Įkraunama...
Įkraunama...

Prakaito dėmės, kvapas

Visiems rubams tokiu demiu valymui as naudoju Aquagen TENSO - ir kvapa issima ir gerai iskalbia. CIa demiu valiklis, skirtas porofesionaliam naudojimui (tiksliau skalbykloms), bet jo naudojimo principas kaip Vanish tik kur kas geresnis efektas.
Atsakyti
Sveikos

QUOTE(Malibu @ 2010 12 30, 15:10)
Kai tik užsidedu regis švarų, išskalbtą drabužį ant kūno, vos tik jis sušyla, iš pažastų srities ima sklisti aštrus prakaito kvapas.
Ar kuri nors iš jūsų yra susidūrusi su panašia problema, o jei taip, kaip ją sprendžia?

Ir as turiu ta pacia problema unsure.gif Gal jums jau pavyko isspresti sia problema ir pasidalinsite patirtimi? Nes taip gaila tuos drabuzius ismest lauk, atrodo dar galeciau tikrai ilgai nesiot unsure.gif
Atsakyti
Aš tokių rūbų pažastis prieš sumesdama į skalbiankę užpilu vanišu, šiek tiek palaikau ir toliau skalbiu kaip paprastai. Kvapo nelieka, bet tos priemonės sunaudoju kibirais...... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangiska @ 2011 11 22, 14:16)
Aš tokių rūbų pažastis prieš sumesdama į skalbiankę užpilu vanišu, šiek tiek palaikau ir toliau skalbiu kaip paprastai. Kvapo nelieka, bet tos priemonės sunaudoju kibirais...... biggrin.gif

Cia to skysto vaniso pilat, taip? Reiks pabandyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gizzy @ 2011 11 22, 19:05)
Cia to skysto vaniso pilat, taip? Reiks pabandyt  smile.gif

Taip, skystą, spalvotiems rūbams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 01 20, 22:15)
Bandžiau, nepasiteisino. Išskalbus po mirkymo acte lyg ir nesijautė jokio kvapo, kol neapsirengiau. Tik sušilo ir vėl tas kvapas, nors ką tik išsimaudžiusi ir pažastys švarios, sausos. Matyt teisi Linike77 - teks išmesti visus tuos drabužius.
Aš pirkau kažkokioje internetinėje parduotuvėje. Formatas - kaip pieštukinis dezodorantas, tik atkimšus dangtelį matote skaidrų kristalą, kurį prieš tepant ant odos reikia sudrėkinti tekančiu vandeniu, o po to kaip pasitepate pažastis ar kitas prakaituojančias vietas (pvz. pėdas) irgi perlieti tekančiu vandeniu. Pastatyti, kad nudžiūtų. Kaina buvo apie 35 Lt, bet kaip suprantu, jo gali pakakti ir visiems metams.

Aliuminio kalio sulfatas - Sinonimai- KALIO ALŪNAS, potašo alūnas .

Apibrėžimas- Cheminis pavadinimas- Aliuminio kalio sulfato dodekahidratas
manau, čia tik gražesnis pavadinimas, reklama ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Dangiska @ 2011 11 30, 13:50)
Taip, skystą, spalvotiems rūbams smile.gif

Bandziau, nepadejo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Malibu @ 2011 01 14, 16:58)
O ar jūs žinote, kad aliuminio druskos gali sukelti krūtų vėžį, Alzheimerio ligą? Kaip Jums atrodo, kodėl atsisakiau antiperspirantų? Man labai tinka alūno akmenėlis - jis nestabdo prakaitavimo, tačiau tas prakaitas nepasmirsta. Bėda yra ta, kad seniau įsigyti ir dėvėti rūbai, kai dar naudojau suš... antiperspirantus su aliuminio druskomis, yra įsigėrę to kvapo ir man jo nepavyksta atskalbti jokiomis priemonėmis ir čia visų klausiu, gal kas žino kokį būdą pašalinti nemalonų kvapą iš drabužių, o ne kaip sustabdyti prakaitavimą.
Galbūt Jūs manote, kad be reikalo bijau antiperspirantų? O kaip manytumėte, jei sužinotumėte, kad mano pažastyse yra ne vienas pjūvis, nes prakaito liaukos buvo supūliavusios ir teko chirurgui daryti (pjūvio gylis - maždaug pusės nykščio ilgio) pjūvius, kad būtų galima išleisti pūlius ir išgydyti žaibiškai plintančią infekciją, nes prakaitos liaukos yra susisiekiančios tarpusavyje. O viskas dėl to, kad, kaip jau buvau nuo jaunumės įpratusi, maudydamasi po dušu, kas kelintą dieną  nusiskusdavau plaukelius pažastyse, o po to nusausinusi pažastis pasitepdavau antiperspirantu. Taigi, pakakdavo mikro, plika akimi nematomo įbrėžimo ir infekcija iš aplinkos patenka į prakaito liauką, kuri "užklijuojama" antiperspirantu, nes jis juk uždaro prakaito liauką ir neleidžia prakaitui pasišalinti. Įsivaizduojat kaip gerai infekcijai: ir šilta, ir drėgmės daug dauginimuisi. Štai taip teko patirti nenupasakojamus potyrius - žvėrišką skausmą, ypač kai reikėjo kokią savaitę vaikščioti į perrišimus, kurių metu chirurgas be jokio nuskausminimo chirurginiais instrumentais ir alkoholio ar kitokių dezifekacinių medžiagų sumirkytais tamponais makaluodavo po žaizdas. Jis man populiariai išaiškino, kad tai mano ir daugelio panelių kvailo elgesio pasekmės - ne aš viena tokia pas jį kreipiuosi su supūliavusiomis pažastimis. Nuo tada, mielieji, aliuminio druskų prisotintų antiperspirantų nebenaudoju. O jeigu jau nėra būdų pašalinti nemalonų kvapą iš senesnių rūbų, teks juos išmesti ir tiek.

