Įkraunama...
Įkraunama...

Prakaito dėmės, kvapas

QUOTE(Malibu @ 2010 12 30, 15:10)
Susidūriau su problema, kurios anksčiau neturėjau. Greičiausiai dėl organizme įvykusių pokyčių (įtariu, kad tai susiję su endokrinine sistema, nes higienos stoka tikrai negalėtumėte apkaltinti - maudausi kasdien, o pažastis apsiprausiu ir kelis kartus per dieną, priklausomai nuo to, ar tam yra sąlygos) mano prakaitas tapo gana aštrus ir įsigeria į kiekvieno drabužio pažasties sritį taip, kad neišsiskalbia jokiomis priemonėmis. Mėginau pažastis "užskalbti" muilu su tulžimi, mėginau mirkyti drabužius acto tirpale - jokio efekto. Kai tik užsidedu regis švarų, išskalbtą drabužį ant kūno, vos tik jis sušyla, iš pažastų srities ima sklisti aštrus prakaito kvapas.
Ar kuri nors iš jūsų yra susidūrusi su panašia problema, o jei taip, kaip ją sprendžia?
P.S. Mano paauglys sūnus turi tą pačią bėdą.

Alio, merginos, nejaugi niekas nesusidure su tokia problema? Bukit geros, tos kurios zino, duokit patarimu. (atsiprasau, kad be lietuvisko srifto)
Atsakyti
prakaito kvapą sukelia bakterijos, tai reikia naikinti jas (arba jų dauginimąsi). Jei actas nepadeda, lieka spiritas, karšti garai, lygintuvas. Natūralus akmeninis dezodorantas turėtų suveikti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule25 @ 2011 01 08, 23:39)
prakaito kvapą sukelia bakterijos, tai reikia naikinti jas (arba jų dauginimąsi). Jei actas nepadeda, lieka spiritas, karšti garai, lygintuvas. Natūralus akmeninis dezodorantas turėtų suveikti wink.gif

Ačiū, Saule25, kad atsiliepei. Taip, aš žinau, kad pats prakaitas bekvapis, o kvapą sukelia bakterijų veiklos produktai. Jau naudoju alūno akmenėlį, pažastys nebekelia tokios problemos, kokia buvo naudojant cheminius antiperspirantus ar dezodorantus. Tačiau į rūbus (medvilniniai megztukai, golfai, palaidinės, nes grynos sintetikos nedėviu) dar iš to laiko, kai naudojau antiperspirantus (vis tiek prakaitavau nepaisant išgirtų antiperspirantų), įsigėręs aštrus prakaito kvapas ir jo nepanaikina nei skalbimas, nei lyginimas, niekas. Kol rūbas dar ne ant kūno, uostant aštraus, intensyvaus kvapo nesijaučia, tačiau belieka užsidėti kad ir ką tik nusiprausus, pažastis pasitepus alūno akmenėliu, sušilęs nuo kūno drabužis ima skleisti prakaito kvapą. Nauji drabužiai, pirkti po to, kai pradėjau naudoti alūną, tokio kvapo jau nebeturi. Neįsivaizduoju, ar padės spiritas, pagaliau ar nepakenks jis drabužiui? Gal tiesiog nevargti ir mesti visus tuos drabužius lauk?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malibu: 09 sausio 2011 - 11:04
siaip esu girdejus kad prakaito demes naikina amoniaku, tik nezinau, ar juo grynu valo, ar skiedzia...
Atsakyti
Siaip kas turi tokia beda patarciau pameginti Driclor, man ji 2 drauges rekomendavo tai esu patenkinta smile.gif liuks
Atsakyti
QUOTE(vivaidejos @ 2011 01 13, 21:03)
Siaip kas turi tokia beda patarciau pameginti Driclor, man ji 2 drauges  rekomendavo tai esu patenkinta smile.gif liuks

