Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grįžti į Lietuvą gyventi?

QUOTE(Linea... @ 2009 02 01, 01:49)
as vertimais neuzsimineju mirksiukas.gif

vertejui turetu but geda unsure.gif na, as butent kabinuos prie tos 'atsilikeliu' etiketes doh.gif
bet ir siaip, as nekompetetinga lygint mokymasi svetur ir LT smile.gif visgi, noreciau, kad mano vaikai, jei as ju db tureciau, mokytusi LT blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(emuxxx @ 2009 01 31, 20:08)
vertejui turetu but geda unsure.gif na, as butent , noreciau, kad mano vaikai, jei as ju db tureciau, mokytusi LT blush2.gif

na vat, o as ir nezinau smile.gif Manau ir ten , ir ten savi pliusai, ir savi minusai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linea...: 01 vasario 2009 - 03:23
Jus vis diskutuojat, kaip moketes pacios. O ar daug zinot apie dabartine lietuviska mokykla? Bent jau man daosi liudna. Mano vaikai, kai jiems paaiskinu namu darbus, labai stebisi, is kur as zinau. O jie tikrai nepriskiriami prie prastai besimokanciu.
Siuolaikineje Lietuvos mokykloje nebedaug kas like is senosios, nebent dalele mokytoju - pensininku. Imama patirtis is sedu, suomiu, mokoma dirbti pagal amerikieciu metodikas - o gaunasi " snipstas".Jau is mokyklu isejo studijuoti sios sistemos produktas doh.gif .
Kad vaikai mokykloje daug mokosi- tikrai neteisybe. I diena negalima rasyti daugiau negu vieno kontrolinio - o mokiniui jei liepi parasyti ant lapelio 10 zodziu ertimus is uzsienio kalbos, a atsakyti i kelis klausimus is istorijos ir o to surenki - tai jau kontrolinis. O ir namu darbu negalima uzduoti daugiau negu 3 valandu ruosai ( cia vyresniesiems). O jie pasideda namu darbus prie kompo, patys sedi internete - o kai prieina tevai - vaikai aiskina, kad daro namu darbus. Po to per visokias apklausas ir raso tevai, kad ju vaikai namu darbams skiria daug laiko, o vaikai is sito juokiasi ir anketose raso , kad namu darbus daro iki 1 val (10 klases mokiniai ). Cia taip kalbu ir kaip mama, ir kai mokytoja.
Kaip Amerikoje, as gincytis negaliu - keleta mokyklu apziurejom tik is lauko, i vidu nelabai drisom uzeiti, nes nebuvom tikri, ar mes tikai apsistosim sitam mieste.

P.S. del klaidu apsiprasau, streikuoja klaviatura, kartais nepasispaudzia kai kurios raides. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Linea... @ 2009 01 31, 21:22)
na vat, o as ir nezinau  smile.gif Manau ir ten , ir ten savi pliusai,  ir  savi minusai smile.gif

drinks_cheers.gif

Nugi ir LT mokyklose yra lygiai, yra pasirinkimai...Jei planuoji studijuot tiksliuosiuos - orientuojiesi ties tais dalykais, humanitariniais - ties kitais. Ir niekas taves nevers kalti fizika, jei tu ketini stoti i filologija. Sakyciau ko mano manymu LT mokyklose truksta - demesio specialiu poreikiu vaikams.
Kita vertus - tevai labai megsta visa atsakomybe suversti mokytojams, kai patys net i susirinkimus nesivargina ateiti. Apie JAV sistema per daug nezinau, bet pastebejau, kad tie, kurie nenori mokytis ir net nesiekia auksto mokslo, dideliu intelektu nepasizymi...Nepykite, bent bendrai ziurint, amerikieciai tikrai kvailesni nei lietuviai, nes jie daro dalykus automatiskai, net nesusimastydami kas ir kodel doh.gif Nekalbu apie intelektualius issilavinusius zmones, apie vidutinia klase daugiau,,,
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2009 01 30, 23:07)
Kaip tai nepersiduoda ir dar kaip persiduoda, tik jei artima labai gimine, o ne penktas vanduo nuo kisieliaus. O tie testai labai daznai buna false positive, taip, kad tik daugiau nervu kainuoja, nes prisigalvoji visko.....

QUOTE(Linea... @ 2009 01 31, 17:49)
as vertimais neuzsimineju mirksiukas.gif
anglu kalba:

http://www.reginospa...ticle004.htm#EN
Hm, as pirma karta isgirdau, kad tokie "lygiai" apskritai  egzistuoja...kiek is mano pazystamu vaiku lanko visi eina normaliai i viena lygi, o kam reikia anglu kalbos, lanko papildomai ESL, shiaip , Amerika imigrantu salis...tai nzn , man sunku nei paneigti, nei sutikti su tuo kas chia rasoma. Galbut kalba eina apie Middle ar High School.

