man baisu butu palikt auklei,nepazystamai,
QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 05 15, 16:30)
As irgi planuoju palikti savo 6 menesiu leliuka gyvenanti pilvelyje, kai jam/jai sueis 6 menesiai. Nera kitos iseities, gyvenu Airijoj, tokie cia istatymai, dekretas tik 6 menesiai is viso. Dirbsiu vos ne iki pat gimdymo datos. Aisku neramu palikti vaikeli su aukle, bet kai toks gyvenimas, niekur nesidesi. Jei patikimas zmogus, manau tikrai nieko cia tokio. Ir nera ko mamytems pavydeti, kad leliukas labiau myli aukle
Tai visai naturalu, kai aukle zaidzia su mazyliu visa diena, o mama grizta pavargusi ir be jokio noro isdykauti... Vis tiek mamos niekas nepakeis. Cia ne vaikas daugiau myli aukle, bet tiesiog jam smagiau su aukle. Del to tik dziaugtis reikia!
Juk ir mes pacios mieliau laika gal leidziame su draugemis, ar mylimaisiais, bet savo mamas vis tiek labai mylime... Tiesiog kitaip 

As manau, cia truputi kitaip (drauges, mylimieji) mes gi pacios pasirenkame su kuo mums bendrauti ir tai yra samoningas sprendimas. O vaikui/kudikiui mes parenkame aukle ir jis nesamoningai pradeda ja myleti labiau, nes su ja praleidzia didziaja dali savo gyvenimo(isgyvena pirmuosius pojucius).

Aisku, cia tik mano subjiektivi nuomone

QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 17, 17:17)
As manau, cia truputi kitaip (drauges, mylimieji) mes gi pacios pasirenkame su kuo mums bendrauti ir tai yra samoningas sprendimas. O vaikui/kudikiui mes parenkame aukle ir jis nesamoningai pradeda ja myleti labiau, nes su ja praleidzia didziaja dali savo gyvenimo(isgyvena pirmuosius pojucius).
, bet as geriau rinkciausi darzeli (girdejau, kad Airijoje jie nuo 6 men.)

Sutinku

Man tekdavo palikti auklei 5 men vaiką. O ka daryt, reikėjo mokytis. Laime auklė buvo iš pažistamu

Sveikos
as maziuka priziuriu nuo pat pirmu dienu, zinoma ir mamyte kazkuri laika buvo namuciuose (apie 3 menesiukus)
dabar jau maziausiajam 1metukai ir 3 menesiukai, labai graziai draugaujam
taip pat turim dvi sesutes (10 metu ir 5 metu) , tai seimoj pradejau dirbti, kai tada maziausiajai buvo nepilnai 2 metukai

QUOTE(Beautiful Life @ 2009 05 17, 11:17)
, bet as geriau rinkciausi darzeli (girdejau, kad Airijoje jie nuo 6 men.)

Na taip, yra Airijoj darzeliai ir maziukam, bet gera prieziura (bent jau kiek man teko mayti) tikrai nepasizymi.

QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 05 21, 14:47)
Na taip, yra Airijoj darzeliai ir maziukam, bet gera prieziura (bent jau kiek man teko mayti) tikrai nepasizymi.
Airiai gi vaikus ir ziema pusplikius vezioja, o paskui visi vargsiukai apsisnargliave ir kosti neuzsiciaupdami. Maisto irgi geriau net nepradeti diskutuoti: ju cipsai ir bulvytes yra pats kieciausias patiekalas
Aisku maziukui to neduos, bet pakankamai tai parodo apie poziuri i sveika maista...

Taip, airiu maistas tai tragedija

Kiekviena mamyte pasirenka ta, ka jos manymu geriausia jos vaikeliui

QUOTE(Gintarėtarė @ 2009 05 21, 13:47)
Airiai gi vaikus ir ziema pusplikius vezioja, o paskui visi vargsiukai apsisnargliave ir kosti neuzsiciaupdami. Maisto irgi geriau net nepradeti diskutuoti: ju cipsai ir bulvytes yra pats kieciausias patiekalas
Aisku maziukui to neduos, bet pakankamai tai parodo apie poziuri i sveika maista...

O kiek man teko matyti (per 5m) Airijos darželiuose priežiūra puiki, ypač mažiausių, kur viena auklėtoja prižiūri 3 vaikiukus. Toliau vyresni 1,5-2,5m kiekvienai auklėtojai tenka 6 vaikučiai, ko Lt darželiai pasigirti negali. Jei maistas netenkina - galima atvežti savo (ko Lt darželiuose vėl gi negalima).
Taip patys Airiai vaikus pusplikius laiko tačiau dėl nepriežiūros darželiuose prieštarauju