O ar jūs žinote, kad aliuminio druskos gali sukelti krūtų vėžį, Alzheimerio ligą? Kaip Jums atrodo, kodėl atsisakiau antiperspirantų? Man labai tinka alūno akmenėlis - jis nestabdo prakaitavimo, tačiau tas prakaitas nepasmirsta. Bėda yra ta, kad seniau įsigyti ir dėvėti rūbai, kai dar naudojau suš... antiperspirantus su aliuminio druskomis, yra įsigėrę to kvapo ir man jo nepavyksta atskalbti jokiomis priemonėmis ir čia visų klausiu, gal kas žino kokį būdą pašalinti nemalonų kvapą iš drabužių, o ne kaip sustabdyti prakaitavimą.
Galbūt Jūs manote, kad be reikalo bijau antiperspirantų? O kaip manytumėte, jei sužinotumėte, kad mano pažastyse yra ne vienas pjūvis, nes prakaito liaukos buvo supūliavusios ir teko chirurgui daryti (pjūvio gylis - maždaug pusės nykščio ilgio) pjūvius, kad būtų galima išleisti pūlius ir išgydyti žaibiškai plintančią infekciją, nes prakaitos liaukos yra susisiekiančios tarpusavyje. O viskas dėl to, kad, kaip jau buvau nuo jaunumės įpratusi, maudydamasi po dušu, kas kelintą dieną nusiskusdavau plaukelius pažastyse, o po to nusausinusi pažastis pasitepdavau antiperspirantu. Taigi, pakakdavo mikro, plika akimi nematomo įbrėžimo ir infekcija iš aplinkos patenka į prakaito liauką, kuri "užklijuojama" antiperspirantu, nes jis juk uždaro prakaito liauką ir neleidžia prakaitui pasišalinti. Įsivaizduojat kaip gerai infekcijai: ir šilta, ir drėgmės daug dauginimuisi. Štai taip teko patirti nenupasakojamus potyrius - žvėrišką skausmą, ypač kai reikėjo kokią savaitę vaikščioti į perrišimus, kurių metu chirurgas be jokio nuskausminimo chirurginiais instrumentais ir alkoholio ar kitokių dezifekacinių medžiagų sumirkytais tamponais makaluodavo po žaizdas. Jis man populiariai išaiškino, kad tai mano ir daugelio panelių kvailo elgesio pasekmės - ne aš viena tokia pas jį kreipiuosi su supūliavusiomis pažastimis. Nuo tada, mielieji, aliuminio druskų prisotintų antiperspirantų nebenaudoju. O jeigu jau nėra būdų pašalinti nemalonų kvapą iš senesnių rūbų, teks juos išmesti ir tiek.
Atsakyti
[quote=Malibu,2011 01 14, 16:58]

na apie tokias problemas tai tikrai negirdejau, baisu ir skaityti... uzjauciu.

Atsakyti
Aš taip pat turiu labai didelę bėdą - beprotišką prakaitavimą pažastų srityje. Labiausiai prakaitas prasimuša kai susijaudinu, sustresuoju. Būna dienų, kad pažastys taip ir neišdžiūsta. Tenka visą dienelę prakaituoti. Labai nemalonu. Blogiausias kvapas, kai prakaitas sureaguoja su sintetika. Bet pastebėjau, kad su bet kokia medžiaga - irgi panašiai. Naudoju dezodorantus. Nuo jų po kurio laiko rūbų pažastys tampa neišskalbiamos. O tada tokį rūbą tik apsivelki ir iškart vos suprakaitavus jis pasmirsta. Tokius rūbus metu be gailesčio į šiukšlinę. Ir perku naujus. Išvada - rūbai labai trumpam. Vos keliems mėnesiams.
Kita problema - perkant rūbus, labai reikia rinktis medžiagą, kad kuo mažiau matytųsi prakaito dėmės.

Beje, o kur galima įsigyti ir kokiu formatu tas "alūno akmenėlis"???
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 01 14, 16:58)
O ar jūs žinote, kad aliuminio druskos gali sukelti krūtų vėžį, Alzheimerio ligą? Kaip Jums atrodo, kodėl atsisakiau antiperspirantų? Man labai tinka alūno akmenėlis - jis nestabdo prakaitavimo, tačiau tas prakaitas nepasmirsta. Bėda yra ta, kad seniau įsigyti ir dėvėti rūbai, kai dar naudojau suš... antiperspirantus su aliuminio druskomis, yra įsigėrę to kvapo ir man jo nepavyksta atskalbti jokiomis priemonėmis ir čia visų klausiu, gal kas žino kokį būdą pašalinti nemalonų kvapą iš drabužių, o ne kaip sustabdyti prakaitavimą.
Galbūt Jūs manote, kad be reikalo bijau antiperspirantų? O kaip manytumėte, jei sužinotumėte, kad mano pažastyse yra ne vienas pjūvis, nes prakaito liaukos buvo supūliavusios ir teko chirurgui daryti (pjūvio gylis - maždaug pusės nykščio ilgio) pjūvius, kad būtų galima išleisti pūlius ir išgydyti žaibiškai plintančią infekciją, nes prakaitos liaukos yra susisiekiančios tarpusavyje. O viskas dėl to, kad, kaip jau buvau nuo jaunumės įpratusi, maudydamasi po dušu, kas kelintą dieną  nusiskusdavau plaukelius pažastyse, o po to nusausinusi pažastis pasitepdavau antiperspirantu. Taigi, pakakdavo mikro, plika akimi nematomo įbrėžimo ir infekcija iš aplinkos patenka į prakaito liauką, kuri "užklijuojama" antiperspirantu, nes jis juk uždaro prakaito liauką ir neleidžia prakaitui pasišalinti. Įsivaizduojat kaip gerai infekcijai: ir šilta, ir drėgmės daug dauginimuisi. Štai taip teko patirti nenupasakojamus potyrius - žvėrišką skausmą, ypač kai reikėjo kokią savaitę vaikščioti į perrišimus, kurių metu chirurgas be jokio nuskausminimo chirurginiais instrumentais ir alkoholio ar kitokių dezifekacinių medžiagų sumirkytais tamponais makaluodavo po žaizdas. Jis man populiariai išaiškino, kad tai mano ir daugelio panelių kvailo elgesio pasekmės - ne aš viena tokia pas jį kreipiuosi su supūliavusiomis pažastimis. Nuo tada, mielieji, aliuminio druskų prisotintų antiperspirantų nebenaudoju. O jeigu jau nėra būdų pašalinti nemalonų kvapą iš senesnių rūbų, teks juos išmesti ir tiek.