Shiaip ydomu buvo paskaitineti,  kai kurie pasisakymai, ohoho, "amerikonai durneliai nezino ka stai yra Pitagoro teorema ", ar "kur yra Lietuva" . Keista, nes  didele dalis mano sutiktuju , zinojo netgi kad Vilnius yra Lietuvos sostine. Nors salis ir maza ir niekad nesitikechiau, kad kazkas, "turetu"  butinai zinoti kas yra ta Lietuva.  smile.gif

yra lygiai high school , geriau besimokantys ir ima tas honor klases, tie kurie nori studijuoti rimtesniuose koledzuose. o vidutiniokai ir lieka prie tokiu. apie atsilekeliu lygi nelabai girdejau.
Atsakyti
QUOTE(Linea... @ 2009 01 31, 17:49)

Shiaip ydomu buvo paskaitineti,  kai kurie pasisakymai, ohoho, "amerikonai durneliai nezino ka stai yra Pitagoro teorema ", ar "kur yra Lietuva" . Keista, nes  didele dalis mano sutiktuju , zinojo netgi kad Vilnius yra Lietuvos sostine. Nors salis ir maza ir niekad nesitikechiau, kad kazkas, "turetu"  butinai zinoti kas yra ta Lietuva.  smile.gif

jeigu cituoji mano zodzius, tai cituok kaip jie buvo parasyti smile.gif durneliais neisvadinau ne vieno, o kad nezino kur lietuva ir is viso apie tokia negirdeje, patyriau savu kailiu smile.gif kad dalis is sutiktuju zino kas yra vilnius, stebina ir net sveikintinas dalygkas, o zino tikriausiai todel kad teko susidurti vienaip ar kitaip su lietuva...cia zmones nesusidure su amerika zino, kad tai tikrai ne laikrastis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(gedvy @ 2009 01 30, 03:30)
ziniu suteikiama, gal ir daugiau, bet kokia kaina. Is vaiku yra atimamas laisvas laikas, nes pareje is mokyklos visa vakara turi prie namu darbu sedeti.
Labai mazai lietuviu sako tiesa i akis. Bent jau as tokiu tikrai mazai sutikau.
Sutikime, kad Lietuva yra labai maza valstybe ir nebutinai ja turi visi zinoti. Lygiai taip pat galima ir Lietuvoje lietuviu paklausti kur yra viena , ar kita maza valstybe, manau kad nedaugelis tai galetu atsakyti.

1-2 valandos, tai nera visas vakaras

labai idomu pasidare, kiek amerikoj vaikai sedi prie namu darbu smile.gif

vyro brolis mokosi koledze, jis ne tik 1-2 val prasedi prie namu darbu, o buna kad ir 5 mirksiukas.gif ar istisas savaitgalis paaukotas namu darbams. tuo tarpu, nesu gyvenime paaukojusi viso savaitgalio mokymuisi, net ir pries egzaminus.
Atsakyti
Paziurejau 2007 metu Tarptautine Olimpiada, list of competition :,is math blog, europa: vokietija, vengrija, chekijos respublika, lenkija, italija, kur tie didieji pitagorininkai is Lietuvos?
Papildyta:
QUOTE(Kumste @ 2009 02 03, 10:14)
labai idomu pasidare, kiek amerikoj vaikai sedi prie namu darbu smile.gif

vyro brolis mokosi koledze, jis ne tik 1-2 val prasedi prie namu darbu,

man irgi , ydomu drinks_cheers.gif apsviesk...
kalba eina apie viduriny issilavinima, ne apie koledzus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linea...: 03 vasario 2009 - 18:55
QUOTE(Linea... @ 2009 02 03, 11:30)

man irgi , ydomu  drinks_cheers.gif apsviesk... 
kalba eina apie viduriny issilavinima, ne apie koledzus  unsure.gif

Labas,
Mano mergaite 8 klaseje,ji prie pamoku sedi nuo 1-3 valandu jei reik ir daugiau.Ji mokosi tik A.
Buna,kad i diena raso ir 2 kontrolinius.
Kas nepatinka,man cia jie raso su piestuku.Nes kad butu galima istrinti klaida,nes braukyti negalima.
Jei raso kontrolini ir tu neateini mokykla gauni iskart F tai yra 2.Bet tau ji duoda issitaysiti savaites begyje kaip grizai.Jei parasai ta praleista kontrolini istrina ta F ir paraso kiek gavai.Ne taip kaip LT neatejei i kontrolini ir jis nuplauke, cia jei nori gali isitaisyti jis taip lengvai nepraeis....
Kita met jau eis i Viduryne mokykla.Turi sudaryti plana ka mokysisi,kokius dalykus ims...Galeciau daug rasyti....apie JAV mokyklos mokslus.bet gal nesiplesiu.
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2009 02 03, 12:13)
Labas,
Mano mergaite 8 klaseje,ji prie pamoku sedi nuo 1-3 valandu jei reik ir daugiau.Ji mokosi tik  A.
Buna,kad i diena raso ir 2 kontrolinius.
Kas nepatinka,man cia jie raso su piestuku.Nes kad butu galima istrinti klaida,nes braukyti negalima.
Jei raso kontrolini ir tu neateini mokykla gauni iskart F tai yra 2.Bet tau ji duoda issitaysiti savaites begyje kaip grizai.Jei parasai ta praleista kontrolini istrina ta F ir paraso kiek gavai.Ne taip kaip LT neatejei i kontrolini ir jis nuplauke, cia jei nori gali isitaisyti jis taip lengvai nepraeis....
Kita met jau eis i Viduryne mokykla.Turi sudaryti plana ka mokysisi,kokius dalykus ims...Galeciau daug rasyti....apie JAV mokyklos mokslus.bet gal nesiplesiu.

