Įkraunama...
Įkraunama...

Regitra

QUOTE(malvea @ 2008 10 09, 19:07)
g.gif  su tavo nuomon sutinku  drinks_cheers.gif

bet visi žinom, kad geriausiai vairuot išmoksti, kai vairuoji, o kai vairavimas 1,5h kainuoja 80lt nelabai privairuosi  schmoll.gif

o beto, manau toks elgesys privestų prie daugybės beteisių , belekaip vairuojančių  schmoll.gif

o kai tu dar tik mašiną katik valdyt išmokai, tik teises gavai , tai braižai žemėlapy kokiais maršrutais važiuot tau patogiau  ax.gif  o kai gauni regitroj kokį klaikų maršrutą, tokių gatvių kurias šiaip ratu apvažiuotum???  g.gif  o dar jaudulys  unsure.gif  čia jau reikia būt idijotu jei tikies, kad katik išmokęs vairuot žmogus pervažiuos kstremalų maršrutą  schmoll.gif

idomu ar tu galėtum taip padaryt be klaidų?    g.gif

Padariau wink.gif Viską išlaikiau iš pirmo karto ir be menkiausios klaidelės. Negana to, automobilį valdyti treniravausi uždarose, privačiose teritorijose. Laikant egzaminą Regitroj nei sniegas, nei ledas, nei žvyras ant asfalto nebuvo naujiena, taip pat žinojau, ką reiškia važiuoti naktį.

Moterys kažkodėl ieško, kur lengviau, kad tik nereikėtų kažko sunkaus daryt, nors reikėtų kaip tik priešingai - kuo sunkiau, tuo greičiau ir geriau išmoksti. Tiek parkuotis, tiek įveikti žiedus ar sankryžas, tiek susidraugauti su įkalnėmis wink.gif

Mano brangioji po mano instruktažų greituminiame (>100 km/h) slalome sugebėjo neatsilikt nuo vidutinių vyrų. Manau, mano filosofija "sunkiau = geriau" pasiteisina smile.gif

"Jaudulys", "ką tik išmokęs vairuot"... Tai - išsisukinėjimai. Jei laikai egzaminą, turi mokėt kontroliuot jaudulį ir tuo labiau - vairuoti. Juk vairavimas gatvėje - žymiai sunkesnis egzaminas, nei surengia Regitra.
Atsakyti
QUOTE(uogele @ 2008 10 08, 22:04)
Sypt didžiausi sveikinimai 4u.gif  4u.gif  4u.gif
na kagi as rytoj bandysiu iveikti ta regitra. siandien man labai neblogai sekesi aiksteleje su instruktoriumi vazineti(po tavo sypt pasisakymo apie aikstele man net baisoka, kad ko cia taip jau gerai sekesi, bet veju blogas mintis tolliau ir tikiu sėkme 4u.gif )
ryt dar ryte bandysiu su instruktorium pravaziuoti mieste ir paliks jis tada mane jau regitroje....
gal antras kartas nemeluos...
Ačiū 4u.gif Matai, aš dieną prieš egzaminą jaudinausi labiau nei per patį egzaminą, tai ir gavosi man taip su aikštele lotuliukas.gif Sėkmės rytoj ir svarbiausia nesinervink per daug mirksiukas.gif

QUOTE(malvea @ 2008 10 09, 09:24)
šiandien regitroj buvau, mašiną perregistravau ir kaip gaila pasidarė  verysad.gif  visi penki laikę aikštutėj neišlaikė  schmoll.gif
Kai aš laikiau, tai 3 iš 6 išlaikė doh.gif

QUOTE(Sheili @ 2008 10 09, 13:47)
sveikinimai visoms islaikiusioms. o man rytoj tas kosmaras o pilvas dabar jau urzgia.bijau kad net is aiksteles neisvaziuosiu. unsure.gif
Sėkmės! 4u.gif Ir daugiau pasitikėjimo savimi! Svarbu per daug nesijaudink ir pamatysi, kai išvažiuosi iš tos aikštelės mirksiukas.gif

QUOTE(*KAJA* @ 2008 10 09, 14:40)
neislaike paskutine sankryzoj vel susimove. nU met gi nemest gi dabar, tai sitiek pinigu sukista....
Vaje doh.gif Užjaučiu labai, jau šitiek kartų laikė doh.gif Aišku nereikia mesti, kovokit iki galo unsure.gif

QUOTE(DAMA XL @ 2008 10 09, 14:57)
merginos aš šiandien išlaikiau praktiką 
Šaunuolė, sveikinu thumbup.gif thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kachius @ 2008 10 09, 19:16)
Padariau wink.gif Viską išlaikiau iš pirmo karto ir be menkiausios klaidelės. Negana to, automobilį valdyti treniravausi uždarose, privačiose teritorijose. Laikant egzaminą Regitroj nei sniegas, nei ledas, nei žvyras ant asfalto nebuvo naujiena, taip pat žinojau, ką reiškia važiuoti naktį.