Labai teisingas požiūris, tikiuosi daug paneliu pasiskaitys.
Aš irgi nenaudoju, nebent labai retai tuos dezodorantus su aliuminiu, beje po ju panaudojimo kitas pora dienu matyt organizmas valosi nuo "uzkisimo", nes prakaito kvapa stipresni jauciu, o siaip tai parasysiu dezodoranto recepta kuri rasiau kazkada ekologijos temoj.Sugalvojau pati, reikejo ismest akmenuko duženas, pagailejau ir sudejau i tuscia isplauta nivea stiklini rutulinio deziko indeli (jis atsidaro su peiliu), kiek tilpo ir uzpyliau vandeniu.galima idet naturaliu kvapiuju alieju ar pan. bet esme kad toks jis efektyvesnis nei akmenukas, bent jau as iskart pajutaiu ta efektyvuma (akmenukas nelabai padedavo).ir pvz visalaik naudojant net po gimdymo nebuvo jokio nemalonaus kvapo visa diena, tiesa po dusu lendu 2 kartus, nes žindau.
o jei i tema, tai teko is skuduryno nusipirkt su kvapeliu,kuris atsirasdavo sušilus rubui, tai vistiek teko ismest smile.gif
bet pvz pamazgu kvapas isnyksta virtuvinius skudurelius itrynus ukisku muilu ir palaikius, o net su fairy to neiseina, tai gal pabandyt su prakaito kvapu taip galima? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maumė: 03 sausio 2012 - 17:58
Sveikos, benarsydama internete, radau tokios info apie prakaito demiu valyma, nes paciai irgi aktualu : http://www.mezgam.lt/, kur yra skyrelis "naudingi patarimai", reikes ciupt ir paciai isbandyt 4u.gif o gal kas bande jau pagal sioje nuorodoje pateiktas rekomendacijas? (1dalis 10% amoniako, 1 dalis valgomosios druskos, 10 daliu vandens) 4u.gif
Atsakyti
Kvapas pas mane kazkaip neisigeria. Bet va kaip isnaikinti atsiradusias baltas demes pazastyse ant juodu rubu ir geltonas ant baltu... Bandziau su amoniako-druskos tirpalu, ne velnio... g.gif
Atsakyti
QUOTE(viltuse @ 2012 01 07, 14:51)
Sveikos, benarsydama internete, radau tokios info apie prakaito demiu valyma, nes paciai irgi aktualu : http://www.mezgam.lt/, kur yra skyrelis "naudingi patarimai", reikes ciupt ir paciai isbandyt  4u.gif  o gal kas bande jau pagal sioje nuorodoje pateiktas rekomendacijas? (1dalis 10% amoniako, 1 dalis valgomosios druskos, 10 daliu vandens)  4u.gif

Isbandziau 4u.gif prakaito kvapas is drabuziu prapuole thumbup.gif bet beplaunant vos neuzdusau biggrin.gif aisku istriniau ne vieno megztukopazastis, bet reik dujokaukes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(antanina22 @ 2011 01 01, 16:41)
man panasiai yra. as galvodavau kad cia nesipraususiu ir dar storu zmoniu beda, bet ne velnio. esu labai liekna ir jauna, bet prakaito kvapas astrus nors prakaituoju labai negausiai. labai del to nejaukiai jauciuos. niekas man nepadeda kiek bandziau.

reiktu LABAI daug skysciu gerti(minimum 3litrus,maximum 4,nes nesveika inkstam per daug) ir taip bent pora savaiciu,organizmas prasivalo,lygiai taip pat kaip sisiukas geriant daug vandens vos ne bespalvis pasidaro rolleyes.gif ,tai turetu nors kazkiek padeti del kvapo,bet zinia,kad geriant daugiau vandens vasara,daugiau ir isprakaituoji.Bet uz tai kvapas geresnis.Taip pat geriau nenesioti sintetiniu drabuziu,nors ant ju nesimato prakaito demiu,bet kvapas baisiausiai jauciasi.mb turi sintetini megztini ir vilnoni,tai sintetini ketinu paslept giliai i spinta,nes po kiekv uzsidejimo reikia skalbt doh.gif
Atsakyti