Rashyk rashyk mirksiukas.gif Idomu, kuomet sneki is praktikos, ne is oro. O mums kontroliniai "nenuplaukdavo", reikdavo atsiskaityti, budavo extra pamoka tokiems, kurie praleisdavo, sededavo ir rashydavo.
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2009 02 03, 12:13)
Labas,
Galeciau daug rasyti....apie JAV mokyklos mokslus.bet gal nesiplesiu.

QUOTE(Linea... @ 2009 02 03, 12:51)
Rashyk rashyk mirksiukas.gif Idomu, kuomet sneki is praktikos, ne is oro.

drinks_cheers.gif rasyk rasyk.

Pas mane pana dar tik pirmoke,bet ir tai prie namu darbu tenka pasedeti apie 1 val,o jei dar koks nors namu projektas tai ir parduotas savaitgalis buna.Tikrai nereiketu kelti LT mokslu i debesis,nes ir cia JAV norint mokytis labai daug laiko suvalgo,o be to vaiku uzimtumas irgi priklasuo nuo tai kiek tevai jiems skiria demesio ,tai yra ar palieka vaikus ju paciu valiai ar i tai ziuri labai idemiai 4u.gif
Universitetuose tas pats 4u.gif

Ir dar nereiketu lyginti kontinento su maza salim ir zinojima apie ja(aisku smagu kai ziano),nes jei jau paklaustas lietuvis nezinotu kur randasi Amerika tai ka as zinau unsure.gif
Atsakyti
Ziurint kas JUS domina...del mokyklu....
Vaikai kiekvienais metais yra iskirstomi i kitas klases.Niekada su tais paciais vaikais nebusi visu 5 metus.Nauji mokslo metai,nauji draugai.Jei tavo gatveje vaikas gyvena tavo amziaus niekada nepapulsi i viena klase...Tevu susirinkimai yra su kiekvienu Tevu asmeniskai.tau vaikas atnesa lapuka kada vyks Tevu ir mokytuoju konferensija tu per neta uzsiregistruoji sau tinkama laika,ir parasai ka nori kalbeti,ko paklausti.
Matematika sprendzia ant liniju,ne langeliu.Pamokos ruosiamos ant lapu,o nesasiuviniai kaip Lietuvoje..Jei Lietuviu klb.sasiuvinis tai kol prirasysi pilna paimsi kita,cia viskas ant lapu...Kai grizta is mokyklos pazeria lapus ir ziuri...Betvarke buna...Kiekviena mokykla turi reikalavimus del apsirengimo.jei nera uniformu.
Pas maniske,sijono-sortu trumpesniu negali detis,kai istesi rankas i sonus turi siekti didiji pirsta.Bliuzkuciu petnesos negali buti siauresnes kaip 2 suglausti pirstai..Daug visokiu yra reikalavimu.Jei vaikas nusizengs autobuse,jo autobusas neims i mokykla ir neparves...savaite ,menesi kiek jie nuspers.
O mokytis visur reik...
Kaip mokosi klasiokai panele nezino,pazymiai,rasomi asmeniskai ir jei draugas nenori nerodys.Kiekvienais metais pavasari raso kontrolinius visa savaite beveik,vertina ka ismoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balselys: 04 vasario 2009 - 06:51
Chmmm. .. apie Pitagoro teorema smile.gif mano grupej vyrukas toks mokosi (38 metu) , nori buti matematikos mokytoju (kaip ir as) tai va as jo uzklausiau kazko apie pitagoro teorema, o jis sako girdeta kazkur blink.gif blink.gif uz puse metu taps matematikos mokytoju ir stebisi kai as vienintele is klases (Literacy development) gavau A is egzamino.
As dirbau vienoj mokyklos cia, kurioj tevai uzprotestavo namu darbus, ir vsio, ir daryk mokytojau ka nori, o paskui stebisi kai neislaiko testu ir pan.
Atsakyti