Įkraunama...
Įkraunama...

Ar grįžti į Lietuvą gyventi?

Chmmm. .. apie Pitagoro teorema smile.gif mano grupej vyrukas toks mokosi (38 metu) , nori buti matematikos mokytoju (kaip ir as) tai va as jo uzklausiau kazko apie pitagoro teorema, o jis sako girdeta kazkur blink.gif blink.gif uz puse metu taps matematikos mokytoju ir stebisi kai as vienintele is klases (Literacy development) gavau A is egzamino.
As dirbau vienoj mokyklos cia, kurioj tevai uzprotestavo namu darbus, ir vsio, ir daryk mokytojau ka nori, o paskui stebisi kai neislaiko testu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Linea... @ 2009 02 03, 09:30)

man irgi , ydomu  drinks_cheers.gif apsviesk... 

tai todel ir parasiau, kad idomu, nes pati nezinojau, bet Balselys tave apsviete wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kumste @ 2009 02 04, 06:46)
tai todel ir parasiau, kad idomu, nes pati nezinojau, bet Balselys tave apsviete wink.gif

daug galiu pasviesti...
Atvejis buvo...prikibo prie mano panos,mergaite klasioke.Buk mano drauge.maniske sako nenoriu ir nebusiu.Tai ji pradejo rasyti zinutes.gazdinti kad eis pas direktoriu...sakys ,kad nedraugauji...Galu gale mokykloje yra psihologas,kuriam galima rasyti laiskus ,eiti i pokalbi...Tai ta mergaite paraso psihologui laiska,kad maniske nenori su ja draugauti...isikviecia maniske ir klausineje,kodel Tu nenori su ja draugauti,paziurek ji verkia pagalvok,gal draugausi,maniske pasake,kad NE.bet jei liepe dar pagalvoti,gal persigalvos.Tai as pasakiau,dar kvies kasnors,neiti be manes.Aciu dievui viskas ir tom baigesi.Kazkoks nesusipratymas,nesamone.
Dar per 4 metus besimokydama vidurineje ji turi uz aciu atidirbty 30 ar daugiau valandu...ne skazko neuzskaitys.dar aiskinos ko? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2009 02 04, 17:52)
daug galiu pasviesti...
Atvejis buvo...prikibo prie mano panos,mergaite klasioke.Buk mano drauge.maniske sako nenoriu ir nebusiu.Tai ji pradejo rasyti zinutes.gazdinti kad eis pas direktoriu...sakys ,kad nedraugauji...Galu gale mokykloje yra psihologas,kuriam galima rasyti laiskus ,eiti i pokalbi...Tai ta mergaite paraso psihologui laiska,kad maniske nenori su ja draugauti...isikviecia maniske ir klausineje,kodel Tu nenori su ja draugauti,paziurek ji verkia pagalvok,gal draugausi,maniske pasake,kad NE.bet jei liepe dar pagalvoti,gal persigalvos.Tai as pasakiau,dar kvies kasnors,neiti be manes.Aciu dievui viskas ir tom baigesi.Kazkoks nesusipratymas,nesamone.
Dar per 4 metus besimokydama vidurineje ji turi uz aciu atidirbty 30 ar daugiau valandu...ne skazko neuzskaitys.dar aiskinos ko? doh.gif

niu idomiai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(balselys @ 2009 02 04, 19:52)
daug galiu pasviesti...
Kazkoks nesusipratymas,nesamone.

Tikrai balselys, tu cia labai kategoriskai pavarei. Mano du vaikai viesose mokyklose, bet labai skustis negaliu. Is pradziu irgi psichavau, kad vaikai negauna to ka butu galeje gauti LT, bet paskui paprasiau anytos- matematikos mokytojos- kad atvaziavusi mano vyresneles zinias patikrintu. Ji mane nuramino, sako truputi programos ir uzdaviniu sprendimo metodikos skiriasi, bet ji puikiai moka ta pati ka ir jos bendramziai Lietuvoje.
O del to visuomeninio darbo, tai JAV yra populiaru "grazinti visuomenei, ka is jos esi gaves". Tai visokie labdaringi uzsiemimai, pvz mano mergele, dabar dvyliktoke, turejo benamiu valgykloje pora savaitgaliu dirbti, pagal dalyko JAV Konstitucija programa. Nieko pries neturiu, jai tik i nauda pamatyti kaip blogai zmonems gali gyvenimas pasisukti

Atsakyti
Na, kai aš 11 klasėj nuvažiavau į JAV mokyklą tai tik iš trečio karto pataikiau pasirinkti matematikos lygį - visi buvo vos ne penktokų lygio. Pasirinktoje klasėje irgi pirmasias savaites 'mokiausi' žinomus dalykus. Beje, klasė buvo per pusę maišyta: dvyliktokai su vienuoliktokais.
Visgi labiausiai nustebinęs matematikoje dalykas buvo tai, kad mokiniai naudojosi skaičiuotuvais. Ne, ne tais paprastais, o kurie nubraižo grafikus. Suvedei duomenis ir še tau kreivė. Man asmeniškai gaudavos greičiau pačiai apskaičiuot ir ranka nubraižyt (beje, tiksliukė nebuvau wink.gif ).

Na, čia toks kontra-argumentas iš savo patirties. Šiaip nemanau, kad kažkuri sistema yra vientisas gėris, o kita - visiškas blogis. Taip, Lietuvos mokyklose nemokė (nežinau, kaip yra dabar - dukra dar tik pirmokė) analitiškai mąstyti (beje, to išmokau Lietuvos universitete smile.gif ), bet kad didelė mokomų dalykų apimtis yra blogai, nemanau - manau, kad vis tiek duoda šiokį tokį supratimą ir kada nors gyvenime, jei reikės, atsigamins.

