko lankytis daznokai ir man, ir mamai... Tai galiu patvirtinti, kad musu sutikti gydytojai kysiu netgi reikalavo uzuominomis...
Vat man idomu, jie paprastoj vidurinej daug sugeba uzdirbti?

Vat man idomu, jie paprastoj vidurinej daug sugeba uzdirbti?

Ėjo kalba apie mažus medikų atlyginimus, tai aš ir paneigiau, nes žinau, kad yra gaunančių nemažas algas. Apie kyšius aš nešnekėjau, nes toj srity esu žalia

Mama dirba menų gimnazijoj, tėtis - universitete. Stažai, be abejo, nemaži (anksti pradėjo dirbt), vis tobulinasi, keliasi kvalifikaciją, tad ir atlyginimas kyla.
Vėlgi - atsakau į jūsų teiginius ir klausimus. Nedetalizuoju, nes savaime aišku, kad yra visur visko. Tiesiog noriu parodyti, kad nebūna tik juoda ir balta.

QUOTE(Ode @ 2008 09 23, 21:43)
Ėjo kalba apie mažus medikų atlyginimus, tai aš ir paneigiau, nes žinau, kad yra gaunančių nemažas algas. Apie kyšius aš nešnekėjau, nes toj srity esu žalia
. Pati su sūnum porą kartų šiais metais gulėjom, tai niekas iš mūsų nieko nereikalavo, o priežiūra buvo puiki. 
Mama dirba menų gimnazijoj, tėtis - universitete. Stažai, be abejo, nemaži (anksti pradėjo dirbt), vis tobulinasi, keliasi kvalifikaciją, tad ir atlyginimas kyla.
Vėlgi - atsakau į jūsų teiginius ir klausimus. Nedetalizuoju, nes savaime aišku, kad yra visur visko. Tiesiog noriu parodyti, kad nebūna tik juoda ir balta.

Aciu ... Tikrai issamiai atsakei - ta ir norejau suzinoti

Tai taip,aisku,kad nebuna tik juoda ir balta

Na, ir tikrai kai jau buvo beviltiska viskas ir juoda iki begalybes, nusileidau, kad isvaziuotume

Nieko nenoriu tuom pasakyti, ta savo rasliava, ar teigti kazko.. Tiesiog papasakojau savo istorija ir patirti... Zinau, kad kitiems buna ir atvirksciai

vargsai studentai, jiems moketi....
QUOTE(Domke @ 2008 09 23, 14:21)
Labai retai skaitau Delfi ,o kaip tycia siandien ir as ta tema skaiciau is ryto

Lietuvoj manau ir gydytojai ir pedagogai geri. Bet pas gydytoja tai vokeli reikia duoti ,nes kitaip ,tai ten i tave niekas nekreiks demesio.Va drauges sunelis Santariskese gulejo ,tai net ant pagalviu uzvalkalus reikejo is namu atsinesti .Mano dukterecia turejo kojos operacija,tai po visa LT vazinejo ,tyrimus dare .Tai kol gerai "nepatepe ",tai net tokiu isvadu ,kaip osteoporoze Atrado(jei kas nezino ,tai cia tik pagyvenusiems zmonesms tokios ligos prasideda).Deja po metu vazinejimo sen ir ten reikejo vistik kysius duoti ,stai tada ir prasidejo normalus ligos tyrimas ir normalios diagnozes.O palyginimui tai papasakosiu ,kad cia nuejau pas kosmetologe ,i kasa sumokejau uz servisa ,o po to norejau kosmetologei palikti arbatpinigiu 20$,tai ji padekojo ir pasake ,kad ji priimti arbatpinigiu negali ,tokios taisykles,nes ji ne tik kosmetologe ,bet ir gydytoja.

Prisijungsiu ir as. gaila nebera Mamadinos. Sekiau jos komentarus, laikiausi pati nepakomentavus. Stengiuosi buti tolerantiska
As jau 7 metai Amerikoje. Buvo visokiu mkinuciu ir geru ir blogu, bet per ta laika ne sekundei nesigailejau kad isvaziavau. Man Lietuvoje niekada nebuvo gerai. Nezinau kodel, smauge tas zmoniu trumpas mastymas, gyvenimas tik" savame burbule", mazdaug man gerai, o kaip tau man dzin. Iki siol spaudoje straipsniai apie gejus, juodukus mane varo is proto. Turbut tik Rusijoje ir Lietuvoje juodukams vis dar spardo uzpakalius, kaip bebutu gaila. Sakykit jus visi ka norit, bet yra priezasciu del ko Amerika pirmauja pasaulyje del imigracijos. Yra priezasciu del ko cia zmones verziasi. Kodel gi nesiverzia niekas i Lietuva??? Tik perejunai visoki, kurie nori per Lietuva pavyzdziui patekti i Anglija ir tt. Ir isvis nera ka lyginti Lietuvos su Amerika, as visada visiems tai sakau. Juk net negali lyginti pavyzdziui Teksaso su Washington valstija. Ka jau kalbet apie kitas salis. Jei Lietuvoje yra du gerai universitetai tai Amerikoje ju yra gal 30-40. Skirtumas beprotiskas. Lyginti net nera ka. Ir viskas tuom pasakyta. As myliu sia sali, nors turiu ir kita tevyne, kur mano prabego vaikyste ir kur yra mano draugai (aciu Dievui seima mano cia). Uzknisa mane tik tie kurie raso komentus net cia nebuve, arba buve bet nieko nemate nes gyveno rusy krove babkes i kojne, o paskui grizta ir sako kokia baisi ta Amerika. Ir kaip cia viskas fake. Tokiems norisi ismalt marmuze
O man jau geriau apsimestina amerikoniska sypsena, nei surauktas lietuviskas veidelis. simta kartu geriau!!!! Ryte eidama i darba gaunu "labas rytas" is kiekvieno zmogaus. Mano kaimynes teteis numire, tai musu visa gatve dare vakariene paeiliui jos seimai. matet ka nors panasaus lietuvoje?????? Nemanau