Na, kai aš 11 klasėj nuvažiavau į JAV mokyklą tai tik iš trečio karto pataikiau pasirinkti matematikos lygį - visi buvo vos ne penktokų lygio. Pasirinktoje klasėje irgi pirmasias savaites 'mokiausi' žinomus dalykus. Beje, klasė buvo per pusę maišyta: dvyliktokai su vienuoliktokais.
Visgi labiausiai nustebinęs matematikoje dalykas buvo tai, kad mokiniai naudojosi skaičiuotuvais. Ne, ne tais paprastais, o kurie nubraižo grafikus. Suvedei duomenis ir še tau kreivė. Man asmeniškai gaudavos greičiau pačiai apskaičiuot ir ranka nubraižyt (beje, tiksliukė nebuvau

).
Na, čia toks kontra-argumentas iš savo patirties. Šiaip nemanau, kad kažkuri sistema yra vientisas gėris, o kita - visiškas blogis. Taip, Lietuvos mokyklose nemokė (nežinau, kaip yra dabar - dukra dar tik pirmokė) analitiškai mąstyti (beje, to išmokau Lietuvos universitete

), bet kad didelė mokomų dalykų apimtis yra blogai, nemanau - manau, kad vis tiek duoda šiokį tokį supratimą ir kada nors gyvenime, jei reikės, atsigamins.
Man patiko mokytis. Nepriklausomai nuo vietos.

Tai čia apie pačius mokslus. Ale teko susidurti su tokiu dalyku, kaip tolerancija 'kitokiam', tai iš asmeninės patirties galiu pasakyti, kad 'susidirbo' amerikoniukai