Man patiko mokytis. Nepriklausomai nuo vietos. smile.gif

Tai čia apie pačius mokslus. Ale teko susidurti su tokiu dalyku, kaip tolerancija 'kitokiam', tai iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad 'susidirbo' amerikoniukai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 05 vasario 2009 - 14:54
QUOTE(oreganas @ 2009 02 01, 22:50)
yra lygiai high school , geriau besimokantys ir ima tas honor klases, tie kurie nori studijuoti rimtesniuose koledzuose. o vidutiniokai ir lieka prie tokiu. apie atsilekeliu lygi nelabai girdejau.

na va pasidomejau isties tu teisi, kas nori rimciau studijuoti turi galimybe rinktis sustiprintas klases drinks_cheers.gif

Labai idomios visu patirtys smile.gif Ir sakyciau labai skirtingos rolleyes.gif

Is savo patirties zinau, kad sakykim KMU universitete, Kaune, po Svedu komisijos apsilankymo, buvo nuimta didele dalis egzaminu, palikta tik iskaitu, o kai kuriu dalyku, apimtis tiek sumazinta, tik susipazinimui, taip pat neliko rezidenturos .
Pamenu taip ydomiai antram kurse mokiausi informatikos programas rasyt biggrin.gif GAl ir reikia "prie bendro", nezinau, atsimenu tai nieko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linea...: 05 vasario 2009 - 16:23
Nu va del tokios kaip informatikos ir as sutinku - kam mums reikejo mokytis net gi visokias smulkmenas, neisivaizduoju doh.gif

O vidurineje as mokiausi sustiprintoje matematikos klaseje berods nuo 7kl. Budavo 5 papildomos matiekos pamokos per savaite. Tik tiek nervindavo, kad kadangi tu sustiprintoje matematikos klaseje, tai turi ir fizini sustiprintai varyti ir biologija ir dar visa kita...po 10kl perejau i kita mokykla kitame mieste ir velgi, patirtis labai kitokia. Gal lt svietimo sistema ir viena, taciau kiekviena mokykla ir kiekvienas mokytojas ja skirtingai interpretuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nerimute @ 2009 02 05, 05:31)
Tikrai balselys, tu cia labai kategoriskai pavarei. Mano du vaikai viesose mokyklose, bet labai skustis negaliu. Is pradziu irgi psichavau, kad vaikai negauna to ka butu galeje gauti LT, bet paskui paprasiau anytos- matematikos mokytojos- kad atvaziavusi mano vyresneles zinias patikrintu. Ji mane nuramino, sako truputi programos ir uzdaviniu sprendimo metodikos skiriasi, bet ji puikiai moka ta pati ka ir jos bendramziai Lietuvoje.
O del to visuomeninio darbo, tai JAV yra populiaru "grazinti visuomenei, ka is jos esi gaves". Tai visokie labdaringi uzsiemimai, pvz mano mergele, dabar dvyliktoke, turejo benamiu valgykloje pora savaitgaliu dirbti, pagal dalyko JAV Konstitucija programa. Nieko pries neturiu, jai tik i nauda pamatyti kaip blogai zmonems gali gyvenimas pasisukti

As ne kategoriska.Ir ne pries JAV mokslus...
Tik tiek ,kad cia reik pasirinkty...Ka ir kaip mokytis.Nes matematika,glima pasirinkti aukstesni lygi,tik reik nuo pradziu.Nes ji daba 8 klaseje,kiti jau 8 klaseje mokosi 9 klases jau matematika.Ir ji negali pereiti i ta lygi,nes nepaves.
Maniske jau 3 klaseje LT ji mokejo visa daugibos lantele,o cia jie tik iki 2 dauginti mokejo,ji kaip pasake,kad moka visa stebejosi... cool.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
.....idomiai jus cia apie mokslus diskutuojat. Taciau viena ka tikrai galiu patvirtinti mokykloje vaikai MOKOSI. Dukte atvyko is lietuviskos 10 klases vidurio -tai programa lietuviska atrodytu platesne, bet pradejus mokytis ta pacia chemija, kuri jai pradzioje atrode 7 klases lygio, paaiskejo, jog mokomasi giliau ir placiau. O valandu skaicius namu darbams-neribotas vein del to, kad mokosi tikrai daug ir kartais per diena net 5 kontroliniai. Mokymo programa sekantiems metams rinkosi pati. bet po to nuejus i mokykla man paaiskino, kad vaiks renkasi TIK ELEKTYVUS ir niekas ten per daug laisvai rinktis neleidzia-viskas pagal praejusius rezultatus sprendziasi. ..........taigi-mokosi toje Amerikoje, nors tu ka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Hip @ 2009 02 05, 20:28)
Nu va del tokios kaip informatikos ir as sutinku - kam mums reikejo mokytis  net gi visokias smulkmenas, neisivaizduoju doh.gif

Man tai ypač smagu pasidaro prisiminus, kaip tris metus (vidurinėj) per informatiką reikėjo paišyt su kažkokiu vėžliuku visokias nesąmones, o interneto naršyklės pasileisti taip nieks ir neišmokino.. rolleyes.gif Ką jau ten kalbėt apie kažką daugiau.. irnesakyk.gif Dabar net nežinau, kokia ten programa piešėm, bet man rodos, kad tie kompai mokyklos net Windows'ų neturėjo dar (o viskas buvo ne taip jau senai, Windozė tikrai egzistavo).. biggrin.gif Bet, turbūt, nusišneku, nes nesu tikra, kad ant Dos'inio kompo išvis įmanomą internet'ą turėt (nesu didelė specė).. mastau.gif Čia apie Lietuvą aš ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 28 kovo 2009 - 18:27