Moterys kažkodėl ieško, kur lengviau, kad tik nereikėtų kažko sunkaus daryt, nors reikėtų kaip tik priešingai - kuo sunkiau, tuo greičiau ir geriau išmoksti. Tiek parkuotis, tiek įveikti žiedus ar sankryžas, tiek susidraugauti su įkalnėmis wink.gif

Mano brangioji po mano instruktažų greituminiame (>100 km/h) slalome sugebėjo neatsilikt nuo vidutinių vyrų. Manau, mano filosofija "sunkiau = geriau" pasiteisina smile.gif

"Jaudulys", "ką tik išmokęs vairuot"... Tai - išsisukinėjimai. Jei laikai egzaminą, turi mokėt kontroliuot jaudulį ir tuo labiau - vairuoti. Juk vairavimas gatvėje - žymiai sunkesnis egzaminas, nei surengia Regitra.

arba tu manęs nesupranti arba aš tavęs g.gif
aš kalbu apie tai, kai vienintelis žmogaus variantas pasipraktikuoti už vairo yra su instruktorium ir toli gražu su juo visko neišbandysi schmoll.gif
ir apie tai, kad kartais atejus į regitrą kartais iškyla sunkumai, kurių realiai išvengtume ir vengtume tol kol igustume dar labiau smile.gif
Atsakyti
Gal aš čia nelabai į temą, bet ar vartojat prieš egzaminą kokius raminamus vaistus ar kažką panašaus. jei taip tai kokius pasiūlytumėt?
Atsakyti
QUOTE(malvea @ 2008 10 09, 19:29)
arba tu manęs nesupranti arba aš tavęs  g.gif
aš kalbu apie tai, kai vienintelis žmogaus variantas pasipraktikuoti už vairo yra su instruktorium ir toli gražu su juo visko neišbandysi  schmoll.gif
ir apie tai, kad kartais atejus į regitrą kartais iškyla sunkumai, kurių realiai išvengtume ir vengtume tol kol igustume dar labiau  smile.gif

O aš kalbu apie tai, kad visų sunkumų kelyje niekaip neišvengsi. Ypač - greitos ir TEISINGOS reakcijos reikalaujančių situacijų. Taip pat, kaip nepasirinksi oro, daugeliu atvejų - maršruto, sankryžos, aplinkinių eismo dalyvių. Būtent tam reikia ruoštis.

Variantų pasipraktikuoti su instruktoriumi tikrai yra.

QUOTE(cvietocek @ 2008 10 09, 19:36)
Gal aš čia nelabai į temą, bet ar vartojat prieš egzaminą kokius raminamus vaistus ar kažką panašaus. jei taip tai kokius pasiūlytumėt?

Geriausias vaistas - susikaupimas ir pasitikėjimas savo žiniomis. Tam reikia daug mokytis ir ruoštis, kai gerai moki dalyką - dingsta bet kokia baimė neišlaikyt egzamino.
Atsakyti
Man taip neišeina. Aš manau tik kvailas žmogus gali visai nesijaudinti. Man susidaro toks įspūdis ar tik pats nedirbi Regitroje.
Atsakyti
QUOTE(cvietocek @ 2008 10 09, 19:47)
Man taip neišeina. Aš manau tik kvailas žmogus gali visai nesijaudinti. Man susidaro toks įspūdis ar tik pats nedirbi Regitroje.

Nedirbu smile.gif bet jei dirbčiau, išlaikytų tik tie, kurie tikrai moka vairuoti wink.gif
Atsakyti
jei neišlaikai trečią kartą praktikos, ar reikia grįžus į mokyklą kartot teoriją ar tik praktiką.
Atsakyti
QUOTE(kachius @ 2008 10 09, 19:16)

zinau mes moterys ir mes negalime nesijaudinti ir iskart vaziuoti idealiai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(cvietocek @ 2008 10 09, 19:52)
jei neišlaikai trečią kartą praktikos, ar reikia grįžus į mokyklą kartot teoriją ar tik praktiką.