Aš pabandžiau rūbus pamirkyti vandenyje su actu. Tai visai neblogai, kvapo lyg ir nebeliko. Radau parašyta, kad reikėtų pilti į litrą vadens šaukštą 9 proc. acto. Aš turėjau 6 proc., pyliau iš akies, gerokai daugiau. Pabandykit, gal padės.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2011 01 20, 15:55)
Aš pabandžiau rūbus pamirkyti vandenyje su actu. Tai visai neblogai, kvapo lyg ir nebeliko. Radau parašyta, kad reikėtų pilti į litrą vadens šaukštą 9 proc. acto. Aš turėjau 6 proc., pyliau iš akies, gerokai daugiau. Pabandykit, gal padės.

Bandžiau, nepasiteisino. Išskalbus po mirkymo acte lyg ir nesijautė jokio kvapo, kol neapsirengiau. Tik sušilo ir vėl tas kvapas, nors ką tik išsimaudžiusi ir pažastys švarios, sausos. Matyt teisi Linike77 - teks išmesti visus tuos drabužius.

Beje, o kur galima įsigyti ir kokiu formatu tas "alūno akmenėlis"???

Aš pirkau kažkokioje internetinėje parduotuvėje. Formatas - kaip pieštukinis dezodorantas, tik atkimšus dangtelį matote skaidrų kristalą, kurį prieš tepant ant odos reikia sudrėkinti tekančiu vandeniu, o po to kaip pasitepate pažastis ar kitas prakaituojančias vietas (pvz. pėdas) irgi perlieti tekančiu vandeniu. Pastatyti, kad nudžiūtų. Kaina buvo apie 35 Lt, bet kaip suprantu, jo gali pakakti ir visiems metams.
Atsakyti
www.kvapunamai.lt

yra pirkti sio akmenelio, as taip pat ruosiuosi ji isigyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2010 12 30, 16:10)
Susidūriau su problema, kurios anksčiau neturėjau. Greičiausiai dėl organizme įvykusių pokyčių (įtariu, kad tai susiję su endokrinine sistema, nes higienos stoka tikrai negalėtumėte apkaltinti - maudausi kasdien, o pažastis apsiprausiu ir kelis kartus per dieną, priklausomai nuo to, ar tam yra sąlygos) mano prakaitas tapo gana aštrus ir įsigeria į kiekvieno drabužio pažasties sritį taip, kad neišsiskalbia jokiomis priemonėmis. Mėginau pažastis "užskalbti" muilu su tulžimi, mėginau mirkyti drabužius acto tirpale - jokio efekto. Kai tik užsidedu regis švarų, išskalbtą drabužį ant kūno, vos tik jis sušyla, iš pažastų srities ima sklisti aštrus prakaito kvapas.
Ar kuri nors iš jūsų yra susidūrusi su panašia problema, o jei taip, kaip ją sprendžia?
P.S. Mano paauglys sūnus turi tą pačią bėdą.

Pas mane skalbimo masina, su kvapu naikinimo funkcija (nzn ar tiksliai as cia issireiskiau blush2.gif ), zodziu yra toks Ag mygtukas, kuris skalbiant rubus paskleidzia ar tai islaisvina sidabro jonus (ar daleles, nebepamenu jau, senei labai skaiciau skalbiankes instrukcija doh.gif ) ir tikrai labai puikiai pasalina visus nemalonius kvapus. (Skalbimo masina Samsung pas mane, bet turbut naujasnese visose db tokia f-cija yra g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamyciukass228: 20 kovo 2011 - 22:53