man įdomu kodėl mamos vis dejoja oi kaip brangu mums gi nekelia pašalpų ir ttt , o prie ko čia aplamai pašalpos? kaip aukles alga susijusi su pašalpa? galima pagalvot nuo jos ji priklauso arba jūsų alga... taip aukle brangus malonumas , negali sau to leist sedėk pati su vaikų namuose , aukles darbas nėra kažkoks antrarūšis , jis yra labai varginantis ir atsakingas .. kodėl yra žiūrima į viską lig čia jus tai auklei paslauga darot?
P.S nesu aukle jei ką . tiesiog keistas požiūris man toks . ir tai yra mano asmenine nuomone .
P.S nesu aukle jei ką . tiesiog keistas požiūris man toks . ir tai yra mano asmenine nuomone .
Siais laikais sunku pasitiketi tikrai svetimais zmonemis, o ypac tariamomis auklemis, nes istikruju visokiu buna zmoniu o ypac visokiu tu vadinamu aukliu, bet manau teveliai rinkdamiesi aukle savo mazyliui juolabiau tokiam mazam, kuriam nera darmetuku,kai jam reikia daug demesio ir rupescio tai turetu vadovautis savo nuojauta, pabuti keleta dienu po keleta valandu su aukle, suzinoti kuo daugiau apie ja, iseiti kazkur pasivaikscioti.
Pati esu priziuresi naujagimy, keliu menesiu, nes seimoje susikloste tokia situacija, kad aukles reikejo vos gimusiam vaikuciui, padejau su vaikucio prieziuro, kartais likdavau nakvoti, nes mamyte nespedavo ir gryzusi su buitimi ir su vaiku ir dar darbas reikalavo daug demesio...zodziu manimi zmogus pasitikejo, mane rekomendavo, pora kartu pati pasiuliau susitikti su ta moterimi, kad pazinciau ja pazinciau vaikuty kazkiek, ramus jis ar ne ir mes puikiai susidraugavome, ji norejo jaunos aukles..
As tik zu jaunas aukles, nes jaunos dar neturincios vaiku priziuri daug geriau nei tos, kurios turi ar kurioms dirba aukles darba tik del to,kad gautu pinigu,o vaikas joms neidomu. Prie akiu geri, nuosirdi ir atsakinga, o uz akiu pacios mamytes zinot kas buna, tad linkiu sekmes susiradant tikrai patikimas aukles
Pati esu priziuresi naujagimy, keliu menesiu, nes seimoje susikloste tokia situacija, kad aukles reikejo vos gimusiam vaikuciui, padejau su vaikucio prieziuro, kartais likdavau nakvoti, nes mamyte nespedavo ir gryzusi su buitimi ir su vaiku ir dar darbas reikalavo daug demesio...zodziu manimi zmogus pasitikejo, mane rekomendavo, pora kartu pati pasiuliau susitikti su ta moterimi, kad pazinciau ja pazinciau vaikuty kazkiek, ramus jis ar ne ir mes puikiai susidraugavome, ji norejo jaunos aukles..
As tik zu jaunas aukles, nes jaunos dar neturincios vaiku priziuri daug geriau nei tos, kurios turi ar kurioms dirba aukles darba tik del to,kad gautu pinigu,o vaikas joms neidomu. Prie akiu geri, nuosirdi ir atsakinga, o uz akiu pacios mamytes zinot kas buna, tad linkiu sekmes susiradant tikrai patikimas aukles

sveiki
sutinku su pasakymu, kad aukles darbas nera antrarusis ir tikrai labai atsakyngas, nes vaikus reikia atidziai saugoti ir priziureti, o tai ateina kokia mama ir pradeda kabinetis. Galvojate as tokia tikrai ne
mano surasta aukle pas mus sugrizo priziureti antro musu vaikelio
Pirma savo mergaite patikejau jai 6 menesiu, antra berniuka 8 men.
Dar nesutinku kad vaikai daugiau myli aukles, bent jau maniskiai, nes as grizusi is darbo neziurint ar pavargusi ar ne skiriu 100% demesio, savo darbus darau, kai suguldau i lova miegucio, nematau jokiu problemu ir kieme kamuoli paspardom ir kaladeles padeliojame ir kartais tiesiog kazka darydama pasakoju jiems pasakas, eilerastukus dar ir bureli lankome viena karta per savaite vakarais.
PS aisku man padeda siek tiek vyras
sutinku su pasakymu, kad aukles darbas nera antrarusis ir tikrai labai atsakyngas, nes vaikus reikia atidziai saugoti ir priziureti, o tai ateina kokia mama ir pradeda kabinetis. Galvojate as tokia tikrai ne

Dar nesutinku kad vaikai daugiau myli aukles, bent jau maniskiai, nes as grizusi is darbo neziurint ar pavargusi ar ne skiriu 100% demesio, savo darbus darau, kai suguldau i lova miegucio, nematau jokiu problemu ir kieme kamuoli paspardom ir kaladeles padeliojame ir kartais tiesiog kazka darydama pasakoju jiems pasakas, eilerastukus dar ir bureli lankome viena karta per savaite vakarais.
PS aisku man padeda siek tiek vyras

Sveikos
As pritariu, kad sunku siais laikais rasti gera aukle, pati noreciau tokio darbo, taciau mazai kas nori jog mazyli priziuretu 19 metu moteris. Be patirties.. Ir man labai idomu kaip ta patirti gauti jei niekas nenori be patirties?
Tai vat o apie kainas tai Klaipedoje uz valanda 5-6lt, arba pagal susitarima, bet ne 12 lt..

As pritariu, kad sunku siais laikais rasti gera aukle, pati noreciau tokio darbo, taciau mazai kas nori jog mazyli priziuretu 19 metu moteris. Be patirties.. Ir man labai idomu kaip ta patirti gauti jei niekas nenori be patirties?

Tai vat o apie kainas tai Klaipedoje uz valanda 5-6lt, arba pagal susitarima, bet ne 12 lt..