Tik praktikos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Kamilio mamyte- @ 2008 10 09, 19:53)
zinau mes moterys ir mes negalime nesijaudinti ir iskart vaziuoti idealiai  tongue.gif

Tokiu atveju apskritai nereiktų vairuoti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kachius @ 2008 10 09, 18:57)
O ko jūs vengiat tų šlykščių maršrutų ir panašiai? Būtų mano valia, tai be ekstremalaus vairavimo kursų pažymėjimo į gatvę neišleisčiau važiuot.

Juk vairavimas - kasdienė atsakomybė už savo ir už aplinkinių sveikatą bei gyvybę!

Norėtumėt, kad jus operuotų "gydytojas", egzaminus iš trečio karto išlaikęs ir po jų gyręsis "prasprūdau"?

Kuo sudėtingesni vairavimo egzaminai turi būti ir kuo ilgesni. Po bet kokios klaidos reiktų nutraukt egzaminą ir pusmečiui uždrausti laikyt kitą. Va tada visos išmoktų vairuot kaip pridera ir nebūtų žioplinėjimų kelyje.

Visiškai nesutinku. Taip, vairavimas yra labai atsakingas dalykas, nes esi atsakingas už žmonių gyvybes. Jeigu žmogus neišlaiko kelis kartus dėl to, kad nemoka važiuot, tai gal ir nereikėtų lįst iš vis už vairo.

Bet nejau galvojat, kad Regitroj visi super teisingi ir vertina super atsakingai? Nejau nežinot, kokie dalykai ten vyksta? Mažiausiai 15% per dieną TURI neišlaikyt. Taip nuspręsta. Tai nėra bobutės pasaka. Nežinočiau - nesakyčiau. Pati tai patyriau. Mano instruktorius sakė, kad esu labai gabi, kad tikrai esu verta teisių. Važinėjau su tėčiu, kuris po pirmo mūsų pasivažinėjimo buvo visiškai nustebęs. Esu siaubingai savikritiška, bet žinau, kad vairuot sugebu. O už vieną nekritinę klaidą neišlaikiau. Gal dėl to, kad kyšio nedaviau, gal patekau į tuos 15 proc., nežinau. Niekada nepatikėsiu, kad, net ir su 100 metų stažu, žmonės nedaro klaidų. Visi daro, nori nenori.

Kitas dalykas - tai, kad moki tobulai vairuoti nereiškia, kad tavęs neužmuš koks nors kelių idiotas. Tų 20 valandų išmokti vairuot neužtenka niekaip. Ne visi turi galimybių ir laiko mokytis papildomai. Todėl tikrai nereikia sakyt, kad tada iš vis geriau nevairuot. Be to, mokymosi procesas iki egzamino išlaikymo yra gana įtemptas, žmonės stresuoja. Nereikia sakyti, kad žmogui, kuris nervinasi, apskritai nereikia teisių. Visiška netiesa. Nė vienas nesam bejausmis robotas, o ir yra įrodyta, kad 'sveikas' stresas yra netgi naudingas.

Deja, yra daug ir šlykščios biurokratijos. Kuo ilgiau, kuo daugiau ir kuo įtempčiau dar nereiškia, kad rezultatas bus geresnis. Jie tam Regitros 'konvejery' oi kaip pinigus sau daro. O tokių, prie kurių tikrai nebūtų dėl ko prisikabint, yra vienetai. Bet tai nereiškia, kad žmonės negali vairuoti. Kely yra tiek niuansų, tiek atvejų visokių ir išimčių iš taisyklių, kad gali ir gyvenimo neužtekt, kad visame kame tobulai išsilavint refleksus, jau nekalbant apie laiką, kad ir koks jis būtų, kurį žmogus skiria pasiruošinmui egzaminui. Mano nuomone, išmoksti išlaikyt egzaminą, tada gali mokytis vairuoti. O kad jūs mokėtės vairuoti uždarose teritorijose, tai nesuprantu, kaip išmokote. Mašiną valdyt - taip. O kai išvažiuoji į gatvę ir reikia išmokti reaguoti į ženklus, kitus eismo dalyvius - tai čia jau tobulas automobilio valdymas nėra viskas.

Žodžiu, manau, kad stipriai pespaudėt. Nereikėtų taip griežtai visko vertint, nes ne tik vairavimas gyvenime yra atsakingas dalykas. Esu 100% įsitikinus, kad nė vienas nesam tobulas tuose dalykuose, kuriais užsiimam. Bet tai nereiškia, kad reikia viską mest. Kaip tik reikia mokytis. Niekas negimė mokėdamas.
Atsakyti